Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Liverpool jagar Oxlade-Chamberlain

Silly-season
tor 29 dec 2016 kl 12:48

Liverpool ska vara intresserade av Alex Oxlade-Chamberlain i januari, det skriver Guardian. Oxen har bara 18 månader kvar på sitt kontrakt och Pool ska följa utvecklingen och är redo att göra ett värvningsförsök för att bredda truppen efter nyår.
Klubben hoppas att 23-åringen ska lockas av Jürgen Klopps projekt på Anfield.

Men Pool är medvetna om problematiken mellan klubbarna sedan sommaren 2013 när Arsenal försökte värva Luis Suarez. Anfallaren hade en utköpsklausul på £40 miljoner. Arsenal erbjöd ett pund till, men det blev ingen affär då klausulen inte verkade finnas.

Arsenal å sin sida ska ha varit öppna för att sälja Oxen i somras, men han blev kvar och nu ska Wenger vilja att den offensiva mittfältaren blir kvar och förlänger sitt kontrakt med klubben.
Oxlade-Chamberlain värderas till runt £20-25 miljoner.

/Jocke Lander

Kommentarer

Bild för Christer Åhsman

Behåll honom, framförallt sälj inte till en konkurrent.

Vidar 1933

Bild för Byarum

Ärligt, kan Ox bli nånsin bli nånting mer än en komplementspelare i Arsenal? Om vi verkligen ska satsa på att vinna PL, kan vi tänka oss att Ox ingår i vår förstauppställning? Jag tror inte det och jag tror att Ox själv inser detta och därför redan nu börjar fundera över var han ska finnas om han vill utvecklas som fotbollsspelare och få den speltid som behövs för att bli avsevärt mycket bättre. 

Bosse

Bild för Christer Åhsman

Men om det finns någon sanning i ryktet är förmodligen spelaren bättre än vad du tycker eftersom ett bättre ( ? ) lag vill köpa honom, sälj aldrig spelare till en konkurrerande klubb om det inte är nödvändigt ekonomiskt, vilket det numer inte är, tänk på alla spelare som lämnat Arsenal de senaste åren och som bidragit till att deras nya klubbar vunnit Premier League. Nasri, Clichy, Sagna, Van Persie, m. fl. Vidrigt!

Vidar 1933

Bild för Byarum

Det sämsta är ju om han går som Bosman nästa sommar. Han kommer aldrig att utvecklas mer under nuvarande manager.

 

Bosse

Bild för Christer Åhsman

Det är återigen hårda ord mot Wenger, spelarna verkar nöjda med sin tränare, vilket är det enda som betyder något, inte att några supportrar dömer ut honom så fort chansen finns. Dessutom är det inte oviktigt att Arsenal satsar på unga engelska spelare, vill du skicka iväg ytterligare en, det är illa nog att Wilshere inte spelar med oss nu. Arsenal startade dagens match utan någon brittisk spelare, så vill inte jag se Arsenal.

Vidar 1933

Bild för Jimmy Roslund

Vilka britter hade vi när vi dominerade ligan? Visst är det tråkigt men jag är inte britt så egentligen bryr jag mig inte. Däremot tycker jag Oxen absolut ska vara kvar.

Bild för Christer Åhsman

Vet inte vilken period som du menar Arsenal dominerade ligan, men i början på 2000 spelade David Seaman, Ashley Cole, Martin Keown, Sol Campbell, Ray Parlour ordinarie, samtliga engelsmän.

Vidar 1933

Bild för Byarum

Vet inte om det är direkt hårda ord, men jag tycker inte att han får ut tillräckligt av laget. På individnivå finns det tillräckligt med kvalitet, men vi får aldrig till det i slutändan och det måste vara managerns uppgift att få ut det mesta av laget. När man ser vad Conte lyckas med på så kort tid med Chelsea (och vad Mourinho misslyckades med samma lag), inser man att managerns inflytande och ansvar är stort, mycket stort. Wenger har varit i Arsenal så länge att han blivit en institution och krasst sett, vad har vi lyckats med de senaste tio åren? Två FA-cuptitlar, javisst, men vi har varit långt ifrån ligatiteln varje år. Alla tränare får en "bäst-före-tid" i sin klubb och den är kommen nu för Wenger.

Sen är det ju självklart att Wenger har spelarna bakom sig. Det är ju han som köpt dem och där finns ju en lojalitet, men för mig handlar det om frågan om vi kommer att vinna ligan med Wenger som manager och det tror jag tyvärr inte. Sen hoppas jag ju att jag har fel, självklart gör jag det.

När det handlar om Ox framtid eller inte, så ser jag en potential i honom, visst, men vill man som 23-åring fortsätta att vara bänkspelare om man har landslagsambitioner? Jag försöker se det ur hans synpunkt. Jag tror inte att han själv nöjer sig med att vara ett andrahandsval och ser en risk i att han drar, i värsta fall som Bosman. Han ingår inte i Wengers planer som en framtida startspelare som ex Iwobi gör.  

 

Bosse

Bild för Jimmy Roslund

Tänkte på 03/04 då det enbart var Cole och Campbell som var kvar så vi har väl fler britter idag även om ingen startade just i helgen pga av skador m.m..

Där är just i backlinjen de ska kunna vara, i övrigt är de för fåliga eller för dyra för Arsenal.

Bild för Elias

Låna ut honom, han kan bli hur bra som helst, men han behöver få speltid

Bild för Byarum

Låter klokt,,,,,

Bosse

Bild för Fredde

Man ska även ha i åtanke att Ox skulle passa in väldigt bra i Klopps sätt att spela fotboll. Jag tror det skulle vara det absolut bästa Ox kan göra, vilket vi isåfall borde göra allt i våran makt för att undvika.

En utlåning vore det klart bästa som många redan varit inne på. Men han har fått iordning på poängspelet. Hans poängskörd är nämligen att han nästan gör en poäng för varje 90e spelad minut. Och vi har bredden på ytterpositionerna med Lucas, Ramsey, Iwobi, Walcott, Sanchez och Welbeck som snart är tillbaka i full fart som kan spela där och som spets. Tycker vi borde låna ut Ox redan nu i januari och så får han ett halvår där han är helt ordinarie. Får han ordning på beslutsfattandet så är det en ruggigt bra spelare.

You win some, you draw some