Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Martin Palmér

Vad hände i lördags?... Egentligen alltså

Martin Palmér – tis 25 mar 2014 kl 11:46

Lördagens match var en katastrof på alla sätt och vis. Men att det handlade om att spelarna inte hade rätt inställning eller att de vek ned sig är bara struntprat för de som inte orkar leta fotbollsmässiga förklaringar. Visst vek de ned sig efter att matchen var förlorad vid 3-0, men innan dess? Knappast. Chelsea skapade sina mål genom att spela smart och genom att vara grymt effektiva, inte för att några spelare kissade i byxorna innan matchen eller inte orkade bry sig.

Läs mer

Wenger 1000 - The Players

Martin Palmér – sön 23 mar 2014 kl 18:30

Slutligen har vi nått fram till avgörandet om vem som är den bästa spelaren som spelat under Arsene Wenger. Jag har tagit ut en topp tio lista även här, men denna gång är den mindre vetenskaplig. Det enda kriterium jag tagit hänsyn till är hur högt jag rankar deras individuella kvalitet. Att tex. bara ha gjort en bra säsong är inte något som ligger spelarna i fatet på denna lista till skillnad från den över de bästa värvningarna.

Läs mer

Wenger 1000 - The Team

Martin Palmér – lör 22 mar 2014 kl 13:43

Vi går rask vidare med min ArseneXI som de kallades på twitter. I mål finns det bara ett val egentligen. Lehmann var för ojämn och stod för kort tid, Szczesny har inte presterat bra nog än och Almunia, ja, han är Almunia. Valet faller självklart på David Seaman. Därefter tar vi högerbacksplatsen som kanske var den svåraste av alla. Dixon var en del av det ramstarka försvaret i slutet av 1990-talet och vann många titlar, Sagna är kanske den som levererat på högst nivå men jag väljer Lauren. Detta eftersom han vann fler titlar än Sagna och till skillnad från Dixon värvades av Wenger.

Läs mer

Wenger 1000 - The Signings

Martin Palmér – fre 21 mar 2014 kl 13:51

Imorgon är det dags för en riktig milstolpe. Arsene Wenger gör sin 1000:e match som tränare för klubben. För att uppmärksamma det har tidningarna snubblat över varandra i att skapa olika listor, dröm- och mardrömselvor. Jag tänkte inte vara sämre jag, därmed ger jag er: Wenger 1000 – The Awards! Kategorierna är bästa spelare, bästa värvning, snyggast mål samt en drömelva. Dessa kommer presenteras i fyra olika bloggar.

Läs mer

We're the famous Arsenal and we're going to Wembley

Martin Palmér – lör 8 mar 2014 kl 22:38

Vi har de senaste åren fått vänja oss vid att viktiga matcher kantas av halkande ytterbackar, målvakter och mittbackar som inte kan kommunicera och spelare som allmänt viker ned sig under press. Men inte i år. Inte idag. Dagens match betydde fantastiskt mycket för klubben. Vi vann och samtliga spelare stod för bra insatser. Det är inte något vi blivit bortskämda med att se sen Bergkamp och Henry spred skräck i engleska försvar.

Läs mer

The future is bright

Martin Palmér – tis 4 mar 2014 kl 17:11

Idag meddelade Arsenal att Per Mertesacker och Tomas Rosickys har skrivit nya kontrakt. I Rosickys fall kan vi nog anta att det handlar om ett eller två år till för en trotjänare. I Mertesackers fall är det mer sannolikt ett längre kontrakt med en liten löneförhöjning. Kontrakten visar att vi ändrat vår approach. Äldre spelare är dyrare i förhållande till prestation än yngre spelare och med en tidigare pressad ekonomi var det en förutsättning att använda sig av billigare spelare.

Läs mer