Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Jag behöver DIN åsikt!

Martin Palmér
mån 5 maj 2014 kl 11:54

Helgen såg oss säkra fjärdeplatsen och därmed fortsatt spel i Champions League för 17:e året i följd, bara det är värt den utmärkelse av något slag. Matchen mot West Brom var ganska avslagen och det syntes att den inte betydde speciellt mycket för laget. Men en seger är en seger är en seger. Dessutom fick den så bespottade Giroud stänka in ytterliggare ett mål, hans 16:e i ligan och 22:a totalt. En skörd som inte alls är illa för en spelare av hans kvalitet som dessutom matchats stenhårt. Han är inte en världsklassanfallre, men han är en bra anfallare. Han kostade runt £12m och han har ca £50 000 i veckan i lön, att få ut 22 mål ur det är en bra investering. Vi måste hitta någon bättre, eller någon som kan komplettera honom, till nästa säsong om vi vill utmana om ligaseger, men det går inte att säga annat än att Giroud har levererat mer än vad som kan förväntas av honom.

Men säsongen går mot sitt slut, bara en match kvar i ligan och givetvis finalen i FA cupen. Men den kommer jag behandla separat närmare matchen. Således är det dags att påbörja någon for av utvärdering av säsongen och förberedelse för sommaren. Jag vill göra utvärderingen av spelarnas individuella prestationer innan FA cupfinalen för att det resultatet inte ska få för stor påverkan. Min plan är att betygsätta samtliga spelare från 1-10 baserat på hur väl de presterat utifrån sina förutsättningar och förväntningar istället för att bedöma dem utifrån samma måttstock. Det innebär alltså att en reserv som inte spelat så mycket men gjort det bra när han fått chansen kan få ett bättre betyg än en ordinarie spelare som gjort en bra men inte fantastisk säsong. Vad tror ni om det?

Vidare har jag tänkt genomföra någon form av fiktiv gala där olika "säsongens..." koras. Jag har en del tankar om kategorier men ni får gärna fylla på med flera. Det kan vara allt mellan himmel och jord som rör Arsenal. Ingen kategori är för konstigt.

Slutligen kommer jag att göra en genomgång av vad som egentligen hände under säsongen. De två sistnämnda gör jag efter FA cupfinalen. I och med den bloggen gör vi bokslut för årets säsong och blickar mot nästa. För att göra det inleder jag med en genomgång av truppen, vilka har vi i laget, vilka kan försvinna, vilka hål finns redan nu. Sedan en genomgång av potentiella tillskott och ersättare, antigen i samma blogg eller i en efterföljande beroende på plats. Under sommaren tänkte jag främst ägna mig åt att lite närmare granska olika spelare som det ryktas om eller puffa för spelare jag tror kan vara intressanta.

Vad tror ni om ett sådant upplägg? Låter det intressant? Saknar ni något eller är något överflödigt?

Kommentarer

Bild för Daniel Olsson

Årets "Tänk om det var Bergkamp/Henry.."- hade varit en härlig nostalgi-kategori. T. ex Özils straff mot bayern. Måste finnas fler sånna ögonblick.

Lacks a little bit of sharpness

Bild för MikeR

Låter som vi läsare får en hel del intressant att ta del av :-) keep it coming 

I'll answer to nobody !!

Bild för Edwin Karolczak

Låter riktigt kul, älskar såna listor!

Bild för Jakob Evenäs

Absolut, det var något liknande DOM gjorde för ett x antal år sedan

Bild för Fredde

Årets Cygan (He's bald, he's shit, he plays when noones fit): Vermaelen/Viviano/Jenkinson/Ryo

Årets frisparksskytt: ingen, alla utesluts pga låg kvalité

Årets Diaby: Diaby!

Årets Park (märklig värvning): Källström

You win some, you draw some