mån 17 mar 2014 kl 14:14

...och vilken underbart röd färg det är!

Det finns få saker som är så fantastiskt som en derbyseger. Jag vaknade av mig själv i morse kl 6.30 (en halvtimme innan klockan ringde) och inte ens vintervärlden utanför fönstret kunde få mig på dåligt humör.

Vad gör lite snöstorm när vi satt sp*rsen på plats ännu en gång?

Man inbillar sig alltid att ett tidigt mål ska göra en mindre spänd men istället blir det nästan tvärt om. Efter Rosickys LYSANDE mål efter någon minut följde 90 minuter ångest.

Innan matchen sa jag att det enda jag önskade mig var en "stabil seger" och vi kan väl säga att jag fick den minst stabila segern på evigheters evigheter. Jag tappade räkningen på hur många gånger jag utbrast "Det här håller aldrig!" och gömde ansiktet bakom händerna när Tottenham gick till anfall.

Under matchen var jag helt övertygad om att det skulle gå åt helvete. Jag var helt övertygad om att Mike Dean skulle hitta någonting, någon situation, och förstöra festen som han gjort oräkneliga gånger tidigare.

Men det hände aldrig.

Nu, med lite perspektiv, så var det kanske inte så farligt som det kändes. Tottenham skapade faktiskt inte några riktigt farliga målchanser - mycket tack vare storspelande Kos och BFG.

Förtjänade sp*rs att få med sig något från matchen? Kanske. Men jag kommer knappast gråta blod för att de inte fick det - den här gången heller. Fotboll går som bekant ut på att göra mål - och de lyckades de inte med på 90 minuter.

Ibland är fotboll orättvist. Och ibland är det alldeles, alldeles underbart. Det kan vara värt att komma ihåg det, när saker och ting går emot en.

Det finns saker man kan analysera och ifrågasätta efter vinsten, men det kan vänta några dagar. Just i detta nu räcker det med att vi konstaterar att vi ännu en gång slagit grannarna i norr.

Och att North London is forever Red.

Kommentarer

Bild för Grizzly

Varför snackar alla som att Arsenal var mycket sämre än Tottenham?

Jag såg visserligen inte matchen men har tittat på ett litet sammandrag och visst sjutton hade Spurs rejäla chanser att göra mål men det hade vi också! Sluta be om ursäkt för att vi inte vinner matchetna med 10-1 i målchander och ett bollinnehav med 85-15 till vår fördel.

Vi vann matchen, nog om det.

Bild för Malin Hägg

Jag tycker inte att Arsenal var mycket sämre än Tottenham och det är inte heller det jag säger. Skulle aldrig falla mig in att be om ursäkt över en derbyseger.

Dock var det så jag kände när jag såg matchen - som om att det bara var en tidsfråga innan de skulle göra mål. Men jag hävdar knappast att känslorna man har under match är någonting att basera några djupare analyser på.

Känslan direkt efteråt var att det satt jäkligt hårt inne och att det lika gärna hade kunnat gått åt andra hållet. Men nu gjorde det inte det.

Jag vet inte om du menar i största allmänhet eller specifikt den här bloggen - men jag förväntar mig aldrig att vi ska spela ut andra lag. Det viktigaste är 3 poäng och jag tar 100 gånger hellre poängen än skönspelandet. Så har det alltid varit.

Ordförande

Bild för Lars Lundstedt

Med lite distans till matchen, och efter att ha sett andra halvlek igen igår, så måste jag säga att totalt sett hade vi fler chanser än de hade och vi skulle dessutom ha haft en straff så jag håller med om att vi vann fullt välförtjänt och matchen hade kunnat vara i princip död efter en kvart. Mike Dean var förresten mycket bra hela matchen, straffen som vi inte fick skyller jag mer på linjedomaren som inte flaggar då Dean var skymd och inte såg vad som hände.

Att jag nu tycker att vi vann rättvist hindrar förstås inte att jag var ett nervvrak under matchen och precis som Malin upprepade "dethärhållerintedethärhållerintedethärhållerinte", tro inget annat! Egentligen borde man se alla matcher två gånger, det är rätt ofta man får en annan bild av matchen andra gången när man kan ägna sig mer åt att analysera och mindre åt att tugga i sig fingertopparna.

Den här säsongen är förresten tydligen första gången vi slår Tottenham i tre matcher av tre möjliga under en och samma säsong. Senast vi vann båda ligamatcherna var 2007/2008 då vi vann med 3-1 borta och 2-1 hemma.

Sekreterare Arsenal Sweden

Jag har inte sett hela matchen igen, men såhär med facit i handen så känns det som att första halvlek var bra mycket mer stabil än jag upplevde den just då.

Jag håller fast vid att vi hade problem med att få fast bollen och skapa en trygghet i laget under andra halvlek men det betyder inte automatiskt att jag inte tycker vi var förtjänta av en vinst eller att vi spelade dåligt.

Håller med om att man egentligen borde se om matcherna innan man försöker analysera dem. Första gången är man alldeles för mycket uppe i varv - speciellt när det är såhär viktiga matcher.

Jaja, det var en tuff match, men vi vann.