Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn

En Calzone med extra mycket ost

Kristonel Elwe – fre 26 feb 2010 kl 20:35

Hej alla gossar och töser! Idag är det raka rör som gäller!
Före vi går in på morgondagens match kommer det lite andra intressanta
nyheter!

Arsenal Football Club kunde idag komma med riktigt positiva nyheter gällande den ekonomiska delen av klubben. I en fotbollsvärld där skulderna blir allt större och större så är man otroligt nöjd - både som supporter och fotbollsmänniska - att
se Arsenal sköta sina finanser med bravur. Eftersom man nu minskat
skulden och även gått att se till plus har det börjats spekulera i vad
man ska investera pengarna i. Peter Hill-Wood (som jag verkligen
förmodar att alla vet om) säger följande:
___________________________________________________________________________________

How we will use this surplus remains undecided but, in
addition to investing in the team, I think we will examine investment
in club projects and infrastructure, both in and around Emirates
Stadium, which will provide a long-lasting benefit to the club and our
tremendous, loyal supporters.

___________________________________________________________________________________

Två spelarköp (i sommar), ytterligare arsenalisering av Emirates, kompetenta sjukgymnaster och ett par nya glasögon till Pat Rice låter bra i mina öron.

Annars är det lika underhållande att se hur bra den finansiella biten går för Manchester United. Uppe i Manchester har de mer än en trippelt så stor skuld som Arsenal har. De är ett perfekt exempel på hur man vinner titlar men ändå lyckas gå minus och nu befinner sig i en finansiell kris.

Igår kunde er kära bloggare rapportera att RvP kunde vara tillbaka tidigare än väntat. Det har nu förnekats av Le Boss himself:
___________________________________________________________________________________

I would love to agree but I believe they are a bit optimistic
in that. I haven't seen Robin but (early April) looks to be a bit early.

___________________________________________________________________________________

It does indeed.
Jag tror att de flesta kan glömma RvP den här säsongen. Om han ens nu
hinner bli frisk är det inte nödvändigt att riskera hans hälsa när vi i bästa fall skulle kunna få tre matcher ur honom. RvP får ta en ny ansats inför nästa säsong. Och då får vi även hoppas att han håller sig frisk.

Eboue som på sistone spelat riktigt bra är säker på att ingen av de mer tongivande spelarna kommer att lämna i sommar:
___________________________________________________________________________________

We need to win a trophy this season for our club. It has been such a long time since we did something. To be a good family, we must win something together. For me, I don’t think Fabregas, me or William [Gallas] will leave this club. We have still got contracts with Arsenal. We are Arsenal players and I think we all want to win something together. Eboue concluded:  If I wanted to leave this club, I would have done it a long time ago but not now.
___________________________________________________________________________________

Jag håller med Eboue och jag är rätt så säker på att ingen av våra spelare lämnar denna sommar, ingen förutom Silvestre så klart. Merida är i riskzonen, men bortsett från det så borde vi vara säkra. Det jag oroar mig för är nästa säsong. Ingen titel nästa säsong heller kommer med 99,22 procents säkerhet innebära att Wenger lämnar Arsenal (pensionerar sig eller byter klubb) och den dagen Wenger lämnar klubben kommer många - nästan alla - befinna sig i ett dilemma som lyder: lämna eller inte?

Wenger har en unik kontakt med många av spelarna, därför är det onödigt att ens börja beskriva varför flera spelare skulle tänka sig att lämna. Nu tror jag inte att halva truppen bara skulle säga hejdå och bege sig till random topplag i Italien, England, Tyskland eller Frankrike, men nog skulle ett par spelare lämna - utan tvekan.

Jag har skrivit mycket om nästa säsong och kommer att skriva mycket mer om den, men egentligen kan den sammanfattas med tre ord - allt eller inget.

Imorgon möter vi ett tröttkört Stoke, men inte betyder det tre enkla poäng. En mycket intressantare drabbning kommer att ske på Stamford Bridge där Chelsea tar emot Manchester City. Det är en av få matcher där Chelsea har möjlighet att tappa poäng. Om vi bara leker med våra tankar när vi säger att Chelsea skulle förlora på Stamford och Arsenal skulle segra på Britannia: hur smaskigt skulle inte det smaka? Jag skulle säga nej till sex en hel dag om jag fick bestämma att det scenariot skulle utspela sig i morgon.

Om jag skulle vara arseblog skulle jag kalla Alan Hansen för horunge, men nu är inte jag arseblog. Jag har aldrig gillat Hansen och kommer nog aldrig att göra det heller. Han har egentligen ingenting mer än detta att göra med dagens inlägg, men jag kände att jag ville få ut det och det här är det perfekta stället där jag kan få ut mina aggressioner .. typ.

Arsenal.com kommer som vanligt med sin inför-rapport och som vanligt orkar jag inte läsa den. Men jag länkar till den eftersom jag tyvärr inte kommit med en ordentlig (riktigt ordentlig) inför-rapport inför den här matchen. Det känns bara som om jag skrivit allt man kan skriva om Stoke - Arsenal de gånger vi redan mött dem. Ni kan dock vänta er en färsk matchrapport direkt efter matchen imorgon!

Det jag dock kan rapportera inför morgondagen är att Eduardo med 100 % säkerhet kommer att vara med, men det är ej säkert om han är med från start. Stoke får tillbaka en viktig spelare i form av Etherington från skada och har dessutom tillbaka Faye och Wilkinson från avstängningar.

Stoke är riktigt hemmastarka och har bara förlorat hemma på Britannia tre gånger denna säsong. Chelsea, Manchester United och Birmingham är de enda som lyckats knäcka Stokes hypersäkra defensiv hemma på Britannia. Arsenal vill gärna slå in sig i den gruppen imorgon och alla möjligheter finns för att det även ska ske.

Peter Walton kommer att döma morgondagens match och det är samme man som dömde matchen mellan Arsenal och Blackburn i somras. Då vann vi med 6-2 och lyckades t.o.m med knepstycket att inte få en straffspark tilldelad motståndarlaget, trots att det skulle varit en. Det är inte vanligt ifall man är Arsenal mina vänner.

Well, jag har lust att skriva mycket mer idag och jag vet inte varför. Jag skulle kunna skriva mer om Arsenal, om Fabregas, om blommor och bin, om domare, om allt som gör livet värt att leva, om Heavy Rain, om er, om USA, om ... allt. Tyvärr så passar ingenting in i inlägget och jag låter således bli. Hur som helst, dags att krossa Stoke - COME ON YOU REDS!

Läs mer

Ingenting

Kristonel Elwe – tor 25 feb 2010 kl 19:55

Helllooooo. Det pågår inte mycket just nu, faktiskt ingenting alls, nästan. Det som händer är egentligen att exakt varenda Arsenal-spelare går ut i media (frivilligt eller ej...) och säger att laget är optimistiskt och att man siktar på att vinna ligatiteln. De två senaste som anslutit sig till skaran spelare som tror på en ligatitel är Sagna och Silvestre. Det finns inget fel i att spelare väljer att tro på sitt lag och säger att man ska lägga ner allt man har på att vinna, men i det långa loppet blir det uttjatande att höra det dag in och dag ut. Vi vet redan att varenda spelare tror på laget och behöver således ingen bekräftelse. Det känns ungefär så här varenda gång man läser att en spelare tror på laget.

Hur som helst, det har kommit positiva nyheter om RvP. Det finns - enligt Bert Van Marwijk - god chans att RvP redan kan spela fotboll i början av april. Jag skulle inte hoppas alltför mycket, men det skulle bara vara positivt om han kunde spela så tidigt. Då har vi trots allt chansen kvar att kunna utnyttja honom i både slutspurten i ligan och i Champions League. Om vi slår Porto det vill säga. Sedan finns ju risken att RvP slår upp sin skada eller får ännu en skada ifall han spelas för tidigt. Jag skulle verkligen tänka till lite extra när/om RvP blir frisk så tidigt som i början av april.

Det blir mycket länkande i dagens inlägg! Nigel Winterburn - vår Winterburn - pratar lite om hur betydelsefull matchen mot Stoke är. Det känns väl ännu en gång lite så här när man läser det. En annan arsenallegend - Martin Keown - berättar att det finns ett liv efter Fabregas också. Hmm...

Nej, nog med larv. Okej, lite larv till. Så, nu räcker det!

Stoke väntar som sagt på lördag och det kommer att bli en spännande match. Det här har Silvestre att säga om matchen som komma skall:
___________________________________________________________________________________

We're going to be ready to face Stoke and get the three points.

___________________________________________________________________________________

Kort, konsist och rakt på sak - sån't gillar arsenalbloggen!

Stoke gick igår vidare i FA-cupen när man slog Manchester City hemma på Britannia. Efter matchen sa Tony Pulis följande om matchen de ska spela mot Arsenal:
___________________________________________________________________________________

Arsene Wenger will be absolutely delighted that this game went to
two hours, so we have now got to try and prepare the players for
Saturday. I told the players afterwards that we have to make sure we turn up
on Saturday and give Arsenal a good game because the sooner we get to
those 40 points, the better. Everybody will feel that much better when
we get there.
___________________________________________________________________________________

Ja, det är inte bara Wenger som är delighted över att matchen tog två timmar att fullfölja. Stoke är riktigt nöjda, glada och tillfredsställda över att ha gått så långt i FA-cupen, men samtidigt är de trötta, slitna och kanske för ofokuserade när de i övermorgon ska möta Arsenal. Nu ska vi inte hoppas på utklassningssiffror här, men visst har vi en stor fördel iochmed vilan när kliver in på Britannia Stadium i övermorgon. Det gäller bara att se till att använda den fördelen på bästa möjliga sätt. Vi har den här säsongen sett alldeles för passiva ut i inledningen av matcherna, någonting som inte får ske i övermorgon.

Wenger berättar att matchen mot Stoke inte handlar om hämnd för Arsenals del:
___________________________________________________________________________________

It is a game we want to win and that is not necessarily linked with what happened before. It is just linked with how we cancel their strong points, and as well how strongly we perform on Saturday. You know Stoke have scored 15 goals from set-pieces, 14 at home and the 14 at home a big part is down to their long throws. But it is a team who plays football as well, I have seen them recently in the games and they have a good mixture between that efficiency and their play. I believe technically it is a team that has improved tremendously since last season.
___________________________________________________________________________________

Den där förlusten på Britannia i FA-cupen för en månad sedan finns väl fortfarande kvar i minnet hos de flesta. Det var en match där Arsenal inte visade någon kämparglöd alls. Visserligen försökte några av våra spelare, men det kändes som om de sprang runt och trodde att det skulle fixa sig av sig självt bara för att de är Arsenal. Det är ännu ett misstag som inte får upprepas på lördag. Men att det skulle vara frågan om hämnd är ju nästan bara löjligt.

Många av er har frågat om skador, här kommer således även en skaderapport!
___________________________________________________________________________________

Kieran Gibbs - Borta för säsongen. Är tillbaka till nästa säsong.

Johan Djourou - Borta för säsongen. Är tillbaka till nästa säsong.

Robin Van Persie - Olika rapporter säger olika saker. 20 mars skall han vara tillbaka i träning enligt optimisterna. Vissa säger i början av april medan andra säger i slutet av april. Vi får helt enkelt vänta och se.

Eduardo - Tillbaka mot Stoke!

William Gallas - Tillbaka mot Burnley!

Andrei Arshavin - I bästa fall tillbaka mot Burnley. I sämsta fall tillbaka mot Porto.

Abou Diaby - Förmodligen tillbaka mot Burnley!
___________________________________________________________________________________

, det var allt för idag! Ursäkta mig för tråkigt inlägg, men det finns knappt något att skriva om under denna ökenvecka. Imorgon blir det mer Stoke, tills dess!

Läs mer

Så här slutar alla resterande matcher

Kristonel Elwe – ons 24 feb 2010 kl 00:00

Hej! Det finns inte så mycket att rapportera om nyhetsväg (mycket kommer redan upp i de "officiella nyheterna" på arsenal.se [startsidan]) så därför tänkte jag ge er lite av ett specialinlägg idag. Det finns väldigt många som just nu pratar om slutspurten i både ligan och Champions League, därför tänkte jag ge er en kort sammanfattning av varenda match som väntar samt ge mig på att tippa slutresultatet i de matcher som återstår. Det är ju väldigt svårt att tippa de matcherna som väntar i slutet av säsongen då mycket fortfarande kan hända i form av formsvackor, skador m.m, men jag ska göra mitt bästa!
___________________________________________________________________________________

27 februari 2010: Stoke City - Arsenal

En tuff bortamatch som kan gå exakt hur som helst. Stoke har besegrat oss flera gånger och det är rätt så mäktigt för att "bara" vara Stoke. Stoke älskar att spela defensivt och har dessutom en Rory Delap vars inkast kan bli extremt farliga. Arsenal å andra sidan vet hur viktig denna matchen är och lär kämpa för kung och fosterland.

Slutresultat: 1-2
___________________________________________________________________________________

6 mars 2010: Arsenal - Burnley

Burnley genomgår en enorm formsvacka just nu och förlorade mot Aston Villa med hela 5-2. De är fortfarande starka på Turf Moor, men deras bortaspel är uselt. Arsenal har här chansen att förbättra sin målskillnad och vi får hoppas att man även gör det.

Slutresultat: 4-0
___________________________________________________________________________________

9 mars 2010: Arsenal - Porto (Champions League)

Porto tilläts göra två mål när de inte skulle haft ett enda. Tyvärr har de en liten fördel när det är dags att spela returmatchen på Emirates.  Porto lär vara taggade som aldrig förr och går dessutom väldigt bra i ligan (vann senast med 5-1). Arsenal är dock väldigt svåra att slå på Emirates. Det mesta pekar faktiskt på att det blir uddamålsvinst för något av lagen.

Slutresultat: 2-1 (3-1 till Arsenal i förlängingen)
___________________________________________________________________________________

13 mars 2010: Hull - Arsenal

Den här matchen är jag rädd för och jag tror även att vi kommer att tappa poäng. Hull är ofta underskattade på KC Stadium och trots att de inte lär vinna, så har de all chans i världen att knipa poäng. Extra stor chans har de ifall Arsenal åker ur Champions League eller om matchen går till förlängning (tar mycket krafter).

Slutresultat: 1-1 (Hjärtat säger 3-1 till Arsenal)
___________________________________________________________________________________

20 mars 2010: Arsenal - West Ham

West Ham går lite upp och ner för tillfället, men verkar alltid spela bättre när de möter topplagen. De är dock alltid farligare hemma än borta. West Ham kommer nog att streta emot, men Arsenal lär vinna till slut.

Slutresultat: 2-0
___________________________________________________________________________________

27 mars 2010: Birmingham - Arsenal

Väldigt svår match! B'ham har förvisso tappat sin formtopp, men är inget dåligt lag. Är dessutom väldigt svåra att slå hemma. Har dock haft det väldigt tufft på sistone (Fulham avgjorde t.ex i matchminut '90 förra helgen). Jag tror att mycket kommer bero på hur Arsenal ligger till i tabellen. Om man har tagit in några poäng på United och Chelsea så lär Arsenal tagga till ordentligt, men om man å andra sidan inte knaprat in någonting eller rentav tappat så kan det här mycket väl bli poängtapp. Svårt att tippa!

Slutresultat: 1-2 / 0-1 / 1-1
___________________________________________________________________________________

30 mars 2010: Kvartsfinal i Champions League (kommer att editera detta inlägg när/om vi går vidare!)

Det är naturligtvis omöjligt att tippa matchen eller ens skriva någonting om den. Vi vet inte om vi går vidare och om vi skulle gå vidare vet vi ännu inte vilka vi möter. Därför kommer jag gå på ren instinkt när jag "tippar" dessa matcher. Kommer oavsett motstånd att bli tufft, men jag tror att vi har en gedigen chans att gå till semifinal. Först ut är förhoppningsvis bortamötet och oavsett motstånd tror jag på ett likaresultat.

Slutresultat: 1-1 / 2-2
___________________________________________________________________________________

3 april 2010: Arsenal - Wolverhampton

Jag tror att vi befinner oss rätt så bra till i tabellen och jag tror att det kommer att bli utspelning och utklassning i det här mötet. Wolverhampton skall helt enkelt inte kunna rå på Arsenal på Emirates.

Slutresultat: 4-0 / 5-0 / 6-1
___________________________________________________________________________________

6 april 2010: Kvartsfinal i Champions League

Jag tror på oss i Champions League! Nu kan Porto sätta stopp för allting, men jag tror att vi vinner mot Port och går vidare. I kvartsfinalens returmöte tror jag att vi har stora chanser att gå vidare till semifinal. Dessutom tror jag den eventuella utklassningen mot Wolverhampton lär stärka laget.

Slutresultat: 2-0 / 2-1
___________________________________________________________________________________

10 april 2010: Tottenham (vilka?) - Arsenal

0-8, 0-9, 0-10? Låter väl rimligt?

Slutresultat: 1-9
___________________________________________________________________________________

18 april 2010: Wigan - Arsenal

Wigan är sämst just nu, men lär i slutet av säsongen att kämpa för överlevnad. Således kan det bli tuffare än många tror. Om Arsenal inte har en chans på ligatiteln kan det bli en svårare match, men om vi mot all förmodan skulle befinna oss i ett bra läge så vinner vi utan tvekan.

Slutresultat: 1-2 / 1-3
___________________________________________________________________________________

20 april 2010: Semifinal i Champions League (kommer att editera detta inlägg när/om vi går vidare!)

Jag tror att vi ännu en gång tar oss till semifinal, men att det roliga ännu en gång tar stopp här. Om ett tufft bortamöte väntar så tror jag att det blir förlust. Den spelas dessutom bara två dagar efter en tuff bortamatch i ligan.

Slutresultat: 2-0 / 3-1 till motståndarlaget
___________________________________________________________________________________

24 april 2010: Arsenal - Manchester City

Manchester City kan i detta skede fightas om fjärdeplatsen och då lär de här mötet vara livsviktigt för dem. Ännu en gång tror jag att resultat är beroende av var Arsenal ligger i tabellen. Om man har chans på ligan så kommer Arsenal att vinna (det är jag dessutom väldigt säker på), men annars så kan City mycket väl stjäla poäng. Ett kryss låter rimligt och jag skulle nog även tippa det med hjärnan, men något säger mig att Arsenal vinner detta - med minsta möjliga marginal.

Slutresultat: 1-0 / 2-1
___________________________________________________________________________________

27 april 2010: Semifinal i Champions League

Här tror jag det roliga tar slut för Arsenals del. Det är ju ännu en gång omöjligt att förutspå detta då vi inte vet om vi ens går vidare från åttondelen. Men jag tror att vi tar oss till semifinal (oavsett motstånd), men att vi ännu en gång faller just här.

Slutresultat: 1-0 (till motståndarna) / 1-1
___________________________________________________________________________________

1 maj 2010: Blackburn - Arsenal

Blackburn kämpar på bra just nu, men oavsett tabelläge och situation tror jag att det blir vinst här. CL-semifinalen (om man når dit) kommer dock att spela stor roll. Om man åker ur blir det extremt svårt att återhämta sig så snabbt, men jag tror på Arsenal i den här matchen!

Slutresultat: 2-4
___________________________________________________________________________________

9 maj 2010: Arsenal - Fulham

Arsenal gillar att avsluta säsongen starkt och det lär man även göra här.

Slutresultat: 3-0
___________________________________________________________________________________

22 maj 2010: Final i Champions League

Det här fältet låter jag tills vidare bli orört .
___________________________________________________________________________________

, nu återstår det att se hur mycket av detta som går in! Om det jag tippat stämmer (i ligan) så kommer vi att ha tjänat ihop 31 poäng på elva matcher. Fyra poäng skulle vi i sådana fall ha tappat (Hull borta och Birmingham borta). 55 poäng + 31 poäng blir 86 poäng och kan mycket väl räcka till en ligatitel den här säsongen. Jag väljer dock att inte ropa hej förrän jag hoppat över bäcken. Vart har jag fel? Vad tror ni? Vart har jag rätt? Hur kommer allt att sluta? Tyck till i kommentarspåret! Tack och hej från min del!

Läs mer

Walcott, Gilberto och Campbell!

Kristonel Elwe – tis 23 feb 2010 kl 00:00

God kväll! Ännu en dag lider mot sitt slut och jag sitter här
och väntar på sommaren. Tyvärr är sommaren så här långt
bort, så det går ju
knappast att längta heller. Jag vill dock redan nu förvarna att nästa
månad - mars - kommer att bli en väldigt hektiskt månad med mycket
plugg, träning och annat. Le blog kommer fortfarande att komma med
dagliga inlägg, men ni kan räkna med en hel del sena inlägg här
framöver!

Vet ni när man märker att man är ett "riktigt"
Arsenal-fan? När man börjar få abstinens. Det är precis vad som händer mig just nu och det är exakt vad som hänt flera gånger tidigare.
Trots att jag pumpar i mig nyheter om Arsenal och diskuterar Arsenal
dag in och dag ut så får man fortfarande abstinens. Jag vet inte om det
är illa eller om det är bra. Något där emellan kanske?

Hur som helst, Arsenal kommer inte att spela på flera dagar och efter
matchen mot Stoke blir det ännu ett lidande väntande då vi inte får se
Arsenal spela på ännu en hel vecka. Hur i hela friden ska vi klara oss?

Hur som helst (igen!), det händer ju trots allt både det ena och det andra för tillfället. Igår kunde jag rapportera om att Walcott var väldigt optimistisk och bad alla att enbart tänka på sina Arsenals
matcher och inte de andra lagens matcher. Nu spinner han vidare på
samma sak:
___________________________________________________________________________________

A
lot of people tend to write us off but we just stay in the background
doing our thing. We are only six points behind now. There is a smile on
everyone's face at the moment and now we have got to show more. Keep
playing, getting results. That's what you do to win a title.

___________________________________________________________________________________

Vi har blivit nedskrivna typ tusen gånger den här säsongen, så visst känns
lite kul att fortfarande vara med i titelstriden. Frågan är bara hur
länge vi får vara med i den. En förlust eller ett likaresultat mot
Stoke kommer med stor sannolikhet innebära att vi blir nedskrivna ännu
en gång och mycket - nästan allt - tyder i sådana fall också på att vi
går miste om en chans på titeln. Man behöver väl knappast poängtera hur
viktig matchen mot Stoke OCH exakt alla andra ligamatcher är fr.o.m nu.
Precis som någon kommenterade på peripeties blogg så är varje
match som en cupfinal. Om vi kan vinna varje cupfinal kan vi nog även
ha en chans att vinna "hela cupen", om ni förstår vad jag menar.

walcott_pool_borta.jpg

Walcott - redo att göra skillnad!

För er som håller er uppdaterade så vet ni även att det nästa vecka kommer
att  spelas en vänskapsmatch mellan Brasilien och Irland på Emirates.
En ex-Gunner som vi kommer att få se in action är Gilberto. En Gilberto som saknar Arsenal väldigt mycket:
___________________________________________________________________________________

The
time I had at Arsenal was amazing and I miss everything. I have great
memories about Arsenal, memories I will never forget. I have been
following Arsenal's matches in the Premier League. I'm sure that
despite the two defeats against Manchester United and Chelsea, Arsenal
can make things change. They must believe in themselves, in their
quality. They must believe in themselves that they can win their
remaining games.
___________________________________________________________________________________

Det är hur roligt som helst att läsa att han fortfarande följer Arsenal intensivt. Något som flera ex-Gunners gör, t.ex Henry (som t.o.m tittar på reservlagsmatcher ibland), Wright och Bergkamp.
Jag tycker än idag att det var ett felbeslut av Wenger att sälja honom.
Visst var hans bästa år förbi, men det är bara att se hur bra han gör
ifrån sig nere i Panathinaikos för att förstå att han fortfarande
håller på den nivån.

Om han aldrig skulle sålts skulle
han idag vara ett perfekt komplement för Song/Denilson som ibland
behöver lastas av. Tyvärr så tänkte inte Wenger likadant och valde att
låta honom gå. Rättare sagt var det Gilberto som ville ha mer speltid,
men jag tror att man skulle kunna ha hittat en lösning om man bara
försökte. Han var trots allt väldigt lojal och klagade aldrig på något
eller någon.

Men men, man kan inte få allt här i livet. Ramsey gör
det väldigt bra i Denilsons position när walesaren väl får chansen.
Tyvärr har han ju inte det som vi saknar för tillfället, nämligen
erfarenhet. Någonting som Gilberto skulle haft mer än nästan alla i
dagens trupp. Hur som helst, låt oss hoppas att Gilberto gör en bra
match nästa vecka och att han får ett värdigt avslut på sin karriär.

Killarna (och tjejerna?) på arsenalinsider har enligt rykten som kommit fram
photoshoppat ihop nästa års hemmaställ. Arsenal FC fyller nämligen 125
år och detta ska firas bl.a genom att bära en specialgjord tröja som
enligt olika utsagor ska vara inspirerat av det hemmaställ det
dubbelvinnande laget från 1971 bar. Tröjan som kan komma att bli nästa säsongs hemmaställ ser alltså ut så här! QOTD: Vad tycker ni om tröjan? Fin, ful eller mellanmjölk?

Sol Campbell - som bl.a nickade in 1-1 mot Porto - använder lite av sina ledaregenskaper när han säger följande:
___________________________________________________________________________________

Whoever plays must give it everything they have got in these
remaining games and see where it takes us. The game at Stoke really
blew a lot of cobwebs away. They battle for everything, bombard you and
are in your face the whole time, especially at home. You have got to
have those nerves to keep your wits about you. I think when you are too
relaxed, that's when you are too relaxed, that's when things go wrong
___________________________________________________________________________________

Campbell såg ju verkligen ut som ett barn på julafton första gången han blev
intervjuad sedan han blev kontrakterad av Arsenal - för andra gången -
och han såg exakt likadan ut när han nickade in 1-1 mot Porto. Han
visste inte vart han skulle ta vägen och hoppade bara runt som om han
fått exakt det han önskade i julklapp.

Jag undrar
om inte oddsen på att Campbell skulle återvända till Arsenal (som
spelare) var 99999999999 gånger pengarna när han blev signad av Notts
County (läs: av Svennis). Vem trodde någonsin att han mindre än ett år senare skulle spela en åttondel i Champions League - för Arsenal?

campbell2.jpg

Bjässen Campbell har visat att han fortfarande kan prestera på den högsta nivån.

Många ifrågasatte om det var rätt beslut av Wenger att signa Campbell, men
det verkar just nu (notera: just nu) ha varit ett genidrag. Campbell
var enligt många bäst av alla Arsenal-spelare mot Porto och har spelat
bra/väldigt bra de få gånger han fått chansen. Att han sedan är en miljon gånger bättre än Silvestre Att han sedan är två miljoner gånger bättre än Silvestre Att han sedan är tio miljoner gånger bättre än Silvestre är ju inget minus direkt.

Om han visar sig vara lojal (inget klagande/gnällande på för lite speltid
+ visa sin erfarenhet och sina ledaregenskaper både på och utanför
plan) så skulle jag inte ha någonting emot att ha Campell (som tredje-
eller fjärdealternativ) ett år till på ett ppp-kontrakt.

Sist men inte minst har vi lite smånyheter. Bendtner känner sig redo att leda laget, Walcott känner sig riktigt frisk och Arsenal.com har koll på våra utlånade spelare.

Det var allt för idag! Hoppas att ni har en underbar kväll och en fin morgondag. Hörs imörra!

Läs mer

Nu inleds slutspurten i ligan!

Kristonel Elwe – mån 22 feb 2010 kl 00:00

God eftermiddag! Många av er här undrar väl vad som hände med gårdagens ljudblogg. Jag kan säga så mycket att jag frenetiskt försökte få tag på gäster till ljudbloggen, men ingen hade varken tid eller rum. Eftersom jag är en man som håller mina löften så skämdes jag naturligtvis lite för att jag brutit ett löfte och gårdagens ersättningsinlägg hann således aldrig komma upp. Just ljudbloggarna har jag haft det svårt med på sistone, men det är en sak jag måste och ska förbättra, det lovar jag! Hur som helst, nog om det, till dagens inlägg!

Toppen av Premier League ser för tillfället ut så här (notera även den sjuka striden om fjärdeplatsen) och sett till omständigheterna är det en trevlig tabell att titta på. Jag anser fortfarande att sex poäng är för mycket att knapra in på 11 matcher, men det är långt ifrån en omöjlighet. Chelsea kommer att möta både ett Liverpool som kämpar för en fjärdeplats och ett Manchester United på Old Trafford, således kan allt hända. Arsenal har å andra sidan tuffa bortamöten kvar mot flera lag som tidigare gett dem trubbel. Nästa match är exakt mot ett sådant lag - Stoke FC.

Jag har skrivit mycket om Stoke de få gånger vi mött dem, därför känns det som om jag inte kommer att prata så mycket om dem denna gång. Naturligtvis kommer jag att prata mer om matchen ju närmare den kommer, men just nu så är det fortfarande fem dagar kvar tills drabbningen. Vi kommer dock att ha en stor fördel inför mötet. Det är nämligen så att Stoke spelar mot Manchester City - hemma på  Britannia Stadium - i övermorgon (onsdag 24/2). Således kommer de bara ha tre dagar vila inför det tuffa mötet mot Arsenal. Arsenal å andra sidan har inför mötet mot Stoke vilat upp sig sedan 20/2 då de vann komfortabelt (komfortabelt och komfortabelt...) mot Sunderland.

Clichy2.jpg

Clichy gjorde tröstmålet när vi förra säsongen förlorade med 2-1 på Britannia Stadium.

Matchen kommer fortfarande att bli svår och Stoke är ett jäkligt bra lag när man tänker att 09/10 bara är deras andra säsong i Premier League under 2000-talet. Men precis som flera av spelarna och flera av er pekat ut så har vi längre inte råd med poängtapp om vi ska se till att vinna ligan. Om vi ens tappar två poäng till (=ett likaresultat) så kan det vara kört. Därför måste vi - bara måste - se till att besegra Stoke på lördag.

Efter att ha sett Manchester United tappa poäng ännu en gång så är dock Wenger riktigt optimistisk. Han säger följande om alla spekulationer om vem som till slut kommer att vinna ligan:br />
___________________________________________________________________________________

People always want an opinion from you on the day – that is what gets published the next day – but sport is movement and it changes all the time. This week, people will be saying Chelsea will win the league and everyone will be talking about that, but the other week it was Manchester United and in another two or three weeks, it can easily change again. You are always required to give an opinion in the moment, but people have to realise it can change very quickly.
___________________________________________________________________________________

Mycket handlar i de här fallen om att lägga fokus på sitt eget lag. Wenger har nyligen pratat om vikten av att strunta i hur det går för de andra och bara köra sitt eget race. Någonting som blir extremt viktigt nu när vi går in i slutfasen av säsongen. Elva matcher återstår och det kommer inte finnas något utrymme alls för spelarna att tänka på de andra lagen och hur/om/när de ska tappa poäng. De matcher som återstår gäller det att spela som om det kommer att handla om liv eller död.

Det finns helt enkelt inget utrymme alls för poängtapp, inte ens det minsta. Walcott är lite inne på samma linje som både Wenger och jag när han säger följande:
___________________________________________________________________________________

It was frustrating in the early stages of the season with results not going our way, but it's coming together now. The only thing we can do is win our games and hope the others drop points. The top two will drop points because they play against each other.
___________________________________________________________________________________

Om Arsenal lyckas vinna mot Stoke borta och Burnley hemma för att sedan slå ut Porto i Champions League kommer vi befinna oss i ett riktigt bra stim. Vi kommer att vara formstarka, svåra att slå och fulla med självförtroende. Att denna trippel ska falla in är heller ingen högoddsare. Därför borde vi vara riktigt optimistiska inför kommande möten.

Om Bendtner kan komma i form har vi ju ännu större chanser i både ligan och Champions League. RvP kommer med väldigt stor sannolikhet inte spela någonting mer denna säsong (varför riskera ännu en skada när han ändå bara skulle kunna spela 2-3 matcher?) och därför kommer det bli extremt viktigt att hålla Bendtner skadefri. Han ger oss mycket i vårt spel som vi saknar. Wenger säger följande om vår dansk:
___________________________________________________________________________________

He had a good game on lördag in fairness to him and we hope that we will click in the final third. We have Arshavin coming back, Diaby coming back, Bendtner in good shape and Walcott in good shape. It will be very important from game to game now that everybody is available.

He has common sense, accepts observations and tries to use them in a positive way.  He has a good team attitude. He is quite confident, I must say. But that’s not a bad thing for a striker. There’s nothing wrong with it as long as you’re able to prove your confidence on the pitch

___________________________________________________________________________________

Ända sedan skadan som höll han borta från spel i tre månader har han bara blivit bättre match efter match. Det är därför även smått absurt att tänka att vi för lite mer än ett år sedan blev enormt besvikna/pessimistiska/ilskna så fort han kom med i startelvan. I år har det varit helt andra toner då han visat sig vara en mycket bra (och även viktig) spelare. Dessutom har han någonting extremt viktigt som nästan alla våra anfallare saknar, vet ni vad det är? Det börjar på s och slutar på e.

bendtner18.jpg

Bendtner kommer att bli extremt viktig för oss nu när slutfasen av ligan och CL inleds!

För er som trodde att transferrykten var ett minne blott under den här perioden kan ju passa på att läsa det här, det här eller det här. Dessutom ansluter sig Pique till skaran Barcelona-spelare som vill och tror att Fabregas kommer att representera Barcelona.

Det här var allt för idag. Se nu till att följa mig på antingen twitter, komma in på IRC och chatta eller skriva här på forumet (arsenal.se)! Ni kan förvänta er ett nytt fint inlägg imorgon. Tills dess får ni ha det så bra, hej!

**

Bonusvideo med en dansande Eboue! Vem säger nej till det?

[video:http://www.youtube.com/watch?v=ZTBGrauv93k]

Läs mer

Vi kom undan med blotta förskräckelsen

Kristonel Elwe – lör 20 feb 2010 kl 18:14
arsenal_liten.jpgsunderland.jpg
Den 20 februari 2010
Emirates Stadium | Premier League
Arsenal - Sunderland
2 - 0
[Bendtner 27, Fabregas 90]

Det var på hårsmånen, det var det verkligen. Arsenals ovana att aldrig lyckas döda matcherna i tid håller i sig. Vår andra ovana - att inte lyckas göra mål på väldigt många och bra målchanser - håller även den i sig. Arsenal såg ständigt ut att vinna den här drabbningen med flera måls marginal. Till slut blev det bara 2-0.

Matchen började nästan traditionsenligt med mycket bollinnehav av de röd-vita. Ett bollinnehav som blev allt större, större och större. Redan tio minuter in i matchen hade vi skapat flera farliga målchanser, mycket tack vare Walcotts speed och Eboues framfart på högerkanten.

Vår ovana att aldrig lyckas ta det sista avgörande steget genom att skjuta in bollen bakom motståndarlagets målvakt höll resultatet kvar vid 0-0. Walcott fortsatte att ge motståndarlagets försvar problem med sin enorma kvickhet, men Walcott lyckades sett över hela matchen inte med någonting mer än att just springa förbi motståndarna.

Istället var det Eboue som hade lekstuga på högerkanten då han ständigt kom framrusandes. Det ska redan nu sägas att Sagna borde känna sig hotad då Eboue gjorde en väldigt bra match. Varenda gång Eboue störtade in mot straffområdet blev det farligt. Eboues framfart utmynnade även i flera målchanser, några som vi redan innan Bendtners mål skulle satt.

Eboue blev även mannen som skulle ligga bakom första målet då han ännu en gång kom rusandes mot straffområdet. Han hittade stora ytor och lyckades klämma iväg ett skott/en passning/ett inlägg som först såg ut att leta sig förbi kortlinjen och till inspark, men som istället letade sig till Bendtner som fint höll sig framme och kunde sätta 1-0 i öppet mål.

Chanserna började komma titt som tätt, men man höll på att göra misstaget att släppa in Sunderland i matchen då Silvestre misslyckades med sitt försök att ställa Jones offside. Jones kom helt fri med Almunia men missade målet med flera meter. Jag har all anledning att tro att varenda en av er läsare skulle satt den bollen i mål. 1-0 stod sig fram till halvvilan.

Andra halvlek började som den första. Bollinnehavet styrdes av de röd-vita som dock saknade spetskompetens i form av en komplett centertank. Bendtner gjorde sitt jobb bra, men man såg tydligt under både första och halvlek hur mycket Arsenal saknar en komplett centertank. En riktig Drogba, Rooney, Ibrahimovic eller RvP. Spelare som har vanan att göra skillnaden i matcher som t.ex denna.

Den saknade spetskompetensen resulterade även i att vi aldrig lyckades ta det sista steget. Steget som innebär att motståndarlaget får hämta ut bollen ur sin egen målbur. Vi fick i andra halvlek flera superba chanser att döda matchen (Bendtner, Ramsey, Eboue m.fl), men lyckades som sagt inte få in bolljäveln i mål.

Istället fick Sunderland chansen att leta sig tillbaka in i matchen. Något som de även gjorde. Sunderland fick både kontringar och mer bollinnehav ju längre in andra halvlek gick. Vissa gånger kändes det extra farligt, men Almunia var lika stabil som han vart på sistone där bak. En Almunia som allt mer börjar likna Almunia från förra säsongen. En Almunia som gör matchavgörande räddningar och vinner poäng åt sitt lag.

1-0 höll sig dock kvar och många trodde även att det skulle bli slutresultatet. Men, så hände det här och vips hade vi fått en straff. Arsenal var fram tills idag det enda laget i Premier League som inte satt en straff. Fabregas såg dock till att ändra på den saken när han kyligt satte 2-0 bakom skotten i mål. 2-0 stod sig även i några minuter till och vi kunde med lugn och ro lyssna på den segervissa bakgrundsmusiken (någon som vet vad för låt det är?) som sattes igång efter att domarn blåst av matchen.

______________________________________________________________________________

Spelarbetyg och omdömen:

Almunia (7/10) - Gjorde en väldigt stabil (och bra) match och stod för en - i mina ögon - matchavgörande räddning då han räddade Bents skott i andra halvlek.

Eboue (8/10 - utbytt i matchminut '89) - Han var enligt mig MOTM! Eboue skapade ständiga problem för Sunderlands försvar med sin ständiga penetration. Löpte fram och tillbaka under hela matchens gång och skapade många farligheter. Riktigt vass idag!

Silvestre (4/10) - Förlåt, men Silvestre duger inte.

Vermaelen (6/10) - Gjorde en bra match idag. Finns inte så mycket mer att säga.

Clichy (6,5/10) - Börjar smått komma i form. Lite av hans ringrostighet finns fortfarande kvar, men han verkar bara bli bättre och bättre nu. Stod för en liten miss i andra halvlek, men var bortsett från det felfri.

Fabregas (7/10) - Gjorde ingen höjdarmatch, men det känns som att det är tjänstefel att sätta någonting annat än sju på honom. Han stod trots allt för ett par läckra passingar och fina tricks.

Song (8/10) - En klippa på mittfältet! Hujja vad skönt att se honom tillbaka!

Ramsey (6/10) - Helt okej insats. Kom bort sig lite då och då, men sett överlag gjorde han en helt okej match. En sexa känns helt rätt.

Nasri (5\6/10 - utbytt i matchminut '72) - Gjorde sig inte riktigt till i den här matchen. Kämpade och kämpade, men kom aldrig riktigt igång. En femma känns dock för lågt. 5/6 - ni bedömer själva!

Bendtner (6,5/10) - Fortfarande ringrostigt, men blir likt Clichy bara bättre och bättre. Trots att han gör ett enkelt mål så är det en strikerinstinkt att finnas på rätt plats vid rätt tidpunkt. Därför är det i mina ögon ett riktigt bra mål.

Walcott (5/10 - utbytt i matchminut '78) - Betygen sätts hur bra ens insats har varit sett över hela matchen. Därför blir det en femma för Walcott. Han kändes stundtals farlig (i första halvlek speciellt), men lyckades aldrig förvalta sina chanser. Kom även med usla inlägg. Därför räcker det inte till godkänt. Frågan är snarare om han ska lägre än fem. Nja, så lågt sjunker vi inte idag.

Rosicky (6/10 - inbytt i matchminut '72) - Hann aldrig att komma in i matchen. Spelade okej.

Sagna (inbytt i matchminut '78 - spelade för lite för att betygsättas)

Denilson (inbytt i matchminut '89 - spelade för lite för att betygsättas)

______________________________________________________________________________

Matchens tre kanoner:

  • Eboue - Spelade väldigt bra idag och skapade många farligheter. Låg även bakom första målet!
  • Song - En ren klippa på mittfältet! Spelare som försökte komma förbi honom kom inte ens halvvägs.
  • Almunia - Trots att han inte är tvungen att göra många ingripanden så är han stabil idag! Hoppas vi får se mer av denna Almunia i fortsättningen.

______________________________________________________________________________

Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Walcott - Just nu så duger han inte helt enkelt. Måste bli bättre over-all. Hans snabbhet är dock ett riktigt vasst vapen, men vad hjälper det när han aldrig lyckas skjuta ordentliga inlägg, passa ordentligt eller skjuta bollen i mål?
  • Silvestre - Man blir smått mörkrädd när han får bollen.
  • Publiken - Så tyst som det var idag har det inte vart på länge! Skärpning!

______________________________________________________________________________

Glöm inte bort:

Everton såg till att göra oss en förtjänst när de stundtals spelade ut United efter noter. Okej, United spelade väldigt bra emellanåt, men i mina ögon gjorde Everton en riktigt bra insats. Väldigt förtjänta av segern! Gapet upp till United är nu enbart två poäng.
______________________________________________________________________________

Mina sista tankar:

Spetskompetensen saknas fortfarande i detta Arsenal och det skulle vara extremt tråkigt ifall vi misslyckades med att vinna ligan på grund av detta. Bendtner verkar dock bara bli bättre och bättre, så vi får lita på honom. Om Bendtner hitta formen kan det mycket väl bli så att han blir den udd vi för tillfället saknar.

Arsenal vann idag och det är även det vi ska vara glada över. Låt oss strunta i det negativa och nu gå till sängs med vetskapen om att vi vann matchen. Om Sunderland skulle tillåtits att göra mål skulle scenariot just nu se helt annorlunda ut. Därför måste vi njuta av den här vinsten så länge vi kan. Nu laddar vi om inför den tuffa bortamatchen mot Stoke! Tack och hej!

Läs mer

Inför drabbningen!

Kristonel Elwe – fre 19 feb 2010 kl 18:54

God kväll! Vilken utmattande dag, helt sinnes! Fabianski-diskussionen har tagit både kropp och själ ifrån mig och jag har argumenterat för min ståndpunkt i kommentarspåret, på forumet, på msn och IRL. Jag tycker dock att vi alla gör bäst i att lägga ner den fr.o.m nu. Om det fortfarande finns de som vill säga något kan ni göra det under gårdagens inlägg eller på forumet. Det enda jag tänkte ha med gällande just det är vad Wenger sagt gällande målvaktsläget. Detta eftersom vi hört både din och min åsikt, men inte Wengers! Han har nämligen sagt följande:
___________________________________________________________________________________

We live with opinions of people and everybody is entitled to theirs. But I believe in the keepers I have. We have to give Fabianski support and show solidarity with him. I believe he will be a great goalkeeper. He had an unlucky night. Every goalkeeper who had a great career has had a night like that. On the first goal, of course, on the second all the circumstances went against him. It does not change my opinion about him. It is a good opportunity for us to show that we are a special club and that we have a special togetherness and that we win and lose as a team.
___________________________________________________________________________________

Sådär ja, nu drar vi ett streck över den diskussionen.

Imorgon är det ännu en gång dags för Premier League-fotboll och denna gången möter vi Sunderland. Ett Sunderland som gått igenom en hiskelig formsvacka på sistone. Jag är en av de som skäms lite extra eftersom jag tippade dem som årets överraskning inför säsongen. Sunderland har inte vunnit en enda match i Premier League sedan de vann över .... Arsenal. Samma Sunderland har inte vunnit på bortaplan sedan premiäromgången då de vann över Bolton med 1-0. Ännu värre är det mot Arsenal. Mot ett Arsenal på hemmaplan har de inte vunnit över sen 1983.

Mycket talar alltså för oss inför morgondagens drabbning. Sunderland har dock gått ur de tre senaste mötena mot Arsenal obesegrade (1 vinst och 2 oavgjorda). Arsenal kommer imorgon att sakna Diaby, Eduardo, Gallas och Arshavin som fortfarande är skadade. Almunia är 50/50 inför morgondagen, men lär med stor sannolikhet att starta (oavsett om han är halvfrisk eller ej) på grund av Fabianskis horribla insats senast. Song lär dock med största sannolikhet vara tillbaka på plan!

För Sunderland är (Andy) Reid och (Jordan) Henderson skadade, samt att Cattermole och Meyler är avstängda. Sunderlands manager Steve Bruce har sagt följande om morgondagens match:
___________________________________________________________________________________

Our defenders will certainly have to defend, but we will try to get something from the game. When you play the very big teams, you've got to take part in the game and try to take them on. If you just sit back, it's inevitable that Arsenal will be patient and pick you off. You have to pose a threat and that's what we will try to do. Yes, we haven't won in 12 games, but we've conceded four times in the last two minutes of games and it has cost us eight points. We know we are close to getting it right, but it hasn't quite happened.

___________________________________________________________________________________

För Sunderland finns det egentligen bara ett sätt de kan vinna över Arsenal på. Det är att vara orädda och attackera från första början. Om de sedan spelar lika disciplinerat som de gjorde på Old Trafford kan de mycket väl se till att skaka oss. Deras stora formsvacka, skador och avstängningar tyder dock på att det kommer bli extremt svårt för dem att hämta något ur morgondagens match. Däremot skall de inte underskattas.

Medan Bruce har fokuserat alla sina krafter på matchen imorgon så känns det som Wenger gör det motsatta. Han har precis som vi rapporterat här på arsenal.se klagat enormt mycket på Martin Hanssons insats. Nästan allt prat, all diskussion och alla uttalanden har vidrört Hansson. T.ex har Wenger sagt följande om honom:
___________________________________________________________________________________

He missed a 100 per cent penalty on Rosicky. That is a judgement in a second that I can accept. For me, the back-pass of Sol Campbell was accidental. He has judged it is voluntary. Okay we have a difference there. That I can accept. Technically so many mistakes. His body position. Where he stands is completely wrong at the moment he gives a free-kick. He takes the ball from Lukasz Fabianski. They score. What he does doesn't make common sense and is against the rules of the referees. When a guy makes so many technical mistakes that are not even linked to judgement, I believe he is not competent. He has made at least five mistakes. I believe he is not competent or not honest. I prefer not competent.

___________________________________________________________________________________

Det känns lite som om det här kan bli vårt fall om vi skulle tappa poäng imorgon. De flesta verkar ha sitt sinne kvar i matchen mot Porto och frågan är om laget lyckats fokusera tillräckligt mycket på matchen mot Sunderland. Alla - inklusive supportrarna - verkar fortfarande diskutera efterföljderna av matchen i förrgår och alldeles för lite om matchen som komma skall. En match som nästan är lika viktigt som matchen mot Porto. Vi får komma ihåg att vi fortfarande har en chans på titeln!

Ligaledarna Chelsea vars bortaspel under säsongens gång kan ställas under all sorts kritik möter Wolverhampton borta. En match som verkar resultera i en enkel Chelsea-vinst på pappret. Men det gjorde ju även matcher som exempelvis Hull - Chelsea och West Ham - Chelsea. Två matcher som slutade oavgjort. Vi borde inte räkna ut ett Wolves som kan skrälla, inte ännu!

Ligatvåan Manchester United möter ett väldigt bra Everton på hemmaplan och där finns det stor anledning att tro på poängtapp för Uniteds del. Den tråkiga nyheten om att Fellaini missar resten av säsongen har säkerligen även berört laget, men Everton står inte och faller på en spelare. Manchester United lär få se upp imorgon!

Därför mina vänner har vi en great chance att knappa in lite på lagen ovanför oss. Vi möter utan tvekan det lättaste motståndet och med Fru Fortuna med oss kan vi nog se till att knapra in lite på både Chelsea och United!

Sist men inte minst så verkar RvP vara på bättringsvägen. Det verkar dock som om han först blir spelklar till slutet av april. Om allt går bra det vill säga! Nu riktar jag en QOTD (Question Of The Day) till er (svara mer än gärna på den i kommentarspåret): Vad blir slutresultatet i Wolverhampton - Chelsea, Everton - United samt Arsenal - Sunderland? Låt oss nu hoppas att vi ser till att vinna morgondagens match och låt oss även hoppas att något av lagen ovanför oss tappar poäng! Då kan det bli en mycket trevlig lördag! Tack och hej!

Läs mer

Till Fabianskis försvar

Kristonel Elwe – tor 18 feb 2010 kl 17:35

Hej! Min internetanslutning har äntligen återupprättats (helt osannolikt hur dåligt man klarar sig utan internet i dagens samhälle) och jag kan fortsätta att blogga! Som ni läst så fick iNke agera stand-in igår och han gjorde det med bravur. Nu när jag fått chansen att se några sekvenser från matchen igår vill dock även jag skriva några rader om matchen (rättare sagt om Fabianski).

Jag är en av få(?) som nu tar tillfället i akt för att skydda Fabianski. Jag anser att Fabianski är den sista vi ska skylla på för gårdagens förlust. Visst, han ligger bakom bägge målen för Porto, men då ska vi även komma ihåg alla omständigheter som rått.

Först och främst vill jag rikta stark kritik mot alla dem som nu kritiserar Fabianski som om han vore världens sämsta målvakt. Här har alla suttit och kritiserat Almunia match in och match ut. När väl mannen som ni velat se istället (för jag antar att många velat se Fabianski istället för Almunia) för Almunia gör dåligt ifrån sig i en match så vill ni plötsligt ha tillbaka den man ni kritiserat vecka in och vecka ut? Vad är det för logik? Alla gör mänskliga misstag och igår gjorde Fabianski två. Det är nu dags att rannsaka er själva och fördjupa er i Fabianskis situation för att förstå varför det som hände faktiskt hände.

Fabianskis säsong började med ett skadehelvete som vägrade ta slut. Under försäsongen hann han bara spela en försäsongsmatch (visst var det bara en?) - den mot Valencia. En match där han räddade en straff och spelade allmänt bra. Men direkt efter matchen kom rapporter om att han åkt på ännu en ny skada. En skada som skulle få honom att stanna vid sidlinjerna flera månader, detta pga operation. När då Almunias "lunginflammation" inträffade så hade vi bara två målvakter vi kunde ställa i mål - Vito Mannone och Szczesny. Mannone fick förtroendet och spelade under sin tid väldigt bra sett till omständigheterna.

 

mannone4.jpg

Mannone fick chansen - och tog den - när både Almunia och Fabianski var skadade!

Almunia hade naturligtvis ingen lunginflammation, utan Wenger iscensatte det hela för att ge Almunia tid att sörja sin bortgångna svärmor. Om Fabianski aldrig åkt på skadan skulle han haft en superb - och då menar jag en riktigt superb - chans att ta över posten som förstemålis från Almunia. Spanjoren hade stått för en svag säsongsinledning och Fabianski hade all potential i världen att spela bättre än Almunia.

Istället fick han aldrig chansen, utan Mannone tog den i Fabianskis frånvaro. Efter ett par magnifika insatser började dock även han svikta till slut och det var precis på tiden då Almunia var på gång tillbaka. När Almunia sörjt klart sin svärmor så klev han in i målet igen, men hans svaga säsongsinledning och hans sörjande hade satt sina spår. Almunia fortsatte spela mediokert och frågan var om man gjorde rätt när man gav Almunia chansen så fort efter den personliga tragedin.

Tiden gick och Fabianski hade även han hunnit bli frisk till tiden då Almunia kommit tillbaka. Mannone petades automatiskt ner till tredjemålis igen och vårt vanliga målvaktspar i Almunia och Fabianski var tillbaka. Almunia fick ännu en gång det stora förtroendet.

Fabianski var säkert ilsken, irriterad och frustrerad på grund av den skada som sett honom stanna vid sidlinjerna så länge, men det gjorde honom snarare till en bättre än en sämre målvakt. När väl Fabianski fick chansen (i bl.a FA-cupen) så briljerade han. Okej, briljera är väl att ta i, men han spelade mycket bättre än vad Almunia hade gjort på sistone. Fabianski var vid det här laget så desperat att få speltid så att han personligen bad Wenger att hålla kvar honom i mål så att han även fick spela lite i Premier League (Almunia hade fått förtroendet i alla PL-möten hittills). Wenger ville säkert att den unge polacken skulle få speltid, men han ansåg helt enkelt att Almunia för tillfället var en mycket bättre målvakt än Fabianski och fortsatte att ge Almunia förtroendet. I stort sett var det ett rent fuck you i ansiktet på Fabianski som under sina få gånger spelat mycket bättre än vad Almunia gjort.

 

Almunia5.jpg

Almunia har fått det största förtroendet den här säsongen!

Fabianski som under flera gånger visat upp bättre spel än Almunia fick alltså gång efter gång finna sig i att vara ett andraval. Han gavs inte förtroendet i en enda PL-match, trots Almunias små formsvackor. Det är då självklart att det satte sina spår i honom. Jag anser att när vi har så bra (bra och bra... - tolkningsfråga) målvakter som Almunia och Fabianski så skall de även bedömas efter form när det kommer till vem som ska starta matcher. Fabianski ska ges några matcher då och då för att hållas igång och om nu Wenger älskar Almunia så mycket som han verkar göra så är det så klart att Almunia ska få spela så mycket som möjligt. Men däremot borde (måste) Fabianski hållas igång genom att ges förtroendet då och då och detta inte enbart i FA-cupen.

så sätt håller man igång båda målvakterna, skapar en större konkurrens (Almunia känner sig hotad och kämpar på som aldrig förr medan Fabianski känner att han är närmare en startplats än någonsin och kämpar på som aldrig förr) och ger andramålvakten (som vanligtvis brukar sitta på bänken) ett större självförtroende och självsäkerhet när det väl är dags för honom att kliva in.

Om Wenger skulle följt mina riktlinjer (jag utgår ifrån mina egna erfarenheter som målvakt) så är jag 99,67 % säker på att Fabianski aldrig skulle agerat som han gjorde vid både 1-0 och 2-1. Nu hände det som hände och det är självklart att Fabianski får bära ansvaret får bägge målen, men det är alldeles för fegt, löjligt och dumt att klanka ner på Fabianski så mycket som vissa gjort. Han har haft en tung säsong och kommer in i en CL-åttondel när han saknar någon som helst matchform. De som påstår att han ska komma in och briljera á la Mannone @ Craven Cottage begär alldeles för mycket från en kille vars självförtroende rubbats helt och hållet.

Jag spelar själv (halv)professionell fotboll som målvakt. Jag vet själv hur jäkla mycket skit vissa målvakter får ta. Speciellt svårt är det om du är andramålis. Om du som andramålis får chansen och inte har millimetrarna på din sida så är du så gott som körd nästkommande match. Det är ett faktum att andramålisar har det generellt svårare än förstamålisar. Detta då förstamålisen normalt sett har ett starkare förtroende hos tränaren. Om förstamålisen inte har millimetrarna på sin sida, så brukar det inte göra någonting (jämfört med om man är andramålis) eftersom du får fortsatt förtroende. Därför är det även vanligt att andramålisarnas självförtroende brukar sjunka i längden.

Att vara andramålis är således aldrig enkelt, men Fabianski har gjort det bra hittills. Vem kommer t.ex inte ihåg alla otroliga räddningar han gjort för oss det senaste halvåret/året? Allt ifrån flera frilägesräddningar till den galna reflexräddningen mot West Ham - som räddade matchen åt oss - i FA-cupen. Om han nu skulle varit i matchform igår så skulle vi ha fått se en helt annan Fabianski än den vi fick se. Den Fabianski som vi normalt sett får se är självsäker, fast besluten, bra i luftrummet och modig. Den Fabianski vi såg igår hade rubbat självförtroende, dålig tajming och ingen matchform (aka matchotränad) alls.

 

fabianski2.jpg

Fabianski hade det tufft igår!

Igår så gjorde Fabianski två mänskliga misstag. Två misstag som kostade oss matchen. Men att enbart skylla förlusten på Fabianski är smått löjligt när nästan hela laget spelade dåligt. Att komma in i en CL-åttondel helt matchotränad är svårare än de flesta kan tänka sig, speciellt om man är målvakt. Ge nu Fabianski tid att reparera sina misstag. Jag är mer än säker på att han gör det. Tack.

Läs mer

Förlust i Porto!

Kristonel Elwe – ons 17 feb 2010 kl 22:54

Hej! Jag har under dagen haft ständigt strul med min internetanslutning och under kvällen fick jag reda på att mitt modem är halvtrasigt. Därför hade jag heller ingen större chans att se matchen då jag ej hade en internetanslutning tillgänglig eller Viasat Sport på tv:n. Istället lyckades jag turligt nog få tag i en trogen läsare som gav sig på uppgiften att stå för matchrapporten ikväll! Det är ingen annan än "iNke" som är gästbloggare ikväll! Jag är tillbaka med ett nytt inlägg imorgon, men tills dess får ni nöja er med iNkes rapport. Kom ihåg att vara snälla i kommentarerna nu ;)
___________________________________________________________________________________

Slutspelet i CL drog äntligen igång, men Arsenal åkte ner till Porto med en skadeskjuten trupp. Nyckelspelare som Gallas, Song och Arsjavin saknades, så det var upp till reserverna att prestera.

De som fick fötroendet var:

Fabianski
Sagna Campbell Vermaelen Clichy
Diaby Denilson Fabregas
Rosicky Bendtner Nasri

Laget såg nog ut som de flesta hade förväntat sig. En del hade nog hoppats på 4-4-2 men Wenger valde att hålla fast vid sitt 4-3-3 eller 4-5-1. Alla förväntade sig en bra match av Fabregas och de flesta bet nog på naglarna angående hur Denilson skulle prestera, vilket han gjort under all kritik på senare tid.

Matchen kickade igång i bra tempo redan från avspark med anfall fram och tillbaka. Hulk orsakade försvaret en del bekymmer, men det vägdes upp av bl a Campbells erfarenhet.

Men redan i den elfte minuten fick Porto utdelning. Fabianski var i en konstig position på ett lågt inlägg från vänster som han styrde in i eget mål. Uselt. Sägas bör också att Clichy blev förnedrad av sin gubbe som lekte sig förbi honom.

Bendtner får i den 18:e minuten på ett skott som styrs utanför. På hörnan kliver Campbell fram på Rosickys tillbakanick och sätter den i nättaket med pannan.

Matchen fortsatte efter kvitteringen att vara öppen med halvchanser åt båda hållen. Porto verkade föredra att anfalla på Clichys kant, med goda resultat.

Diaby blev varnad. Bendtner hade en bra nick på mål och Clichy fortsatte att ha problem. Sen var det halvtid.

I andra halvlek började Arsenal försöka hålla i bollen. Rosicky fälldes i straffområdet och det såg i mina ögon ut som en solklar straff. Domare Hansson friade.

Minuten senare kände sig Fabianski åter igen generös och gav bort ett mål till. Bristfällig kommunikation mellan honom och Campbell resulterade i en indirekt frispark för Porto, som de utnyttjade till fullo. Medan Fabianski var upptagen med att ge bort bollen och gestikulera mot den assisterande domaren så såg de till att helt enkelt sätta bollen i nät. Den norske kommentatorns ord sammanfattar Fabianskis agerande på ett bra sätt: ”helt håpelöst målvaktsspill”.

Efter gåva nummer två blev det grinigt på planen, men tempot fortsatte vara högt. Rosicky fick gå av till förmån för Walcott efter 67 minuter. Senare slängdes även Vela och Eboué in och ut gick Bendtner och Nasri.

Arsenal skapade inga riktigt heta chanser. Efter två minuter av övertiden var Fabregas nära efter fint arbete av Eboué på högerkanten, men hans skott stoppades av en uppoffrande glidtackling.

Givetvis känns det surt att förlora på två målvaktstabbar. Men 1-2 är bättre än 0-1. Campbell fixade det i CL så åtråvärda bortamålet och vinst med 1-0 på Emirates räcker för avancemang. I nästa match kan man hoppas på att Gallas, Song och Arsjavin finns på planen. Efter Fabianskis vedervärdiga insats längtar nog de flesta efter att se Almunia mellan stolparna igen. Vem kunde tro det?

Överlag så tycker jag att det var en bra match som Arsenal genomförde på ett bra sätt, bortsett från Fabianskis missar. Till nästa match gäller det för grabbarna att bita ihop och gå ut på planen och leverera ett resultat. Ni minns väl 4-0-segern för ca 16 månader sedan?

Spelarbetyg

Fabianski: 3. Porto vann tack vare två stora misstag från denne man. Men han lyckades i a f rädda några skott och kom igen bra efter den första tavlan.

Sagna: 6. Hans inlägg är fortfarande dåliga, men han höll tätt bakåt.

Campbell: 8. Arsenals bästa spelare. Målskytt och allmänt resolut i mitten. Hans styrka var nog bra att ha mot Hulk.

Vermaelen: 6,5. Han visade prov på fin spelförståelse och stoppade några kluriga genomskärare, men utmärkte sig inte särskilt mycket.

Clichy: 4. Hans dåliga form håller i sig. Han hade stora problem med Portos högerbreddare som gjorde bort honom totalt vid 1-0.målet.

Diaby: 5,5. Hans fysiska närvaro var viktig, men han hade kunnat göra mer med den. Kändes lite trög vid några tillfällen mot slutet.

Fabregas: 6,5. Porto var fast beslutet att ta bort Fab från matchen. De lyckades till viss del men det kostade dem frisparkar och gula kort. I avsaknad av andra frälsare hade vi behövt ännu en stor match av Cesc.

Denilson: 6. En klar uppryckning. Denilson jobbade bra i defensiven men hade kunnat våga mer framåt.

Nasri: 6. Jag gillar hans tuffa attityd. Insatsen påminde om den mot Hull där han startade knuffkalaset innan halvtid.

Bendtner: 6. Dansken gjorde det bra ensam på topp. Ofta var han lite isolerad men han försökte, var stark på hörnor och hade en bra nick på mål.

Rosicky: 6,5. Borde ha fått straff i början av andra halvlek. Assisterade Campbell och hade ett bra skott på mål i första.

Avbytare:

Walcott: 5. Han fick inte många chanser att utnyttja sin snabbhet efter som tempot hade klingat av eftersom Porto backat hem.

Vela: -.

Eboué: Såg pigg ut.

Tack för mig,
iNke

___________________________________________________________________________________

Jag tackar iNke innerligt för att han ställde upp för mig idag, då jag inte hade någon som helst chans att se matchen! Noteras bör även att jag tagit mig friheten att fetmarkera spelarnamn och inledningsord i nya stycken. Bortsett från det är allt skrivet och redigerat av iNke! Ännu en gång, tack!

Läs mer

Inför: Porto - Arsenal (CL)

Kristonel Elwe – tis 16 feb 2010 kl 00:00

God eftermiddag. Åttondelsfinalerna i Champions League står utanför dörren och knackar på. Nu är det snart dags att släppa in dem! Champions League, den ädlaste av alla turneringar i hela fotbollseuropa. 07/08 mötte vi ett starkt Milan i åttondelsfinalen. Då blev det 0-0 på Emirates efter att Arsenal dominerat tillställningen. Returmatchen i Milan slutade 2-0 efter ett fantastiskt mål av Fabregas. Förra säsongen var det ett annat italienskt lag som stod i vägen, Roma. Likt 07/08 så dominerade Arsenal hemma, men fick bara med sig 1-0. Returmatchen i Rom vanns på straffar efter en nervkittlande förlängning och straffläggning. Om traditionen håller i sig så står vi framför en enormt nervvrakande (är det ens ett ord?) åttondelsfinal.

Porto är ett rutinerat CL-lag och har även vunnit turneringen tidigare. Detta gjorde dem faktiskt samma år som vi gick igenom ligan obesegrade. Om vi bara kommit förbi Chelsea i Champions League så skulle vi nog ha kunnat utmana om CL-vinsten. Men det är historia nu, istället ska vi blicka fram mot morgondagens drabbning.

Senaste resultaten för Porto - i ligan och cupen - visar att de går in i åttondelen i bra form. 4-0, 5-2 och 3-0 har det blivit till Portos favör. De senaste två matcherna har bägge spelats på Estádio do Dragão. Porto är jämfört med andra lag ett väldigt underskattat europeiskt topplag och det finns all anledning att tro att de kan stå emot Arsenal. Förra säsongen mötte de Manchester United i åttondelsfinalen. Resultatet? Sammanlagt 3-2 till Manchester United. Efter full tid på Old Trafford löd slutresultatet 2-2. På Estádio do Dragão så lyckades Ronaldo göra det här (ett i mina ögon sinnessjukt mål) och även avgöra matchen med samma mål. Porto var alltså en hårsmån ifrån att lyckas rubba den då kommande CL-finalisten United.

Porto förlorade i sommar två av deras bäste spelare när Lisandro Lopez och Lucho Gonzalez lämnade för Lyon respektive marseille. Dessutom försvann supertalangen Aly Cissokho även han till Lyon. De drabbades naturligtvis hårt av spelarförsäljningarna - trots att de gick +€50 miljoner - och det märktes under början av säsongen. Men de har kämpat på och idag så är de minst lika bra som de var ett år sedan.

I Porto rapporteras det att Valeri, Farias och Sa alla missar morgondagens match. Däremot lär Hulk göra comeback efter ett antal veckor tillbringade vid sidlinjen. I Arsenals läger så är det värre. Arshavin, Gallas, Almunia, Eduardo och framför allt Song kommer att missa matchen. Samtidigt så kommer Vermaelen spela under smärta. Men skador är ju ingenting nytt för oss? Vid det här laget borde vi vara rätt vana vid att ha minst nio spelare skadade varje match. Det fungerar liksom aldrig, aldrig någonsin. I de flesta fall är det fegt att skylla på skador, men i Arsenals fall så har man all rätt att göra det ifall någonting går dåligt. Det går helt enkelt inte att spela matcher när halva truppen är skadad och när nästan hela truppen är skadebenägen.

fabianski2.jpg

Fabianski kommer att ges chansen nu när Almunia är skadad. Klarar han trycket?

Wenger har haft mycket att säga om matchen, bl.a detta:
___________________________________________________________________________________

From the outside, sometimes you are seen as favourites, but that does not matter. Porto have been consistently in the Champions League and you know you will get a tough game, so I will not be surprised.

Porto is a tough draw. They don't look like a prestigious team but every year they are in there and they can surprise people. They have been playing very well recently.
___________________________________________________________________________________

Porto är och förblir ett underskattat lag. Trots att de flesta lag är bättre på pappret, så är det inte på pappret matchen avgörs. Arsenal skall vara nöjda med ett likaresultat på Estádio do Dragão, men de ska även lyckas avgöra mötet på Emiraten. Eduardo kommer ju att missa matchen, men enligt Wenger så har det gått mycket bättre för kroat-brassen på sistone:
___________________________________________________________________________________

Eduardo has shown signs in training that he is getting sharper again. It takes a long time to recover when you have been injured as he was, but he is getting stronger and stronger. It is not a worry that he does not score - I told him that, once you start to make assists, it is the same as scoring and that, for me, there is no difference. I said the same to Robin van Persie earlier in the season. Don't forget that, at the start of the season, Robin made several assists, but did not score.
___________________________________________________________________________________

Eduardo har ju haft det svårt sen den horribla skadan som nästan avslutade hans karriär. Om jag skulle sätta spelarbetyg sett till hur bra man spelat under säsongen skulle han i dagsläget enbart få en trea (av fem). Han har trots allt gjort ett par mål, men han har haft det svårt och det är snarare ett faktum än spekulation. Småskador, formsvackor och dåliga insatser har kännetecknat hans säsong. Därför är det roligt att höra att han ser allt skarpare ut på träningarna. Det var ju ändå för hans killer-instinkt som han blev en fruktad anfallare i Premier League, innan skadan det vill säga. Det återstår att se om han kan ha återhämta sig tills returen mot Porto den 9 mars.

eduardo4.jpg

Eduardo blir enligt Wenger allt bättre. Vi får hoppas att den gamle Eduardo är på väg tillbaka!

Jesualdo Ferreira (skönt namn) är huvudtränare i Porto och har följande att säga om motståndet som väntar:
___________________________________________________________________________________

Arsenal are the English team that can trouble us most. When they are well, they play a game that is hard to overcome. But their form can oscillate. On a good day we can cause them problems.
___________________________________________________________________________________

Samtidigt säger en av Portos bäste spelare - mittbacken Bruno Alves - följande när han fick frågan vem i Arsenal som blir svårast att stoppa:
___________________________________________________________________________________

It's Cesc Fabregas who stands out for his quality, his attacking play, the way he imposes his tempo. He is, without doubt, Arsenal's most valuable player. So we have to negate him.
___________________________________________________________________________________

Samma svar skulle väl i stort sett alla andra mittbackar i CL ha nu när RvP är skadad. Fabregas lär som vanligt bli nyckelspelaren i morgondagens match. Om Fabregas är på humör brukar hela Arsenal vara på humör. Om Fabregas är på humör brukar det även resultera i ett antal mål framåt. Portos offensiva spel kan komma att straffa sig, men det ska bli intressant att se två lag som spelar fotboll likasinnat möta varandra. Tar offensiven ut varandra eller lyckas något av lagen spela så bra i defensiven att man håller nollan?

Porto kommer bli en svår nöt att knäcka, men vi alla hoppas på att vi knäcker den nöten. Vi kunde trots allt få möta ett mycket bättre lag än Porto. Om vi bara kommer förbi Porto når CL det stadium där allting kan hända. Nu ser vi fram emot en fin onsdagkväll, eller hur? Matchrapport kommer direkt efter matchen (publiceras runt en timma efter match)! Stay tune! Just ja, COME ON YOU REDS!

Läs mer

Sidor