Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Delad poäng, delade känslor

Martin Palmér
tor 13 feb 2014 kl 15:00

Det är helt klart med delade känslor jag ser tillbaka på gårdagens match. Det känns som en missad chans, matchen som sådan borde vi verkligen ha vunnit. United har inte varit så här svaga på länge, vi hade chansen men tog den inte. Samtidigt var det oerhört viktigt att inte förlora matchen, att få ett någorlunda positivt resultat. Många var upprörda över att vi inte satsade hårdare på slutet, att vi inte slängde in Podolski och Bendtner. Er vill jag gärna påminna om en match i höstas på Emirates. En match där vi hade oavgjort med några minuter kvar och valde att chansa lite framåt för att vinna matchen. Det slutade med att Robert Lewandowski straffade oss omeddelbart och vi tappade en poäng som i slutändan gjorde att vi fick slita hårt för vårt avancemang i CL.

 

Vi ska heller inte glömma att även om det var ett i tabellen mediokert lag vi mötte så var det ändå United. De finns få lag vi har sådana hjärnspöken mot och att då resa sig mot dem efter att ha blivit krossade av Liverpool ska inte underskattas. United gjorde det också väldigt bra defensivt. De backade hem och stängde ytor, offrade sitt offensiva spel. Men de gjorde det bra.

 

Vi har nu gått igenom den första av två tuffa perioder i ligan och efter den ligger vi fortfarande bara en poäng från toppen av ligan. Vi går nu in i en något lugnare period, i ligan, där vi måste ta tre raka segrar. Glöm inte att efter storförlusten mot City i december spelade vi en tråkig 0-0 match hemma mot Chelsea som reparerade vårt självförtroende och gick sedan 10 raka utan förlust. Efter de enklare matcherna ska vi ska möta båda våra huvudkonkurrenter. Det här är långt från över.

Slutligen, Mesut Özil! Såg man gårdagens match kan jag inte se hur man kan fortsätta kritisera honom. Han skapade tre gånger så många chanser som hela United och han jobbade stenhårt över hela planen. Hatten av Mesut, du visade kritikerna! Att de chanser du skapar inte resulterar kan du sjävklart inte råda över.

 

 

Kommentarer

Bild för Fantomenberg

Lider verkligen med Özil efter gårdagens match. Igår gjorde han kanske sin bästa match sen han kom men hade ingen att spela i avgörande lägen nära straffområdet. Detta kanske även Wenger såg igår och att vi behöver en rörligare striker...

Bild för Martin Palmér

Tänk om han bara fått dra in den där frisparken i 90:e!

Bild för FagerstaDG

Jag blev bara så tjurig/förbannad/besviken efter matchen! I mina ögon är 0-0 HEMMA mot ett i år otroligt svagt United mer pinsamt än lektionen av Liverpool borta. De är ju åtminstone bra i år. Att bara göra ett endaste byte, ett byte som han f ö lika gärna kunde struntat i, då man knappt såg röken av varken inhopparen eller effekten av bytet, tycker jag är riktigt dåligt. Man kan väl åtminstone försöka se ut som om man vill vinna, ta chansen att återta serieledningen? Det är ju inte så att jag kräver att en back ska lyftas ut till förmån för en till anfallare, alternativet att göra ett rakt byte med Giroud finns ju också. Det måste ju hända nånting iaf, mix it up!! Byt in en annan sorts spelare på topp, med lite speed tex, mot tröga backar!

I denna match var rädslan att förlora större än viljan att vinna. Ingen fart i omställningarna, handbollsanfall som vanligt, och inlägg mot en ensam Giroud, som i dagsläget nog inte skulle göra mål från straffpunkten ens. Missförstå mig inte, han är bra som target, men saknar (i dagsläget) effektivitet i avsluten.

Att stå å spela av det sista av matchen, återigen, hemmaplan, genom att rulla i backlinjen retar mig nåt oerhört! Och säkerligen inte bara mig...Jag förstår att Emirates buade, det hade jag också gjort just då.

Man måste våga satsa för att vinna titlar, inte safea hemma mot ett mittenlag! Hjärnspöken hit och dit, it´s all in your head! Bättre läge att betvinga ett hjärnspöke kommer inte förbi varje dag, så är det bara.

Det vart ett längre inlägg än jag planerat, antar att proppen gick ur och den uppdämda frustrationen över blekheten hemma i borgen vällde fram, tack för ordet!

Quitters never win. Winners NEVER quit!