Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Skärp er

Malin Hägg
ons 2 sep 2015 kl 13:03

Ni vet redan att jag hatar transferfönstret. Det här har väl varit det tystaste på länge men inte var det roligare och stå ut med för det.

Det har knappast undgått någon att Arsenal är det enda av de förmodade Topp 4-lagen som inte förstärkt med en utespelare. Deadline Day har kommit och gått och när vi summerar vår transferaktivitet innebär det att det enda tillskottet till A-laget är Petr Cech.

Det är visserligen inte vilken struntvärvning som helst (det har han redan visat trots en tveksam premiär) men kanske inte riktigt så spännande som många hade hoppats.

Från supporterhåll har det skrikits på allt från anfallare till DMs och mittbackar. ”Vi måste förstärka!” mässas det tillsammans med muttrande om ”snåla Arsenal” och att ”Arsene Wenger inte fattar någonting”.

Och jag blir så jävla trött.

Det är inte bara för oss det har varit ett knepigt transferfönster. Det är bara att titta på Chelsea och Manchester United för att få det bekräftat.

Det är många lag i Europa som behöver en anfallare i ”världsklass” (vad det nu än betyder). Men hur många har faktiskt lyckats värva en? Det är inte så enkelt att man åker till Madrid med en säck med pengar och åker därifrån med Benzema.

Flera andra har varit inne på samma sak men det handlar inte bara om pengar. Det är MASSOR av saker som behöver klaffa. Benzema ska vilja gå. Real Madrid ska vilja sälja. Och varför ska en klubb som Real sälja en av sina startspelare (en spelare som dessutom inte kan klaga på speltid, lön eller uppmärksamhet i nuvarande klubben) när det inte finns en uppenbar ersättare till honom?

Jag tittar på vår trupp och älskar vad jag ser. Jag tror på de här spelarna och även utan fler nyförvärv tror jag att vi på riktigt kan utmana i år. Ja, vi har haft en knackig start men det har Chelsea också. De ligger just nu på en sjundeplats, har vi skrivit av dem från ligatiteln också?

Folk jämför oss med Manchester United men där har vi en klubb som misslyckats KAPITALT under detta transferfönster. Kan ni ens tänka er vilket ramaskri det hade blivit i forum och på sociala medier om det var vi som värvat en oprövad 19-åring från Frankrike för fantasisummor?

Martial har såklart potential, men jag har svårt att se att han är Man Uniteds räddning. De har givetvis gjort andra värvningar (som Schneiderlin och Schweinsteiger) men de har också sålt en massa och har betydligt större hål i startelvan än vad vi har.

City har gått bra, mycket bra till och med, och dessutom förstärkt smart under sommaren. De blir farliga, det vet vi redan, men vi vet också att City inte är samma obarmhärtiga maskin som Chelsea kan vara och de kommer tappa poäng. Vi vet också att vi kan slå City.

En äkta titelutmaning (dvs inget lag som springer iväg med det som förra säsongen), en topp 2 placering och kanske en tredje FA Cup? Det tror jag vi är fullt kapabla till och det är också där mitt tips landar.

Jag vet att jag med en dåres envishet upprepar att jag tror på den här truppen men jag gör det. Jag tror på Arsene också. Jag tror att han väger för- och nackdelar innan han lägger bud eller höjer ett befintligt bud och tror han inte att affären kommer löna sig så kommer han inte gå vidare.

Jag respekterar det. Jag ÄLSKAR att han går sin egen väg och skiter i vad folk säger.

Nu tävlar folk i att skratta åt Arsenal och bristen på värvningar. Experterna står i kö för att såga transferfönstret och berätta precis varför Arsenal inte har en chans den här säsongen.

Vi får väl se.

Nu är jag mest glad över att fönstret är stängt och vi, så snart landslagsuppehållet är över, kan fokusera på det som FAKTISKT betyder någonting - nämligen fotbollen. 

För även om folk verkar ha jäkligt svårt att fatta det så är det alltså på plan ligan avgörs. Inte i sammanställningen över transfers in och ut.

Kommentarer

Bild för Dosa

Håller med dig på allt, förutom att jag tycker Silly season är roligt.

Bild för Malin Hägg

Silly Season ger mig ångest typ ;)

Ordförande

Bild för Jocke Berntsson

Bra Malin! Helt enig.

Bild för Malin Hägg

Tack!

Ordförande

Bild för ingo

Äntligen ett vettigt inlägg om transferfönstret. Håller med helt och hållet.

Bild för Malin Hägg

Tackar :)

Ordförande

Bild för Woody

Bra där Malin ! Kloka ord ! Wenger kunde kanske sagt dem själv ! Håller med och Rock on !

Bild för Malin Hägg

Tack!

Ordförande

Bild för Tomas Horvatic

Väl rutet Malin!!  ;) Kunde inte sagt det bättre själv

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Lars Lundstedt

Amen to that. Skriver under på vartenda ord. 

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Kul! 

(Hoppas Grekland är trevligt!)

Ordförande

Bild för Jonas Eriksson

håller med dig malin till viss del. Och jag tror att det gynnar oss att vi blir lite sågade och nederlags tippade. Hade varit tungt att bära nånn typ av favoritskap som vi kanske hade gjort om vi värvat två världstjärnor.

Men fan, jag älskar wenger, men man blir ju så jävla trött på han ibland. Precis som jag kan bli på min fru. ;)

 

 

Bild för Malin Hägg

Jo, jag tror vi jobbar bättre utan ett favoritskap över oss. Det passar oss bra.

Ordförande

Bild för Torbjörn Nylin

Tack för den passningen till alla gnälliga suportrar Malin. Victoria concordia crescit, det är så vi ska vinna.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Malin Hägg

Absolut!

Ordförande

Bild för Christer Åhsman

Jag minns en del kritiska kommentarer om Arsene Wenger de senaste åren, men han har kört vidare med en filosofi som han tror på och står för, både vad det gäller transfers och spelsystem, och inte minst så tror han på sina spelare i Arsenal, som supporter blir jag mer och mer imponerad av honom, fotbollen har förändrats otroligt mycket sen han tog över Arsenal, men Wenger följer med utvecklingen lysande, ni som tvivlar på att Arsenal kommer att göra en kanon-säsong, avvakta hösten/vintern innan ni sågar vårt underbara lag.

P.S. Bra skrivet Malin

Bild för Malin Hägg

Jag respekterar honom enormt för att han håller fast vid vad han tror på. Han har gjort saker med det där laget som ingen annan tränare (eller i alla fall väldigt, väldigt få) skulle klara av. Och jag tror nog han har med att ge.

P.S. Tack!

Ordförande

Bild för Sral

Tack, Malin! Håller också med dig om vartenda ord. Jag måste erkänna att jag blev lite besviken igår, men man måste ju fråga sig om det är för att det är kul med nya värvningar ibland, eller om det faktiskt fanns spelare som vi verkligen behövde och som fanns tillgängliga? Det här laget har tagit små kliv framåt hela tiden, och kapaciteten och rutinen som Peter Cech besitter är och kommer att vara mycket värdefullt för vårt kära lag. Vi kan och lär säkert utmana om titeln i år. Vinner vi? Självklart inte givet, men det kan bli en kul kamp om ligan, och det är ungeär vad jag hoppas på. 

Bild för Malin Hägg

Klart det är kul med nya spelare, det tycker nog alla, men det ska ju ändå vara någon som gör oss bättre. Tycker fokus blir så himla fel ibland.

Ordförande

Bild för Sral

Javisst blir det fel. Det blir en galen hype de där sista dagarna, och när många medier verkar tycka att Peter Cech är en av de bästa värvningarna ett PL-lag har gjort, och det dessutom verkligen känns som att laget har något bra på gång, finns det alla anledningar att lita på de spelare "vi" har.

Bild för Byarum

Ok, väldigt lätt att säga att fönstret inget betyder, men vad hade fönstret betytt för ett år sedan utan Alexis?

Tycker inte heller att man ska tokköpa och gå fram som shopaholic á la Van Gaal, men jag är orolig över vissa positioner i vårt lag och det måste jag få vara utan vara tvungen att skärpa mig, eller?

Jag tycker att vi är svaga på DM- fronten och i anfallet. Självklart, vi har le Coq och Giroud, men sen då? Vad händer om vi får en korsbandsskada på le Coq eller nåt på Giroud? 

Däremot delar jag din uppfattning om vår nivå. Vi lär inte konkurrera om ligatiteln, den tar Shitty, men en CL-plats och ev cuptitel kanske vi kan knipa, men varför ska det vara vår målsättning? Jag hade hoppats på något annat. Det värsta är att vi hade kunnat vara ett snäpp bättre, men,,,,

Bosse

Bild för Malin Hägg

Jo, men fönstret betyder ju bara något om man förstärker på rätt positioner och med rätt spelare. Alexis var en spelare som gjorde laget bättre - det säger jag ingenting om. Jag tycker också vi ska försöka värva spelare som gör oss bättre. Vad jag säger är att jag inte tycker vi ska spendera fantasisummor på spelare som ändå inte gör oss starkare och att de spelarna som kanske skulle göra oss starkare bevisligen inte varit tillgängliga av en eller annan anledning.

Det handlar inte bara om vad Wenger gör. Det handlar om vad andra klubbar gör, vad spelaren vill, vad spelarens rådgivare har att säga till om osv osv osv. Det är många parametrar.

Klart man får vara orolig för laget och för vissa positioner och det är självklart man får säga att man vill ha en DM och/eller en anfallare. Det vill jag också. Jag ser bara inte vilka uppenbart fantastiska spelare som vi lätt hade kunnat värva det här fönstret? Så många skriker efter en DM/anfallare men ingen har solklara namn. Det är ju inte bara vi som letar spelare i de positionerna och alla lag har svårt att hitta rätt.

Ordförande

Bild för Byarum

Hej Malin!

Tror kanske inte att vi tycker så vansinnigt olika, men jag tycker att Wenger och Arsenal borde ha förmåga att locka till sig spetskompetens. Vi lyckades ju med Özil och Sanchez. Åtminstone Özil blev ju som en blixt från klar himmel för mig, fullständigt oväntat.

Sen är det ju svårt att säga vilka spelare som man hade kunnat locka, men visst sjutton borde man väl ha kunnat hitta en tillräckligt bra DM och anfallare. Sen menar jag inte heller att vi ska gå loss som van Gaal och betala vansinnespriser för oprövade spelare.

Bosse

Bild för B-G

Det är väl ingen som påstått att fönstret inget betyder?
Exemplet du ger är just ett bra exempel, Wenger såg en världsklasslirare som var tillgänglig och slog till.
Utan det fönstret hade tex detta fönster troligtvis betytt massvis mycket mer än det nu gjorde.
Att han dessutom tog in ett gäng till för att bredda truppen då,  gjorde sitt till att det var lugnt och behagligt i år. 

Sen kan jag nog nästan 100% garantera dig att vår målsättning knappast är att enbart ta en CL-plats och någon ev cup.
Min målsättning är titeln.
När till och med spelarna går ut och säger att dom tror på titeln så misstänker jag att det även kan vara klubbens målsättning. 
Däremot är vi inte som City/Chelsea att når vi inte målet=titeln, ja då ryker tränaren.  
Det är jag glad för. 

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Alexis var ju en affär som blev klar tidigt på fönstret. Det är väl de här dagarna, när säsongen redan har dragit igång och som är helt galet hypade, som är problematiska. 

Bild för Adamberg

Bra inlägg Byarum . Om vi utgår från att vinna ligatiteln är ett mål i denna värld som inte handlar om liv eller död så är tendensen ganska nedslående tycker också jag utan att förstärka dessa platser. Det behöver man inte vara en gnällspik som ska skärpa sig för att tycka. Alla åsikter har plats. Från pessimisterna , realisterna till de ständiga optimisterna och försvarare av Wenger i precis alla lägen  den högst ansvarige för besluten och  . Man kan samtidigt tycka att Van Gaal köpande är vansinnigt.  Men hoppet är det sista som överger även den mest pessimistiska fan.

Adam

Bild för Adamberg

Dessutom köper jag inte att man under flera månader med tjock plånbok inte lyckats inte en spelare bland världens många gånger tusentals professionella spelare inte skulle spottat någon som kan konkurrera med Coquelin? Är han så exceptionell? 

Adam

Bild för Tomas Horvatic

Storleken på plånboken har ju ingen som helst betydelse om man inte tänker köpa. Finns det inget som intresserar AW så blir det ju inget köp...

Hur som, fönstret är stängt och nu laddar vi mot liga seger :D :D

Om du inte kommer ihåg det har det aldrig hänt...

Bild för Sral

Det handlar ju om att hitta en spelare som kan konkurrera men samtidigt inte sura om han inte är förstavalet. Det handlar alltså om karaktären också. Vi kan ta Nacho Monreal som exempel. Han kom ju in för att i första hand vara ett alternativ till Gibbs, som då var förstavalet. André Santos höll inte. I början fick Gibbs spela mycket, men Monreal verkar ha tagit detta på ett väldigt bra sätt, och nu är det Monreal som är förstaval. Skulle t ex en William Carvalho accepterat att spela ganska sporadiskt i början? Chelseas alternativ till Matic är väl John Obi Mikel, och han är en stabil truppspelare som har varit länge i klubben och ser ut att acceptera sin roll. Min poäng är alltså att det finns en psykologisk aspekt i det hela också.

Bild för Kaj Poikela

Coquelin är nog ganska exceptionell, ja. 
Men jag tillhör dem som inte såg värvningen av en DM särskilt angeläget. Av det lilla jag sett av Arteta så har jag varit ännu lugnare. Det kan slå slå fel, förstås, men personligen har jag inte fattat den här DM-hetsen. Ramsey och Wilshere kan också ta den rollen, vid behov.

Bild för Sral

Jag är lite nervös för vad som skulle hända om, säg, BÅDE Coquelin och Arteta blev långtidsskadade, men så katastrofal tycker jag inte att Flamini är så att han inte ska kunna klara att spela några matcher? Nästa sommar är dock behovet av en DM väldigt stort.

Bild för B-G

Jag håller med.
Känns tryggt (nåja) när Coq spelar. Men DM rollen är betydligt överdriven är min känsla.
Ramsey,Wilshere och jag tror nog även Chambers skulle passa bättre in där än som siste man i försvaret.

Twitter @grvdga

Bild för Adamberg

Härligt med olika åsikter. Prsonligen håller jag inte Arteta så högt längre. Spelet går inte framåt med honom bara i sidled.

Adam

Bild för B-G

Hallelulja Malin!
Bra skrivet. Håller med!

Twitter @grvdga

Bild för Jimmy Nylén

"Folk jämför oss med Manchester United men där har vi en klubb som misslyckats KAPITALT under detta transferfönster. Kan ni ens tänka er vilket ramaskri det hade blivit i forum och på sociala medier om det var vi som värvat en oprövad 19-åring från Frankrike för fantasisummor?

Martial har såklart potential, men jag har svårt att se att han är Man Uniteds räddning."

Jasså det va svårt att se att han skulle lyckas ? Vad han kostar är skitsamma eftersomklubben har råd, de köpte,de chansa, de lyckades. Vi värva inte, vi chansa inte, vi får drömma vidare.....

I år smäller det !

Bild för Dosa

jag tycker vi kan vänta med den bedömningen om dom lyckats med Martial. Han är fortfarande inte värd dom pengarna. Han har börjat bra minst sagt, men alldeles för tidigt för att säga hej än.

Spelarköp är alltid chansningar finns dock få undantag, pengar växer inte på träd i våran klubb, vi kan inte kasta ut chansningar för efter ett tag så har vi inga pengar kvar och då blir det svårt för alla att skrika efter värvningar eftersom det inte finns några pengar att ta av.

en dag Österman får du som du vill, När Wenger lämnar över pinnen så tror jag klubben kommer byta ut spelare som passar den nya tränarens filosofi. Men den dagen är inte här än ;). Är det någon värvning som jag är lite bitter på så är det att vi inte fick Higuain när han drog till Napoli det hade varit fint för oss. 

 

Bild för Jimmy Nylén

Fast jag är av den skolan där jag tycker att man kan inte säga att Martial inte är värd pengarna.

Han har väl gjort 4 mål på 3 matcher nu ? Finns det något splasha pengarna på så är det en spelare som snittar 1 mål per match.
Ni kan gapa om "det har bara gått några matcher" men det biter inte. För man kan BARA bedömma det som hänt, inte det som KANSKE kommer ske. Han kostade mkt och han levererar massor, kanonvärvning rakt igenom än så länge.
Hur det ser ut efter säsongen kan man bedömma då, jag säger NU att även en blind höna kan förstå att han skulle passa perfekt in i laget. Även Depay är en underbar värvning, kollar man hans målskörd så nej, men herregud vad han river sönder motståndarnas försvar och skapar ytor till kollegorna. Hans mål kommer tyvärr, den värvningen är jag riktigt avis på !

Den dagen Wenger slutar kommer alla här inne vända på klacken och kräva framgångar direkt av nya tränaren. Det kommer låta "ååååh vad säger ni nu alla wengerhaters?" om vi inte når topp 4 direkt. (Vilket vore ett mirakel om en tränare kommer in och tar över någon annans värvningar och sjukstuga innan han satt sin prägel på laget)

Jag vill inte byt Wenger för att han är sämsta matchcoachen, jag vill byta medans vi har kvar CL att locka spelare med till nästa tränare. Wengers avgång kommer bara närmare för varje match vi spelar, ska vi stå och stampa på plats 3-4 5 år till ? Nej jag vill nå framgång med Arsenal och hoppas nästa tränare får tid på sig att mobilisera om laget till sitt ! :D

I år smäller det !