Medlemmar: 5587 st.
Visa menyn

Martin Palmér

Så lika men ändå inte

Martin Palmér – tis 10 okt 2017 kl 17:49

Jack Wilshere kom till klubben när han var 9 år. Han debuterade vid strax under 17 års ålder. Gjorde sitt första mål i Premier League och landslagsdebuterade vid 18. Vid 21 års ålder hade han gjort 4 mål på 133 PL-matcher för klubben samt 19 A-landskamper. Alex Iwobi kom till klubben när han var 8 år. Han debuterade vid 19 års ålder. Gjorde sitt första Premier League mål och landslagsdebuterade vid 19. Vid 21 års ålder har han gjort 6 mål på 71 PL-matcher samt 11 A-landskamper och 2 mål.

Läs mer

Ode de Nacho

Martin Palmér – tis 26 sep 2017 kl 18:29

I fotbollslag finns det många olika typer av spelare. Det finns glamorösa finlirare som står för bländande prestationer. Det finns fysiska praktexemplar som sätter in rungande tacklingar. Det finns speedkulor som drar iväg i blixtrande rusher. Det finns hårdskjutande strikers som bombar in bollar från långt håll. Det finns måltjuvar som petar in bollar från någon meter. Och sen finns det de där som det är svårt att kategorisera, som inte gör nåt speciellt som står ut, som jobbar på i de tysta. Men som ibland, och igår var en sån kväll, får lysa starkast av alla.

Läs mer

Meh-ropa League

Martin Palmér – tor 14 sep 2017 kl 15:52

Ikväll smäller det alltså. Arsenal debuterar i Europa League, UEFAs andraklassturnering. Efter närmare 20 år i Champions League tar vi nu steget ned. Jag har enda sedan det blev klart velat fram och tillbaka kring det. Ena stunden tyckte jag det skulle bli fantastiskt spännande med en ny turnering och nya motståndare, för att i nästa inte ens vilja låtsas om att vi spelar i Europa League. Champions League har trots all sin glamour varit väldigt repetitiv de senaste åren, men samtidigt är det där man ska vara. Det är där de stora elefanterna dansar och vi står utanför och tittar in.

Läs mer

Något är ruttet i klubben Arsenal

Martin Palmér – mån 28 aug 2017 kl 13:19

Jag brukade förstå hur Arsene Wenger tänkte. Han tog besult jag tyckte var tokiga eller rent felaktiga. Han tog beslot som till synes gick emot all logik. Men det gick ändå att förstå hans tankegång, hur han resonerade. Han hade nån slags intern logik åtminstone. Handlig X ledde till konsekvens händelse Z ledde till åtgärd W osv. Så länge den logiken fanns där kunde jag förlika mig med att inte hålla med honom. Men den logkien är numer som bortblåst. Det finns inte längre någon konsekvens i hans handlande. Det finns till synes ingen uppenbar plan han jobbar efter.

Läs mer

Hög tid för fotbollen att använda den teknik som finns för att minimera domarens påverkan på en match

Martin Palmér – tor 9 mar 2017 kl 16:15

Två dagar i rad har vi sett domare ha kraftig påverkan på utgången av matcher i Champions League. I den ena var det ett redan avgjort möte som blev en total utklassning och i den andra möjliggjordes en egentligen omöjlig vändning. I inget av fallen var det domaren som avgjorde matchen, inte på något sätt, men de fick väldigt stor påverkan på utgången. Fel kan alltid göras men att inte använda den teknik som finns tillgänglig är inte på något sätt försvarbart.

Läs mer

Back where it all began

Martin Palmér – sön 5 mar 2017 kl 22:55

Under kvällen kom nyheten att PSG kommer närmare och närmare Alexis i sommar. Uppgifterna var väldigt samstämmiga och känns relativt trovärdiga. Det började också spridas rykten om att anledningen till att Alexis bänkades mot Liverpool var att han stormade ut från en träning. Den samlade bilden just nu är att Alexis kommer lämna i sommar.

Läs mer

Stora spelare presterar i stora matcher… eller?

Martin Palmér – lör 4 feb 2017 kl 17:07

Det sägs som bekant ofta att stora spelare växer i stora matcher. Att det som skiljer det stora spelarna från de som bara är bra är att de presterar när det ska avgöras. Duktigta spelare gör många bra matcher under en säsong men när det väl kommer till ”squeeky bum time” ja då kliver de riktigt stora fram. Men stämmer det verkligen? I individuella idrotter är det inget snack om saken, men i lagsporter, där enskilda spelares påverkan på prestationer är betydligt mer begränsad, stämmer det där också? I slutet av matchen mot Chelsea noterade

Läs mer

Parproblem

Martin Palmér – mån 21 nov 2016 kl 21:22

Ja, ni ser rätt. Till slut kom det en blogg.

Mittfält handlar om att hitta spelare var egenskaper kompletterar varandra. Spelare som kan göra vad de är bäst på och tillsammans täcka in det som krävs på ett mittfält. Försvar, positionering, bollvinst, speluppbyggnad, krativitet och bolltransport. Saknas något av det eller om rollerna fördelas fel får mittfältet problem, och det är precis vad som skett i Arsenal på slutet. Framförallt mot United senast.

Läs mer

Update for the fans

Martin Palmér – lör 29 okt 2016 kl 12:20

Det var väldigt länge sen jag skrev något här nu och det gnager lite på mig. Anledningen har varit semester och sedan Londonflytt med både tidskrävande förberedelse och tonvis med saker att lösa på plats. Men nu börjar det mesta ha ordnat sig och en veckorutin börjar sätta sig så snart räknar jag med att komma igång med bloggen igen. Tills dess får ni hålla er till tåls lite till.

Läs mer

Kreativa problem

Martin Palmér – tor 15 sep 2016 kl 20:33

Alla som följt Arsenals säsongsinledning har noterat att spelet inte stämt, det har sett trögt och tungt ut. Mer hur trögt och tungt har det varit egentligen? Under eftermiddagen dykte det upp en intressant graf på twitter som speglade antalet chanser och antalet ”expected goals” (xG) för alla Premier Leaguelag. För er som inte vet vad expected goals är så är det inte mer komplicerat än det antal mål ett lag förväntas göra baserat på de chanser de skapat.

Läs mer

Sidor