Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Säsongsbetyg

Martin Palmér
ons 3 jun 2015 kl 17:51

Som en sista sammanfattning innan vi ger oss på transfersommaren fullt ut kör vi en betygsättning av alla spelare i truppen som gjort fler än 5 matcher. Betygen är personliga, vilket innebär att det är ett betyg på hur väl varje spelare presterat utifrån förväntningarna på just den spelaren. Det innebär att om en spelare får högre betyg än en annan betyder det inte att den spelaren presterade bättre utan bara att den gjort en bättre säsong utifrån sina förutsättningar.

Wojciech Szczesny – 21 matcher, 1 gult, 1 rött
Stod för en påstådd skandal där han ska ha rökt i duschen efter förlusten borta mot Southampton. Efter det fick han bara stå i FA Cupen och stod för blandade insatser där. Var trots allt bra på hösten trots att många glömt det. Godkänd höst och underkänd vår ger ett knappt godkänt.
Betyg: 5/10

David Ospina – 19 matcher, 0 gula, 0 röda
Spelade sparsamt under hösten och stod för skakiga insatser de får gånger han kom in. Fick chansen efter Szczesnys petning och har gjort det godkänt sedan dess. Inga jättematcher men stabilt spel. Två bottennapp mot Monaco och WBA drar ned betyget.
Betyg: 6/10

Emiliano Martinez – 6 matcher, 0 gula, 0 röda
Fick hoppa in en kortare period när de andra två målvakterna var skadade. Stod för förvånansvärt bra matcher även om han inte sattes på några större prov. Var väldigt svag borta mot Stoke.
Betyg: 7/10

Mathieu Debuchy – 11 matcher, 1 mål, 0 assist, 3 gula, 3 röda
Värvades som ersättare till Bacary Sagna och gjorde det bra tills han drog på sig en skada i början av hösten. Därefter har han mest varit skadad hela tiden. Dock gjort det bra när han spelat men med den prislappen räcker inte 11 matcher till godkänt oavsett anledning.
Betyg: 4/10

Hector Bellerin – 24 matcher, 2 mål, 1 assist, 7 gula, 0 röda
Fick chansen i Debuchys frånvaro och tog den med allt han var värd. Har kommit in och spelat moget defensivt och bidragit med fart och flärd i offensiven. Några skakiga insatser stoppar honom från ett perfekt betyg.
Betyg: 9/10

Calum Chambers – 28 matcher, 1 mål, 2 assist, 7 gula, 1 rött
En annan som fick chanson i Debuchys frånvaro. Gjorde det inte lika bra som Bellerin men helt ok. Blandade bra matcher med sämre insatser och några direkt svaga. Visade också att han kan spela mittback, men med blandat resultat även där.
Betyg: 6/10

Per Mertesacker – 43 matcher, 2 mål, 1 assist, 2 gula, 0 röda
En svag höst där han fick spela med diverse ovana mittbackskollegor. Led av både trötthet och motivationsbrist efter VM. Gjort en klart bättre vår där han verkligen spelat upp sig igen. På det hela klart godkänt.
Betyg: 6/10

Laurent Koscielny – 31 matcher, 3 mål, 0 assist, 4 gula, 0 röda
Spelade knappt under hösten men visade när han kom tillbaka hur viktig han är för laget. Hans återkomst var en stor del i den förbättrade defensiven. Har även visat upp ett mognare spel med färre misstag än tidigare. Var en av ligans bästa försvarare men den långa skadefrånvaron drar ned betyget.
Betyg: 8/10

Gabriel de Abreu – 8 matcher, 0 mål, 1 assist, 2 gula, 0 röda
Kom till klubben i januari. Har inte spelat speciellt mycket men när han gjort det har han gjort det bra. Lite skakig första halvleken men efter det har han sett ut som att han spelat här hela sitt liv. Hade behövt några fler matcher för ett bättre betyg.
Betyg: 7/10

Nacho Monreal – 32 matcher, 1 mål, 1 assist, 5 gula, 0 röda
Kom från en säsong där han I det närmaste gått bakåt men visade upp en helt ny stabilitet. Kastades in som mittback i Koscielnys frånvaro och gjorde det riktigt bra efter en skakig start. Fick sedan kliva ut på sin vanliga plats och gjorde det fantastiskt bra.
Betyg: 9/10

Kieran Gibbs – 28 matcher, 1 mål, 3 assist, 3 gula, 0 röda
Haft en säsong som varit väldigt mycket upp och ned. Blandat bra insatser med dålig. På det hela får han godkänt men inte mer. Behöver ta nästa steg.
Betyg: 5/10

Francis Coquelin – 24 matcher, 0 mål, 0 assist, 8 gula, 0 röda
Bänkad och utlånad större delen av hösten. Kom som många andra in på grund av skador på andra spelare. Började skakigt men när han fick Cazorla bredvid sig stabiliserades spelet. Levererade ett stabilt spel på defensivt mittfält utan att glänsa, ett mycket gott betyg för någon som var månader från skroten.
Betyg: 9/10

Mathieu Flamini – 28 matcher, 1 mål, 1 assist, 5 gula, 0 röda
En direkt svag säsong från fransmannen. Spelade en del under hösten men sen Coquelin kom in i laget har han mest fått hoppa in i redan döda matcher. Prestationerna har varit under de redan lågt ställda förväntningarna, ändå ingen katastrof totalt sett.
Betyg: 4/10

Mikel Arteta – 10 matcher, 1 mål, 1 assist, 2 gula, 0 röda
En tung säsong personligt för vår kapten. Såg trög ut under hösten innan skadehelvetet kom. Inte spelat en minut sedan tidigt i vintras. Hade förmodligen klarat godkänt om det inte var för skadorna, men 10 matcher räcker inte till.
Betyg: 3/10

Jack Wilshere – 17 matcher, 2 mål, 1 assist, 5 gula, 0 röda
Hade som större delen av laget det tungt under hösten. En hel del skadeproblem på det också. En stark avslutning räddar hans betyg något men totalt sett knappt godkänt.
Betyg: 5/10

Aaron Ramsey – 35 matcher, 9 mål, 7 assist, 7 gula, 0 röda
Startade säsong lysande men tappade fart under hösten. Kämpade delvis med en muskelskada som inte ville ge med sig. Betydligt bättre på våren och fick oförtjänt med kritik. Målskörden talar sitt tydliga språk. Klart över godkänt sett över hela säsongen.
Betyg: 7/10

Santi Cazorla – 44 matcher, 7 mål, 13 assist, 5 gula, 0 röda
Det återkommande temat fortsätter med Cazorla. En relativt svag höst på vänsterkanten vändes på vårvintern när han flyttades ned på det centrala mittfältet. Självförtroendet återkom och en lång måltorka bröts. Varit ruskigt viktig för det offensiva spelet de senaste månaderna.
Betyg: 8/10

Mesut Özil – 25 matcher, 5 mål, 6 assist, 2 gula, 0 röda
Kom tillbaka från VM väldigt sliten och drog på sig en skada tidigt på hösten borta mot Chelsea. Uppehållet gjorde dock honom gott då han i januari kom tillbaka starkare än någonsin. Den offensiv som tidigare sett knackig ut började plötsligt fungera och Özil visade varför Wenger betalade så mycket för honom. Bäst på planen i årets viktigaste match.
Betyg: 8/10

Tomas Rosicky – 18 matcher, 3 mål, 1 assist, 1 gult, 0 röda
En som vanligt stabil säsong från Rosicky. Inte fått spela så mycket men för sällan bort sig när han väl gör det. Några riktigt bra matcher på det också. Gör lite för lite poäng för högre betyg, han kan bättre.
Betyg: 6/10

Alexis Sanchez – 40 matcher, 24 mål, 9 assist, 6 gula, 0 röda
En fantastisk debutsäsong där han under långa stunder burit laget. Stått för en rad drömmål, inte minst i FA Cupfinalen. Hade en period under våren där hans spel inte stämde vilket gör att han missar 10an.
Betyg: 9/10

Danny Welbeck – 30 matcher, 8 mål, 3 assist, 4 gula, 0 röda
Kom från United I somras för att bredda anfallsbesättningen efter skador på både Giroud och Podolski. Har gjort det överlag godkänt. Några perioder där han levererat men har också haft svårt att konkurrera med Giroud. Behöver producera fler mål.
Betyg: 6/10

Theo Walcott – 15 matcher, 7 mål, 0 assist, 0 gula, 0 röda
En tung säsong från Walcott med en fantastisk avslutning. 7 mål på 15 matcher är riktigt bra men då ska vi komma ihåg att han gjorde fyra av dem de två sista matcherna. Var borta nästan hela hösten och har fått sparsamt med speltid efter det.
Betyg: 4/10


Alex Oxlade-Chamberlain – 30 matcher, 3 mål, 3 assist, 4 gula, 0 röda
Ingen supersäsong från Oxen men väl en stabil sådan. Hade kunnat göra mer mål men har tagit några kliv spelmässigt vilket höjer betyget.
Betyg: 7/10

Joel Campbell – 9 matcher, 0 mål, 0 assist, 0 gula, 0 röda
Många ville se mer speltid på Campbell efter ett starkt VM. Men när han väl spelade var han sällan ens godkänd. Blev utlånad till Villareal och har inte varit mycket bättre där. Inga mål är helt enkelt för dåligt.
Betyg: 2/10

Lukas Podolski – 13 matcher, 3 mål, 0 assist, 1 gult, 0 röda
En riktigt riktigt dålig säsong från tysken. Har ett avslut som få men bidrar i övrigt inte alls. De gånger han kom in märkte man inte av honom överhuvudtaget, det var som att spela med 10 man. Lånades ut till Inter där han inte gjorde någon glad heller. Matchen mot Galatasaray och målet mot Anderlecht räddar honom lite. Har nakenbilder på Jogi Löw.
Betyg: 3/10

Olivier Giroud – 29 matcher, 18 mål, 3 assist, 5 gula, 1 rött
Var skadad större delen av hösten. När han kom tillbaka gjorde han det med besked och visade upp en ny nivå. Har förbättrat sitt målskytte och gör nu även mål mot de stora lagen. Tappade lite mot slutet av våren.
Betyg: 7/10

Yaya Sanogo, Ainsley Maitland-Niles, Gedion Zelalem, Stefan O’Connor, Abou Diaby, Krystian Bielik, Serge Gnabry och Isaac Hayden har spelat för få matcher. Chuba Akpom har spelat tillräckligt men med bara korta inhopp räcker det inte till ett betyg.

Kommentarer

Bild för Glenn

Tycker Coq har spelat mer än stabilt, har många ggr glänst. Men betyget är ok.

Özil för högt betyg. Du gnäller på andras poängskörd men han som offensiv mitt bsra gör 11p på 25 matcher är ok? Ger Özil 6,5 i betyg med tanke på förväntningarna o resultat. Inte motm i en enda match.

Giroud ska ha 9/10 med 18 mål på 25 matcher. Svårt att komma tillbaka från så allvarlig skada o leverera direkt.

De flesta andra betyg är ok

COYG

Bild för Martin Palmér

Coqeulin har jag diskuterat färdigt i en tidigare blogg.

Özil har varit bäst på plan många gång, inte minst i finalen i helgen. Bristen på poäng beror mycket på ineffektiva lagkamrater, ingen skapar mer chanser än Özil.

För få matcher på Giroud för att få ett högre betyg, hade han spelat så hela säsongen hade han fått 9/10.

Bild för B-G

özils betyg är bra.  Han är så otroligt viktig för vårat anfall så poängen spelar mindre roll i hans fall.  Fanns 2a assist så skulle han haft massvis. 

Tycker Sanogo borde fått vara med och ett betyg på 6.  :)

Twitter @grvdga

Bild för Sral

Mertesacker borde lätt ha en sjua.

Bild för Martin Palmér

Det var på gränsen faktiskt.

Bild för Byarum

Tycker Mertesackers betyg är för lågt och Chambers för högt, max en 5. Han är ju trots allt en landslagsspelare för England och jag kan inte säga att han spelat på den nivån under året.  

Bosse

Bild för Martin Palmér

Tveksamt om vi ska kalla honom en landslagsspelare utifrån förväntningarna. Han var en spelare utan u21 landskamper som tack vare bra prestationer i Arsenal gick rakt in i a-landslaget en kortare period.

Gällande Per tror jag vi har olika förväntningar på honom. En bra halva och en dålig halva kan inte ge honom mer än godkänt för mig.

Bild för Byarum

Så kan det vara Martin. Eftersom vi förhåller oss till individrelaterade betyg, så har vi varsin måttstock.

Tack för ett gott jobb vad gäller bedömningarna. Imponerad av att du är så påläst i de allra flesta fotbollsfrådor i allmänhet och Arsenalfrågor i synnerhet.

Bosse

Bild för Kaj Poikela

Håller nog med Martin på det hela taget, speciellt som betygen är satta efter förväntningarna han hade på spelarna innan säsongen.
Jag skulle givit Coq en tia. En sådan "impact" var det länge sedan man såg. 

Bild för B-G

Är det ett typo eller har Debuchy verkligen 3 röda på 11 matcher? 

Twitter @grvdga

Bild för Martin Palmér

Typo, ska vara 0