Medlemmar: 8856 st.
Visa menyn

En oviss framtid

Malin Hägg
tis 8 apr 2014 kl 17:46

Två dagar senare och jag är inte i närheten av att vara över matchen i söndags. Ibland brukar man ändå kunna se tillbaka på det hela med lite perspektiv men jag finner den biten svårare och svårare med de resultat som vi radar upp.

Förlusten mot Everton är, för mig, den värsta den här säsongen. Vi var helt utspelade av ett lag som vi vet att vi kan slå - och värst av allt såg det ut som om vi inte ens brydde oss. Som om vi redan hade gett upp, innan matchen satte igång, och det är för mig helt obegripligt.

Är det helt kört nu? Nej, det tror jag inte. Jag tror att vi fortfarande är favoriter till fjärdeplatsen och att vi har chans att lyfta FA Cupen. Och det är, hur man än vrider och vänder på det, ett fall framåt jämfört med förra säsongen.

Men med tanke på hur det såg ut vid jul så är det ändå svårt att inte vara besviken.

Inför den här säsongen tippade jag en fjärdeplats, men den starka hösten fick mig ändå att drömma om en bättre placering. Jag har väl inte helt gett upp om en tredjeplats men jag har svårt att se vem av Chelsea, Man City och Liverpool som kommer att klappa ihop. Istället tror jag tyvärr att vi måste fokusera på att hålla de andra lagen bakom oss - något som inte borde vara helt omöjligt med tanke på vårt något fördelaktigare spelschema de här sista veckorna.

Men egentligen spelar inte det där så stor roll just nu. Jag är orolig när jag tittar på Arsenal och jag tror att det finns ett par viktiga, och svåra, frågor som vi måste ställa såhär i slutet på säsongen och inför nästa säsong.

Den första handlar om skadorna. Jag vet att många andra har behandlat det tidigare (och gjort det bättre än jag kan) men det är svårt att skaka av sig känslan av att någonting är fel. Alla lag råkar ut för det som kallas "freak accidents" men jämför man vår skadelista med våra konkurrenters så kan man inte ignorera att vi drabbas hårdare än alla andra lag. Och det handlar inte bara om otur. Det måste vara någonting som vi gör - speciellt när man tänker på alla bakslag som våra spelare råkar ut för. Och hur "tre till sex veckor" alldeles för ofta blir tre till sex månader innan spelaren är tillbaka.

Nu verkar det som (peppar peppar) att Ramsey är tillbaka igen och jag tror inte man kan understryka nog hur viktig han kommer vara i slutet av säsongen. Jag hoppas även att vi kan räkna med Özil och Wilshere snart. Trots att de fått ta mycket skit under början av året så ser jag dem hellre som tillgängliga än skadade nu när vi har så viktiga matcher framför oss.

Den andra frågan handlar om framtiden.

Det är ingen hemlighet att jag älskar Wenger. Jag beundrar honom något enormt för allting som han har gjort för Arsenal (och för engelsk fotboll i stort). Han förtjänar inte att få sparken.

Jag tycker att det är svårt att diskutera en framtid utan Wenger. Delvis för att han varit i Arsenal så länge, men också för att diskussionen kring honom har blivit så infekterad. 

Jag skäms över hur vissa Arsenalsupportrar uttrycker sig om Wenger. Det är ovärdigt, helt enkelt. Men det betyder inte att han är bortom kritik. Man måste kunna diskutera det hela sakligt utan att sjunka för lågt.

Det svåra med förändring är att vi alltid vet vad vi har, men aldrig vad vi får. Det är bara att titta på Manchester United för att se vad som kan hända. Visst, vi är i en annan situation. Vi har ett yngre lag, ett bättre lag enligt mig, än vad Fereguson lämnade till Moyes. Men det betyder inte att det bara är för en ny tränare att kliva rakt in och börja prestera bättre än vad vi gör i dag.

Jag känner att det är många som tagit våra prestationer de senaste säsongerna för givet. Som om vi har en rätt till en topplacering enbart för att vi är Arsenal men riktigt så enkelt är det inte. Wenger har gjort ett riktigt fantastiskt jobb som hållt oss i toppen av tabellen trots att vi har byggt en ny stadium och även fast en massa andra lag har fått hjälp utifrån genom rika ägare.

Även om vi vinner FA Cupen den här säsongen (och det är fortfarande ett stort OM) är det inte helt otroligt att Wenger lämnar. Och gör han det så hoppas jag verkligen att klubben har en Plan B. 

Tyvärr är jag inte helt säker på att vi har det. Även om Arsene väljer att stanna kvar så kommer framtiden för klubben utan honom närmare och närmare och det är verkligen dags att man börjar fundera på vad som ska hända när den dagen kommer. Det är inte att vara illojal mot den nuvarande tränaren att tänka på vad som ska hända efter honom. Det är att sätta klubbens bästa i första rummet och det måste vi alltid göra.

Ibland behövs en förändring.

Jag är inte helt säker på att jag tror att den förändringen ska komma nu, men jag är inte alls lika säker på att så inte är fallet som jag varit tidigare.

På lördag spelar vi semifinal på Wembley. Där kan vi prata om en match vi måste vinna. 

Och oavsett vad som händer i framtiden finns det få saker jag önskar så mycket som att få se Arsene lyfta en buckla på innerplan en gång till. Det har han förtjänat.

Kommentarer

Bild för Kaj Poikela

Hoppas också på FA-cupbucklan. Drömmer om en pokal!

Det är en jobbig situation i klubben nu. Skulle tro att de flesta fansen fått nog av Wenger och jag har full respekt för alla ståndpunkter (förutom de rent hatiska anti-Wengerprofeterna som beter sig som de där trollen som Aschberg nu jagar på tv3). 
Och jag är själv trött på en massa saker. Det här januarifönstret till exempel, var ett enda stort mysterium. Varför förstärkte man inte när man var i en utmärkt position för att jaga ligatiteln? Och jag är evigt trött på matchcoachningen. Som sagt, jag är trött på en massa saker.

Men samtidigt väger jag in saker som jag personligen tycker är viktiga egenskaper. För det första är Wenger en civiliserad manager. I en jämföresle med Mourinho, Pulis, Ferguson, Hughes och många andra uppträder han värdigt och korrekt. Jag fattar ju att det inte betyder ett skit för massor av människor men för mig är det viktigt att de hyggliga figurerna fortfarande figurerar inom fotbollen. Han är dessutom intelligent, på ett akademiskt sätt. En egenskap som jag önskar att till exempel att vår statsminister och de andra toppolitikerna hade.
Dessutom gillar jag att Wenger inte rör sig med Monopolpengar. Han är medveten om pengars värde. En egenskap som tycks försvinna mer och mer i alla lager av samhället.
Gillar också att Wenger försöker få in spelare från akademin. Tycker helt enkelt att det är rätt sätt att sköta en idrottsförening.
Gillar också att han sätter sådan extrem tilltro till sina spelare. Det är upp till dem att hitta på lösningar under matcherna. 

Problemet är att alla de här "mjuka värdena" i Wenger som jag uppskattar så mycket också slår tillbaka mot honom. Bygget av Emirates gav företagsekonomen i honom alldeles för många vakna nätter där han låg och räknade kronor och ören. Han har blivit en så försiktig basekonom att han tycks glömt bort att man ibland måste satsa för att vinna mer i slutändan.
Och många av ungtupparna han lirat in genom åren skulle det säkert gått bättre för om de haft mer rutinerade spelare bredvid sig.
Och det skulle inte göra ont om spelarna ibland kunde få lite taktisk input (äh ... lite mer defensiv pragmatism menar jag) när saker och ting skiter sig. Byt ut någon sopa i halvtid redan, åtminstone en enda gång!
Och den här värdigheten och hyggligheten? Är det verkligen något att komma dragandes med i de här sammanhangen? Man vinner ingenting gentemot Starbucks genom att vara den hyggliga cafeförståndaren runt hörnet som häller upp gratis påtår.

Ja... Wengers positiva egenskaper är alltså inte mycket att komma med egentligen, när biljettpriserna är som de är, när det finns massor av pengar på banken, när pokalskåpet fortfarande står och ekar tomt inne på Emirates.

Bild för Malin Hägg

Jag håller verkligen, verkligen med om en massa av det du skriver.

För mig är de där mjuka värdena väldigt viktiga också. Det är en av anledningarna till varför jag var så emot att vi skulle signa Suarez i sommar. Jag VET att han är en fantastisk fotbollsspelare och gör en massa mål men jag tål honom inte. Och för mig är det viktigt.

Jag känner likadant inför Mourinho. Jag blev uppriktigt chockad över hur många Arsenalsupportrar som pratade drömskt om att ha Mourinho som manager efter att Chelsea slagit ut PSG i tisdags. Jag förstår det verkligen inte. Mourinho är en vidrig människa och jag vill inte ha honom i närheten av Arsenal. Även om det betyder att vi vinner.

I slutändan är det bara ett lag som kan vinna ligan. Alla andra lag misslyckas med det. Och med den hetsen som finns nu så räcker det inte ens med att vinna ligan en gång. Gör man det inte nästa säsong igen så är det ett misslyckande. Sådär håller det på hela tiden.

Jag gillar också att Wenger har integritet och att han vägrar betala överpris för spelare som inte är i närheten av värda den prislappen som sätts på dem. Jag gillar alla de där sakerna som du radar upp.

Men man kan göra det och ändå se att vi, som klubb, har problem som vi måste lösa. Som du säger - det betyder inte att Wenger frångår allting han tror på om han någon gång gör ett byte i halvtid. Om jag kan titta på en match och se att vi har kört fast, att vissa spelare inte har en bra dag, då måste ju han också kunna göra det.

Ah, det var mycket bra skrivet i den där kommentaren och jag får behärska mig för att inte citera hela grejen. Mest bara: Jag håller med.

Men som sagt - supportern i en vill ju ändå vinna någonting nu. SOM jag önskar att vi kan plocka FA Cupen.

Ordförande

Bild för Raven

Jag hoppas verkligen att Wenger stannar

i Arsenal för en långtid framöver för där kan han

göra otroligt stor nytta.

 

Dock som en stor försvarare av honom och hans 

prestationer så börjar jag vackla, hoppas på att han

får knipa den sista kvarvarande bucklan vi kan denna

säsong och sedan lämna över facklan till ex Martines eller

Klopp.

Ja dessa herrararna oavsett vem hade varit lysande enligt min tro.

 

Dock sluta på topp och bli ihågkommen för allt positivt istället

för nedgång.

 

Tror verkligen vi kan behöva en ny matchcoach (och läkarteam!)...

Bild för Malin Hägg

Jag hoppas också att han stannar i klubben. Och jag hoppas att när tiden kommer för honom att lämna tränarjobbet så blir det på ett snyggt sätt. Och vi har en värdig ersättare.

Det är mycket snack om matchcoachning nu och jag vet inte om det är hela lösningen heller.

En boost till läkarteamet skulle jag dock inte tacka nej till...

Ordförande

Bild för MikeR

På nått sätt skulle man vilja ha kvar Wenger med hans ideer gillar han oxå med hans byggen runt unga lovande spelar etc. och sedan ha en aktiv matchcoach som kan göra lite spännande bytet mm. på ett annat klockslag än 70min skulle vara så jäkla befriande och se någon som vart lite upprörd över hur det gåt på planen. Jag vågade aldrig tro på en PL buckla med i år tror jag fasen på en FA iaf vore så skönt och bra för laget.

Vore bra med en 3de plats i ligan, tänk om ManU vinner CL....men det händer väl inte eller??

I'll answer to nobody !!

Bild för Malin Hägg

Det finns mycket att gilla med Wenger - viktigt att komma ihåg det nu när det blåser kallt (som man brukar säga). PL bucklan är borta men FA Cupen är vår att förlora.

United är ju borta nu så de behöver vi i alla fall inte oroa oss för. Men visst - jag tar gärna en tredjeplats. Man får väl hoppas att Chelsea får problem med att balansera CL och PL men tyvärr tror jag inte det kommer röra dem i ryggen.

Ordförande

Bild för George Adams

Arsene Wenger HAR absolut varit en värdig manager för Arsenal. Det håller säkert alla Gooners med om. Jag skriver dock har varit....

Men allt har ju som bekant ett slut och Arsene är ju ingen ungdom längre och dessutom är det min uppfattning att han har tappat både lite av sin hunger och kunnande med åren.

Jag kan verkligen inte förstå denna glorifiering av honom som många gooners visar. Jag finner den märklig och faktiskt lite osund. på flera plan...

Redan innan AW kom till Arsenal 96 diskuterades en nybyggnation, att man skulle lämna Highbury och  bygga nytt stadium, så de planerna fanns ju redan oavsett vem som var manager. Att sedan AW nådde så stora framgångar direkt efter hans inträdde berodde väl på många faktorer, som inte BARA kan tillskrivas han som person. Flera år innan hade ju George Graham med stab påbörjat en klättring för klubben, och för att kommentera vissa skribenter i tråden som hyllar Wengers aristokratiska och samtidigt "värdiga" ledarstil, och ogillar samtidigt ex Mourinho eller Fergusons mera "tuffa" stil så kan man väl konstatera att även Graham, inte var någon svärmorsdröm direkt!

Det där med ledarstilar, är ju en smaksak men det viktigaste för en proffesionell fotbollsklubb är väl till syven och sist att man visar resultat, oaktat om bossen är "snäll" eller en mindre sympatisk person, (utåt sätt är väl bäst att tillägga)

När AW kom så hade Arsenal 3-4 landslagsmän av de 5 längst bak och alla fotbollsnördar vet ju att har man en klassmålvakt och dessutom en välspelande backlinje i världsklass så har man det extremt bra förspänt. Dessutom hade mellanspelet Bruce Rioch värvat en världsspelare i Dennis Bergkamp.

Det Wenger absolut skall hedras för är sedan hur han förvaltade och utvecklade detta mellan 97 och 2005-06. Det var en fantastisk tid, med härligt offensivt spel, bra smarta värvningar. Den fina framgångsrika tiden i vår klubbs historia skall definitivt tillskrivas Arsene Wenger, OCH David Dein som tillsammans byggde upp ett lag, med ett spel som var i förkant och som konservativa England inte sett maken till.

Men tiderna förändras.... David Dein försvann, Många av stjärnorna och ryggraden under dessa "glory years" lämnade också. Samtidigt som vi också lämnade Highbury, med den trygghet osv som fanns där. Sedan lärde sig ju de andra lagen, vårt och Wengers sätt att spela och knapprade in och i vissa fall gick om.

Kvar var dock en allt mer försiktig och vilsen Wenger, ett i och för sig fortsatt begåvat lag och en ny situation med ett nytt super modernt stadion, som istället för rödvita Gonners till sista plats nu  istället även skulle fyllas av fotbollsturister i mängd och hoper av affärsfolk.

Ni vet ju alla vad som hänt, efter det....

Vi spelar fortfarande en bra fotboll allt som oftast, men magin och om man kan kalla det Wengers magi är borta. Våra säsonger ser nästan ut som dom gått igenom en dupliceringsmaskin. Innan varje säsong så misslyckas i stort managern med att göra de värvningar han och framförallr Dein lyckades med runt milleniumskiftet. De kommer in spelare som i de flesta fall helt enkelt inte är tillräckligt bra, det är ju ren fakta. En bit in på säsongerna kommer skadorna och den tunna truppen klarar inte av att hålla ihop spelet, med kända resultat som följd.

Nästa sommar skriker hela goonersvärlden igen efter VINNANDE värvningar, dvs en målvakt värdigt ett vinnande lag, bättre försvarsspelare för att få stadgan likt D-A-B-W hade osv.

Vad händer? Ja ni vet ju själva..

Jag anser att sedan vi lämnade Highbury så har AW sjunkit allt längre. Han verkar inte längre ha det som krävas, och fast många spelare hyllar honom på olika sätt så tror jag att även vissa av våra spelare börjar tvivla på hans förmåga. Det är kanske därför vi får dessa genomklappningar i både resultat, moral och avsaknad av riktig kämpaglöd som vi sett ex vid flera tillfällen under denna säsong, senast mot Everton gågna helgen.

De6t har funnits stunder under AW Arsenaltid då jag också beundrat hans sätt att sitta stilla under matcherna och strikt följa sin matchplan.

Men efter de senaste debaclena så vore det underbart att se en manager som visar lite yviga känslor för en gångs skull. En aktivt coachande manager i stället för denna magknipsittande manager som gnäller på allt och alla.

Nej oavsett hur det går i FA cupen vill jag se en ny manager i Arsenal. En manager som kommer in med lika fräscha ideer som då oprövade AW gjorde en gång i tiden. Tacka av Arsene Wenger på ett värdigt sätt, och hylla honom för de år 1997-2006 då han faktiskt var en av världens bästa managers.

För tyvärr det är han inte längre.

Bild för Malin Hägg

Så kul att många har mycket att säga om det här ämnet :) Jag älskar långa kommentarer.

"det viktigaste för en proffesionell fotbollsklubb är väl till syven och sist att man visar resultat" skriver du och det är väl just det som är frågan. Alla håller ju bevisligen inte med om det. Jag vet inte - självklart är det titlarna man vill åt men det finns mycket annat som är viktigt också - i alla fall för mig. Jag är stolt över hus Arsenal fungerar som klubb och ser mycket hellre att vi har det upplägget som vi har än att vi plockar in någon stenrik ägare som öser in pengar i klubben o byter tränare en gång i kvarten.

Angående match-coachning så är det såklart viktigt. Man måste våga förändra om man märker att laget inte presterar. Men samtidigt så tror jag att det här med viftandet och skrikandet vid sidlinjen mer är för fansens skull är någonting annat. Man känner att tränaren gör någonting - men jag vet inte hur mycket det faktiskt hjälper. Kolla på Sherwood som vevar på som en galning vid sidlinjen och "visar passion" men är man inkompetent (och tränar man ett skitlag) spelar det liksom ingen roll.

Som sagt - jag vet inte om att behålla Arsene är det rätta beslutet. Men min magkänsla vill ge honom en chans att ordna det här nu, med de finansiella krafterna som vi helt plötsligt har till vårt förfogande. Jag unnar honom verkligen att vinna ligan en gång till innan han försvinner (men jag börjar gärna med FA Cupen).

Ordförande

Bild för Kaj Poikela

Jo, Erland, det förstås.

Men i hela ditt resonemang glömmer du bort att Wenger faktiskt inte hade pengar att röra sig med efter flytten. Det är alltid lätt att peka på ett tomt pokalskåp och skrika: "fakta", men ett annat (smått absurt) faktum under de här åren var att vi allt som oftast tvingades gå ekonomiskt plus under silly season. 

Men nu är de där åren förbi. Det finns pengar, ganska mycket till och med. Och mer blir det med Puma. Så hur tänker Wenger? Ska han kasta in handduken och låta någon annan skörda de ekonomiska frukterna av allt sitt arbete? Eller ska han ge det en chans till? Fler värvningar av Özil-klass?
Hur som helst så är jag långt ifrån säker på om jag vill att Wenger ska vara kvar. Jag älskar karln och jepp, det kanske rör sig om glorifiering, men det beror i så fall mer på det makalösa jobbet han gjort efter nybygget och flytten, snarare än titlarna i början av hans regering. Det var under de här åren han gjorde det riktigt svåra jobbet.

Och bara för att du nämner honom: Jag gillade George Graham också (hans trupp säsongen 1990-91 är fortfarande min personliga favorit av alla Arsenals olika konstellationer jag sett) men det finns inte på kartan att Graham skulle klarat av att flytta till Emirates. Till så stora manövrar krävs visionärer. Och det är det Wenger är, på bekostnad av matchcoachning och taktisk pragmatism. Men frågan är om inte visionären gjort sitt nu. Arenan är säkrad och vi har råd att köpa bra spelare. Det kanske är dags för en pragmatisk George Graham igen? Graham var förresten långt från den vilde du försöker göra honom till. Han visade stil - till och med när det uppdagades att han fuskat med pengar och fick sparken - visade han stil.
Men det var förstås en annan femma med några av hans spelare.

----------

Och till sist... en stilla undran: På vilka olika slags plan finner du det osunt att man gillar Arsene Wenger?

Bild för George Adams

AC!

Som jag skrev så anser jag att just glorifieringen av honom som vissa håller på med är märklig och lite osund. Jag inser också att Wenger är och har varit en visionär och att han varit en bra manager under ett antal år, och jag var också positiv eller mycket positiv till honom under första halvan av hans managertid och även några år efter det. 

Men det är jag inte längre.

Jag har svårt att förstå de som alltid ställer sig på Wenger´s sida med "Arsene knows best" och som är livrädda för förändring eller tror att vi aldrig kommer hitta någon ny bra manager. Sist jag var i London så slogs t o m Wenger trogna vilt med personer som öppet visade sitt missnöje med ledarskapet den senaste tiden. Snacka om intern söndring!

Jag tycker det är osunt att numera glorifiera en manager med osmakligt hög lön, som.....

Misslyckats stort de senaste åren med att tillföra spelare och de spelartyper som krävs och som anstår en manager i en klubb med ambitioner att vinna titlar. Ja! jag anser ex att strul-Özil inte är den värvning som laget bäst behövde! Wenger´s agerande och vår prestation de senaste åren har gjort att från att ha varit en klubb dit nästan alla talanger eller färdiga spelare, ville gå, så får vi nu istället välja på 3-5 alternativen!
Visar upp en naivitet och envishet och övertro på en filosofi som inte längre fungerar på det sätt den gjorde när filosofin var ny, fräsch och låg i täten i England.
Dessutom har en övertro på sitt sönderlästa spelsätt och sin taktik och som gång efter annan ger oss förödmjukande storförluster mot andra topplag. Tyvärr verkar dessutom Wenger vara oförmögen att ändra sig och lära av misstagen, vilket ibland då leder till att klubben och Wenger nästan blir till åtlöje för hela fotbolls England.
I många år nedprioriterat de inhemska cuperna och därigenom visat anhängarna dålig respekt, genom att många gånger spela med rena B-laget. Trots att nämnda turneringar förmodligen varit den största möjligheten till titelrace.
De senaste 5-6 åren uppvisat en inställning till lagets totala försvarsspel som inte heller anstår en Manager som vill vinna. Vi har ju ex under vissa perioder haft både målvakter och försvarare, som är så dåliga så man skäms
Så påtagligt förordar en viss, klen likartad spelartyp och träningssmetodik som bevisligen dessa individer inte klarar av. Med onormalt mycket skador som följd, år ut och år in.
Genom sitt aristokratiska, lugna sätt vid sidllinjen under matcherna, även när laget har stora problem och behöver "väckas" verkar vara oförmögen att skicka rätt signaler. Att magknipsittande gnälla på fjärdedomaren har ju blivit mer regel än undantag och att efter matcherna och säsongen skylla ifrån sig och skylla på allt och alla, är tyvärr också något vi sett allt oftare.
Trots stora resureser inte får upp flera "egna" spelare med kvalite´. Ett tag visste man ju knappt att Arsenal var ett engelskt lag, Bedrövligt! Dessutom låg Wenger bakom att bygga klubbens träningsanläggning halvvägs till Skottland.
Gjort sig själv så mäktig och oumbärlig så att klubben Arsene FC, av viss gonners helt förknippas med personen Arsene Wenger. Tack och lov är det ju inte sant för ingen är större än klubben Arsenal.

 

Bild för Kaj Poikela

Håller i stort sett med dig, Erland, förutom att en del grejer som du tycker är så negativa tycker jag tvärtom är ganska bra.
Håller inte heller med dig på den sista punkten. Känner inte till en enda gooner som fått för sig att Arsene skulle vara större än Arsenal. Det där är en myt som spridits genom åren och ett enkelt slagträ att ta till för alla rabiata Wenger-hatare.

Nåväl, om han varit oumbärlig för klubben kan man ju alltid diskutera men jag skulle nog påstå att ja, det har han varit. Medan Liverpool och Tottenham fortfarande kliar sig i skallen och skissar på sina nya arenor har Wenger gjort klart med allt flyttbestyr. Flytten har överskuggat allt.
Och man kan egentligen inte skylla på honom för att han gjort sig oumbärlig. Han har bara gjort sitt jobb, utifrån de mandat han haft. Och frågar du mig har han gjort det jobbet bättre än någon annan manager skulle gjort, alltså utifrån samma givna förutsättningar.

Så om man anser att Wenger är för mäktig kan man snarare skylla det på Kroenke, som givit honom så fria tyglar. Men samtidigt förstår jag Kroenke. Han bryr sig inte nämnvärt om vare sig Arsenal eller engelsk fotboll, men med absolut minsta möjliga insats har han fått en splitterny arena som fullkomligt överöser honom med pengar. Allt på grund av Wenger. En sådan guldklimp till manager släpper man inte i första taget, åtminstone om man är en lite halvloj och ointresserad klubbägare. Det finns inget som tyder på att Kroenke skulle vara naiv eller en dumbom när det gäller affärer och pengar, så jag gissar Kroenke kommer att försöka övertala Wenger att fortsätta så länge han själv pallar. 
Inte mig emot, egentligen. Han har ju alla de där egenskaperna som jag hyllar och precis som han gillar jag att det satsas på Akademin, och så vidare och så vidare. Men skulle samtidigt tycka att det vore spännande med ett nytt ansikte. Har han ingen kusin i Strasbourg som heter Arsinou eller nåt sånt?

 

Bild för George Adams

Jag är med, AC!

Men jag vill bara förtydliga att bara för att jag är besviken på vissa saker i klubben, så är jag inte är någon Wenger hatare, jag skule bara vilja se en förändring.

Jag har varit gooner sedan slutet på -60 talet och såg min första match på plats, under taket på North bank säsongen 1977-78 och följt utvecklingen fram och tillbaka sedan dess. Jag är medveten om turerna, med ledarskaps situationen i klubben med Kroenke, Gazidis och Wenger, och precis som du säger ligger problemet delvis hos ägaren och VD;n. 

De negativa delarna som berör det fotbollsmässiga får dock Wenger "klä skott" och ta ansvar för.

Vi får hoppas på framgång idag!

COYG