Medlemmar: 7167 st.
Visa menyn

Schneiderlin öppnar för Arsenalflytt

Silly-season
tis 26 maj 2015 kl 14:52

Den ständigt transferaktuelle Morgan Schneiderlin ställer nu dörren på glänt för en Arsenalflytt till sommaren.
Southamptonmittfältaren har varit starkt länkad med Arsenal en tid säger nu:
- Om jag lämnar Southampton kommer det vara för en klubb som spelar högre än Europa League. Jag tror att mitt beslut är klart. Mitt mål är att spela Champions League och om jag kommer lämna Southampton så blir det för en klubb som spelar Champions League.

Schneiderlin lär kosta runt £25 miljoner och mittfältarens mål är att ta en plats i fransmännens EM-trupp nästa sommar.
- Jag vill ge mig själv de bästa chanserna för att lycka med det, säger han.

Källa: Mirror

/Jocke Lander

Kommentarer

Bild för Byarum

Det känns mer troligt nu än förut,,,, Men Silly Season vore ju inte Silly Season om det inte vore för drömmarna,,, Läste också i en engelsk tidning om Benzema, men det känns mer osannolikt,,,

Bosse

Bild för Martin Palmér

Det som känns mest osannolikt är att Arsene följt honom sen han kom till Southampton så om han trodde på honom borde han redan ha köpt honom för länge sedan.

Bild för Sral

Inte säkert. Wenger har följt många spelare, Özil är ju ett exempel. Med det sagt så fick jag en känsla av att Schneiderlin går till City...

Bild för Martin Palmér

Lite mer komplicerat när man konkurrerar med Real Madrid än när det är en spelare i Southampton. Wenger försökte ju dessutom med Özil men han valde Real då. Vet inte om vi gjort något konkret försök på Schneiderlin

Bild för Sral

Sant, men givetvis har Wenger och andra managers ögonen på spelare även om de inte värvas direkt. 

Bild för Martin Palmér

Ja visst, det är fullt möjligt att han värvas ändå. Förstår bara inte varför han väntat om han nu gör det då Schneiderlin varit relativt lättvärvad hela sin karriär.

Bild för Sral

Nu är det inte det jag säger. Jag sa att jag är övertygad om att managers följer spelare, även de som de inte värvar. I artikeln står det dock att han varit länkad med Arsenal en längre tid, och det kan ju lika väl betyda att tidningarna har skrivit om det en längre tid, alltså ett rykte. Sen är ju vissa affärer komplicerade saker, klubben ska vilja sälja och spelaren ska vilja gå. Schneiderlin blev ju t ex stoppad av Southampton förra sommaren, varpå han fick lite spel på Instagram eller om det var Twitter. 

Bild för Jonas Eriksson

Ja fick samma känsla jag med. Tror det blir city för han. Vi ska ju köpa Vidal. ;)

 

Bild för Sral

Vidal...*drömmer mig bort*...visst skulle han väl funka även som DM?

Bild för Martin Palmér

Tveksamt, spelade en del där för Leverkusen men varit mer 10a än DM för Juve om man säger så

Bild för Jonas Eriksson

Ja det tror jag han skulle göra. Skulle bli ett nasty par, han och Coquelin. :-)

 

Bild för Martin Palmér

Nasty? Har du nån koll på Vidal verkligen?

Bild för Jonas Eriksson

Syftade mer på att han ser ut som en elak jäveL och han och min favorit skulle skrämma vem som helst. men eftersom du frågar så absolut. 

 

Bild för Martin Palmér

Ser betydligt elakare ut än vad han är. Inte nån hård spelare egentligen. Mer en Ramsey/Wilshere än en Coquelin/Flamini om vi ska prata Arsenaltermer

Bild för Jonas Eriksson

Ser han mer som en blandning mellan Coquelin och wilshere. Men skit samma jag tror att han skulle bilda ett grymt mittlås i Arsenal tillsammans med Coquelin.  Så skulle Cazorla få lite mer välbehövlig vila. Eller kanske han söker sig hemåt.? Älskar spelare med hjärta och Vidal är en sån. Krigar ända in i kaklet. 

 

Bild för Jonas Eriksson

Fattar bara inte vad du vill få fram? 

 

Bild för Sral

OM nu det här ryktet stämmer (ja, jag säger OM, spekulerar bara) kan det ju antingen vara så att han är tänkt att sköta samma roll som Arteta har gjort, alltså en DM som är mer åt playmaker-hållet, eller så stämmer ryktet om att Cazorla kommer att flytta hem till Spanien. Jag minns Vidal från VM som en hårt arbetande typ mittfältsgeneral.

Bild för Martin Palmér

Vidal i Artetarollen? Det tror jag inte på. Inte den typen av spelare. Vidal må inte vara en ren DM men nån playmaker är han inte

Bild för Jonas Eriksson

Jag tror det skulle vara kanon i jämförelse mot en trög och trött arteta. Men han kan väll spela på i princip vilken plats som helst? Utom i målet då. ;)

 

 

Bild för Martin Palmér

Att kunna spela på en viss position är inte detsamma som att kunna fylla en viss roll. Vidal har inte egenskaperna som krävs för att vara en djupliggande spelfördelare

Bild för Sral

Kunde Arteta skolas om till DM på sitt sätt kan Vidal säkert också bli det. Inte ovanligt att man får en annan roll i en ny klubb trots allt. Men som sagt, det är bara spekulationer, hur roligt det än är att göra det.

Bild för Martin Palmér

Han kan säkert skolas om till DM men inte en sån DM som Arteta var. Arteta var en offensiv spelfördelar vi gjorde om till en defensiv spelfördelare. Vidal är en box-to-boxspelare

Bild för Sral

Det är endast fantasin och viljan som sätter begränsningar! ;)

Bild för Martin Palmér

Och spelarens egenskaper.

Bild för Sral

Ja, och Wenger är en av de bästa i världen på att se spelares egenskaper. Skulle det bli som vi spekulerar finns det säkert en god anledning till det. Men det här är ju bara ett rykte.

Bild för Martin Palmér

Ett rykte som bildats helt på twitter

Bild för Sral

Många rykten är såna. Schneiderlin är ju verkligen ett sådant. Likväl är det ett rykte som har kommit upp, och då är det kul att drömma och spekulera. Tycker jag i alla fall. Men lite nyfiken, vad är det för egenskaper som du tycker Vidal saknar för att ha en "Arteta-roll"? Särskilt du som tycker att Coquelins bristande passningsspel är ett problem borde väl vara glad över att en som kan styra spelet längre nerifrån kan komma hit?

Bild för Martin Palmér

Det skulle vara jättebra med en sån. Vidal är dock inte en sån. Egenskaperna som krävs är att vara duktig på att snabbt flytta boll och spelsinnet att sköta fördelning av boll kombinerat med en bra placeringsförmåga defensivt. Det vill säga det arbete Cazorla och Coquelin sköter men i en spelare, det skulle inte Vidal kunna göra.

Bild för Jonas Eriksson

Vidal är nog en mycket bra spelare på vilken position som helst. Det är nog därför som han är intressant i wengers ögon. Jag säger då VÄLKOMMEN. 

 

Bild för Martin Palmér

Det är skillnad på position och roll

Bild för Jonas Eriksson

Är nog inga problem att hitta varken roll eller position. Kan spela tillsammans med kos som mittback. Kan spela DM tillsammans med coquelin. Och spela mittfält med sanchez özil wilshere. Ja som sagt det finns sjukt många varianter, roller, positioner mm.  

 

Bild för Martin Palmér

Mittback? Dags att lägga ned flaskan tror jag

Bild för Jonas Eriksson

Hahahaha. Ja det är för jävla gött med mintu. :-0

jag tror att han i ungdomens dagar spelade just mittback men jag kan ha fel. Men jag gissar ändå att det är nått wenger ser att han kan vara. Han är ju lite av glidtacklingarnas mästare så varför inte. 

 

Bild för Sral

Lite så tänker jag också. Han är så bra att han skulle kunna tillföra laget mycket. Wenger kanske är imponerad av denna chilenska fighting spirit som vi såg så mycket av i VM? ;)

Bild för Sral

Det är fortfarande en dröm som säkert är ett rykte utan sanning, men jag tror nog att han är tillräckligt bra för att vara nyttig i laget. 

Bild för Martin Palmér

Han skulle säkert göra nytta. Det är ju dock inte likställt med att han skulle kunna spela DLP

Bild för Jonas Eriksson

skit samma. Bara han kommer. 

 

Bild för Sral

Wenger knows. Kommer han så kommer han. En Vidal vore trevligt att ha i laget.