Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Vad kan vi vänta oss av Sven Mislintat?

Martin Palmér
sön 26 nov 2017 kl 14:00

Ingen kan väl ha missat att Arsenal nyligen värvade Dortmunds chefscout Svan Mislintat. Men hur mycket vet vi om honom och hans roll? Jag bestämde mig för att fråga nån som defintivt vet, Dortmundexperten, Arsenalsupporten och min goda vän, Lewis Ambrose. Lewis kommer från en riktig Arsenalfamilj och har följt Dortmund i åratal. Numer jobbar han i Berlin för en fotbollssajt där han arbetar med både Bundesliga och Premier League.

Vilken roll hade Mislintat i Dortmund?
Lewis: Han kom till klubben som en scout 2007 och blev befordrad till chefsscout 2009. Det är mer eller mindre vad det låter som; han hade ansvar för scouting och rekryteringsbiten, hitta spelare som passar laget för ett pris inom klubbens budget. I somras blev han befordrad till ”director of professional football” men det innebar inte nån direkt ändrig av hans ansvar.

Borde vi vara oroliga för att detta är en ny Wrigglesworth/Walsh historia eller var han definitivt den huvudavsarige för rekrytering? Identifierade han bara potentiella spelare eller var han inblandad i beslutstagandet kring huruvida någon skulle värvas?
Lewis: Han var chef för rekryteringsteamt. Det bör dock vara intressant för Wrigglesworth som, teorektist sett, har en ny chef nu. I Dortmund var Mislintat ansvarig för att hitta potentiella transfermål och ge manangern och sportchefen all info de behövede för att ta ett beslut kring värvningen.

Vilken typ av spelare tenderer han att föredra?
Lewis: Det är svårt att saga. Han har varit inblandad i att upptäcka en antal talanger men det beror på vad klubben frågar efter – ålder, budget, position. Det beror hel på vad Dortmund behövde för tillfället.

 

Vilken roll väntar du dig att han får i Arsenal?
Lewis: Jag utgår från att han blir något mellanting mellan sportchef och chefsscout. Jag tror han kommer få stort inflytande i rekryteringsprocessen och om en omorganisation behövs där kommer det bli hans jobb att genomföra. Utöver det gissar jag att han kommer får en hel del makt kring vem vi värvar, för att ta lite ansvar från Wengers axlar.

Vad krävs för att han ska lyckas i Arsenal? Vad behöver klubben göra?
Lewis: Tålmod, främst! I Dortmund var han omgiven av likasinnade personer i en organisation där alla visste vilken roll de hade. Det kommer ta ett tag för Arsenal att få till den strukturen och få det att klicka. Det finns ingen anledning att tvivla på att han kommer lyckas men vi ska inte förvänta oss att värva en Kagawa eller Aubameyang på en gång.

Tack Lewis för insiktsfulla svar. Ni kan följa Lewis på twitter: @lgambrose.