Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Nya kontrakt och nytt rekord

Malin Hägg
tor 20 mar 2014 kl 13:21

Det har varit ganska lugnt på Arsenal-fronten den här veckan. Vinsten i söndags är såklart en av anledningarna - det faktum att andra lag spelat Champions League i veckan är en annan.

Jag tänker fortfarande tillbaka på derbyt med ett litet leende. Det är svårt att inte göra det - känslan efter en derbyvinst sitter kvar länge.

Helt stilla är det dock inte utan lite goda nyheter har vi fått. Ramsey och Cazorla har båda skrivit på nya kontrakt och även Zelalem har vi knutit upp under en längre period. Idel goda nyheter.

Gällande den sista är han självklart ett framtidsnamn men det är för tidigt att säga exakt vad han är kapabel till. Att han har talang är självklart men han är fortfarande väldigt ung.

De två andra är mer "här och nu"-förlängningar.

Att få behålla Cazorla är guld värt och han verkar onekligen trivas i Arsenal. Det har varit lite upp och ned under den här säsongen, med en del svackor, men vi vet alla vad spanjoren är kapabel till och där finns mycket mer att hämta.

Att Ramsey skriver på nytt är lite mer oväntat men självklart också goda nyheter. Det var inte alls länge sedan han förlängde, men situationen ser annorlunda ut nu. Han har en fantastisk period bakom sig (undantaget skadan) och det verkar som att huvudanledningen till varför han skrivit på nytt är för att höja lönen.

Det är en sådan aspekt som många inte tänker på när de skriker om att värva nya, dyra spelare. När man tittar på en värvning av Özils kaliber är det inte bara transfersumman och Özils lön man måste räkna in som kostnad. Utöver det tillkommer kostnaderna för att höja även de andra spelarnas löner för att matcha nykomlingens. Det blir en dominoeffekt som lätt drar iväg. Det är därför inte så enkelt att bara värva spelare för dyra pengar (om man inte är City vill säga).

Det här visar också att vi har möjligheten att förlänga med spelare om vi verkligen vill. Det är ännu en anledning till varför jag inte tror att det är enbart Arsenals fel att Sagna ännu inte kritat på nytt. Jag har alltid varit skeptisk till att vissa supportrar omedelbart tar för givet att det är klubben som brister utan några egentliga bevis. I det här fallet tror jag att Sagna vill ha ytterligare ett stort kontrakt innan han lägger av. Jag håller inte med om att vi ska "betala vad han än vill ha" som vissa verkar tycka. Dels för att han inte är värd hur mycket pengar som helst och dels för att det är negativt för klubben. Det enda vi gör då är att visa att vi, som klubb, kan utpressas och vi kan få andra spelare som försöker med samma sak. Dessutom är, som jag var inne på tidigare, dominoeffekten något att ta hänsyn till. Om vi höjer Sagnas lön rejält kommer det att spilla över till andra spelare.

Annars börjar uppmärksamheten så smått riktas mot nästa derby och det är inte bara en himla viktig match för vår fortsatta jakt mot ligatiteln, utan det är även Wengers 1000:e match som tränare för Arsenal.

Kan vi ta en minut och reflektera över den siffran? 1000 matcher är ENORMT mycket.

1000 matcher är så uppenbart värt att fira och jag hoppas verkligen inte att vi låter Mourinho och hans Chelsea stå i vägen för det. Det känns som att en vinst på Stamford Bridge är ett perfekt sätt att hylla Arsenes tid vid rodret.

Det förtjänar han.

1000 matcher alltså. Och för mig får det gärna bli några 100 till. Därför skulle jag uppskatta om han också kunde göra som Cazorla och Ramsey och skriva på ett nytt kontrakt. Det verkar dock dröja och man kan bara spekulera i varför. Eller så mår man mest dåligt av att spekulera (som jag) och fokuserar på att önska sig goda nyheter istället.

Nåja, fokus på Chelseamatchen nu och de spelade dels CL i går kväll och har ett par avstängningar inför lördagens drabbning. Det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma.

Själv drar jag till London på fredag och kollar in matchen på någon pub (dessvärre antagligen i Chelsea-land).

Kommentarer

Bild för Torbjörn Nylin

Håller med dig om Sagna, vi ska inte betala några fantasilöner. Som jag sagt tidigare (forum glömt) så när Spurs missar CL platsen i vår så värvar vi Kyle Walker, vad sägs om det. Annars så tycker jag att Jenkinson är en fullgod ersättare.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Martin Palmér

Kyle Walker? Kom igen. Det är ju som att ersätta Fabregas med typ Wes Hoohlahan