Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Detta var 2015

Malin Hägg
tor 31 dec 2015 kl 14:22

Bloggen lever! Eller, bloggen är nog mer död än levande men jag lever och nu är det dags att skaka liv i det här igen. Och det bästa sättet att göra det på är väl ändå genom att sammanfatta 2015?

Arsenal har haft ett bra 2015 där vi plockat 81 poäng av 114 möjliga och vi kan räkna ihop 25 vinster, 6 oavgjorda och 7 förluster. När man tittar på det på det sättet så kan man inte göra annat än att slå fast att vi ibland kanske reagerar mer med magen är hjärnan när vi klagar över hur värdelöst vårt Arsenal är. Vi kan även lägga ytterligare en FA Cuptitel till handlingarna och det är få förunnat att vinna FA Cupen två år i rad - något att vara stolta över.

Vi avslutar 2015 i ligaledning (på målskillnad visserligen - men ändå) och så här väljer jag att sammanfatta året:

Årets höjdpunkt FA Cupen. Det finns ingenting annat. VÅR cup. 

Årets bottennapp Mike Deans domarinsats i Chelsea-Arsenal. Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om någonting sämre. Han lyckades på helt egen hand förstöra precis ALLT i den matchen och att det var mot just Chelsea gjorde inte saker och ting bättre. Vår upprättelse i efterhand (i och med avstängningar osv) hjälper föga. Detta förlåter jag honom aldrig (och han var ju inte direkt en favorit till att börja med). 

Årets mål Ok, det är inte det snyggaste eller det mest fantastiska målet men jag måste säga Welbecks mål mot Manchester United i FA Cupen. Det var så SYMBOLISKT på något vis. Welbeck, på Old Trafford, mot Manchester United och Utd ute ur cupen och vi gick vidare till att vinna hela skiten. Jag älskar sånt. (Bubblare: Sanchez mål i Cupfinalen)

Årets målgest Joel Campbell. Jag KAN INTE SLÄPPA att han springer runt hela matcherna med en napp i skrevet?!

Årets besvikelse Måste ändå säga att vi inte tog oss förbi Monaco i CL. Vi hade en lysande chans och schabblade bort det på hemmaplan mot Monaco av alla jäkla lag. Fruktansvärt. 

Årets match Det måste ju vara 3-0 vinsten mot Manchester United i höstas. HERREGUD. Jag såg inte matchen, tyvärr, men har såklart sett den i efterhand. Men att få de där uppdateringarna via Twitter från de som tittade...herregud. Vilken SJUK grej. 

Årets resa Medlemsresan i våras! En sisådär 70 pers åkte över till London för några underbara dagar i härligt sällskap. Vi hade quiz (det gick sådär), vi käkade middag och hade Q&A med John Lukic och drack litervis med öl. TACK alla ni som gjorde den här resan så fantastisk.

Årets mest underskattade spelare Özil. Han har varit HELT fantastisk den här hösten men ändå är det folk som klagar på honom. Dock verkar fler och fler se hans storhet nu. Men ändå.

Årets pub Britannia! Puben som låg bredvid vårt hotell på medlemsresan som dessutom visade sig vara en Arsenalpub. De sa välkomna till 70 Gooners som ramlade in för quiz på fredagseftermiddagen och framför allt var de perfekta stället att avsluta kvällarna på. Livemusik, styrdans och en medelålder på ca 85 år. Underbart ställe.

Årets spelare Förra året valde jag Alexis Sanchez, trots att han bara varit med oss i 6 månader. 2015 måste jag göra samma sak. Vilken jävla spelare han är. HELT sjukt. 

Årets gapskratt 1 Trots att de vann ligan i våras så måste jag säga Chelsea och Mourinho. Nu är Mourinho borta men Chelsea harvar vidare runt nedflyttningsstrecket och DET ÄR SÅ JÄKLA ROLIGT.

Årets klackledare Jack Wilshere - vem annars?

Årets härdsmälta Förlusten mot Southampton. Okej, kanske för att den är färsk i minnet men jösses vilken värdelös insats.

Årets video Det är typ omöjligt att välja för Arsenal är GRYMMA på det här men här är mina Topp 3:

Årets sämsta stämning Efter kubbspelet på Visingsö under Arsenal Swedens sommarfest. Herregud.

Årets pub nr 2 Jag var i New York när vi spelade Community Shield mot Chelsea och trots att det inte var en "riktig" match med samma insats som annars så var stämningen på The Blind Pig fantastisk. Dit vill jag igen!

Årets gapskratt 2 Manchester United och LvG. De må hänga med där uppe men paniken och ångesten hos Unitedfansen är salva för själen.

Årets nervösaste Det är ju alltid Indra. Men på ett personligt plan måste jag väl säga inför inspelningen av Tendens i P1 där de skulle följa upp snacket om våldsamma supportrar och jag skulle vara med.

Årets värvning Petr Cech. Det går inte att säga någon annan. Och jag behöver inte förklara varför. 

Årets låt Räknas Chubas rap på planet till Singapore

Har säkert glömt bort någon rolig kategori men kör på - fyll på med era egna i kommentarsfältet. 

Nu njuter vi över att sitta toppen av tabellen över årsskiftet och så släpper vi oss inte ifrån den på hela 2016. Eller vad säger ni?

Kommentarer

Bild för Lars Lundstedt

Årets pajasbeslut: FA som inte tillät Aston Villa-supportrarnas overheadflagga i samband med cupfinalen

Årets men-vad-i-helvete-är-det-frågan-om: när jag stod tio centimeter ifrån tv:n på O'Learys och vrålade "VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG DIN SATANS IDIOT???" åt Mike Dean när han vägrade visa ut Diego Costa för sin femtioelfte förseelse på Stamford Bridge.

Årets längsta resa fast den egentilgen inte är så lång: som alltid Piccadilly Line in från Heathrow. Man vill inget hellre än att komma fram och man är nästan där men det känns som evigheter att ta sig förbi alla Acton och Hounslow och liknande stationer som bara är ivägen när man ska in till stan.

Årets "no shit Sherlock": att FIFA äntligen avslöjades som de mutkolvar alla redan visste att de var. 

Sekreterare Arsenal Sweden

Bild för Malin Hägg

Hade glömt bort det är med flaggan. Idiotiskt.

Instämmer med resten också. Bra tillägg!

Ordförande

Bild för Byarum

Om man har litet framförhållning (3 månader) kan man åka Heathrow Express tur och retur för under 12£. Går väl sammanlagt inte så mycket fortare om man ska hålla på att byta, men ändå.... Jag håller verkligen med dig om dessa Hounslow, Acton,,, de tar ju aldrig slut,,,

Bosse

Bild för Martin Palmér

Var det så dålig stämmning på kubbspelet, måste ha förträngt det.

Bild för Malin Hägg

Ja, det var riktigt stökigt där ett tag.

Ordförande

Bild för Ola Mauritz-Nelsson

Kul att du är tillbaka, har saknat din penna!

//Ola

Bild för Malin Hägg

Tack snälla! Nu ska jag få lite struktur på det här med bloggandet igen :) jag har saknat att skriva! 

Ordförande

Bild för Christer Åhsman

Du skriver grymt bra Malin! Vi tror på Arsenal med Wenger som chef, det ser bra ut framöver.

Vidar 1933

Bild för Malin Hägg

Tack! Och ja, nu är det bara att köra. 

Ordförande