Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Historiskt beslut för Arsenal Sweden

Ordföranden
lör 5 apr 2014 kl 16:18

Hur ska Arsenal Sweden utvecklas? 

Den frågan var aktuell när klubben grundades 2001 och den är fortfarande aktuell. Nu är vi framme vid ännu en brytpunkt.

När vi valde att anställa Jocke Lander för tre år sedan hade föreningen i dess dåvarande form nått vägs ände. Det gick inte längre att driva en så pass stor förening på kvällar och helger och samtidigt ha utrymme för något annat på fritiden för oss som då var inblandade i klubbens styrning. Det blev alldeles för krävande och glädjen i att arbeta med klubben var på väg att försvinna.

Anställningen innebar att nästan allt administrativt arbete, som biljett- och souvenirhantering, bokföring, medlemshantering, mailkorgar och mycket annat hamnade på Landers bord. Det frigjorde tid för oss som tidigare hade försökt trycka in allt detta i livspusslet, tid som vi då istället har kunnat lägga på mer kreativt arbete som att utveckla hemsidan eller arrangemang som sommarfesten.

Tre år senare är tiden inne för att ta nästa steg. Sedan Jocke Lander anställdes har klubben vuxit med mer än 1500 medlemmar och arbetsbelastning har således ökat, och det har lett till att beslutet att anställa ytterligare en person att på heltid jobba med Arsenal Sweden har fattats. Annars kommer klubben inte utvecklas. 

Anställd nummer två ska ha egenskaper som kompletterar den kompetens Lander besitter. Det handlar framförallt om det som har med webben att göra, och det skulle också innebära att vi inte behöver köpa in den typen av tjänster och betyda att vi i så fall får mer arbete gjort för mindre pengar. IT-människor är duktiga - framförallt på att ta betalt. Syftet med att anställa är också att avlasta Lander i det administrativa arbete som redan görs och på så sätt - precis som för oss i styrelsen - frigöra mer tid åt kreativt arbete med sajten, Kanonmagasinet och klubben i stort även för honom och hans framtida kollega.

Den ekonomiska aspekten då? Att anställa en person kostar mer än 400 000 per säsong och det är givetvis en utmaning att öka omkostnaderna så mycket. Vi kommer dock ha råd. Tidiga prognoser pekar på att vi återigen kommer att göra en rekordstor vinst, och då vi inte har som självändamål att tjäna pengar känns det bra att istället använda de pengarna så att de gynnar och tar verksamheten framåt. 

Vi räknar med att anställningen tar sin början tidigast första augusti i år och kommer inom kort inleda rekryteringsprocessen. 

Kommentarer

Bild för Micke

Kul! 

Jag vet en som skulle varit perfekt (bor också i Karlstad) om det inte vore för att han lever i illutionen att Norra London är vitt.. 

Men riktigt kul att det går så bra attvi har råd att anställa och där med satsa! Kan nog göra under med hemsidan, forum och mobilanpassning.. Bland annat!

Bild för Lars Lundstedt

Tack Micke, men jag tror att vi låter den stackaren leva vidare i sin illusion :-)

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för WhiskeyDP

vadslagningen är redan igång om vem som får anställning, finns redan ett par lågoddsare. jag tycker att det är väldigt märkligt att vi gör "rekordvinster" när målet inte är att bedriva ett vinstgivande företag och att sedan ha råd att anställa ännu en person vilket medöfr att "vi" måste minst göra en vinst på 800 000 om inte över en miljon för att kunna ha råd att ha dessa 2st anställda? med 7000 medlemmar, heltidsanställd(a) personal och vi som förening har inte ens ordnat rabatterade resor och boende på hotell i london(läs: rabatt från SAS, BA, Norwegian, RyanAir, BW Hotells, Radisson osv) till våra medlemmar.

--------------------

Stefan Björkdahl // ST-holder B:126 R:2 S:970

"We do not play for pieces of chocolate, we play for trophies and that’s what we want to win" - AW

Bild för Lars Lundstedt

En av poängerna med att anställa en person till är just att Jocke ska kunna jobba mer med sådana saker som avtal som på olika sätt kan gynna medlemmarna. Dock är det tyvärr så att flygbolag och större hotellkedjor helt enkelt inte är intresserade av att skriva avtal med supporterklubbar, vi är i sammanhanget så oerhört små att det inte skulle ge dem något att ge oss en rabatt.

Vi är inte heller beroende av att gå med vinst för att ha anställda, tanken är att intäkter och utgifter ska matcha varandra. De intäkter vi har i dag täcker Jockes lön och enligt vår bedömning även lönen ytterligare en anställd. Så länge vi drar in tillräckliga intäkter kan vi göra ett nollresultat, vi måste inte gå med vinst för att ha anställda. I stället för att gå med stora vinster i framtiden väljer vi alltså att lägga pengarna på att öka servicen för medlemmarna.

Vidare är det också vår ambition att klubben ska fortsätta att växa och det klarar vi inte utan att utöka personalstyrkan. Vi har fler och fler medlemmar för varje år, volymen på ordrar från souvenirshopen växer, fler mail ska besvaras och hemsidan ska kontinuerligt utvecklas och förbättras. Utan en ytterligare anställd klarar vi helt enkelt inte detta.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för WhiskeyDP

e det därför det tog göteborgsgruppen mindre än en månad att fixa avtal med ett hotell i Camden och ett BW hotell i london? Jag kan inte svära på det men tror att iaf Arsenal Norge har rabatt på ett flertal hotell/kedjor i london så varför inte AS? men som sagt är inte hundra på det men det är vad jag har blivit tillsagd.

Klart som korvspat att dom är intresserade av att skriva avtal/ge rabatt, snittar vi 50 sålda/match?(skjuter från höften på den siffran då jag inte kollat sålda biljetter..) så visst finns det ett underlag för dom att kunna ge erbjudanden. det är inte annorlunda än att dom ger rabatt till booking.com/hotels.com osv

--------------------

Stefan Björkdahl // ST-holder B:126 R:2 S:970

"We do not play for pieces of chocolate, we play for trophies and that’s what we want to win" - AW

Bild för Henrik Skog

Och med rabatterade resor/hotell menar du att klubben ska stå för rabatten?

Always play for the name on the front of your shirt and people will remember name on the back

Bild för WhiskeyDP

nej givetvis inte. hotellkedjor etc kan skriva avtal där dom ger 10-20% rabatt vid uppvisande av medlemskort osv. ofta har dom dock motkrav som tex man måste stanna minst 2 nätter och sedan vill dom ju ofta se att mer än att en/två personer har utnyttjat erbjudandet under en säsong

--------------------

Stefan Björkdahl // ST-holder B:126 R:2 S:970

"We do not play for pieces of chocolate, we play for trophies and that’s what we want to win" - AW

Bild för peripetie

Vansinne i mina ögon detta.

Måste den anställde bo i Stockholm denna gången också?

Bild för Nilsmann

Varför så negativa kommentarer, jag fattar verkligen inte! Det är väl BRA att AS växer? Vi medlemmar kan väl inte kräva att allt skall ske ideellt. Alternativet till att inte ha anställda eller betala för att något utförs är ju att det inte händer. Jag har ingen insikt i ekonomin så jag vet inte var det största intäkterna och kostnaderna kommer ifrån, och hur vinsten på så sätt uppkommer, men för mig som enskild medlem betalar jag för medlemsskap, biljetter och de få gånger jag köpt något i shoppen. Det jag köper i shoppen väljer jag själv. Billigare biljetter kan åtminstone inte jag hitta, och en medlemsavgift måste vi ha. Skulle den vara jättelåg eller inte existera alls (säg att det bara skulle vara en registrering på hemsidan) skulle vi få personer som går med bara för att komma åt biljetter utan att heja på Arsenal. Så om mina kostnader som medlem är låga samtidigt som AS kan gå med rekordvinst, det är väl bra? Gällande samarbetsavtal med flygbolag eller hotell tror jag det är som någon skrev, att vi måste kunna garantera ett visst antal bokningar. För att kunna göra det måste då AS "tvinga" medlemmar till ett visst flygbolag eller hotell. Jag vägrar åka Ryan Air, och jag brukar kosta på mig ett litet dyrare hotell. Någon annan åker alltid Ryan Air och bor så billigt det bara går. Jag säger inte att det inte går att hitta, men jag tror det är svårt att kunna tillmötesgå alla medlemmars önskemål och samtidigt komma upp i den volym för att partnern skall se ett värde i samarbetsavtalet. Däremot tror jag nu att det kommer finnas mer tid för att hitta olika typer av samarbeten och förmåner som kan ingå i medlemskapet nu när det blir två anställda. 

Bild för WhiskeyDP

Självklart kan man inte tillgodose alla medlemmars önskemål, men om man kan erbjuda två eller tre olika alternativ på hotell etc i london så kommer vi säkert upp i antal bokningar utan att "tvinga" folk att boka där ;)

Att handla i "våran" shop är frivilligt så där gör du precis som du vill och där tycker jag även att det är ok att göra en vinst för oss(vi måste ju få in pengar för att hålla våran förening rullande). Vad jag däremot inte tycker är ok är att "vi" gör en vinst på ca 150:- på varje biljett som "vi" förmedlar, det borde mer eller mindre enbart vara med tillägg för porto eller möjligtvis med ett påslag på max 50:-/biljett allt annat än det är ocker ;).

Med det i åtanke så är man bara ute efter att få tillgång till biljetter så är det både billigare och lättare(enda undantaget är om man har familjemedlemskap här i .se skulle jag tro, då är det nog lättare att införskaffa via .se) att få tag på dom genom att vara medlem i .com. Nu köper jag inte biljetter själv då jag har säsongskort så mig drabbar det inte, men jag har fortfarande en bestämd åsikt när det kommer till var man gör vinsten på våra medlemmars bekostnad och den skall INTE vara på biljetten då dom redan är höga som dom är imo.

--------------------

Stefan Björkdahl // ST-holder B:126 R:2 S:970

"We do not play for pieces of chocolate, we play for trophies and that’s what we want to win" - AW

Bild för Lars Lundstedt

WhiskeyDP, de priser vi betalar till Arsenal är för kategori A/B/C 89, 52 samt 36 pund och där tillkommer ca två pund i administrativ avgift så vi landar på ca 91, 54 och 38. Våra priser är i nuläget 1100, 650, samt 500 kronor och justeras kontinuerligt mot pundkursen. Våra bank- och transaktionskostnader tar ca två procent av de pengarna (alla kortbetalningsförmedlare tar betalt för sina tjänster, inget konstigt med det) så där försvinner en liten del också, och därtill tillkommer kostnad för porto, kuvert samt arbete för att skicka ut biljetterna. Vi gör alltså inte på långa vägar 150 kronor i vinst per biljett. Det ligger, om man räknar vidare på det, alltså ganska precis de på 50 kronor som du anser rimligt :-)

Det ska också påpekas att vissa säsonger har pundkursen svängt så kraftigt att Arsenal Sweden för en del matcher faktiskt har gått back på försäljningen av biljetter. Vi har också vid något tillfälle kompenserat medlemmar med att bjuda på nästa säsongs medlemsavgift för att justera biljettpris som av olika skäl har blivit för höga.

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för WhiskeyDP

Just nu ligger ni bättre eller sämre(hur man nu vill se det) med priserna pga hög kurs, i somras när ni satte priset så va den ca 1 krona billigare(om jag inte missminner mig när jag förnyade mitt säsongskort) men det går ju upp och ner under en säsong men jag ser fortfarande att det inte är på biljetterna som vi gör en vinst utan på våran runtomkringförsäljning/shop. Arbetet för att skicka ut biljetterna har vi ju redan betalt en gång iom medlemsavgiften ;)

--------------------

Stefan Björkdahl // ST-holder B:126 R:2 S:970

"We do not play for pieces of chocolate, we play for trophies and that’s what we want to win" - AW

Bild för Andreas Sorby

Håller med föregående talare, varför så negativa? Vart i ligger vansinnet att anställa mer personal? Uppenbarligen kommentarer från människor som aldrig engagerat sig ideellt! Toppen med en utökad personalstyrka och superkul att Arsenal Sweden som förening växer och utvecklas! Keep up the good work lads!! 

Bild för Andreas Sorby

Biljettpriserna är rimliga jämfört med vad det kostar att åka med till exempel Steve perryman eller liknande. Vad det kostar att administrera biljettförsäljning för klubben vet jag inget om men att klubben tjänar en hundralapp per biljett ser jag som fullt rimligt då pengarna går till klubbens verksamhet. Vill o har man möjlighet så finns det ju andra sätt att boka biljetter 

Bild för peripetie

Klubben har inte velat investera särskilt mycket av tidigare års vinster utan istället mer eller mindre väntat på att samla så mycket pengar att Axel/Kicken ska kunna anställas.

Nu när det blivit lättare att få biljetter direkt via klubben så vet jag att många medlemmar valt att lämna .se mycket på grund av att man anser att det finns en liten klubb av inbördes beundran som styr hela rasket och som vill att så lite insyn och transparens som möjligt ska finnas. Jag tänker inte starta en ny debatt likt den ifjol så detta behöver ingen svara på.

Bild för Axel Asplund

Jag är inte intresserad av att vara anställd av föreningen. Jag trivs alldeles utmärkt som lärare. Dessutom har jag noll kompetens vad gäller programmering och dylikt så även om jag sökte skulle jag inte vara intressant för föreningen.

Anställningen ska inte bekostas av sparade pengar utan ska täckas av de intäkter vi har under innevarande säsong.

Bild för Corben

Ja det är allt bedrövligt trist att AS växer så man känner att det bästa är att anställa någon, fy fan så hemskt. Motvals motvals. Styr ni upp ett mer tillgängligt forum betalar jag gärna mer.

Tycker man kan få välja att hosta i mer cash om man vill när man betalar medlemsavgiften. Samma sak varje gång det kommer en nyhet här, allt är skit och någon grupp för inbördes beundran är roten till allt ont.

Jag har egentligen ingen anledning att va med här, jag skaffade konto på AS enbart för att tjata i forumet, men det är numer ganska värdelöst så jag kunde lika gärna skita i det.

 

Jayarse på twitter.

Bild för MikeR

Ser hellre att man anställer än avskedar, är liksom utveckling i rätt riktning för föreningen och kan avlasta en del för de som kör ideellt. Sedan kan jag oxå tycka att pengar ska spenderas istället för att växa på banken men det är avvägning att göra. Men som sagt kul att det går bra för vår förening iaf //cheers 

I'll answer to nobody !!

Bild för Bringan73

troligheten för att ny anställd kommer externt i från och inte från den inre kärnan av ja sägare e nog minimal

Bild för Tobzki

Fan vad roligt att Arsenal Sweden expanderar. Känns riktigt bra att AS kommer att bli ännu bättre och förbättras hela tiden. Grattis grattis! :-)

Bild för Ola Svärd

Låter ju skitbra att det kan funka med ännu en anställd. Helt rätt väg att gå om det finns ekonomi, och att man hittar rätt person för uppgiften. Medlemsavgiften är fullt acceptabel och så länge inte den skjuter iväg så är det bara att köra. Ni gör ett kanonjobb och det känns oerhört spännande att se vad nästa steg blir i utvecklingen av föreningen.

"I will sign every contract Arsenal put in front of me without reading it.”

Bild för zimzon

Kanon och grattis! Fantastiskt att vara med i en så välskött och välfungerande förening! Synd att det ska snackas så mkt skit runt om i landet och hittas på. Det där med biljettpriserna var det dummaste jag läst på länge.

Lycka till med rekryteringen, synd att man är värdelös vad gäller hemsidor och skit annars skulle det vara fantastiskt att få chansen.

Twitter: @zimzon80