Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Frustration

Malin Hägg
mån 6 okt 2014 kl 14:18

Nej, gårdagen var ingen rolig upplevelse.

Jag såg i och för sig inte hela matchen (lämnade hemmet i halvtid för en annan ångestmatch) men baserat på det jag kan läsa mig till känns det inte som att jag missade någonting.

Det är konstigt med Arsenal den här säsongen.

Efter sommaren kändes det mesta positivt. Vi lyckades knipa den efterlängtade titeln. Vi värvade bra under transferfönstret.

Det kändes som att möjligheterna att bygga på det som vi uppnådde under säsongen 2013/2014 var stora.

Det kändes som att vi var på gång.

Men nu. 7 omgångar in på den nya säsongen och känslan är inte alls lika positiv.

Det är ingen katastrof (till skillnad från många andra fotbollsfans är jag ingen inbiten pessimist på det sättet) men jag skulle ljuga om jag sa att det var bra nog.

För mig symboliserade värvningen av Özil och Sanchez, tillsammans med FA Cupvinsten, första klivet in i en ny era.

Vi skulle ju vara med och utmana på riktigt igen.

Gårdagens match var en obehaglig påminnelse om att vi inte är där ännu. Vi har fortfarande förvivlat svårt att skapa någonting mot storlagen - och vi har förtvivlat svårt att få våra storspelare att prestera på topp när det behövs som allra mest.

Jag tycker att vi gjorde mycket rätt i första halvlek - men som vanligt tar vi inte vara på de chanserna vi har. Vi schabblar bort möjligheter. Vi är helt enkelt inte tillräckligt kliniska eller cyniska i våra anfall och avslut.

Det är enormt frustrerande att titta på Arsenal när vi har den typen av matcher. Man ser hur bra det skulle kunna vara om vi bara spelade med lite mer skärpa. Hur många fler poäng vi skulle kunnat samla ihop.

Visst, vi har haft en tuff inledning på den här säsongen men vi borde ha fler poäng än vad vi redan har. En åttondeplats är inte tillräckligt bra - speciellt inte när man tittar på vilka vi har framför oss i tabellen.

Mest av allt är det bara så jäkla surt att än en gång förlora mot Chelsea och den där Mourinho.

Menmen. Det är väl bara att, återigen, bryta ihop och komma igen. Nu är det landslagsuppehåll och vi har chansen att analysera inledningen av säsongen och vad vi ska göra framöver. Sett till spelschemat ska vi kunna plocka en hel del poäng fram till nästa landslagspaus.

Det är dags att få våra nyckelspelare att leverera.

Kommentarer

Bild för MikeR

Alltid tråkigt att förlora men var ändå hyggligt nöjd med insatsen, det jobbades över hela planen och hade vi haft lite "tur" med domsluten där Cahill for fram hade det kunnat se annorlunda ut, det var ju ingen överkörning från Chelsky iaf. Som de nämde på senaste podden så behöver man få ett par sådan domslut med sig för att knappra in de sista poängen till top3. Det känns som vi allllldrig får de de domsluten med oss och är nog så faktiskt om man kollar på lite statestik.

I'll answer to nobody !!

Bild för Lars Lundstedt

Såg någon statistik igår om att vi är och har under de senaste säsongerna varit det lag som får överlägset flest varningar per frispark vi drar på oss, samtidigt som inget lag får så många frisparkar med sig utan att motståndarna får kort och stämmer det så är det ju ytterst märkligt. Jag tycker man ser det snudd på varenda match, motståndarna hackar och sparkar på våra spelare och får ofta bara tillsägelser medan vi får kort för den första förseelsen. Jag menar, jämför tex Chambers gula (som ju dessutom med tanke på vad som släpptes åt andra hållet kanske inte ens skulle ha varit frispark) med vad Oscar kom undan med i söndags - det är ju rena löjan att det ska ta till 85:e minuten för den sistnämnde att få ett gult kort.

Faktum är också att det här mycket väl kan vara en bidragande orsak (knappast den enda, men alldeles oavsett en bidragande) till våra ständiga skadeproblem och då pratar jag inte bara om benbrott och frakturer. Även risken för sträckningar och bristningar påverkas av att man ständigt och jämt blir nersparkad.

Sekreterare Arsenal Sweden