Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Martin Palmér

Mo money, mo titles

Martin Palmér – ons 29 jan 2014 kl 11:50

I veckan offentliggjorde Arsenal och Puma deras samarbete som innebär att Arsenal kommer bära Puma de kommande fem säsongerna. För besväret betalar Puma, enligt uppgifter, i runda slängar £30m per säsong. För att förstå hur bra den dealen är och hur stor summan är behöver vi sätta in den i något sammanhang. Den nuvarande dealen med Nike ger Arsenal ca. £7-8m per säsong, den nya dealen är alltså mer än en tredubbling av den nuvarande. Vad får andra lag i England då?

Läs mer

En grundkurs i Mesut Özil

Martin Palmér – tis 21 jan 2014 kl 15:58

De senaste dagarna har det pågått en livlig debatt kring Mesut Özil. Många tycker att han inte har presterat på en tillräcklig hög nivå, vilket så klart är rent snick snack. Det har till och med gått så långt att Christian Eriksen framhållits som ett bättre köp. Det hela verkar grunda sig i en dålig förståelse för vilken typ av spelare Özil är och hur han agerar. De egenskaper som ofta premieras i engelsk fotboll och de fans som förljer den är inte Özil’s starka sidor.

Läs mer

Striker conundrum

Martin Palmér – fre 17 jan 2014 kl 14:51

Efter ett tidigt uppehåll på grund av semester är det dags att komma igång med bloggandet igen. Eftersom vi befinner oss i januari tänkte jag vara originell och skriva lite om vad jag vill se i det här transferfönstret.

Januarifönstret är fönstret där fansen vill se nyförvärv som ska antingen hjälpa laget till en eftertraktad titel, undvika nedflyttning eller rädda en misslyckad säsong. För första gången på ett antal år befinner vi oss inte i den sistnämnda kategorin, istället suktar vi efter nyförvärv av hög klass som kan bli tungan på vågen i kampen om ligatiteln.

Läs mer