Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Nu kör vi!

Malin Hägg
tor 6 aug 2015 kl 16:21

Augusti har kommit och till helgen drar Premier League igång igen. Det känns konstigt. Sommaren har gått hur snabbt som helst och säsongen drar igång så tidigt att jag knappt ens haft tid att inse att fotbollen är ofta. Man har inte riktigt haft tid med den där galna saknaden. Någon annan som känner samma sak?

Nåja, försäsongen har rullat på och förutom några minuter av matchen mot Everton så hade jag inte sett någonting alls förrän Community Shield i helgen mot Chelsea.

Då jag hade flytet att befinna mig i New York var valet av pub enkelt och efter att ha pratat lite med Arsenal NYC klev jag och en kompis in på Blind Pig på 14:e gatan vid nio på morgonen i söndags.

Visst att matchen var mot Chelsea men jag var ändå ganska inställd på att det skulle bli en något avslagen historia, alla vet ju att Community Shield inte är mycket mer än en försäsongsmatch. Jag var dock mycket positivt överraskad över hur många som dök upp på puben en löjligt varm sommarmorgon i augusti. Det var riktigt bra stämning matchen igenom och tack vare resultatet var det riktigt trevligt även efter slutsignalen.

Det är någonting ovanligt, spännande och väldigt kul i att börja dagen med en rejäl hamburgare och en öl tillsammans med andra supportrar. Jag har verkligen enorm respekt för alla supportrar i USA som brottas med tidsskillnader för att matcherna. 

Mest var det förstås väldigt, väldigt kul att se Arsenal igen och förbannat skönt att få knäppa Mourinho på näsan. Jag har sett att han, efter matchen, gjort sitt bästa för att flytta fokus till honom och Arsene snarare än på Chelseas tidvis bleka insats men det är viktigt för oss att inte glömma bort det viktigaste: nämligen att vi vann.

Först halvlek kändes väldigt bra och stabil. I andra flyttade Chelsea fram positionerna lite och vi backade hem, en ganska naturlig utveckling, och trots att jag såklart var lite nervös måste jag säga att det inte kändes så himla farligt ändå. Försvaret, med Cech i mål, gjorde en stabil insats och tänk vilken skillnad en målvakt som man verkligen, verkligen litar på gör ändå.

Det är svårt att inte bli för exalterad gällande Arsenal den här säsongen. Jag vet att det är många som tycker att vi fortfarande måste värva (speciellt en DM och anfallare skriks det efter) men jag är väldigt nöjd med de spelarna vi har. 

Jag skulle inte bli jätteförvånad om vi inte värvade någon mer. Jag tror att det handlar mycket om vilka spelare som blir tillgängliga. Arsene kommer bara att köpa om det är någon som han på riktigt tror skulle tillföra någonting till truppen och jag ser inga problem med det.

Som sagt, det är svårt att inte dra för stora växlar på en bra försäsong men jag är VÄLDIGT exalterad inför den här säsongen. Jag hoppas, och tror, på det här laget. 

Dessutom är det spännande att se hur de andra topplagen har hanterat sommaren. Chelsea tror jag kommer bli tuffa även den här säsongen. De har ett bra lag och har egentligen inte tappat några riktigt tunga spelare (förutom kanske Cech då men man har ersatt honom med Begovic så det är nog bra) och man har förstärkt med Falcao som kan vara en lysande eller katastrofal värvning.

Man City känns väldigt tveksamma den här säsongen. Man har tappat Negredo och lånat ut Jovetic men den enda förstärkningen man kan tala om är Sterling. En bra spelare, såklart, även om han inte är värd de 44 miljoner punden som City betalade. City känns som ett lag i obalans och framförallt är spelarna man har inte direkt de yngsta. Klubben är inne i lite av en generationsväxling och de verkar ha problem med att lösa den.

Man United har såklart förstärkt med Schneiderlin och Schweinsteiger men man har samtidigt tappat Falcao (ok, han tillförde inte så mycket förra säsongen men ÄR ju egentligen en bra spelare), Nani, Rafael, RvP och Di Maria. Sedan är väl frågan om de kommer få behålla De Gea (känns inte så troligt även om affären nog kan dra ut på tiden). Jag ser fortfarande inte riktigt var LvG är på väg med United och jag tror nog att vi kan hoppas på ännu en knackig säsong för de röda från Manchester.

Liverpool och Sp*rs känns ganska mycket same-same som tidigare säsonger. Knappast värt att oroa sig för mycket för.

Om jag ska tippa Topp 4 för den kommande säsongen ser den ut såhär:

1. Chelsea
2. Arsenal
3. Man City
4. Man United

Jag fegar ur och placerar Chelsea före oss i ligan men jag hoppas att den här säsongen ska bli bra mycket jämnare än förra. Jag vill att vi ska vara med och slåss om det ända fram till slutet och jag vill inte att något lag ska springa iväg med det totalt (om det inte är vi, vi kan springa hur mycket och långt som helst).

Man ska väl komma ihåg att fönstret är öppet ett bra tag till vilket innebär att flera lag kan förstärkas och försvagas men som det ser ut just nu är det där ändå min bästa gissning.

På lördag smygpremiäras det och på söndag drar det igång på riktigt i och med matchen mot West Ham. Missa inte att vi har matchträffar i Gävle, Lidköping, Nyköping, Stockholm och Västerås. 

Nu kör vi!

Kommentarer

Bild för Sral

Håller helt med dig! Jag är också väldigt nöjd med de spelare vi har, och önskar fler var det. Vi har verkligen inte vant oss vis förluster sedan laget klickade och bland annat Coquelin kom in i bilden, och Peter Cech tror jag kommer vara en spelare som vi får säkert tre-fyra år av hög klass från. Skulle också tippa att vi blir tvåa bakom Chelsea, men det är också det jag hoppas på. Utmanar vi om PL-titeln är jag jättenöjd. 

Bild för Jonas Eriksson

Jag tror stenhårt på att vi vinner ligan i år. Vi har ett starkt försvar med en magisk målvakt. Vi har en bredd på mittfältet som inget annat lag har och vi har strikers iår som kommer ösa in mål. Med wallcott i spetsen. Och giroud och wellbeck som backup. Den där sista meningen är väll kanske mer ett önske tänkande men jag tror på fullaste allvar att vi kommer köra över många och vi kommer stå som segrare med minst 6 poängs marginal. Och jag tror Liverpool kommer slå sig in topp 4. Men vilket lag som petas ner vete fan. GAME ON!!!!

 

Bild för MikeR

Håller med tror att vi kommer att slåss om första platsen med Chelsea. ManU har för mycket nytt och jag tro att LVG får svårt att få dem samspelta (får man hoppas) City känns blase på något vis men man vet ju aldrig, men som sagt vi känns jäkligt breda och kompetenta för närvarande, skulle dock villa ha in nått i bakre mitt nu när Jack eventuellt skall opereras, vill helst inte köra så mycket på Arteta/Flamini. Men vi får se vad gubben har i rockärmen vi kanske får se Monreal i en ny roll.

I'll answer to nobody !!

Bild för Woody

Nu kör vi ! Larra informeras här att avgiften är betald ! Rock on !

Bild för Kaj Poikela

Det känns nästan som att vi har haft en lite för bra försäsong, att allt är lite för uppåt, för positivt. Till och med experttyckare anser oss som ett tungt alternativ till ligasegern. Men det är svårt att inte känna optimism. Det här laget har klickat och flera bra spelare (Ramsey, Jack, Theo, Welbeck, Coquelin, Oxen, Özil, Bellerin m fl) lär bara bli ännu bättre. Det kommer inte att bli lätt att hitta matcher åt talangerna som knackar på dörren till a-lagstruppen.