Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

North London is Red

Malin Hägg
mån 6 jan 2014 kl 13:03

Att man är orolig och har ångest innan ett derby är knappast förvånande - även om det är en match man tycker att man ska vinna.

Jag var fruktansvärt nervös under matchens gång, det är jag alltid, men så här i efterhand måste jag säga att det var lättare än jag hade räknat med.

Det fanns bara ett lag under lördagen, och det var Arsenal.

Jag hade mina reservationer gällande startelvan, framförallt när det gäller försvaret, men jag blev positivt överraskad. Gnabry var fantastisk i första halvlek och får klart godkänt, trots att han kroknade en aning i andra. Passen fram till Santis mål var fantastisk och han visar att han är en spelare att räkna med nu under våren. Vilket är bra, vi behöver alla spelare vi kan hitta med tanke på att skadorna fortsätter komma.

Jag hade trott att Podolski skulle starta men tysken fick inte ens göra ett inhopp. Något förvånande, men med tanke på resultatet kan jag inte klaga.

Det är en fantastisk känsla att slå sp*rs, speciellt när de fortsätter inbilla sig att de är på väg upp och vi är på väg ned.

Den stora skillnaden mellan oss och dem under lördagskvällen var att vi spelar som ett lag. Sp*rs sålde Bale och investerade pengarna i ett helt gäng med nya spelare. Men nya spelare gör inget lag. De är ett gäng med individualister och det straffar sig.

Det råder inga tvivel om att dagens Arsenal är ett lag. Killarna verkar trivas och ha roligt ihop (självklart hjälper det att man vinner, men ändå) och de spelar lika mycket för varandra som för sig själva.

Det är härligt att se.

Nu väntar Coventry i nästa omgång av cupen, och det ska vi väl klara av.

****

Annars verkar det mesta eftersnacket handla om Walcotts härliga gest när han blev utburen på bår. Flera tidningar verkar köra på linjen att han retade upp Tottenhamfansen genom gesten och därför fick räkna med att få mynt kastade på sig.

Jag kan inte tänka mig att FA kommer gå på den linjen - helt enkelt för att det finns en hel del bildbevis på att mynten regnade redan när Walcott låg skadad på planen. Dessutom sjöng sp*rssupportrarna "Let him die" vilket är ganska ocharmigt.

Det är en jäkla skillnad mellan att medvetet reta upp supportrarna och göra det som Walcott gjorde. Är det onödigt? Kanske. Men det är ett derby och lite måste man tåla - även som fotbollssupporter. 

Dessutom gjorde Bale exakt samma sak på WHL förra säsongen, och så vitt jag vet blev han inte straffad för det?

****

Nåja, nu är det ett tag kvar innan det är dags för match igen. Då är det dags för revanch på Villa efter den snöpliga säsongspremiären.

Men just nu tänkar jag inte på det. Just nu tänker jag bara njuta av att norra London är rött, rött, rött.