Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Subotic och Schneiderlin sommaraktuella

Silly-season
ons 11 mar 2015 kl 19:47

Arsene Wenger ska ha £50 miljoner att värva för i sommar och fokus ska ligga på en mittback och en defensiv mittfältare.
Det skriver Telegraph nu på eftermiddagen.
Och en av de mittbackar The Gunners kikar på är Dortmunds Neven Subotic.
Den 26-årige serben har lirat i Dortmund sedan 2008.

Sedan är den franske landslagsmittfältaren Morgan Schneiderlin ständigt aktuell. Inget bud ska ännu ha kommit från Arsenal, men det lär det göra för en central mittfältare ska prio ett i sommar enligt tidiningen.

Källa: Telegraph

/Jocke Lander

Kommentarer

Bild för Jimmy Roslund

Men herregud, köp en forward och rensa bort skräpet!

Bild för Davidsson och Mannen

Roslund// Är det inte just så Wenger verkar bruka tänka? Min fråga är då om just forward är en prio just nu? Kanske en ytter om Podolski och Campbel lämnar, men en striker? I min värld är prio 1: En världsklassmålvakt, 2: en mittfältare som både kan spela med Coquelin men också ge honom vila när han behöver. 3: En mittback. Jag är nöjd om de två första införlivas.

Bild för Jimmy Roslund

Inte en forward, en världsklass forward då om jag får formulera om mig. Vi har tappat för många matcher på oförmågan framåt. Men visst, kanske kan Giroud växa ut till en sådan om övriga delar i laget fungerar. Målvakt håller hag helt med om men mittback är för tidigt om Chambers ska va kvar (ja jag vet han är högerback men där kommer han inte göra många matcher)! Vi kan inte ha fem mittbackar.

Bild för Martin Palmér

Fem mittbackar är lite generöst med tanke på att Mertesacker verkar vara slut efter den här säsongen. Dessutom blir Kos 30 i höst och har redan stora problem med hälsenorna. Så om ett år kan vi sitta här och bara ha Gabriel som stabilt kvalitetsalternativ om det vill sig illa. Så nog behövs det en mittback till om vi tittar lite längre än bara de nämaste månaderna

Bild för Jimmy Roslund

Men vi har ingen kvalitets forward :)

Bild för Martin Palmér

Snicksnack, Giroud har 10 mål på 12 starter i år. Bara 5 mål bakom Costa totalt trots att han missat 3 månader

Bild för B-G

Just det... SKITSNACK Roslund. För att förtydliga ;)

Twitter @grvdga

Bild för Jimmy Roslund

17-10 är 7 va? Eller har vi olika källor?

 1 Sergio Aguero Man City 17 1 Diego Costa Chelsea 17 3 Harry Kane Tottenham 16 4 Charlie Austin QPR 15 5 Alexis Sanchez Arsenal 13 6 Saido Berahino W Bromwich 12 7 Papiss Cisse Newcastle 11 8 Olivier Giroud Arsenal 10

Ungefär som att säga att en forward med 3 mål är i samma klass som Giroud då eller? Jag gillar Giroud men vi vinner aldrig ligan med honom och Whelbeck som strikers, ohhhh nej Bankok. Sanogo är inte räddningen!!!!!

Bild för Martin Palmér

Totalt betyder alla tävlingar dvs. 17-12 = 5. Och nej, det blir inte som att nån med 3 mål är lika bra som Giroud. 12/17 = 0,71, 0,71*12 = 8,45. Om nån missat 6 månader och gjort 8 mål skulle jag säga att det är rätt bra.

Bild för Jimmy Roslund

Ok då är jag med, fast jag får 18 mål på Costa då och 13 på Giroud om man räknar in Cherity shield. Dock ska man väl inte bara räkna starter för dem utan även inhopp? Jag har iofs betydligt fler starter än 10 på Giroud enligt arsenal.com dessutom. Jag tycker Giroud har gjort det bra, förmodligen så bra han kan och det är där skillnaden mot City och Chelsea ligger. Fast, som någon sa att men en poängräddande målvakt tyd De Gea så kunde vi kanske vart med där ändå. Dock tror jag inte defensiv mitt eller en ny mittback kommer att ta oss mot toppen!

Bild för Martin Palmér

Nu blandar du äpplen och päron. Giroud har 12 starter i PL men det hade inget med Costa att göra. Poängen där var att han inte är speciellt långt efter trots att han missat stora delar av säsongen. Ett liknande snitt utan skadefrånvaro hade inneburit en 25 mål så här långt för Giroud på en höft.

Jämför med Chelsea så är vi bara 4 mål efter i gjorda men har släppt in 8 fler. Jämfört med alla utom Chelsea och City så har vi gjort klart flest mål. Försvarsmässigt är vi helt ok, men långt ifrån bäst

Bild för Jimmy Roslund

Fast det är ju Alexis som gjort 13 av våra mål och vart vår räddare. Costa har med vart skadad/avstängd. Man kan ju aldrig veta men tror du vi förlorat mot Monaco med t.ex. Costa i laget (om han hålt sig på planen i 90)?

Men vafan, med rätt folk båkåt kanske de räcker med Giroud då. Men då tror jag mer på en ny målvakt än övriga positioner om vi måste välja.

Bild för Martin Palmér

Jag tror inte att vi hade släppt in färre mål om vi så hade haft Messi och Ronaldo på topp. Tveksamt om vi gjort två mål till med Costa

Ospina har ju bra räddningsprocent och ändå släpper vi in många mål. Det tyder på att vi släpper till många skott. Alltså torde vi vara i behov av bättre försvar från utespelare.

Bild för Grizzly

Vill nog påstå att det är av yttersta vikt att vi bemannar backlinjen och deffmitt med det bästa vi kan få tag i.Dom bästa lagen i Europa har ett oerhört starkt försvarsspel som grund.Nu är det ju inte bara backlinje o deffmitt som spelar försvarsspel men det är där tryggheten sätts och misstagen lyser igenom. Barcelona som anses vara ett extremt possessionlag har ju även en ruggig stark defensiv,Bayern München likaså.

Det går att kombinera bägge delarna mendet krävs en enorm uppoffring och ett starkt taktiskt sinne med hög fart och snabb press på motståndaren.

Tycker nog att Arsenal är små marginaler från att ta det sista steget för att vara med i absoluta toppen igen.

 

Bild för Torbjörn Nylin

Håller till fullo med D&M, känns inte aktut med en anfallare + vi kallar hem Jenkinson då förstärker vi defensiven till höger.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för mattias hjelm

Palmer, såg du girouds match mot Monaco?

 

Bild för Grizzly

Såg du Costas match mot PSG:)

Bild för Jonas Eriksson

Tackar högre makter att vi inte har costa i vårt lag. Värre gris får man leta efter. Spelar ingen roll hur bra han är. Så måste man välja mellan giroud eller costa så tar jag giroud alla dagar i veckan. Även wellbeck som är ruskigt bra. Har bara inte kommit in i spelet riktigt än. Är ju ganska stor skillnad mellan hur man u spelar och hur arsenal spelar. Nej satsa pengarna på nått annat om inte Zlatan är sugen. :)

 

Bild för Jimmy Roslund

lltså jag vill inte heller ah Costa men en spelare  av hans kvalié minus allt vidriga med honom. Nu fixar ju Giroud biffen igen dock så är kanske ingen panik men när han går sönder igen så blir det kanske tråkigt.