Medlemmar: 8862 st.
Visa menyn

Sommarlov och Silly Season

Malin Hägg
tis 27 maj 2014 kl 16:58

Nu har lite mer än en vecka gått sedan den magiska kvällen när våra killar äntligen fick lyfta den där efterlängtade pokalen. Lite perspektiv har man ju fått, men det där glädjepirret i magen dyker fortfarande upp varje gång jag tänker tillbaka på matchen.

I efterdyningarna har det varit lugnt och nu när säsongen är avslutad och spelarna antingen är på semester eller tillsammans med sina landslag inför VM-uppladdningen så är det inte mycket nytt som händer som är värt att skriva om. Det enda det egentligen skrivs om nu för tiden är ju alla transferrykten.

Jag har som princip att inte läsa eller sätta mig in i någonting förrän det är klart och bekräftat från Arsenal eftersom att Silly Season egentligen inte alls intresserar mig. Men vissa saker står ändå ut en aning.

Cesc Cesc Cesc Cesc Cesc
Är detta den frågan (kanske med undantag för Wenger In/Wenger Out) som splittrar Arsenalsupportrar allra mest? Om Cesc är välkommen tillbaka i klubben eller inte efter att han lämnade för Barcelona alltså. Alla rykten kring Cesc har blivit en följetång som helt enkelt vägrar släppa taget om oss och egentligen bör den historien enbart vara nog för att bevisa hur tveksam hela Silly Season är. Jag menar, först spenderar tidningarna åratal med att rapportera att han ska lämna Arsenal för Barcelona, och knappt har han stigit av planet i Barcelona förrän samma tidningar och samma journalister börjar skriva om hur han vill komma tillbaka till London.

Jag tror inte det ligger mycket sanning bakom det hela men för mig är det väldigt enkelt. OM det är så att det stämmer att Barcelona vill sälja honom, att vi har köpoptionen och dessutom första-tjing då vill jag ha honom. Jag älskar Cesc. Det har jag alltid gjort och det kommer jag alltid att göra. Jag hatar honom inte för att han lämnade oss för Barcelona utan skulle välkomna honom tillbaka med öppna armar. Och de som envisas med sitt "men vi behöver honom inte" orkar jag inte ens lyssna på. En spelare med Cescs kvalité behöver alla lag - hela tiden. Dessutom finns väl inget lag i världen som är så skadedrabbat som Arsenal. Klart han skulle få speltid.

Bara så att det inte råder några som helst tvivel: KOM HEM, CESC!

Carlos Vela återvänder?
En annan återvändare som det pratas om är Carlos Vela. Jag fattar inte varför. Okej, jag fattar att han gjort bra ifrån sig i Spanien men allvarligt talat...varför är vissa helt plötsligt så desperata över att få tillbaka honom igen?

Det fanns en anledning (som inte bara var åldern) till att det inte funkade förra gången. Jag tror inte att det skulle vara annorlunda den här gången. Visst, han skulle säkert göra lite mål men han är väl knappast den där topp-topp-topp-topp-strikern som alla tjatar om? Jag ser inte ens att han petar Giroud.

Benzema på väg till London
Nej. Det tror jag inte en sekund på. Vill inte ha honom heller. Orkar inte ens tänka på det.

Balotelli till Arsenal
HAHAHAHAHAHA. Nej.

Khedira?
Nej, jag tror tyvärr inte det ligger mycket i detta rykte heller MEN hade inte haft något emot Khedira hos oss. Jag gillar honom.

---

Okej, det var inte så himla mycket mer att prata om. Mest ville jag ha en ursäkt att skriva om Cesc.

Men! Missa inte sommarfesten som äger rum om ynka 2 veckor! Det var fantastiskt roligt förra året och med en FA Cup i bagaget kommer det väl bara bli ännu bättre det här året. Strunt samma om du inte känner någon eller inte har varit med förut - du kommer åka därifrån med massor av nya kompisar. Det är verkligen skitkul. ANMÄL DIG NU!

Sist, men inte minst, vill jag göra er uppmärksamma på att det nu mer finns två snygga T-shirt i dammodell i shopen med Arsenal Swedens egna FA Cup-tryck. Köp till dig själv, en syrra, en kompis, en flickvän, en dotter, en mamma eller vad sjutton som helst. En klockren present! Jag har köpt två.

Kommentarer

Bild för Martin Palmér

Om jag ska vara ärlig så kan jag inte se att Vela skulle värvas för att vara den där top-top-top etc. Framförallt eftersom han främst är högerytter numer. Det är snarare så att han kan ge riktigt bra bredd utan att minska budgeten till en toppvärvning.

Att folk gärna vill ha tillbaka honom kan ju bero på att vi får en €20m+ spelare för €4m. 

Varför skulle det inte ändras nu? Han är ju på en helt annan nivå. Att han inte lyckades i PL förut säger ju inte mycket, titta på Matic tex.

Bild för Malin Hägg

Kanske, det är mycket möjligt att han skulle användas som ytter men jag är fortfarande tveksam. Jag tror helt enkelt inte att han skulle tillföra tillräckligt. Visst, €4m är ett bra pris men det är ju inte ENBART det som avgör. 

På samma sätt som du säger att bara för att han inte var bra förut så behöver det inte vara samma nu så menar jag att bara för att han är bra i Spanien behöver han inte vara det i England. Jag har inte sett honom så mycket men det lilla jag har sett gör mig ändå tveksam. 

Jag tror bara inte att han är rätt för oss. 

Ordförande

Bild för Goonerik

Håller med dig gällande Cesc att han skulle helt klart vara välkommen tillbaka för alla fina år med insatser i världklass som han gav oss.

Däremot så skulle jag föredra en Benzema eller Balotelli över Cesc då jag anser vi behöver en riktig toppanfallare. Balotelli är en chansning och man inte riktigt vad det är kan kommer få. Benzema skulle gärna vilja veta varför du inte vill ha honom? Tycker han har varit väldigt bra för Real, speciellt denna säsongen som varit och han är också en mer komplett anfallare och målskytt än Giroud.

Twitter: Goonerik

Bild för Malin Hägg

Jag vill verkligen inte ha Balotelli av anledningar som jag tycker är ganska självklara. Han platsar helt enkelt inte. Han är alldeles för mycket problem för att vara värd det.

Gällande Benzema är det flera saker. Dels är jag inne på samma spår som Wenger varit när han fått frågan - nämligen att jag är inte helt säker på att det är positivt att ha två spelare från samma landslag spela så nära varandra i klubblaget. Visst, det har sina fördelar i att de känner varandra bra och kan varandras spelstil, men det blir också en enorm konkurrens som jag inte är helt säker påverkar laget positivt.

Det andra är mer en genrell känsla gällande Benzema. Nu har jag inte sett honom jättemycket då jag knappt tittar på spansk fotboll och jag kan mycket väl ha väldigt fel. Han har helt klart hela fördelar men jag har ändå svårt att se honom välja att komma till oss.

Ordförande