Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Manchester United - 19 timmar kvar!

Kristonel Elwe – lör 30 jan 2010 kl 20:53

Nu närmar det sig med väldigt stora steg. En match som många gånger förut resulterat i flera klassiker. Kan det göra det ännu en gång? Imorgon klockan 19:00 har vi svaret. Tills dess så kommer det bli en väldigt nervös väntan för alla oss Arsenal-supportrar. Både vi och United-supportrarna vet exakt hur mycket som står på spel - förlust är inget alternativ!

Läs mer

Manchester United - två dagar kvar!

Kristonel Elwe – fre 29 jan 2010 kl 20:03

Nu är det bara två (skrivet 29/1) dagar kvar! Exakt allt handlar fortfarande om matchen som komma skall. En match som blir allt viktigare ju närmare den kommer. Den stora frågan är om ni är lika taggade som jag är? Det kommer att handla om en match som kan avgöra hela vår säsong. Förlust mot United innebär att det ser ytterst dystert ut inför kommande matcher. Det handlar helt enkelt om en match vi måste vinna, måste måste och måste. Ingenting annat räknas. Det ska bara vara vinst, ingenting annat.

Först ville jag bara reda ut två saker som jag blir ständigt tillfrågad om. Det jag vill klargöra först är att även de som inte är medlemmar på arsenal.se kan kommentera alla blogginlägg. Det finns vissa som tror att det bara är medlemmar som kan kommentera, men det är inte sant. Alla - vart ni än bor, vad ni än gör och vilken browser ni än använder - kan kommentera blogginlägg!

Den andra saken jag vill klargöra är att det inte är jag som är dum och ändrar uttalanden från spelare, ledare m.fl. I vissa citat förekommer veckodagars namn och av någon anledning så ändrar bloggverktyget sunday till svenska söndag, tuesday till tisdag osv. Det är alltså ingenting jag kan göra någonting åt, tyvärr.

Hur som helst, nu glömmer vi det och hoppar vidare på inlägget. Affären som resulterar i att Jack Wilshere lånas ut till Owen Coyles Bolton är nu klar och officiell. Coyle säger följande om en av de största talangerna England producerat fram på sistone:

______________________________________________________________________________

Jack is a talented, young, hungry player who I think has got a bright future ahead of him. He has got an abundance of quality and he will enhance our squad. The deals suit all parties concerned if the boys go and deliver on the pitch.

______________________________________________________________________________

länge Coyle nu ser till att ge honom speltid - som han ska förtjäna ifall vi skall tro Coyle - så är det en bra deal för alla parter. Wilshere spås ju en väldigt ljus framtid och vi alla minns hur exalterade vi blev av hans magiska spel under Emirates Cup i somras. Sen dess har han inte fått så många fler chanser. Det Wilshere behöver är att spela vecka in och vecka ut och det kan han få göra i Bolton. Vi får hoppas att allt går bra för honom!

Wilshere5.jpg

Wilshere är nu en Bolton-spelare fram till sommaren!

Idag så gav Wenger oss ett väldigt behagligt besked. I stort sett så bekräftade han att Campbell gått om Silvestre i hackordningen när han sade följande:
______________________________________________________________________________

Sol is ready, if he has recovered well. I have to assess him today, but normally he will play if Vermaelen doesn't play. We will do the maximum to get him fit, but at the moment it looks unlikely. It should be a very short-term injury, and at the latest he should be ready for the Chelsea game.
______________________________________________________________________________

Nu har Sol bara hunnit med tre matcher i Arsenal-tröjan, men av det vi sett av honom så ser det lovande ut. Han har ju knappast sina bästa år framför sig, men hans erfarenhet, vinnarmentalitet och storlek kan göra honom till en riktigt bra värvning. Att döma av kommentarer på den här bloggen, foruminlägg på alla sorts forum och blogginlägg på olika bloggar så verkar man vara mer än nöjd med hur Campbell spelat. Sedan måste man ända nämna att det är riktigt positiva nyheter angående Vermaelen. Jag tror fortfarande att man inte lär riskera Vermaelen mot United, utan att han står taggad och redo mot Chelsea!

För er som hänger med i supporterkulturen i England så vet ni även att Uniteds fans under de senaste åren sjungit ramsor om "pedofilen" Wenger när de mött Arsenal. För första gången någonsin har Ferguson gått ut i media och bett alla supportrar att lägga av med det.

Det har faktiskt pågått ett bidwar mellan Arsenal och Manchester United under de senaste dagarna. Precis som i fallet med Ramsey så var det mellan AFC och MUFC det stod för den lovande mittbacken Smalling. Det sägs att det hela började med att Arsenal erbjöd Fulham £6 miljoner och att Manchester United höjde det till £7 miljoner. Sedan matchade Arsenal Manchester Uniteds bud och sedan gick det vidare upp till £14 miljoner. Det ryktas iaf prislappen vara enligt flera rapporter och Smalling ansluter alltså till United i sommar. Well, Wenger sade under presskonferensen idag att han var ute efter Smalling en lång tid tillbaka och tyckte att det var synd att han inte lyckades knipa till honom. Men som vi alla vet så betalar Wenger aldrig - och då menar jag aldrig - överpris för en spelare som han inte anser vara värd mer än en viss summa pengar.

, vi har hört det tusen gånger om, men det bör upprepas - Arshavin är de stora matchernas man. Visst finns det någon enstaka toppmatch där han varit lika osynlig som mot de mindre lagen, men sett överlag så är det alltid mot de bästa lagen han spelar som bäst. Någonting Wenger tycks hålla med om:
______________________________________________________________________________

I am very happy with Arshavin, because in every big game he is influential and creates the chances. When you look at him, he turns up when it is really needed - not at 4-0, but at 0-0. He is always coming up with something special. He is a player whom you always rely on in a big game like that. Arshavin likes the big stage. He can be quiet for 20 minutes, and then suddenly turn up with something decisive. That is what you want from the big players - the big players make you win the big games.
______________________________________________________________________________

Arshavin står alltså för 1-0, 2-0, 3-0 och kanske 4-0 på söndag alltså? Nja, så optimistisk är nog ingen, men det skulle inte skada om han avgjorde med ett läckert skott i matchminut '93. Satan, det skulle allt vara någonting. Men ja, både jag och ni hoppas väl att det hela är över tidigare. Om det enbart handlar om en ledning med ett mål för Arsenal eller om det är lika när en kvart återstår kommer jag antagligen att dö.

Arshavin12.jpg

Ser Arshavin till att fixa seger mot United?

Hur som helst, det är extremt svårt att förutse hur matchen kommer att utvecklas då exakt allting kan hända, precis som jag nämnt tidigare. Det finns verkligen ingenting som inte kan hända. Nämn någonting! Allt från hundar som invaderar plan till flera mål på tilläggstid är faktiskt inte omöjligt. Om vi får se en modern klassiker återstår att se, men det skulle ju inte skada så länge Arsenal såg till att komma vinnande ur striden.

, vad har Ferguson att säga om mötet som skall komma? Jo, detta:
______________________________________________________________________________

Looking at the way the league is shaping up, this game on Sunday is the biggest of the season for us. If Chelsea win their game in hand they go four points ahead of us. That is the catch-up part. But Sunday's game has great relevance because both sides have a genuine chance of winning the league. It is amazing how this league has changed. As I have said all along, the team that is most consistent will win the league now. Arsenal's current form has been very good. It has brought them back into the picture. That is why this is such a massive game for us.
______________________________________________________________________________

Well, man känner verkligen hur matchstämningen byggs upp flera dagar innan det faktiska mötet! Emirates lär koka precis vid nedsläpp och spelarna lär vara taggade till tusen! Ååååååååååååh, vad jag längtar! Så sjukt taggad så det inte är sant!

Dessutom har Ferguson rätt. Det lag som är det mest konsistenta laget kommer att vinna ligan. Just nu ser det utan tvekan ut att vara Chelsea som ser ut att spela bättre än någonsin - och detta utan både Drogba och Essien. Chelsea ser äckligt starka ut och jag ser verkligen ingenting som skall kunna knäcka dem. Antingen får man hoppas på att de skakas av ännu en formsvag period eller att någonting annat ser till att darra truppen. För just nu så har Chelsea all chans i världen att köra ifrån i topp. Ancelotti lär dra ordentligt på smilbanden om Arsenal och Manchester United spelar lika på söndag, ett resultat som gynnar Chelsea på bästa möjliga sätt. Det är nu upp till Arsenal (eller Manchester United....) att se till att stoppa Chelsea och deras jakt på titeln. För att vara ärlig så ser jag hellre att MU vinner Premier League än Chelsea - ifall Arsenal inte har chansen kvar det vill säga - på grund av den enkla anledningen att jag ogillar Chelsea mer än något annat lag i världen. Men, vi får helt enkelt se vad som händer.

Well, det var allt för idag. Det har snart gått en månad sedan jag blev värvad hit och jag hoppas ännu en gång att ni verkligen gillar bloggen. Se även till att fortsätta kommentera! Alltid lika roligt att läsa era kommentarer! Tack för idag och hörs imorgon! Ha det!

Läs mer

Manchester United - tre dagar kvar!

Kristonel Elwe – tor 28 jan 2010 kl 18:16

Go' kväll! Fr.o.m idag handlar nästan allt om den kommande matchen mot Manchester United. En match som kan gå exakt hur som helst. Kross av Arsenal, kross av United, 0-0, 1-1, 2-2, straffar, röda kort, skador - allt kan hända! De här matcherna brukar innehålla det mesta och jag tror de flesta gärna minns hur det gick förra året. Då såg det dåvarande nyförvärvet Samir Nasri till att Arsenal kunde vinna över det Manchester United som senare skulle vinna ligan.

Vermaelen utgick skadad mot Aston Villa, men arsenal.com (Wenger) kunde komma med positiva nyheter idag:
______________________________________________________________________________

There is no fracture in Thomas’ leg but his injury still has to be assessed. There is still a good chance he will not play on Sunday. Eduardo has a small, small, small hamstring. He will be out for one week. He will not make Man United but he might make Chelsea. However Emmanuel Eboue and Alex Song have been in this morning. Eboue has been running outside. They are both in good shape. Tired but in good shape. Both of them are available for Sunday. Unfortunately Abou will not be back this weekend but he could be for Chelsea.
______________________________________________________________________________

länge det inte resulterar i "en RvP" (4-6 veckor blir 3-4 månader) för Vermaelen så ska det vara lugnt! Jag är dock väldigt säker på att man inte riskerar att sätta in Vermaelen mot Manchester United. Campbell har gjort det extremt bra hittills - sett till förutsättningarna - och i mina ögon får han gärna fortsätta. För tillfället ses Campbell som ett riktigt genidrag av Wenger och det verkar även som han gått om Silvestre i hackordningen. Nu får vi hoppas att han håller i den form han haft på sistone och inte sviker oss när vi precis börjat tro på honom.

campbell4.jpg

Kan Sol Campbell fortsätta att glänsa?

Song och Eboue är även dem tillbaka, men frågan är om det är så smart att sätta in Song direkt. Med tanke på att han är trött, inte genomgått en acklimatisering och varit lite sisådär under det afrikanska mästerskapet så känns det som om han behöver vila. Song går ju direkt in i vårt mittfält, men är det verkligen smart att spela honom i en sådan här tuff match precis efter ACN? Jag är orolig, men de flesta här verkar vara eniga över att han bör starta. Om han är 100 % matchklar, frisk och taggad (ej trött) ska han naturligtvis starta, men frågan är just om han är det?

En kille vi definitivt slipper är Rio Ferdinand som stängts av i fyra matcher. Vilken skön karaktär Rio är, riktigt skön. En annan spelare som är tveksam till spel är Vidic. Alltså ser det allt bättre ut för Arsenals del. Det tråkiga är väl att de fortfarande har en glödhet Rooney på topp samt att vi har våra skador.

Campbell kan som sagt komma att starta matchen mot Manchester United och här är vad Sol själv säger om läget just nu:
______________________________________________________________________________

Yes [I am ready to step in]. I've been training for a long time, so if it comes to it I'll have to be ready. It was not really [good to come on as a substitute] because it was because of an injury to Thomas. It's not nice to come on like that. But that is where a squad comes into its own, people can come in and the level doesn’t drop.
______________________________________________________________________________

Om Campbell kan vara räddaren i nöden återstår att se, men hans motivation kan ingen klaga på. Varenda gång jag hör Campbell tänker jag på den där första intervjun han gjorde i ATVO efter att han kontrakterats på nytt. Han såg ut som ett barn innan julafton och hans ögon lyste verkligen upp som om han var världens lyckligaste kille. Han har inte varit felfri i de tre matcher han spelat för Arsenal (om vi räknar med reservmatchen), men bra nog för att vara tredjeback har han varit. Vi hoppas naturligtvis att Vermaelen kan starta mot United, men jag skulle då inte vara orolig ifall Campbell fick starta.

En annan spelare som äntligen gjorde comeback var Bendtner, i detta fallet från skada. Han gjorde inte världens bästa inhopp, men det såg lovande ut. Eduardo har fortfarande en bra bit kvar till sin toppform, så Bendtner måste helt enkelt rosta av sig ifall vi ska ha en chans mot United, Chelsea samt Pool. Han själv säger följande om läget:
______________________________________________________________________________

If Eduardo is out, am I ready to come in? I wouldn't be here if I was wasn't ready. If I play Sunday, I will be ready as well and Manchester United is the sort of big game you'd love to come back into. These games coming up will have a big bearing on the title. We have fought to get ourselves into a good position. We have three big matches, and a few more which are quite important, and we need to get as many points as we can from those. We have done really well. We know why we have got here and we are capable of winning every game and winning the championship and that is why we are focused.
______________________________________________________________________________

Jag måste säga att strikerproblemet oroar mig fortfarande. Vi kan helt enkelt inte tillförlita oss på våra mittfältare säsongen ut. Anfallarna må göra en del assists och skapa målen åt mittfältarna, men de måste fortfarande få in fler bollar än vad de fått in i dagsläget. Att Robin Van Persie (tillsammans med Arshavin) fortfarande är den anfallare som gjort flest mål för Arsenal i Premier League är smått oroligt. Jag vet att jag tog exakt samma diskussion några inlägg tillbaka, men med en skadad Eduardo, formsvag Arshavin, skadedrabbad Walcott, långtidsskadad Robin Van Persie och en ringrostig Bendtner känns det bara inte rätt, det gör det inte.

bendtner7.jpg

Är Bendtner verkligen redo att leda detta Arsenal mot nya höjder?

Wenger är fortfarande säker på en vinst på söndag och säger följande:
______________________________________________________________________________
We have enough pressure. We want to win the game. We play against Manchester United at home and of course we want to win this game and hopefully we will not be hit too hard with the injuries. If we lose again two players tonight, it will be difficult for us. We are strong at home and have a good opportunity to beat Man Utd on Sunday.
______________________________________________________________________________

Det kommer att pratas om den här matchen oavbrutet fram tills matchstart på söndag, för det är då det smäller. Jag hoppas att Arsenal både är redo och taggade, för då kan vi se fram emot en riktigt fin kväll i det snöiga Sverige. Men, se nu till att ha en bra torsdag och fredag och så hörs vi imorgon! Hej!

**

Bara för bekräfta min starka optimism vill jag här klistra in följande msn-konversation med min Chelsea-supporter till vän:

kicken -:
*Arsenal vinner cl eller pl
*100 spänn
Alan:
*hahahahahaha
kicken -:
*lättförtjänta pengar hey
Alan:
*du får 100 av mig ifall dom vinner nått av dom och jag får 100 av dig ifall dom inte vinner något av dom ?
kicken -:
*Ja
*Deal?
Alan:
*Yes!

**

Förutom min själ, mitt hjärta och min passion ligger nu även min ekonomi i Arsenals händer. Bäst för dem att se till att börja vinna någonting - och det nu!

Läs mer

Fru Fortuna måste hata oss

Kristonel Elwe – ons 27 jan 2010 kl 00:00
astonvilla.jpgarsenal_liten.jpg
Den 27 januari 2009
Villa Park | Premier League
Aston Villa - Arsenal
0 - 0
[Inga mål]

Först och främst måste vi reda ut om det här var ett bra resultat eller ej. Det problematiska med det är att vi inte vet svaret. Förrän klockan 22:45 den 10 februari så vet vi inte svaret. Det är då det här hektiska spelschemat tar slut och ett nytt - lite lättare - tar vid. Vi har gått in med målet att vi ska komma ur de här fyra matcherna (AV,MU,CFC,LFC) med så många poäng som möjligt. Att vi skulle ta hem 12 poäng var och förblir en dröm, utan det de flesta siktat på är att kamma hem någonstans runt 8 poäng under den här tuffa perioden som just nu inletts.

Åtta poäng är långt ifrån en omöjlighet. Om vi ser till att vinna mot United samt Liverpool på Emirates är vi plötsligt uppe i sju poäng och då räcker det med ett kryss på Stamford Bridge. Samtidigt är det enormt tuffa matcher som väntar och vi ska vara glada över varenda trepoängare vi lyckas kamma hem, om vi nu lyckas göra det.

Aston Villa blev exakt så tufft som vi förväntade oss och under långa stunder så ägde de varenda millimeter på Villa Park. Vi blev ständigt tillbakapressade och frågan är om några ö.h.t spelat bättre mot Arsenal den här säsongen. Chelsea var aldrig bra på Emirates, de tog bara tillvara på målchanserna. Liverpool var bara bra mot oss i en halvlek. Mot United och City så var vi minst lika bra som motståndet, om inte bättre. Aston Villa höll på att döda oss med deras smått superba spel.

Jag ska inte hylla Villa till skyarna, men om jag ska vara objektiv - vilket är extremt svårt att vara just nu - så var de värda en poäng. Young ägde upp högerkanten och Clichy blev brutalt förnedrad gång på gång. Samtidigt var Villas försvar organiserat, strukturerat och stabilt. I första halvlek kom vi knappt till spel och de flesta väntade på att Arsenal skulle tända till och dra iväg med resultatet. Så blev det inte.

Sista kvarten blev enormt nervös och visade att man gick in fullhjärtat för tre poäng. Det kunde lika gärna kostat oss matchen och det var en riktigt vild chansning. Saken var att den höll på att gå in. Vi pressade ner Villa rejält i slutminuterna och vi hade flera bra lägen för målchanser, men det var knappt någon som vågade avlossa ett skott. Om Bendtner - hur ringrostig han än var - bara vågat avlossa vänsterdojjan när han blev fint framspelad av X (hjälp!) så kunde det åtminstone skapat en målchans. Istället höll han i bollen för att sedan tappa den.

Om Rosicky och Fabregas haft millimetrarna på sin sida kunde det här ha slutat helt annorlunda. Men allt handlar om ordet om, exakt allting. Det räcker inte. Vi kan sitta här och skriva att det kunde blivit så och så, och om detta hade hänt hade bollen gått in i mål. Om, om och om.

Jag ska inte skylla poängtappet på någon. Inte på domarna, inte på spelarna, inte på publiken, inte på tränaren. Att spela lika på Villa Park - där bland andra Chelsea förlorat - är bra, vare sig ni tror det eller ej. Däremot måste jag ändå nudda ämnet som beskrivs i rubriken, nämligen Fru Fortuna.

Det lag som i slutet av säsongen höjer ligatiteln upp mot skyarna är det lag som oftast haft Fru Fortuna på sin sida. I dagsläget så är det Chelsea som haft henne på sin sida, nästan alltid. Att ett lag har tur är helt normalt och varje lag får sin dosa tur under säsongen. Problemet är att det här kommer i måttliga mängder. Vissa får lite mer och vissa får lite mindre. Den här dosan tur delas även utav de fyra bästa lagen i ligan. Det brukar sluta med att det lag som höjer PL-bucklan fått erhålla allra mest av den goda varan. Just nu verkar det laget inte vara Arsenal.

Jag har under de år jag följt fotbollen lärt mig att man inte kan skylla poängtapp på enbart tur. Det fungerar inte så på grund av de anledningar jag angett här ovan. Däremot får man gärna kritisera Fru Fortuna. Arsenal har säsong in och säsong ut lidit av onormalt många skador. I dagens match blev det knappast bättre då både Vermaelen och Eduardo fick kliva av efter att bägge fått skadekänningar. I dagens match var Arsenal en stolpträff, en ribbträff och ett skrik (Rosicky/Ramsey) ifrån ett förlösande mål. Det lag som senare rullar iväg och vinner ligan brukar i just de här situationerna ha Fru Fortuna med sig och brukar just i de här situationerna avgöra matcherna. Några millimetrar dit, några centimetrar hit, någon pratbubbla åt det ena hållet eller något fall åt det andra hållet brukar ofta resultera i att laget som har turen på sin sida vinner. Det skedde inte idag.

.... och det här är inte första gången den vackra gudinnan inte är med oss. Vi behöver helt enkelt mer av den där dosan av tur ifall vi ska lyckas vinna ligan den här säsongen. Om Chelsea snor åt sig allt så kommer vi inte komma i närheten av en ligavinst. Men om vi nu ser till att krossa - heh.. - United på söndag för att sedan se till att använda en del av den där dosan den sjunde februari så kan det kanske gå vägen.

Idag så var en poäng bra, bättre än många tror. Det kunde dock ha varit tre med Fru Fortuna på vår sida. Men alla vägar ligger vidöppna. Det finns nio poäng kvar att fightas om och en vinst mot United är nu ett måste. Så länge grabbarna ser till att vinna på söndag så har vi fortfarande alla chanser i världen att vinna den där förbannade PL-bucklan. Keep the faith up, it isn't over yet.

______________________________________________________________________________

Spelarbetyg och omdömen uteblir idag, tillbaka efter nästa match!

______________________________________________________________________________

Matchens tre kanoner:

  • Campbell - Kommer in i första halvlek och spelar matchen ut som om han aldrig lämnat oss. Campbell var bättre än Silvestre någonsin skulle ha varit i den här situationen. Man märker av hans erfarenhet på extremt långt håll och idag förtjänar han verkligen att hamna på den här listan.
  • Rosicky - Bleknade mot slutet, men var fram till dess extremt bra. Var en ribbträff ifrån att måla och var allmänt bra. Riktigt bra match från vår tjeck!
  • Arshavin - Han kan fortfarande mycket bättre och skulle i normala fall inte platsa här idag, men idag var han vassare än han varit på flera veckor.

______________________________________________________________________________

Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Denilson - Nej, idag gick det rakt åt helvete.
  • Clichy - Blev sönderägd. Mycket berodde dock på att han inte hunnit komma in i matchform än. Vi får hoppas att han gör det så snart som möjligt.

______________________________________________________________________________

Glöm inte bort:

Glöm inte bort att det här kan ha varit ett bra resultat! Vi vet det inte än, men att spela lika på Villa Park är bra och man måste helt enkelt ha i åtanke att lag som exempelvis Chelsea förlorat här den här säsongen.
______________________________________________________________________________

Mina sista tankar:

Nu taggar vi inför den extremt vitala matchen mot Manchester United. Vinst där och allt ser väldigt ljust ut inför februari. Det kan komma att handla om en match som förändrar hela vår säsong, antingen på ett bra sätt, eller på ett dåligt sätt. Både jag, du och dina arsenalvänner hoppas på det förstnämnda. Nu ser vi till att krossa United på söndag! Tack och hej!

Läs mer

Dags att sänka Aston Villa!

Kristonel Elwe – tis 26 jan 2010 kl 00:00

God afton! Ja, nu börjar det, nu äntligen börjar jakten på ligatiteln. Den började ioförsig redan i somras, men det är först nu detta Arsenal kommer att ställas på prov. Det är först nu vi kommer få se vad Arsenal är gjort av. Det är först nu vi kommer att få se ifall vi har en ärlig chans på ligatiteln. Aston Villa är ett lag som ofta blir både under- och överskattade. Efter deras hysteriska form i december (fem raka vinster), så tog det slut på Emirates när Fabregas smällde in den där frisparken. Visst hoppas vi på en repris?

fabregas_2-0_villa_2009.jpg

Kan Fabregas stå för en repris?

Aston Villa kommer att kunna ställa upp med ett riktigt bra lag där antagligen Agbonlahor får Heskey som partner i anfallet. Just de två herrarna kan skapa mycket trubbel, men det jag är mest rädd/orolig/nervös för är de fasta situationerna. Det var länge sedan Arsenal var bra på att försvara sig vid fasta situationer och det är någonting som vi fortfarande inte lärt oss. Mycket har berott på att vi aldrig haft det spelarmaterialet. Någonting vi fortfarande inte har.

Arsenal spelar dock bra och så länge som vi inte ser till att dra på oss för många hörnor eller frisparkar så har jag all anledning att tro att det kommer att gå bra imorgon. Det känns väldigt nervöst och det kommer att fortsätta göra det, men jag hoppas verkligen, jag hoppas. Vi har väntat på den där ligatiteln så pass länge och nu har vi en idealisk chans att äntligen visa de andra lagen att vi ska tas på allvar i kampen om ligatiteln. Att vinna över Aston Villa är en väldigt bra början.

Det kommer bli tufft, det kommer bli fysiskt, det kommer bli snabbt och det kommer bli spännande. Aston Villa har alla chanser i världen att besegra Arsenal, eller åtminstone få med sig ett likaresultat. Aston Villa är inget dåligt lag i dagsläget. De må vara aningen överskattade, men så fort man överskattar dem så underskattar man dem på samma gång. Det kan gå hur som helst och det tror jag de flesta som läser det här vet om. Antingen så får vi en bra start på det som kan avgöra vilken utgång säsongen får, eller så får vi en förfärlig start. Ett likaresultat är nästan lika dåligt som en förlust just nu, så om det är någonting som verkligen behövs så är det en klar trepoängare.

Just nu pågår det afrikanska mästerskapet (fotboll) och igår så åkte Kamerun ut i kvarten och dagen innan besegrades Elfenbenskusten. Detta resulterar i att vi får hem både Eboue och framför allt Song. Vad jag läst så ska de båda bli spelklara till matchen mot Manchester United.

song7.jpg

Song - tillbaka mot United?

En spelare som den här säsongen spelat alla matcher för sitt lag i Premier League är William Gallas. Gallas och Vermaelen har tillsammans bildat ett av ligans bästa backpar, men nu kommer det fram att man ofta riskerat att spela Gallas då han ofta varit på gränsen till skada. Wenger säger följande:
______________________________________________________________________________

Gallas has played all the Premier League games and once you are in a routine, winning keeps the confidence high. Touch wood, until now he has been clear of injuries. But we have played him on the limit a few times where we didn't know before the game how long he would last. He always manages to get through the 90 minutes.
______________________________________________________________________________

Det pågår även kontraktsförhandlingar med Gallas och dessa uppges gå bra. Det sägs att Wenger är beredd att skrota sin policy om att enbart ge 1-årskontrakt åt spelare över 30 år. Gallas kontrakt skall enligt flera källor sträcka sig över två år och så länge Gallas spelat lika bra som han gjort på sistone så får det gärna sträcka sig över två år. Sedan ser jag ingen anledning för honom att dra. Visst, det finns flera internationella toppklubbar som skulle vara villiga att betala honom lite extra och han skulle även få ett miljöombyte, men då finns även en stor risk att saker och ting går åt helvete. I Arsenal har han en rätt så säker framtid, trots sina 32 år.

Ingen förväntade sig väl att vi skulle undgå kritik efter förlusten mot Stoke? Vi ställde upp med ett starkt betonat b-lag och en av flera som gått ut i media och kritiserat Wenger och Arsenal är den forne United-spelaren Lou Macari. Vad han har att säga - vilket är en hel jäkla del - kan läsas här. Personligen tycker jag han är ute på fel is. Visst finns det vissa punkter som kan diskuteras, men sett överlag innehåller det alldeles för dåliga argument som i princip handlar om en sak - att vi inte tog FA-cupen seriöst nog. Jag tror han skulle haft en annorlunda syn på saken om han var i Wengers skor. Däremot går det inte att undgå att vi faktiskt ställde upp med en trupp som var sämre än vad den kunnat ha varit. Men, i slutet av säsongen får vi svaret om Wenger gjorde rätt eller ej. Vi får helt enkelt vänta och se. Jag är dock väldigt - och då menar jag väldigt - säker på att den här matchen kommer att tas upp flera gånger om ifall vi går miste om ligatiteln.

Wilshere kommer med största sannolikhet att lånas ut och det är bara bra nyheter. Han behöver speltid, Arsenal vill att han ska utvecklas och ett annat lag - troligtvis Bolton - behöver förstärkning. Alla parter vinner vid en eventuell utlåning.

Ni som trodde att transferryktena var över hade fel! Enligt väldigt många källor - dock ej någon pålitlig - framgår det nu att Arsenal skall vara beredda att låna in Huntelaar från Milan. Man vill alltså låna honom fram tills att säsongen tar slut, antagligen för att ersätta RvP. Huntelaar är en spelare vi blev starkt förknippade med redan i somras, men till slut valde killen att gå till Milan som antagligen ville ha honom mest. I Milan har han mer eller mindre floppat, men anses fortfarande vara en bra spelare. Jag tycker det låter bra. Huntelaar lär inte göra någon enorm succé ifall han skulle lånas ut till oss, men han skulle säkerligen öka våra chanser att vinna en titel. Ju bredare trupp, desto bättre trupp. Dessutom har han en riktigt bra målstatistik, både i Ajax och Real Madrid. Dessutom handlar det bara om en utlåning och ej ett köp. Vad tycker ni?

Som de flesta kunde läsa igår så gick en av de mest kritikerrosade rapparna någonsin ut i media och sa att han höll på Arsenal. Det handlade naturligtvis inte om någon annan än Jay Z och han sade bl.a följande:
______________________________________________________________________________

I'd like to thank the club. I'm glad Arsenal now know it's them I support. It's all about Arsenal for me. I want them to party in New York, my city. I will look after them and make sure that they have some amazing nights out. The next time I'm playing in England I would like the Arsenal players to come and watch my gig and then come backstage afterwards. I know how hard professional sportsmen work so I want to offer an incentive for the guys.
______________________________________________________________________________

Jay Z har alltså erbjudits VIP-platser på Emirates från Arsenals sida och det är någonting han är extremt glad över. Så glad att han faktiskt lovat att bjuda hela laget på en resa till New York ifall Arsenal vinner ligatiteln. Då vill ni naturligtvis få reda på vilka andra kändisar som håller på Arsenal? Jo, bl.a följande: Nicole Appleton, Rachel Stevens, Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr. Eko från Lost), Nigel Benn, Usama Bin Ladin, Fidel Castro, Colin Firth, Kevin Costner, Elizabeth II och Dido. De flesta känner väl de flesta inte till, men då har ni Google till hjälp! Skulle även vara roligt ifall ni känner till fler kändisar som håller på Arsenal!

Sist men inte minst måste ni gå in här och rösta fram Fabregas eller någon annan Arsenal-spelare till månadens PFA-spelare. Rösta nu! Tack för idag och hörs imorgon, hej!

Läs mer

Ljudblogg med Åkermark!

Kristonel Elwe – mån 25 jan 2010 kl 00:00

Hej! Så, då är det dags för ännu en ny ljudblogg och jag hoppas ni som är nya läsare gillar det! Förra veckan hade jag med mig två gäster i form av Niklas (Man U) och Linuz (Arsenal) och den här veckan gästas jag av martin (martin ska naturligtvis stavas med ett stort M, men bloggverktyget envisas och skriver martin med litet m hela tiden) Åkermark som är en neutral fotbollsupporter men som trots det håller halvt om halvt på Manchester United. Ljudkvalitén är förbättrad, men långt ifrån perfekt, den är dock mycket bättre än förra gången. Om ni har synpunkter angående kvalitén får ni gärna kommentera, så ska jag se till att förbättra den ytterligare tills nästa gång! Så, vad kommer jag och martin ta upp? Jo, följande:

______________________________________________________________________________

Stoke - Arsenal

  • Hur påverkas Arsenal av förlusten?
  • Finns det risk att vi tappar momentum?

Premier League

  • Vilka vinner Premier League?
  • Vart slutar Arsenal?

Manchester United

  • Vad saknas i United?
  • Påverkar den dåliga ekonomin (skulderna) fotbollen på något sätt?

Det tuffa spelschemat som väntar

  • Hur klarar sig Arsenal?
  • Vilka vinner/förlorar vi emot?

Transferfönstret

  • Campbell - en bra värvning?
  • Behövs det fler värvningar?

Framtiden

  • Hur ser framtiden ut för Arsenal?

+ lite smått & gott!

______________________________________________________________________________

Om ni inte ser en webplayer eller om det inte skulle fungera kan ni ladda ner ljudbloggen (16 mb)här!

Ljudbloggen!

______________________________________________________________________________

Läs mer

Arsenal - både vinnare och förlorare

Kristonel Elwe – sön 24 jan 2010 kl 16:48
stoke.jpgarsenal_liten.jpg
Den 24 januari 2009
Britannia Stadium | FA-cupen
Stoke - Arsenal
3 - 1
[Fuller '1+'77, Denilson 42, Whitehead 85]

, då var de inhemska cuperna avklarade för vår del. Manchester City straffade oss i Carling Cup och Stoke straffade oss i FA-cupen. Well, vad ska man säga? Det finns ju egentligen ingenting man kan eller ska klaga över. Arsenal fälldes helt enkelt av det tuffaste lottningarna ett topplag fick i FA-cupen. Först West Ham borta och sedan Stoke borta. Skulle ju kunnat sluta roligare om vi bytte plats med Chelsea som fick möta Watford respektive Preston....

Manchester United åkte ut, Liverpool åkte ut och nu åkte även Arsenal ut. Samtidigt som det är extremt tråkigt att förlora och åka ur FA-cupen (tro mig, det är det) så ger det oss en stor fördel. Ett likaresultat skulle inneburit omspel och ytterligare chans för skador samt ännu en match som skulle pressats in i det redan absurt pressade spelschemat. I slutändan så måste man fråga sig själv - förlorade vi verkligen så pass mycket på den här förlusten?

I och med förlusten kan vi nu enbart fokusera på de två största tävlingarna - Premier League och Champions League. Det här ger oss naturligtvis fler avbrott i spelschemat som redan nu är fyllt av matcher vecka in och vecka ut. Det bästa vi kan göra är bara att glömma både Carling Cup och FA-cupen. Jag erkänner att jag hur gärna som helst skulle gått till final och vunnit FA-cupen, men när vi nu har en superb chans på ligan vill jag inte under några omständigheter alls förstöra den. Vi kunde lika gärna startart med vårt bästa lag som fanns tillgängligt, men det innebar fler än en risk. Om vi skulle vunnit, men fått en-två spelare skadade eller förlorat när vi tagit ur oss alla krafter - skulle det varit värt det?

Jag tror inte det. Det var bra att Wenger skjutsade ut ungdomarna och fortfarande lät erfarenheten finnas kvar på plan. Sett till omständigheterna så var det ett bra lag vi ställde upp med och om saker och ting skulle gått vår väg så skulle vi kanske även vunnit. Men bollen är rund och Stoke förtjänade att vinna. Nu gäller det att glömma cuperna och fokusera på de mest prestigefyllda tävlingarna. För vem av er kommer minnas den här förlusten om vi lyckas vinna Premier League eller Champions League?

______________________________________________________________________________

Spelarbetyg och omdömen:

Fabianski (6,25/10) - Bortsett från första missen så skötte han sig bra. Tog flera bra beslut och framför allt så vågade han. Och när han väl vågade så gick det oftast rätt.

Coquelin (6,5/10 - utbytt i matchminut '68) - Personligen tyckte jag att han gjorde ett riktigt bra jobb på högerkanten. Jobbade på bra både i offensiv och defensiv, framför allt i defensiven. Någonting jag minns extremt väl är när han ska försöka vinna tillbaka bollen från en Stoke-spelare som flyger fram på kanten och gör det på bästa möjliga sätt, dessutom genom att hålla den borta från inkast.

Campbell (6/10) - Godkänd insats, rakt igenom. Inte en klippa precis, men solid och svår att ta sig förbi. Litet frågetecken vid 2-1 åt Stoke då han inte markerar sin gubbe bra nog, men sett över hela matchen gjorde han det bra.

Silvestre (6,44/10) - Samma sak som jag skrev åt Campbell. Gjorde en bättre match än jag anade och jobbade på bra i defensiven.

Traore (5/10) - Mja, inte så jättebra. Han måste höja sig flera steg om man ska låta bli att bli orolig ifall Clichy skadar sig. Han spelade ju riktigt bra en period, men verkar ha tappat den formen helt och hållet. Notera att han inte var usel idag, bara mindre bra.

Fabregas (7/10) - Gör ingen superb insats, men man behöver inte göra det heller eftersom man ser på vilket sätt han lyfter ett helt lag när han är på plan. Ökade på sin assistmängd genom att assistera Denilson till 1-1.

Denilson (6/10) - Gjorde ett rätt så snyggt mål, men var rätt så osynlig annars. Gör som vanligt - jobbar i det tysta.

Eastmond (5,88/10) - Rätt så osynlig, men av det lilla man såg av honom så gjorde han det bra.

Walcott (3/10 - utbytt i matchminut '68) - Wow? TRE?!? Nu är du för hård kicken!!!! Nej, det är jag inte. Jag förstår absolut att han har haft en tuff säsong fylld utav skador, men nu tar jag inte hänsyn till det när jag sätter matchbetyget. Annars skulle jag lika gärna ha kunnat sätta en sexa och säga att det beror på skadorna och att han kommer igen. Walcott var usel idag och det är få som kan säga emot. Allt gick fel för honom. Jag hoppas lika mycket som er att han får fler matcher och framför allt mer självförtroende, men just idag var han horribel. Får verkligen hoppas att han rycker upp sig.

JET (5/10 - utbytt i matchminut '68) - Fick knappt någonting att jobba på och det är väl anledningen varför han blev så himla osynlig. Såg knappt till honom idag.

Vela (6,75/) - Kämpade på riktigt bra idag. Löpte, tacklade, vann boll och kom med både fula och snygga inlägg. Kampviljan var stor hos mexikanen och ja, han gjorde en bra match.

Arshavin (6/10 - inbytt i matchminut '68) - Hann inte göra en större effekt. Såg taggad ut, men hann verkligen inte uträtta någonting, trots att tid fanns.

Eduardo (6/10 - inbytt i matchminut '68) - Samma sak som med Arshavin.

Ramsey (6,5/10 - inbytt i matchminut '68) - Var bäst av avbytarna med anledningen att han gjorde det bästa jobbet och visade störst kampvilja.

______________________________________________________________________________

Matchens tre kanoner:

  • Silvestre - Jag trodde aldrig att jag skulle sätta honom här, men sanningen var att han var bra idag, vare sig ni vill acceptera det eller ej.
  • Fabregas - Gjorde inte världens bästa insats, men gör ett riktigt bra jobb på plan. Frisparkarna, hörnorna och passningarna var riktigt farliga idag.
  • IKEA - Gör väldigt bra möbler och spelar bra både offensivt och defensivt. Väldigt smart köp om man vill bygga upp sitt lag från grunden.

______________________________________________________________________________

Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

  • Walcott - What I said before...
  • JET - Tyckte ingen förutom Walcott stod för en riktigt usel insats, men JET får nog ta plats på den här listan trots allt. Visserligen var förhoppningarna för stora, men han var väldigt blek idag.

______________________________________________________________________________

Glöm inte bort:

Glöm inte bort att vi får lite andrum. Nu slipper vi flera cupmatcher i spelschemat och det sparar både kraft och vilja hos spelarna. Dessutom slipper vi riskera flera skador på den redan ihåliga truppen.

Glöm även inte bort ljudbloggen som förhoppningsvis kommer upp imorgon kväll!
______________________________________________________________________________

Mina sista tankar:

Om vi varken vinner PL eller CL kommer den här förlusten att göra sig påmind och folk kommer klaga rejält på Wenger, det gör vissa redan nu. Men vi får ännu en gång komma ihåg förutsättningarna. Elva skador, en skadebenägen trupp, en tuff bortamatch mot Stoke och ett hektiskt spelschema som väntar. Visst, FA-cupen är enormt viktig och speciellt för oss som inte vunnit en titel sedan 2005, men om vi vinner ligan eller CL kommer vi se tillbaka på den här matchen och tacka fotbollsgudarna över att vi inte spelade med fullt manskap.

Nu deppar vi lite och taggar om för det som väntar. Antingen kommer det gå rakt åt helvete de närmsta veckorna eller så kommer vi befinna oss i sjunde himlen de närmsta veckorna. Jag hoppas starkt på det senare. Det tror jag även ni gör, eller hur?

Läs mer

Dags för en videokväll!

Kristonel Elwe – lör 23 jan 2010 kl 00:00

God kväll! Jag satt här och funderade på vad jag skulle skriva, men kom inte på någonting bra. Då slog mig tanken att jag kunde ställa till med ännu en videokväll här på arsenal.se. Så, vad passar bättre än lite trevliga arsenalvideos så här på kvällskvisten? Förra videokvällen blev rätt så lyckad, så jag hoppas på en fortsatt succé! Jag har nu sovrat igenom mina långa listor och ännu en gång plockat ut lite godbitar som ni bara måste se! Se och njut....
______________________________________________________________________________

Arsenal 2009/2010 - Den här kompilationen må inte vara den bästa någonsin, men låtvalet (Clint Mansell - Dead Reckoning) är däremot klockrent. 2009/2010 hittills har ju varit fyllt av allt från sorg och frustration till glädje och eufori. Som tur(?) är så tar den här fyra minuter långa kompilationen bara upp godbitarna! Sevärd!

Inter - Arsenal: 1-5 - Jag behöver väl knappast repetera scenariot? Arsenal var illa tvunget att vinna över Inter för att fortfarande ha chans för avancemang till åttondelen. Efter att gått till halvtidsvila med 1-1 så verkade det inte finnas mycket krut kvar i artilleriet. Well, nästan alla hade fel. Fyra mål (varav tre inom de tio sista minuterna) i andra halvlek resulterade i en av Arsenals största CL-vinster någonsin. (Bonusrapport: Matchrapporten från Guardian är enormt intressant att läsa!)

Fanzone från 4-4 (LFC-AFC) - Min bloggkollega/bloggkonkurrent fektarn kom i dagens inlägg med några av hans favoriter från Fanzone och jag gör detsamma (nöjer mig dock med ett klipp). Helt underbart roligt! (Höjdpunkt: Arshaviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin)

The funny side of the Arsenal players - Titeln är självsägande. Om ni inte sett den - se den! (Bonusvideo: Del 2)

"Vad fan håller du på med?" - Vår egen lilla Ljungberg anländer till träningsanläggningen tillsammans med Pires och "Ljungan" blir lite arg efter en liten incident. (Det hela handlar dock om en reklam).

En skön snubbe imiterar bl.a Wenger och Henry - Well, vad ska man säga? Klockrent!

"Say yes!" - En stor majoritet här borde ha sett den, men för er få själar som ännu inte hunnit se den - ni kommer inte att bli besvikna! (Bonusvideo: En av de bästa intervjuer som gjorts med Henry)

Team Mates med Alexandre Song - Relativt ny "Team Mates" som många inte hunnit med att se!

En spansk(?) kommentator börjar sjunga efter att Henry målat - Finns den som mp3?

Vermaelen har äntligen fått sig en superb ramsa - Hoppas den får genomslag direkt! Riktigt bra om ni frågar mig.

Emiratespublikens jubel under "The 11 second derby" - Fr.o.m 0:41 är det en början på ren eufori. Underbart! (Bonusvideo: Från en annan vinkel)

Målscenerna från förra årets CL-kvart! - Wenger dansar nog bättre än mig trots allt.

Kanu "dödar" Chelsea - Arshavin må ha gjort fyra mål på Anfield i en av de bästa matcher Premier League har skådat, men frågan är om inte Kanus soloinsats är ännu bättre? Kanu byts in runt matchminut '70 och gör sedan ett hat-trick på Stamford Bridge för att vinna matchen åt Arsenal med 2-3.

Fabregas lackar ur - Det är få gånger vi sett Fabregas riktigt arg - tur det! - och jag hoppas att vi inte kommer att få göra det i fortsättningen. Här lackar han dock ur rejält och det är både komiskt och intressant!

______________________________________________________________________________

Well, det var allt! Jag vet att det blev lite för många videos ännu en gång, men desto mer desto bättre! Imorgon kommer jag tillbaka med en matchrapport direkt efter match och även en inför-rapport om tiden lovar (hoppas inte för mycket dock!). Tills dess får ni ha det så bra, hej!

Läs mer

Together we stand

Kristonel Elwe – fre 22 jan 2010 kl 00:00

Jag öppnar ännu en gång ett inlägg med att säga den vanliga, men ack så hederliga hälsningsfrasen, god kväll. Om ni undrar vad för anknytning rubriken för dagens inlägg har med Arsenal så ber jag er klicka här. Så, det har hänt en hel del på de 24 timmar jag inte skrivit ett inlägg och jag tänkte ta upp både ett och annat. Jag har som sagt inte plats för exakt allt, utan är i vanlig sed tvungen att sovra en hel del. Hur som helst, låt oss börja dagens inlägg med att beskriva vad som vi har framför oss.

The Times har valt att kalla det fifteen days that will reveal all for Arsene Wenger in quest for Premier League title. Jag väljer att kalla det win the league or die tryin'. Well, om ni klickar er in på länken här ovan så kommer ni att få se en väldigt intressant pdf-fil som The Times knåpat ihop. Den innehåller en hel del väldigt intressant fakta och ja, väldigt intressant att läsa! I artikeln kan man dessutom läsa vad Arsenal måste göra för att vinna ligan och efter att ha läst igenom den ett antal gånger håller jag nästan med på varenda punkt.

Den punkt som kanske skapar mest kontrovers är den om att skrota/chansa/riskera FA-cupen. En punkt där jag ligger delad i frågan. Saken är den att vi just nu ligger i ett superbt läge i tabellen och vi närmar oss de fyra matcher som varenda gooner landet runt pratat om på sistone. Problemet här är att vi går in i den här förjävligt tuffa perioden med chockerande elva (ELVA! 11!) skador. Jag menar, jag har brutit benet en gång och smärtan jag kände då var nästan olidlig, men frågan är om smärtan inte är än värre när man tittar på det här. Bedöm själva.

ramsey2.jpg

Ramsey är bara en av mängden spelare som ligger på skadebänken.

Att då ställa upp med det bästa laget - som knappt är bäst längre - i FA-cupen för att riskera poängtapp i den überviktiga jakten på ligatiteln är helt enkelt inte värt det. Frågan är om det ens är värt att ställa upp med ett blandlag? Arsenal kommer att fram till den 1 februari ha spelat fem matcher med enbart 3-4 dagars mellanrum. Sedan följer en vilopaus på en vecka för att spela ytterligare tre matcher med ett mellanrum på 3-4 dagar. Och som ni alla vet så handlar det inte om vilka matcher som helst. Det handlar om Aston Villa, Manchester United, Chelsea och Liverpool där man verkligen måste ta ut allt om man ska ha en möjlighet att vinna matcherna. Om jag hade möjligheten att träffa schemaplanerarna skulle jag nog både ha sagt ett och annat olämpligt till dem.

Samtidigt så är FA-cupen en minst sagt gyllene chans för en titel i år. Både Manchester United och Liverpool är redan ute ur FA-cupen och det enda supersvåra motståndet som finns kvar är Chelsea. Alltså har vi en enormt stor chans att vinna "skiten" om vi bara ser till att satsa på cupen. Men om vi ska satsa på cupen just nu så krävs det att vi riskerar poängtapp i jakten på ligatiteln. Det är ett dilemma mitt gott folk, ett rent och skärt dilemma. Vad skulle ni - om ni var Wenger - göra? Rotera mycket, rotera lite eller hålla startelvorna mer eller mindre intakta?

Som alla vet så har vi enormt många bekymmer just nu, men hoppet och tron är stor, även inom laget. Rosicky har nu gått ut och sagt att Arsenal har en chans på titeln:
______________________________________________________________________________

We are definitely up for the title. I think the togetherness in this side is very good. If you don't have this, you don't turn games around. It is very important that this characteristic is in the team. Since the loss against Chelsea we started something new again and went on a run. You can see how quickly it can change in this league. Chelsea didn't win a few games after winning here. You have to be consistent and that's what we want to be.
______________________________________________________________________________

En annan man som tror som aldrig förr är naturligtvis Le Boss, men säg en enda gång han inte trott på laget. Han skulle till och med tro på laget om vi låg sist i tabellen. Samtidigt är det just det som gör honom till en så underbar karaktär.

bendtner14.jpg

Bendtner står äntligen redo att göra comeback - mot Aston Villa!

Hur som helst, Wenger kom trots allt med lite glada besked under presskonferensen idag. Campbell står redo att göra sin andra debut (ni fattar väl?) mot Stoke och Bendtner kommer att bli spelklar mot Aston Villa. Med Bendtners comeback sade Wenger även någonting som bör ses som att vi inte kommer att värva någon under detta transferfönster:
______________________________________________________________________________
At the moment we are not on the verge of signing anybody. It is very difficult in januari to find players who are available for the Champions League, who are just good enough to play for Arsenal and at the right price. You never know, but at the moment it is unlikely [that we will sign a striker].
______________________________________________________________________________

Där gick det tåget (tåget som innehöll spelare som kunde bli värvade), känns det som. Jag kommer dock be till alla sorters fotbollsgudar att Bendtner håller sig skadefri. Om han långtidsskadar sig (fint ord!) ännu en gång är nog inte Wenger den enda som kommer ångra att han inte köpte backup. Dessutom känns det som att det blir allt mer klart att Chamakh kommer att ansluta till Arsenal helt gratis i sommar. Chamakh älskar Arsenal och Wenger älskar Chamakh. Jag ser ingenting som skulle komma i vägen för den transfern, verkligen. En helt gratis spelare som skulle tillföra laget en extra dimension. Det kommer inte Wenger gå miste om. Dessutom får han mer pengar över för att köpa en försvarare för framtiden då Campbell, Silvestre och möjligtvis Gallas (personligen tror jag dock inte det) kan komma att lämna.

Den talangfulle målvakten Wojciech Szczesny - vars namn jag nu kan utantill (väldigt stolt!) - förlänger sitt lån med Brentford och det med all rätt. Han har gjort bra ifrån sig där och det finns ingen anledning att inte förlänga det.

Wenger fick idag frågan om Arsenal fått mindre straffar sedan den extremt fjantiga "Eduardo-händelsen" som fick hela världen att tro att filmningar nu blev a thing of the past. Wenger svarade ja och var beredd att visa upp alla straffsituationer som uppstått där man inte fått med sig straff. Personligen är jag mer än beredd att hålla med honom. Jag menar, de tre SOLKLARA straffarna som vi inte fick med oss mot Bolton gäckar fortfarande mitt minne. Jag förstår verkligen inte hur vi inte lyckades få straff. Men sedan finns det naturligtvis miljoner av straffsituationer till där vi borde ha fått straffen med oss. Jag har gått igenom Eduardo-händelsen tusentals gånger och har helt enkelt inte orken att gå igenom den igen. Jag nöjer mig med att säga att domarna borde förstå att inte alla arsenalspelare går runt och filmar varenda gång de faller i straffområdet.

, sist men inte minst tänkte jag posta Eduardos CV. Eller ja, det verkar åtminstone som det. Det verkar som om Eduardo bett Clichy och Fabregas att flika in med lovord för framtida arbetsgivare. Hur som helst, innan jag skriver vad Clichy och Fabregas har att säga om Eduardo så vill jag tacka för alla fina komplimang jag fått för arbetet kring bloggen, det är alltid lika kul och värmande att läsa! Men, vi kommer utan tvekan att höras vid imorgon, så tills dess får ni ha det så bra! Tack!
______________________________________________________________________________

Clichy om Eduardo: Eduardo’s not the same kind of player as Robin – maybe he’s not as fast but you can see from our first goal against Bolton [on söndag] , when he backheeled to Cesc, that perhaps he’s the only one who could have done something like that. It shows you that with your own strengths and qualities you can make something happen if you keep focused on your game. It’s good to have the players we do and it’ll be even better when everyone’s fresh and back in the team.

Fabregas om Eduardo: He’s a striker so he lives to score, but at the moment he is giving many more things to the team than goals. A lot of people have been injured and he’s been there to help the team. He’s played a lot on  the left wing, which he is not really used to, and it always takes a while to adapt to a different part of the pitch. Very soon we will see the real Eduardo we all know, in fact we are already starting to see that.
______________________________________________________________________________

Läs mer

Skador, målproduktion och Fabregas

Kristonel Elwe – tor 21 jan 2010 kl 00:00

God afton. Well, jag antar att de flesta hunnit smälta den underbara vinsten från igår och vi kan nu börja blicka framåt i tiden. Det är ju nämligen så att de närmsta veckorna kan avgöra vilken utgång vår säsong kan komma att ha. Vi alla vet vad som händer, men jag kommer att ta match efter match och inte generalisera allt. Så, nästa match kommer att spelas mot Stoke i FA-cupen och det på bortaplan. Lägg där till att vi har en hel del spelare skadade och att Stoke är ett riktigt bra mittenlag i PL och ni förstår själva att det inte kommer bli en enkel vinst. Men, som sagt, jag kommer att skriva mer om matchen mot Stoke när den närmar sig ytterligare. Nu kan vi istället läsa vad Wenger har haft att säga om gårdagens vinst över ett tappert Bolton:
______________________________________________________________________________
If you keep belief, no matter what people say, it can strengthen the belief in the heads of my players and get them stronger. But I am very proud of what the players have achieved because at the time [after the Chelsea game] it looked a little bit ludicrous to say we would come back. Despite that, the players continued to fight with belief. We believe we have a real chance and I am convinced this team will have a real go.
______________________________________________________________________________

Samtidigt som han säger det så vill han poängtera att vi ännu inte vunnit någonting:
______________________________________________________________________________
We have won nothing yet, but we have won some credibility. However, that is not enough. We want more but at least we are in a position to fight for it and have a go. I have the confidence that my team will give absolutely everything. I trust their hunger, I trust their appetite and I trust their spirit, knowing of course that there is a long way to go.
______________________________________________________________________________

Bra laganda - check
Tro - check
En tränare som kan leda sitt lag till titlar - check
Mentaliteten - check
Spelet - check
Målen - check
Friska spelare som kan spela en hel säsong utan större skadehinder - ch ... nej.

Spelarmaterialet finns där, utan tvekan, men problemet ligger inte i spelarmaterialet, utan i de ständigt återkommande skadorna. Det senaste är att Gibbs kommer att missa hela säsongen på grund av att han måste genomföra ännu en operation efter att den förra misslyckats. Kom då ihåg att Robin Van Persie knappast kommer att kunna spela fler än 3-4 matcher från start innan säsongen hinner att ta slut. Lägg där till alla arsenalspelare som skadar sig gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång. Summan av kardemumman blir att vi aldrig lyckas mönstra upp det starkaste laget möjligt.

Visst, ni kan säga åt mig hur många gånger som helst att även andra lag dras med skador - vissa på sina nyckelspelare - men kom inte och säg att Arsenals trupp inte är skadebenägen. Det är i mina ögon ett smärre mirakel hur spelare som Gallas och Vermaelen inte råkat ut för den minsta lilla skada , utan spelar vecka in och vecka ut utan att skada sig.

Det var inte sen augusti vi hade mindre än 5-6 spelare på skadelistan. Ända sedan dess har vi gång efter gång fått se minst fem-sex spelare på skadelistan inför matcher och jag måste säga att det är smått absurt. Samtidigt har ett lag som Chelsea som mest haft 3-4 spelare uppsatta på listan och i de flesta fall har det handlat om småskador. Men där ligger även Chelseas nyckel till framgång. Visst gick det lite trögt för dem i december, men bortsett från det så har de dominerat nästan varenda motstånd de mött och det tack vare att de hållt sig relativt skadefria.

Manchester United har för första gången på länge fått känna hur det är att vara i Arsenals skor med tanke på att de - tillsammans med Arsenal - varit det mest skadedrabbade laget i ligan. Tänk ifall alla arsenalspelare skulle lyckas hålla sig friska över en hel säsong. Det kan nästan liknas vid en våt dröm då ett skadefritt Arsenal skulle ... skulle vara rena njutningen.

Men ja, vi kan inte gör någonting åt det faktum att vår trupp helt enkelt är extremt skadebenägen. Samtidigt som jag skriver det här så leder vi ligan och det med all rätt. Precis som någon - peripetie(?) - skrev så var det få gooners där ute som trodde att vi skulle ligga där vi ligger till inför den här säsongen och det är nästan så att man får nypa sig i armen för att se om det faktiskt är sant att vi leder. Inför drabbningen mot Stoke så är både Diaby och Sagna out och ja, det börjar nästan bli oroande. Jag vill inte ens tänka tanken på vad som skulle hända ifall ännu fler startspelare gick och skadade sig. Visst, nu har vi en del spelare på ingång igen, men frågan är hur länge vi kan klara oss med dessa återkommande skadebekymmer?

En annan sak som oroar mig är att våra anfallare verkar gett fan i att göra mål. Eduardo har visserligen gjort flera snygga framspelningar och även sett till att måla lite då och då, men han är kapabel till så mycket mer och skall helt enkelt göra fler mål på de chanser han fått. Arshavin gjorde igår sitt första mål sedan 13 december och alla de andra anfallarna verkar vara skadade 24/7.

Nu är jag inte helt dum heller. Jag förstår att Eduardo inte är 100 % återställd från sin horribla skada och jag förstår att Arshavin har det väldigt svårt just nu. Men faktum är att vi helt enkelt har problem med målproduktionen hos anfallarna och det är någonting som oroar. Samtidigt så känns det som om jag inte bör klaga så länge våra mittfältare fortsätter att producera framåt, men jag tror inte jag är den enda som är orolig över vad som händer när våra mittfältare slutar att producera mål. Kan Fabregas då göra en Ronaldo och leda sitt lag mot titlar genom att vecka in och vecka ut spruta in mål - som mittfältare?

Jag hoppas att jag inte låter för pessimistisk, för det är jag inte. Det mesta handlar om småproblem och vi ligger trots allt först i tabellen, så jag borde inte klaga. Men det finns som sagt flera stora frågetecken som på ett eller annat sätt bör rätas till. Om vi ska se till att vinna den där förbannade PL-bucklan så krävs det någonting extra och frågan är vad det där extra kan vara för oss? Just nu så är det Fabregas som är det där lilla extra, men kommer han att vara kapabel till att bära hela laget på sina axlar och kommer han att hålla i sin form hela säsongen ut? Personligen så anser jag att vi har alla chanser i världen att vinna någonting så länge han ser till att hålla sig skadefri. Så viktig är Fabregas för laget, då han i slutändan kan vara skillnaden mellan en titelvinst eller ej.

Det kommer att krävas mycket av detta Arsenal ifall vi ska gå hela vägen. Jag är riktigt optimistisk inför de nästkommande veckorna och jag tror mer än aldrig förr. Men om vi ska se till att på allvar utmana Chelsea (och MU...) om ligatiteln så måste vi bl.a räta ut de problem jag beskrivit i detta inlägg. Dubbelvinsten mot Bolton var en bra start och det har givit oss ett momentum inför nästkommande matcher. Så länge det där momentumet inte bryts så ser det ljust ut, väldigt ljust.

Läs mer

Sidor