Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

A point worth having

Martin Palmér
mån 23 dec 2013 kl 23:32

Matchen mot Chelsea var på alla vis undermånlig. Försvaret var skakigt, mittfältet vekt, anfallet trubbigt och domarinsatsen bör vi nog inte ens gå in på. Det var helt enkelt mycket som lämnade en hel del i övrigt att önska. Det var en match som kunde vunnits om Giroud fått in det där volleyskottet på Ramseys lyftning, men samtidigt en match som Lampard var en ribbträff från att döda redan i första halvlek.

Det är lätt att glömma att inför kvällens drabbning hade vi spelat två matcher mot förra årets topplag och förlorat båda. Vi må ha vunnit mot Liverpool och Spurs men vi hade förlorat mot både City och United. Vi kom in till matchen med utgångspunkt i att vi precis tappat en serieledning vi haft större delen av hösten och som för några veckor sedan var uppe i sex poäng. Utan att dra för stora växlar på situationen så var det onekligen en negativ trend som laget var inne i. Därmed var det fantastiskt viktigt att inte förlora match, viktigare än att vinna den till och med. En förlust skulle ha ytterliggare befäst idéen om att Arsenal viker ned sig i de viktiga matcherna och placerat oss på en tredje plats i ligan över jul med en fallande trend. Det hade varit katastrofalt.

Istället krigade laget till sig en poäng mot ett fult spelade Chelsea och en domare som tittade åt andra hållet. Det var en matchbild vi sett allt för ofta mot Chelsea, men slutet var inte det vanliga. Chelsea hade egentligen inga farliga chanser att avgöra på slutet och Arsenal valde att inte satsa huvudlöst framåt. Det var en mogen approach som lover gott. Nu sitter vi som två över jul, på samma poäng som serieledarna efter att inte ha vikt ned oss i en stor match.

Wenger kunde ha gjort byten, Dean kunde ha visat ut Ramires, Dean kunde ha blåst straff och Giroud kunde ha avgort. Men i slutändan var det en poäng vi ska vara nöjda med, framförallt för vad det betyder ur ett större perspektiv. Att ha förlorat hade gjort mer skada än vad en vinst hade gjort nytta. Hade vi förlorat är jag rädd att vi fått gå tillbaka och slåss om fjärde platsen. Nu är det istället fullt realistiskt att vi leder ligan över nyår.

Var nöjd med att vi inte förlorade och njut av julen nu gott folk.

Kommentarer

Bild för Edwin Karolczak

Skakigt försvar kan jag inte hålla med om direkt!

Bild för Daniel Carlsson

Satt å va nervös för förlust!! Så,som sagt -hellre inte förlust än vinst!! Go gunners =)