Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Arsenal jagar Alexander Isak

Silly-season
tor 17 nov 2016 kl 21:20

AIK:s 17-åring Alexander Isak, som slagit igenom ordentligt i Allsvenskan den här säsongen, är stekhet på transfermarknaden. Det mesta tyder på att anfallaren kommer lämna Sverige och gå till en större liga.
Enligt spanska Mundo Deportivo ska Arsenal vara en av klubbarna som vill köpa loss Isak.
Men The Gunners är inte ensamma om att vilja ha AIK-strikern.

Det kommer hela tiden rapporter om att den ena storklubben efter den andra vill köpa loss ynglingen som gjorde tio mål i årets allsvenska. Enligt den spanska tidningen ska Arsenal, Manchester United, Chelsea, Juventus och Real Madrid alla vara intresserade.
Enligt ESPN ska PSG ha lagt ett bud på 10 miljoner Euro nyligen, men enligt uppgift till Arsenal.se så ska AIK ännu inte fått något bud på Isak, dock ska flera klubbar hört av sig till klubben och hört sig för om 17-åringen.

Björn Wesström säger till Expressen att de transfersiffror som nämnts i europeisk media är "surrealistiska" och kan påverka en kommande affär negativt.
- Med viss fascination kan man ju konstatera att man uppenbarligen kan slänga sig med siffror hursomhelst utan att behöva ta ansvar för det. Problematiken med siffrorna är alltid att det skapar någon slags förväntning hos allmänhet och det kanske till och med smyger sig in i en spelare. Vilket gör att allting annat än de här siffrorna som har fabricerats av någon som inte behöver ta ansvar för något, ses som någon slags besvikelse. Vilket är rätt fascinerande utifrån att det är en spelare som gjort tio mål i allsvenskan och startade säsongen utan namn på tröjan.

/Jocke Lander