Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Twitter rulings, premiär

Martin Palmér
mån 10 aug 2015 kl 20:56

Så här efter helgens ligapremiär så kör jag en bloggpremiär. Eftersom min käre kollega D&M lade ned sin headmasters ritual tyckte jag det fanns utrymme för en nya betygssättningsblogg. Men för att inte hamna i samma fack och jämföras med den succén tänkte jag ny säsong, ny ansvarig, nytt koncept. Jag klurade lite, lade ut lite krokar och tillslut kan jag nu presentera det nya konceptet: Twitter rulings.

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggar sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) Londonbo och kolumnist på ArseBlog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan.

Petr Cech 4.22 Väldigt svag första match. Men målen var inte bara hans fel, försvaret sätter honom i en omöjlig situation på första målet och är lite skymd på det andra. Måste ändå göra det bättre. Kan bara bli bättre.

Mathieu Debuchy 4.94 Kom in för att ersätta Bellerin och ta tillbaka sin plats. Gjorde knappast det även om han varken stack ut som någon av de sämre eller bättre.

Per Mertesacker 5.22 Generellt svag insats men ändå inte någon extrem katastrof eller stora misstag.

Laurent Koscielny 5.11 Se Per Mertesacker.

Nacho Monreal 5.50 Bäst i backlinjen men knappast någon insats att skriva hem om. Stabil trots att det svajade kring honom.

Francis Coquelin 4.22 Spred passningar som en jordfräs, vann inte en närkamp. Inblandad i båda målen. Om många var tveksamma till hans egentliga nivå så gjorde han inget för att lugna dem.

Aaron Ramsey 4.94 Överarbetade, klarade inte av att kompensera för Coquelins svaga passningsspel. Hade ändå flest passningar och högst passningsprocent av alla i första halvlek.

Alex Oxlade-Chamberlain 6.11 Bäst på planen i Arsenal trots missen vid 0-2 målet, ändå bara godkänd. Såg pigg ut och mycket effektivare i sina bolltransporter än tidigare.

Santi Cazorla 5.11 Kom helt bort på kanten i första halvlek och gjorde det knappast bättre när han gick in centralt efter paus.

Mesut Özil 5.33 Fick oväntat, läs väntat, mycket individuell kritik trots att han var en av våra bästa. Som vanligt krävs det att laget presterar för att Özil ska glänsa, vilket är hans svaghet, men ingen kan säga att han inte jobbade hårt.

Olivier Giroud 4.78 Fick väldigt lite att jobba med, gjorde inte så mycket med det han fick. Ingen bra insats från Giroud men andra var sämre.

Theo Walcott 4.44 Kom han ens in på planen?

Alexis Sanchez 4.89 Försökte och försökte men var märkbart inte i matchform. Misslyckades med det mesta. Ursäktad då han bara tränat några dagar.

Vad tycker ni? Är det här ett koncept jag ska fortsätta med? Tanken är att i slutet av säsongen presentera årets twitterspelare och allas snittbetyg.

Kommentarer

Bild för B-G

Bra! Fortsätt tack.  

Twitter @grvdga

Bild för 71Zeke

Lysande
#spred passningar som en jordfräs" den var ju magiskt bra 

Gunners forever

Bild för Jonas Eriksson

Kanon skoj sånt här. Så fortsätt gärna. 

Men lite för bra betyg på ramsey då jag tyckte han var en av de sämre på planen. Hoppas wenger bänkar giroud och ramsey nästa match och tar in nått annat. 

 

Bild för Byarum

Bra initiativ. Tack!

Bosse

Bild för MikeR

Kul härligt bra initiativ

I'll answer to nobody !!

Bild för Pelle

Kul idé som jag hoppas fortlever.

inget betyg på Wenger? ;)

If it's too strong, then you're too weak!