Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Aston Villa och transferstrunt

Malin Hägg
ons 15 jan 2014 kl 12:52

Efter att ha haft match och varannan dag under jul- och nyårshelgen så blev det ett långt uppehåll innan matchen mot Aston Villa. På grund av vinsten mot sp*rs har det också varit ganska tyst och lugnt kring laget. Förutom skadan på Theo Walcott som det såklart pratats om.

Jag är egentligen inte så orolig för Arsenal i allt det här. Självklart är vi ett bättre lag med Walcott än utan, men det innebär inte att säsongen är körd.

Däremot är jag väldigt ledsen för hans egen skull. Han spelade riktigt bra innan skadan, gjorde mål, och det är självklart ett hårt slag. Att det dessutom kommer några månader innan ett VM är självklart ännu tuffare. Helt absurt att Theo missar ännu ett slutspel.

Det är fotboll när den är som allra orättvisast men jag hoppas ändå att han orkar kämpa på och kommer tillbaka ännu bättre.

Transferperioden
Annars är det januari vilket betyder transferfönster, rykten och potentiella värvningar. Till skillnad mot precis alla andra är jag totalt ointresserad av att prata om transfers. Jag ser ingen som helst poäng i att läsa rykten, hetsa upp sig över potentiella köp och sedan bli besviken när de inte kommer. "Men det är ju roligt" hävdar många. Men det är ju precis det som jag inte tycker. "Meningslöst" är mer rättvisande.

Jag menar inte att låta bitter, för det är jag inte, men jag ser helt enkelt inte tjusningen i att spekulera. Jag tror det bottnar i en frustration över att det är så omöjligt att veta vad som är sant och vad som inte är det. Jag blir bara irriterad på folk som hävdar att de vet en massa saker. Twitter har gjort transferperioderna helt omöjliga.

Någonting som jag däremot tycker ÄR intressant att prata om är de spelare vi har, och de spelare vi riskerar att förlora. Jag hoppas verkligen att det är sant att Rosicky kommer avsluta sin karriär i Arsenal, och att Sagna kan tänka sig att göra det samma.

Det känns otroligt viktigt att vi får behålla Sagna. Jag kan bli lite trött på att läsa om supportrar som verkar tro att det bara är Arsenals fel att Sagna inte har skrivit på ännu. Fransmannen har säkert massor med erbjudanden och dessutom möjligheten att gå som bosman. Det är inte lätt att tävla med de summorna. Det är hans sista stora kontrakt för karriären - självklart vill han tjäna pengar. Men Arsenal kan inte bara ge honom hur mycket som helst av flera anledningar. Dels för att han inte är värd hur mycket som helst, och dels för att det sätter ett dåligt exempel för andra spelare.

Nu säger jag inte att Sagna kommer med orimliga krav, men vi vet ju inte. Det är det som är själva poängen. Om de inte har lyckats komma överens ännu så är det ju tydligen någonting som inte stämmer - men om det är Arsenal som erbjuder för lite eller Sagna som kräver för mycket är omöjligt för oss att veta.

Vinst utan skönspel
Angående matchen mot Aston Villa så var det än en gång 3 poäng utan skönspel. Vi spelade riktigt bra emellanåt, men Villa fick trycka på lite för mycket mot slutet för min smak. Det kändes som att vi tappade mittfältet ganska rejält och när reduceringen till 2-1 kom var det väldigt nervöst.

Nu gick det i alla fall vägen ändå och det känns som en annan styrka i laget den här säsongen än vad vi haft tidigare. Vi har ett större självförtroende helt enkel.

I den senaste podden här på Arsenal Sweden lyftes det att den här typen av matcher är precis de vi haft problem med tidigare. När pressen legat på oss och vi mött ett sämre lag så har vi haft svårt att "göra jobbet". Det verkar inte vara fallet längre.

Vi har inte många förluster den här säsongen, och trots att folk efter varje förlust spekulerat i att det är början på en negativ trend så har laget gång på gång bevisat det motsatta. Vi har snarare kommit tillbaka starkare.

Viktigast av allt är att vi tar poängen som vi ska ta.

Det är klart att vinster mot "storlagen" vore bra, men faktum är att det är så jämt uppe i toppen att det precis lika mycket kan vara tappade poäng mot de sämre lagen som står i vägen mellan en titel och en andraplats. Och just därför måste vi fortsätta vinna de matcherna. Vi gjorde det i höstas, när andra lag hade det svårt med just det, men det viktiga är att vi fortsätter så nu i vår.

Visst kan man oroa sig för att målen dröjer till sent i matchen eller att vi ibland ser lite trötta och stillastående ut - men vi vinner fortfarande matcherna. Om det är såhär vi spelar när vi spelar dåligt, och det här är poängen vi plockar, då ser jag inte mycket anledning till att klaga.

På lördag är det dags för match mot Fulham - ytterligare tre poäng vi måste ta. Vi går in i en sådan period nu med Fulham, Southampton och Crystal Palace de närmsta tre matcherna i ligan (där i mellan också Coventry i FA Cupen) och att komma från de matcherna med 9 poäng vore underbart.

På lördag är det också start för Arsenal Swedens stora frågesportstävling på matchträffarna runt om i landet. Det är riktigt fina priser som utlovas - eller vad sägs om möjligheten att vinna matchbiljetter? Läs mer om tävlingen här och framför allt - in och anmäl er på en träff!

I Stockholm är det, precis som vanligt, O'Learys i Gamla Stan som gäller. Kom igen nu - vi ses väl där?