Medlemmar: 8813 st.

Förlust i Porto!

Kristonel Elwe
ons 17 feb 2010 kl 22:54

Hej! Jag har under dagen haft ständigt strul med min internetanslutning och under kvällen fick jag reda på att mitt modem är halvtrasigt. Därför hade jag heller ingen större chans att se matchen då jag ej hade en internetanslutning tillgänglig eller Viasat Sport på tv:n. Istället lyckades jag turligt nog få tag i en trogen läsare som gav sig på uppgiften att stå för matchrapporten ikväll! Det är ingen annan än "iNke" som är gästbloggare ikväll! Jag är tillbaka med ett nytt inlägg imorgon, men tills dess får ni nöja er med iNkes rapport. Kom ihåg att vara snälla i kommentarerna nu ;)
___________________________________________________________________________________

Slutspelet i CL drog äntligen igång, men Arsenal åkte ner till Porto med en skadeskjuten trupp. Nyckelspelare som Gallas, Song och Arsjavin saknades, så det var upp till reserverna att prestera.

De som fick fötroendet var:

Fabianski
Sagna Campbell Vermaelen Clichy
Diaby Denilson Fabregas
Rosicky Bendtner Nasri

Laget såg nog ut som de flesta hade förväntat sig. En del hade nog hoppats på 4-4-2 men Wenger valde att hålla fast vid sitt 4-3-3 eller 4-5-1. Alla förväntade sig en bra match av Fabregas och de flesta bet nog på naglarna angående hur Denilson skulle prestera, vilket han gjort under all kritik på senare tid.

Matchen kickade igång i bra tempo redan från avspark med anfall fram och tillbaka. Hulk orsakade försvaret en del bekymmer, men det vägdes upp av bl a Campbells erfarenhet.

Men redan i den elfte minuten fick Porto utdelning. Fabianski var i en konstig position på ett lågt inlägg från vänster som han styrde in i eget mål. Uselt. Sägas bör också att Clichy blev förnedrad av sin gubbe som lekte sig förbi honom.

Bendtner får i den 18:e minuten på ett skott som styrs utanför. På hörnan kliver Campbell fram på Rosickys tillbakanick och sätter den i nättaket med pannan.

Matchen fortsatte efter kvitteringen att vara öppen med halvchanser åt båda hållen. Porto verkade föredra att anfalla på Clichys kant, med goda resultat.

Diaby blev varnad. Bendtner hade en bra nick på mål och Clichy fortsatte att ha problem. Sen var det halvtid.

I andra halvlek började Arsenal försöka hålla i bollen. Rosicky fälldes i straffområdet och det såg i mina ögon ut som en solklar straff. Domare Hansson friade.

Minuten senare kände sig Fabianski åter igen generös och gav bort ett mål till. Bristfällig kommunikation mellan honom och Campbell resulterade i en indirekt frispark för Porto, som de utnyttjade till fullo. Medan Fabianski var upptagen med att ge bort bollen och gestikulera mot den assisterande domaren så såg de till att helt enkelt sätta bollen i nät. Den norske kommentatorns ord sammanfattar Fabianskis agerande på ett bra sätt: ”helt håpelöst målvaktsspill”.

Efter gåva nummer två blev det grinigt på planen, men tempot fortsatte vara högt. Rosicky fick gå av till förmån för Walcott efter 67 minuter. Senare slängdes även Vela och Eboué in och ut gick Bendtner och Nasri.

Arsenal skapade inga riktigt heta chanser. Efter två minuter av övertiden var Fabregas nära efter fint arbete av Eboué på högerkanten, men hans skott stoppades av en uppoffrande glidtackling.

Givetvis känns det surt att förlora på två målvaktstabbar. Men 1-2 är bättre än 0-1. Campbell fixade det i CL så åtråvärda bortamålet och vinst med 1-0 på Emirates räcker för avancemang. I nästa match kan man hoppas på att Gallas, Song och Arsjavin finns på planen. Efter Fabianskis vedervärdiga insats längtar nog de flesta efter att se Almunia mellan stolparna igen. Vem kunde tro det?

Överlag så tycker jag att det var en bra match som Arsenal genomförde på ett bra sätt, bortsett från Fabianskis missar. Till nästa match gäller det för grabbarna att bita ihop och gå ut på planen och leverera ett resultat. Ni minns väl 4-0-segern för ca 16 månader sedan?

Spelarbetyg

Fabianski: 3. Porto vann tack vare två stora misstag från denne man. Men han lyckades i a f rädda några skott och kom igen bra efter den första tavlan.

Sagna: 6. Hans inlägg är fortfarande dåliga, men han höll tätt bakåt.

Campbell: 8. Arsenals bästa spelare. Målskytt och allmänt resolut i mitten. Hans styrka var nog bra att ha mot Hulk.

Vermaelen: 6,5. Han visade prov på fin spelförståelse och stoppade några kluriga genomskärare, men utmärkte sig inte särskilt mycket.

Clichy: 4. Hans dåliga form håller i sig. Han hade stora problem med Portos högerbreddare som gjorde bort honom totalt vid 1-0.målet.

Diaby: 5,5. Hans fysiska närvaro var viktig, men han hade kunnat göra mer med den. Kändes lite trög vid några tillfällen mot slutet.

Fabregas: 6,5. Porto var fast beslutet att ta bort Fab från matchen. De lyckades till viss del men det kostade dem frisparkar och gula kort. I avsaknad av andra frälsare hade vi behövt ännu en stor match av Cesc.

Denilson: 6. En klar uppryckning. Denilson jobbade bra i defensiven men hade kunnat våga mer framåt.

Nasri: 6. Jag gillar hans tuffa attityd. Insatsen påminde om den mot Hull där han startade knuffkalaset innan halvtid.

Bendtner: 6. Dansken gjorde det bra ensam på topp. Ofta var han lite isolerad men han försökte, var stark på hörnor och hade en bra nick på mål.

Rosicky: 6,5. Borde ha fått straff i början av andra halvlek. Assisterade Campbell och hade ett bra skott på mål i första.

Avbytare:

Walcott: 5. Han fick inte många chanser att utnyttja sin snabbhet efter som tempot hade klingat av eftersom Porto backat hem.

Vela: -.

Eboué: Såg pigg ut.

Tack för mig,
iNke

Jag tackar iNke innerligt för att han ställde upp för mig idag, då jag inte hade någon som helst chans att se matchen! Noteras bör även att jag tagit mig friheten att fetmarkera spelarnamn och inledningsord i nya stycken. Bortsett från det är allt skrivet och redigerat av iNke! Ännu en gång, tack!