Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Twitter rulings, Leicester away

Martin Palmér
mån 28 sep 2015 kl 18:36

Vilket flow det blev i anfallet så snart vi fick in en defensiv mittfältare som kan styra spelet. Men det var ingen överraskning för de som följt den här bloggen.

Konceptet ser ut som så att istället för en enväldig bloggare sätts nu betygen av en panel. Panelen har jag satt ihop av diverse personer jag interagerar med på twitter. Jag har försökt välja ut dem så blandat som möjligt, både sådana jag ofta håller med men också sådana jag kan ha långa diskussioner med där vi tycker olika. Jag har försökt blanda åldrar och nationaliteter. Fans som går på matcher, fans som sitter i soffan osv. Tyvärr blev det bara en tjej men fler fick frågan. Tråkigt nog är fotbollen inte ett klimat där de flesta tjejer känner sig bekväma med att delta i sådant här där deras åsikter presenteras, inte ens med anonymitet som möjlighet. Mycket trist.

Panelen består då av följande personer:

Michael Jeffares (@mj_afc) från norra England. Daniel Cowan (@thedanielcowan) känd från the Goonersphere podcast. Manas (@wojceched) från Indien. Anita Roza (@arsenalofka) från Kroatien, känd för sina wallpapers på Daily Canon. Martijn Stolze (@hahostolze) från Nederländerna. Younis Sultan (@LeCarreMagie) från London. Lawrence (@Lozia) som reser över hela England för att gå på de flesta matcher. Michael Keshani (@MichaelKeshani) bland annat kolumnist på arseblog. Och slutligen har även jag. Någon mer kan tillkomma de närmaste matcherna.

Betygsskalan är från 1-10. Alla sätter betyg individuellt och snittet presenteras nedan. Efter sista matchen varje månad koras månadens kanon.

Petr Cech 7,44, min 7 max 8 Fick inte jätte mycket att göra, var chanslös på målen men gjorde det ändå bra när Leicester tryckte på.

Hector Bellerin 7,17, min 6 max 8 Hade lite tufft defensivt stundtals och missade lite vid 1-0 men var lysande offensivt.

Per Mertesacker 6,56, min 4,5 max 8 Inte lika stabil som i veckan men ändå helt ok. Var helt borta på 1-0.

Laurent Koscielny 7,00, min 5,5 max 8 Lite stabilare än sin partner. Inga riktiga missar och stod för flera fina brytningar.

Nacho Monreal 7,50, min 7 max 8 En assist och riktigt bra defensiv. Inte mycket mer man kan begära av Monreal.

Santi Cazorla 6,83, min 5 max 8 Åsikterna gick isär här, kom fel en del i defensiven och tappade boll men var samtidigt lusande långa stunder.

Mathieu Flamini 5,39, min 3 max 6 Visade att matchen mot Spurs var en slump. Laget blev markant bättre efter att han gick av.

Aaron Ramsey 6,50, min 6 max 7 En ganska anonym insats när andra glänste.

Mesut Özil 7,94, min 7 max 8,5 Styrde offensiven. Stod för en assist och avgörande bidrag till ett. Kunde fått någon mer assist och slet hemåt.

Alexis Sanchez 9,22, min 8 max 10 Inte nog med att han gjorde hattrick så såg timingen ut att stämma bättre på alla sätt och vis.

Theo Walcott 7,89, min 7 max 9 Stod för mål igen och var ett ständigt hot.

Mikel Arteta 6,94, min 6 max 7,5 Kom in och fick spelet att flyta bättre även om det inte var någon monsterinsats från spanjoren.

Kommentarer

Bild för Jonas Eriksson

Haha. Ja du Martin. Avstår att kommentera din syn på defensiv mittfältare. Men din Arteta va helt ok. Men inte mer. som tur är så är han ju skadad igen. Så då sätter vi in en riktig DM I CL. Coquelin is the king. 

 

Bild för Martin Palmér

7 mål på två matcher utan Coquelin nu.

Bild för Sral

Håller med dig om att Arteta är underskattad, men jag är tveksam till att vi har börjat göra mål igen har så mycket att göra med Coqs frånvaro. 

Hur tänker ni inför Olympiakos? Vi kan ju stå utan Coq, Arteta och Flamini. Vem ska då spela DM? Ramsey? 

Bild för Martin Palmér

Räknar med att det blir Ramsey-Cazorla centralt. Enda rimliga alternativet. Det här med mittbackar på mitten är inget för lag som vilk vara konstruktiva

Bild för Jonas Eriksson

Ja så är det. Även 3 bakåt. Men ser inte att det är många av målen som arteta ligger bakom. Tycker han ser ganska otajmad ut för det mesta. 

 

Bild för Martin Palmér

Arteta ligger tämligen uppenbart bakom det förbättrade flytet. Snabbare och bättre omställningar och spelvändningar

Bild för Sral

Tämligen uppenbart vet jag inte om jag håller med om. Målet (var det 1-0?) mot Stoke är ju ett exempel på att spelvändningarna funkar även med Coq i laget. Jag tror inte att vi har gjort mål beror på en enskild spelare, utan att spelet börjar klicka, att spelarna börjar hitta varandra igen. Sen tror jag också att Walcott lär sig mer och mer och blir tryggare och tryggare som striker.  

Bild för Jonas Eriksson

Ja jag ser inye det uppenbara tyvärr. Men jag såg att sanchez var het. Tror att om du skulle fråga spelarna i arsenal vilken spelare dom skulle föredra på planen mellan coq och arteta som tror jag alla skulle föredra coq. Utom kanske ramsey för att han ofta placeras på en kant. 

 

Bild för Jonas Eriksson

Insåg ganska snart att jag INTE kunde avstå. :)

 

Bild för Håkan Lynghed

"Vilket flow det blev i anfallet med en defensiv mittfältare som kan styra spelet" ?????
"7 mål på två matcher utan Coquelin nu" ???? Är detta nån slag ironi?? Eller du menar att Coq varit en bromkloss för Sanchez i tidigare matcher???
Noteras kan ju, om inte jag minns fel, att förutom 3 kassar bakåt de 2 senaste matcherna har vi ju 4 bakåt på de 2 matcherna dessförinnan. Varav 0 när Coq var inne i spel i dessa matcher. Båda dessa matcher förlorade vi som bekant.......Instämmer m jonas - Coq is the King!

Bild för Martin Palmér

Har bloggat om det förut, så vill du ha det mer utvecklat så kan du leta i arkivet.

Kort sagt kan man väl säga att spelare som Coquelin funkar inte längre i topplagen. På 90-talet hade han varit grym, men inte i en värld där spelare som Busquets, Alonso, Modric etc. Dominerar mittfälten. Det är därför tex. Cattermole spelar i Sunderland, för 15 år sen hade han lirat i United.

Bild för Håkan Lynghed

Kort sagt kan man väl istället säga att Artetas avsaknad av speed o närkampsspel hörde hemma på 70-talet på den tiden då Beckenbauer i lugn o ro kunde promenera runt med bollen. Det är just därför som Arteta är tredjevalet bakom Coq o Flammini vilket kanske du också har noterat. (Sen när har Modric omskolats till defensiv mittfältare?)

Bild för Martin Palmér

Ja du de två senaste säsongerna minst så har Modric spelat DM i Real med Kroos.

Bild för Håkan Lynghed

Jag betecknar hans roll som en typiskt tvåvägsspelare. Kallar inte heller Carzola för DM av samma anledning.

Bild för Byarum

Tycker inte att Arteta är tillräckligt stark mot riktigt bra lag, men kan hävda sig väl mot lättare motstånd. Coq viker aldrig ner sig, vilket gör honom oerhört viktig mot bättre motstånd. Detta gör att vi måste vara försiktiga med hur vi nyttjar honom. Bättre att låta honom vila ikväll, så han är fit for fight på söndag.

Bosse

Bild för Sral

Min fråga blir således om man måste vara stark mot riktigt bra lag? Kan man inte vara smart?

Bild för Jonas Eriksson

Sant sral. Men då är min mot fråga. räcker det med att vara smart när man Inte hänger med? 

 

Bild för Sral

Inte alltid, nej. Eller det beror på hur man kompenserar för det. Det finns ju en anledning till att Arteta inte är den där givne startspelaren, och att han har svårt att hänga med (och att han lätt blir skadad) är ju skäl till det. Ser man på Per Mertesacker, en annan spelare som inte är den kvickaste, tycker jag inte att motståndarna kan utnyttja det så värst ofta som vi kanske är rädda för.

Bild för Jonas Eriksson

Men nog är det lättare att vara lite små seg som en mittback än vad det är som DM.? En DM jobbar ju helt klart över större ytor och måste vara snabb i hemjobbet efter att Ramsey slagit en halv loj klackspark. 

 

Bild för Sral

Förutom att du pekade ut Ramsey som något slags exempel håller jag med dig. Menar bara att man kan kompensera för exempelvis avsaknad av fart genom intelligens och hjälp av laget. 

Bild för Byarum

Man måste nog vara både smart och stark. Kanske inte uttryckte mig tillräckligt väl. Tycker helt enkelt inte att han är tillräckligt bra.

Bosse

Bild för Sral

Det var inte meningen att peka ut dig på något sätt, tycker bara att det var en intressant frågeställning. Vad krävs egentligen för att lyckas i de där stormatcherna? Att vara smart och cynisk tror jag främst på. Gabriel är stark, men mot Chelsea var han inte särskilt smart eller cool. Vi älskar ju spelare som står upp för vårt lag, men ibland gör man det på ett korkat sätt, som Jack Wilshere gjort ett antal gånger, t ex. Stort hjärta är ju underbart, men ibland tror jag att vi faller på att vi ska vara mer cyniska och taktiska.

Bild för Woody

Kul att se ett Arsenal med samma flyt i spelet som under våren då Coqen spelade. Rock on !

Bild för Sral

Haha! Word! ;-D

Bild för Torbjörn Nylin

Om vi börjar med betygen så tycker jag att Monreal skulle haft minst en 1 +. När det gäller Lecoqen så tycker jag han passningspel är klart underskattat, även om naturligtvis Artetas är bättre, om bara Arteta kan hålla sig hel så kan han hålla som alternativ, det visade han klart.

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Martin Palmér

Coquelin tillbaka och anfallet kreverar. Byts ut och direkt ser vi mycket farligare ut

Bild för ArnDeRock

Såg det bättre ut förra gången när arteta startade mot Zagreb? Inte spelarnas fel att vi spelar handboll i anfallet å skiter i att försvara, det felet ligger hos managern som inte har en tillräckligt tydlig och bra gameplan. 

#wengerout #klopp/ancelotti/in

ArndeRock

Bild för Dosa

men försvarspelet såg ju helt sinnes sjukt ut kolla 2-3 målet... Det är så klart bättre att spela Cazorla och Ramsey när vi ligger under och måste chansa, men laget blir ju sinnessjukt instabilt. Arsenal MÅSTE med dagens trupp spela en renodlad defensiv mittfältare om laget ska bli stabilt. Det ser ju ut som Liverpool bakåt när vi inte har en städgumma. Arteta när han är skadefri håller inte måttet det bevisade han då. ( Det här är så klart min åsikt och inget facit. )

Bild för Jonas Eriksson

Ja du Martin. Såg du matchen? Nu är det ju så att vi förlorade matchen mycket pga att Coquelin inte var 100% och att vi byter in en ramsey som inte har ett rätt i försvars spelet. Spelar ju ingen roll att man "ser farlig ut" när man inte levererar nått. Torsken igår beror på stor del av dålig match coach, dåligt försvar och en osäker målvakt för dagen. Och en massa spelare som tror man kan gå på halvfart och vinna ändå. Men hade åtminstone ramsey fått sitta kvar på bänken så hade vi troligtvis inte torskat matchen iallafall.  Och det betyder mer för mig än att man "ser farlig ut". Men som sagt. Du ser fotboll på ditt sätt. 

 

Bild för Martin Palmér

Haha