Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Palace away

Martin Palmér
mån 17 aug 2015 kl 20:37

Jag fick enbart positiv respons på det här experimentet så jag kör vidare!

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

Petr Cech 6,56
Ser fortfarande inte supertrygg ut med sin nya backlinje men klart bättre än i premiären. Kunde trots allt inte göra mycket åt målet även om det verkade så först.

Hector Bellerin 7,00
Säsongsdebut för Bellerin som direkt visade att han är förstavalet. Högerkanten såg mycket bättre ut än i premiären.

Per Mertesacker 6,94
Stabil insats, framförallt mot slutet av matchen där han var en jätte under Palace anstormning.

Laurent Koscielny 5,88
Svagt agerande på målet, vilket drar ned insatsen. Hyffsat stabil i övrigt.

Nacho Monreal 7,00
Ytterligare en i raden av bra matcher från Monreal, ingen fantastisk insats men inte ett misstag heller.

Francis Coquelin 5,00
Fortsätter att inleda säsongen minst sagt svagt. Hade ingen bättre lycka i passningsspelet, borde kanske fått två gula och vårt defensiva mittfält var stundtals obefintligt.

Aaron Ramsey 6,63
Fick inte till avsluten men både kom till bra lägen och deltog i många fina anfall. Saknas fortfarande några procent.

Alexis 7,00
Ser fortfarande rostig ut men klart bättre än mot West Ham. Hade lite tur vid målet men gör det väldigt bra som kom högst på inlägget. Behöver titta upp mer och borde gjort mål i första halvlek.

Santi Cazorla 6,63
Klart bättre än förra helgens likbleka insats från Santi, hade en hel del fina spelsekvenser men slarvade också mycket. Deltog knappt i försvarsspelet.

Mesut Özil 8,38
Vilken insats! Borde ha haft 3-4 assist om bara de andra klarat av att utnyttja lägen han skapade. Låg bakom det mesta vi gjorde och som alltid numer jobbade han hårt åt båda håll.

Olivier Giroud 6,81
Stod för ett klassmål men var lite slarvig i övrigt. Satte dock den enda riktiga chans han hade.

Alex Oxlade-Chamberlain 6,00
Om han var bäst på planen mot West Ham var han desto blekare igår. Inte dålig på något sätt men inte så explosiv som han kan vara. Borde gjort ett mål mot slutet.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Vore kul att se betygen från alla i panelen och se hur det skiljer sig. Värt att notera är att förra matchens bästa spelare blir bänkad. helt galet om man frågar mig. 

 

Bild för Martin Palmér

Före matchen hade jag hållit med men med tanke på hur bra vi spelade offensivt bortsett avsluten har jag svårt att säga annat än att han tog helt rätt beslut.

Ang. Individuella betyg sålde jag in det till panelen som att deras betyg inte redovisas. Men det skiljer sig inte mycket åt oftast, de flesta inom +-1 från snittet

Bild för EWaern

Du skulle kunna redovisa betygen som lämnats utan att ange vem som gett vilket betyg eller ens i ordning så man kan följa en persons rad, bara intressant att se om någon tokdissar eller hyllar någon som kanske inte märks på samma sätt i en sammanställning.

I övrigt väldigt bra initiativ!

Bild för Jonas Eriksson

Det var ett bra förslag. 

 

Bild för Martin Palmér

Hmm, jag ska fundera över någon utveckling av det här. Kanske redovisa spann eller standardavvikelse 

Bild för Martin Palmér

Glömde Michael Keshani som också är med i panelen

Bild för Pelle

Özil gjorde en kanonmatch, inget snack om saken. Att framhäva att han jobbade hårt åt bägge hållen blir dock lite konstigt då Özil absolut kunnat agera annorlunda vid deras mål, även om han inte var ansvarig för baklängesmålet.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Martin Palmér

Du menar att Özil inte jobbade hårt hemma pga en situation där han inte plockar upp spelaren som Alexis oförklarligt slutar följa med i hemjobbet?

Bild för Pelle

Jag menade en situation där Özil har all möjlighet i världen att agera anorlunda och förmodligen förhindra ett mål men han är passiv i hela den situationen.

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Henrik Kjellin

väldigt bra initiativ Martin! Dock vore det kanske på sin plats att förtydliga betygskalan? Dvs vad är exempelvis "godkänt nivån"? Vad innebär 5,0 i betyg, 6,0 osv

I din egna kommentar tolkar man det som att Coq som hade 5,0 är långt ifrån godkänd medan Kos som får 5,88 står för en ok insats..

Bild för Martin Palmér

Det är lite upp till var och en, har bara sagt till dem att sätta 1-10. En 5a är en 5a och en 6a är en 6a. Tror alla översätter det till vad som är godkänt lite olika. Men jag själv brukar tänka 6a som godkänd.

Ang. Kos och Coq så kan man väl säga så att Kos var godkänd men dras ned av ett rejält misstag vilket gör honom knappt godkänd medan Coq var mer stabilt under godkänt. If that makes sense

Bild för Pelle

Dog ditt projekt? Synd, var en kul idé, men att få betyg tre fyra dagar efter matchen känns som ögonblicket passerats...

If it's too strong, then you're too weak!

Bild för Jonas Eriksson

Ja det var synd. Snart dax för nästa match. 

 

Bild för Martin Palmér

Projektet är inte dött, jag har bara varit i München hela veckan för jobb men den kommer ikväll, misströsta ej!