Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Jag är trött

Kristonel Elwe – tor 30 jun 2011 kl 18:52

Jag är trött på allt snack kring Cesc Fabregas.

Jag är trött på alla transferrykten.

Jag är trött på Arsène Wenger.

Jag är trött på alla som tror på allt de läser.

Jag är trött på alla pengakåta spelare.

Jag är trött på blodtörstiga agenter.

Jag är trött på att behöva läsa om exakt samma fyra spelare varenda lilla dag.

Jag är trött på Barcelona.

Jag är trött på Sandro Rosell.

Jag är trött på Barcelona-supportrar.

Jag är trött på Spanien.

Jag är trött på alla lögner.

Jag är trött på alla löpsedlar.

Jag är trött på The Sun.

Jag är trött på Sportbladet.

Jag är trött på folk som läser Silly-bloggen på Aftonbladet.

Jag är trött på att våra spelare felciteras.

Jag är trött på vår titeltorka.

Jag är trött på historiens största tap-up.

Jag är trött på Twitter.

Jag är trött på alla sommaruppehåll.

Jag är trött på all besvikelse.

Jag är trött på alla mediokra värvningar.

Jag är trött på Manuel Almunia.

Jag är trött på påhittade rykten.

Jag är trött på Sky Sports.

Jag är trött på Alisher Usmanov.

Jag är trött på styrelsen.

Jag är trött på "insider-källor".

Jag är trött på labeln "selling club".

Jag är trött på slipsnissar.

Jag är trött på att en korv med bröd skall kosta mer än en pizza på Emirates.

Jag är trött på dumma beslut.

Jag är trött på den moderna fotbollen.

Jag är trött på Manchester City.

Jag är trött på att behöva lida.

Jag är trött på El Mundo Deportivo.

Jag är trött på all respektlöshet.

Jag är trött på allt hat.

Jag är trött på alla spekulationer.

Jag är trött på svikare.

Jag är trött på all arrogans.

Jag är trött på svordomar.

Jag är trött på The Daily Mail.

Jag är trött på all media.

Jag är trött kritik.

Jag är trött på optimism.

Jag är trött på pessimism.

Jag är trött på forum.

Jag är trött på Arsenal-Mania.

Jag är trött på girighet.

Jag är trött på frosseri.

Jag är trött på önskelistor.

Jag är trött på Piers Morgan.

Jag är trött på Arsenal.

Ta ett glas av valfri dricka, sätt er på en bekvämlig plats och läs igenom dagens inlägg av Arseblog. Riv inte verkligheten, snälla.

Läs mer

Vår status som toppklubb är hotad

Kristonel Elwe – ons 29 jun 2011 kl 16:37

Vår status som en toppklubb är för första gången på över tio år hotad. Det är skrämmande ord att läsa, och någonting som många fortfarande vägrar att acceptera, men det är dags att inse allvaret och sluta sväva bland molnen.

Det har gått sju år, en månad och fjorton dagar sedan Patrick Vieira lyfte den specialgjorda Premier League-bucklan på Highbury. Det var ett lag som hade tagit hela Premier League och stora delar utav Europa med storm. Ett lag fullt av världsstjärnor som Henry, Bergkamp, Pires, Campbell, Cole, Silva, Ljungberg och Vieira.

Spola fram bandet sju år och vi befinner oss i ett sommaruppehåll där fansen känner stor oro över transferrykten då två av våra bästa spelare - Cesc Fabregas och Samir Nasri - ryktas vara på väg bort dagligen. Vi har sedan 2005 inte vunnit en enda titel, inte ens Carling Cup. Och det har gått sju år sedan vi såg Vieira lyfta en titel som vi bara vart nära att vinna under ett (07/08) av de sex år som följt därefter.

Sedan 2006 har vi slutat fyra, fyra, trea, fyra, trea, fyra. Vi har visserligen nått Champions League-final, men det var för hela fem år sedan. Och de största prestationerna sedan den CL-resan '06 har varit två Carling Cup-finaler, som bägge slutat med förlust.

Vi har år in och år ut fått kämpa om en tredje- eller fjärdeplats under vårperioden, då vi som alltid rasat ihop snabbare än ett korthus. Vi har ett lag som periodvis blixtrat till, men som i det långa loppet misslyckats, totalt.

Domedagen är inte kommen, men det är dags att vakna och inse vart vi står som klubb. Vi har det redan nu svårt att dra till oss de bättre talangerna/spelarna ute i Europa medan Samir Nasri för bara ett par veckor sedan småflörtade med Manchester United. Det är just United och Chelsea som varit de stora spelpjäserna under de senaste fem åren och just nu tyder allt på att det kommer fortsätta i samma riktning.

Jag skrev för bara några dagar sedan att man inte bör stilla sig blind på vad motståndarlagen gör, men att Premier League-mästarna och fjolårets Champions League-finalister redan förstärkt med tre(!) spelare är smått sensationellt. Phil Jones, Ashley Young och David de Gea har alla tagit klivet över till mästarna som ser ut att fortsätta rusta upp inför nästa säsong.

Förra säsongen var kaotisk hos Chelsea, men Villas-Boas kan bli ett succédrag om man bara ger honom den tid han behöver. Lägg där till att de har hur mycket pengar som helst att slösa på exakt vem man än vill. Minns att det var mindre än ett år sedan då Chelsea såg ut att jogga hem ligan efter flera raka storvinster under hösten.

Manchester City gick om oss i slutet av säsongen och Liverpool och Tottenham har all chans i världen att utmana om en topplacering (top 4) om de får alla pusselbitar på plats. Arsenal har hittills varit väldigt tystlåtet och den enda spelare man värvat heter Carl Jenkinson och kommer från Charlton Athletic.

Det är naturligtvis alldeles för tidigt att döma ut Arsène Wenger, Ivan Gazidis och resten av gänget redan nu, men känslan man fått som Arsenal-supporter beskrivs fantastiskt bra i denna comic.

Nästa säsong - 2011/2012 - är troligtvis den viktigaste säsongen vi spelat på över tio år. Den kan inte bara avgöra ödet för vissa spelare, utan hela klubben. Ännu en titellös säsong kommer sätta ännu större avtryck än vad det gjort i år. Och om man trodde slutet på årets säsong var hemsk lär det bli katastrofartat om det slutar likadant nästa år.

Vissa menar att vi redan tappat vår status som en toppklubb, vilket är en åsikt jag kan acceptera, men våra vinster över Chelsea, Barcelona och Manchester United bevisar att vi fortfarande kan slå de bästa lagen i världen. Det gäller bara att hitta kontinuiteten, som är det som saknats under flera års tid. Andra menar att allt det här är rent struntprat, men det finns alltid en gräns som inget lag har råd att korsa. Det är en gräns som vi idag ligger alldeles för nära.

Det finns bara ett x antal år som man har råd att gå titellös innan ens status ute i Europa börjar sjunka. Just nu har vi fortfarande många världsklasspelare, en respekterad tränare, en fantastisk arena och ett klubbnamn fullt av historik och tradition, men ju längre tid det tar att vinna någonting, desto mer skadas klubben.

Vissa gillar att peka på Liverpool och skratta, men de vann Champions League 2005, var i final i samma turnering 2007 och var bara ett fåtal poäng ifrån att vinna Premier League 2009. Visserligen har deras fall påverkat klubben, men de är redan nu på väg tillbaka mot finrummet efter att Kenny Dalglish tagit över och visat vad han kan prestera. Och medan de har varit titellösa i fem år (bara ett mindre än Arsenal) väger Champions League-succéerna och 08/09-säsongen tyngre än Arsenals sex miserabla år.

Vi har fortfarande all chans i världen att vinna en titel, men tiden börjar bli knapp. Supportrarna har tappat tålamodet och är ständigt frustrerade. Tränaren har blivit utsatt för extrem kritik. Spelarna har antingen inte varit bra nog eller underpresterat gravt. Laget har saknat en identitet och misslyckats med att lära sig från sina misstag. Det finns hundratals problem att ta itu med, men prio ett på alla listor bör vara att vinna en titel.

Vi har inte samma ekonomiska rustning som Chelsea och Manchester City, samma klubbstatus som Barcelona eller samma vinstfacit som Manchester United, men det behöver inte heller vara ett krav för att vinna titlar. Arsenal har gjort det förr och kommer att göra det igen, men när det blir får tiden utvisa.

Allt är inte miserabelt, men allt är heller inte guld och gröna skogar. Vi befinner oss i ingemansland just nu. Arsenal kan antingen resa sig på alla fyra och storma Premier League och resten utav Europa på samma sätt som man gjorde i början av 00-talet, eller så kan man misslyckas fullständigt och inte ens sluta på en top4-placering.

Arsène Wenger var mannen som tog Arsenal från att vara ett mittenlag till att bli ett topplag, men han kan mycket väl bli samma man som tar oss tillbaka till mittenskiktet. Mycket mer än många anar står på spel under nästa säsong. Det är inte vilken säsong som helst, utan en säsong som troligtvis kommer avgöra vår status under resten av decenniumet. Fortsätter vi att vara ständiga förlorare, eller drar vi oss upp ur skiten? To be, or not to be, that is the question.

Läs mer

Fabregas, Cahill, Nasri, Samba...

Kristonel Elwe – mån 27 jun 2011 kl 23:00

Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba, Cesc Fabregas, Gary Cahill, Samir Nasri, Christopher Samba.

Det är som ni märker dessa fyra män som de senaste veckorna befunnit sig under strålkastarljuset, någonting de gör fortfarande - och lär göra så de kommande veckorna också. Dag in och dag ut finns det nya rykten, nya spekulationer och nya nyhetsartiklar att ta sig igenom där dessa fyra namn står i fokus.

Om man av någon anledning skulle få för sig att klona dessa spelare skulle vi alla vid det här laget vara paralyserade. Detta eftersom dessa namn står och stirrar på en vart man än vänder sig.

Om ni mot all förmodan ändå inte fått er dagliga dos av Fabregas, Chill, Nasri och Samba tycker jag att vi kör en snabbgenomgång om vad som hänt under de senaste dagarna:

**

Cesc Fabregas: Spanjoren befinner sig just nu på semester nere i katalonien och har just nu fullt upp med Campus Cesc som pågår fram till den andra juli. Barcelona som jagat honom ihärdigt under de senaste åren gjorde för bara ett par dagar sedan sitt första officiella bud som löd £27 miljoner. Man insisterade att det skulle bli det enda budet i sommar "eftersom Cesc inte kostar mer än £27 miljoner".

Enligt nya rapporter sägs dock Guardiola och Rosell vara beredda att bryta sitt löfte och lägga £35 miljoner på vår spanjor till kapten. Dessutom vill man lägga till add-ons som skulle föra upp priset till nästan £40 miljoner. Det är dock svårt att ta det ryktet på allvar efter vad som sagts på sistone.

Man sägs även vara oroliga över Fabregas senaste skadebekymmer, men allt som just nu skrivs i både engelsk och spansk media bör tas med en extremt stor nypa salt. Man får heller inte glömma att den lilla råttan Busquets gått ut i media och uttalat sig igen.

Innan vi lämnar Fabregas i fred bör ni alla läsa denna artikel som tar upp hela Cesc-gate från början till slut.

Gary Cahill: Boltons försvarsgeneral har under en längre tid varit ihopkopplad med Arsenal, men det är Christopher Samba som dominerat löpsedlarna under de senaste veckorna. Efter att Blackburn höjt priset på kongolesen har dock Arsenal vänt blickarna mot Bolton och Gary Cahill.

Enligt den respekterade journalisten Matt Law är Arsenals intresse seriöst, men spekulationerna som säger att en affär är klar är falska. Vi är däremot beredda att skicka Henri Lansbury, Carlos Vela, Emmanuel Eboue eller Armand Traoré åt andra hållet (på lån) ifall Bolton går med på att sälja engelsmannen till oss. Ingenting är klart, men Cahill skall vara prio ett.

cahill_torres.jpg

Gary Cahill - på väg till Arsenal? Foto: Bildbyrån.

Samir Nasri: Nasri befinner sig fortfarande på semester, men kommer snart att åka hem till London för att påbörja försäsongen med Arsenal. Inget kontrakt är påskrivet, men allt tyder i detta nuet på att Nasri stannar i Arsenal. Det är dock fortfarande oklart om han tänker skriva på ett nytt kontrakt eller stanna kvar året ut och bli bosman.

Christopher Samba: Kongolesen själv har flera gånger uttryckt sin önskan om att bli värvad av ett lag som spelar i Champions League. Däremot har det gått mindre än ett halvår sedan han skrev på ett sprillans nytt femårskontrakt med Blackburn. Laget som vill ha upp emot £15 miljoner för att släppa sin kapten.

Rovers anfallare Jason Roberts har nu gått ut i media och i princip avslöjat att Samba mer eller mindre vill till Arsenal genom att säga detta. Mycket tyder dock på att prislappen blivit alldeles för hög och att man nu hellre vill ha Cahill än Samba. Var dock så säkra på att ni inte hört det sista om Samba.

**

När vi nu lämnat dessa fyra herrar i fred kan vi återgå till lite intressantare nyheter, som att vårt bortaställ blivit officiellt. I mina ögon ser det mycket bättre nu när man valt att byta ut de ljusblåa shortsen till den mer mörkblåa varianten.

Det är fortfarande svårt att vänja sig vid stället då det är mycket mer annorlunda än våra tidigare bortaställ varit. Dock måste jag erkänna att jag gillar det, mycket mer än anat. Jag väljer dock att vänta med att bedöma det då jag först vill se det in action.

För er som är medlemmar här på Arsenal Sweden damp förhoppningvis en helt ny upplaga av Kanonmagasinet ner i brevlådorna under förra veckan. Där kunde ni läsa en briljant artikel av Kaj Poikela som tog upp spelet bakom kulisserna, nämligen i styrelserummet. Stan Kroenke och Alisher Usmanov äger tillsammans mer än 90 % av klubben, vilket naturligtvis avhandlades i senaste KM.

kroenke1.jpg

Stan Kroenke - majoritetsägare i Arsenal.

Nina Bracewell-Smith som satt i Arsenals styrelse fram till 2009 och ägde 15,9 % valde dock att hoppa av på grund av hittills okända anledningar. På sin Twitter (ja, den är riktig) har hon de senaste dagarna chattat med supportrarna och bl.a. svarat på frågor. Det här är vad hon bland annat har sagt:

I agree that current board should all go. They are passe. Have nothing more to give to the club at all. In time we will need a more dynamic pro-active, younger board, and a good directional leadership.

[They] couldn't handle a woman with power on the board. Felt insecure. Male chauvinism. Dein loves the club and although sometimes personalities fall out his contribution at Arsenal has been immense.

Som ni märker gav hon David Dein - som bland många supportrar är älskad - ett par varma ord, men det först efter att hon gått till skarp attack och sagt att han var "the root of all evil". Hon vet onekligen mycket mer om vad som pågått och fortfarande pågår bakom stängda dörrar än vad vi någonsin kommer veta, vilket får mig att bli orolig över hennes uttalande.

Det som pågår både i och utanför styrelsen är dock ett enda stort rävspel. YankeeGunner uttalade sig väldigt bra kring temat:

AFC is a business & will be run as such. Period. Any allusions about it being anything other are probably naive. Best way to vote is with ££. The modern business of football is an orgy of money & the only way to enjoy it as a fan is to simply watch the games.

It's never going back. Football's legacy as a blue-collar sport where fans helped run the club & fans & players connected is gone. Fans wants trophies at any cost. Board members want profits. Players want money. 2 groups are getting what they want. And it's not changing.

If arsenal finish outside the top 4 & don't sell all their season tickets & shirt sales drop. You can bet you'll see changes. Otherwise no.

Medan jag inte håller med i vartenda ord han säger är det tyvärr den bittra sanningen. Prio ett är inte längre att tillfredsställa supportrarna, utan se till att klubben går plus, tjänar pengar och investerar smart. Det går att påstå andra saker, men den moderna fotbollen har indeed utvecklats till en orgie av pengar där ekonomin numera är prio ett. Tråkigt, men sant.

Vidare finns det inte så mycket att prata om. Det finns löst snack om Juan Mata, Alou Diarra och Arturo Vidal, men det är ingenting jag tänker gå in närmre på den här gången. Mata är dock en värvning som skulle få både fans och spelare att bli exalterade, vilket i sin tur skulle höja hoppet och tankarna inför nästa säsong. Det är sådana värvningar vi bör vara ute efter, speciellt ifall Cesc och Nasri stannar, och inte bara utifall en av dem väljer att lämna.

mata.png

Juan Mata - en fantastisk fotbollsspelare. Foto: Bildbyrån.

Det här var dock allt för den här tisdagen! Inte ett av mina bästa inlägg, men det får duga under tristessen som bara förvärras av det regniga vädret. Vi hörs i vanlig tur och ordning redan imorgon eftermiddag! Ha det!

Läs mer

Loppis!

Kristonel Elwe – sön 26 jun 2011 kl 23:00

God afton! Det är skönt att se Ahldén tillbaka och tur är att han kom tillbaka helskinnad från västkusten. Om det vart Robin van Persie som åkt hade han säkert ramlat på en kullersten och brytit alla ben i kroppen (prognos: borta en halv säsong). Det var för övrigt nästan samma sak som hände mig senast jag befann mig på kusten. Nåja, jag klarade mig undan med en stukad fot, men då heter jag heller inte Robin van Persie!

Hur som helst fortsätter sommaren och idag fick alla London-bor erfara årets varmaste dag när temperaturerna gick över 30 grader celsius. Dum som jag var valde jag att genomföra ett två timmar långt gympass i ett gym utan AC (air conditioner). Jag vill inte överdramatisera någonting, men det var inte långt ifrån att man föll ihop pladask på golvet.

I Arsenal-världen fortsätter ryktena att gå heta och medan störst fokus ligger på de som vi för tillfället kopplas ihop med tänkte jag idag ta en titt på våra egna spelare och se vilka som kan vara på väg bort. Jag hoppas även att dagens rubrik inte missförstås då flera av de spelare jag tänker lista faktiskt inte är till salu. Dock har exakt alla spelare ett pris, till och med Ronaldo, Messi och Xavi.

______________________________________________________________________________

Cesc Fabregas

Anledning: Barcelona är desperata att värva hem katalanen från Arsenal som inte har någonting emot att varken flytta eller stanna. De spanska ligamästarna har dock inte ens varit nära att matcha den efterfrågade summan.

Efterfrågad summa: £40-45 miljoner.

Prislappens anledning: Har de senaste fem åren varit den spelare som gjort flest assist av alla spelare som spelat/spelar i de fem största ligorna i Europa. Har bara två spelare (Ryan Giggs & Frank Lampard) framför sig i listan över de spelare som gjort flest assist någonsin i Premier League (Cesc har 80 assists).

Har bärt Arsenal på sina axlar i flera säsonger och har dessutom börjat göra många mål från sin mittfältsposition. Har sedan 2004 varit statistiskt sett bättre än Barcelonas Xavi. Är endast 24 år gammal och har minst 10 år kvar inom toppfotbollen.

Intresserade klubbar: Milan, Barcelona.

Klubbar som varit intresserade tidigare: Inter, Manchester City.

fabregas_happy.jpg

Cesc Fabregas - en ryktenas man. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

Samir Nasri

Anledning: Har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt och har vägrat skriva på ett nytt. Kan stanna kvar i klubben ett år till, men är sedan fri att gå vart han än vill - gratis.

Efterfrågad summa: £10-15 miljoner.

Prislappens anledning: Skulle vara mycket dyrare ifall hans nuvarande kontrakt inte skulle löpa ut nästa år. Går således billigare ifall klubben tvingas till att sälja honom.

Intresserade klubbar: Manchester United, Inter.

Klubbar som varit intresserade tidigare: -

______________________________________________________________________________

Gael Clichy

Anledning: Har även han bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Är fast besluten på att flytta, trots att Arsenal kan tänka sig att ha kvar honom. I detta nuet ligger det dock inget konkret kontraktsförslag på bordet.

Efterfrågad summa: £8 - 10 miljoner.

Prislappens anledning: Är inte en av världens bästa vänsterbackar, trots att han då och då håller väldigt hög klass. Ojämnheten och det nuvarandra kontraktet drar ner prislappen.

Intresserade klubbar: Roma, PSG, Liverpool.

Klubbar som varit intresserade tidigare: Juventus, Bayern München.

______________________________________________________________________________

Denilson

Anledning: Trivs inte i klubben och är oönskad av supportrarna. Har flera gånger uttryckt sin vilja att lämna.

Efterfrågad summa: Flygbiljetter enkelriktat £5 - 8 miljoner.

Prislappens anledning: Spelat över 100 matcher för Arsenal och har massor av erfarenhet från både Premier League och Champions League. Sitter dock på en hög lön som ingen annan klubb kan tänka sig att matcha. Att han vill bort samtidigt som han är oönskad drar ner prislappen ett par miljoner. Kan gå för mindre än £5 miljoner om han själv får bestämma. Frågan är om klubben går med på det?

denilson_hull.jpg

Denilson är på väg bort! Foto: Bildbyrån.

Intresserade klubbar: Sevilla.

Klubbar som varit intresserade tidigare: Wolfsburg.

______________________________________________________________________________

Nicklas Bendtner

Anledning: Trivs i både klubben och staden, men vill desperat lämna för att få mer speltid. Wenger vill allra helst ha kvar honom, men står inte i vägen för en flytt.

Efterfrågad summa: £10-12 miljoner.

Prislappens anledning: Om man bortser från hur många matcher han spelat ute på kanten är hans målfacit helt okej. Är en stor och lång centertank som älskar att göra skitmål. Är fortfarande bara 22 år och har stor potential. Massor av erfarenhet från både Premier League och Champions League.

Har dock fått sparsamt med speltid och vill bort från klubben, två faktorer som drar ner priset. Kan säljas för billigare än £10 miljoner om man blir desperata.

Intresserade klubbar (just nu): -

Klubbar som varit intresserade tidigare: Sporting Lissabon, Borussia Dortmund, Blackburn, Newcastle.

______________________________________________________________________________

Manuel Almunia

Anledning: Trivs inte i klubben. Gått från första- till tredjemålvakt på ett halvår.

Efterfrågad summa: £2-5 miljoner.

Prislappens anledning: Var en gång i tiden en bra målvakt (07/08 - 08/09), men har de senaste säsongerna varit väldigt medioker, näst intill usel. Få klubbar som är intresserade.

almunia_utanfr.jpg

Almunia bör se sig om efter andra klubbar. Foto: Bildbyrån.

Intresserade klubbar: -

Klubbar som varit intresserade tidigare: Sevilla, Galatasaray.

______________________________________________________________________________

Flera spelare kan naturligtvis läggas till då Vito Mannone, Armand Traore och Sebastien Squillaci alla kan vara på väg bort, men det är dessa sex spelare som jag listat här ovan det ryktats mest om.

Min magkänsla säger att både Cesc (90 % säker) och Nasri (40 % säker) stannar, men som jag sade i början av inlägget har alla spelare en prislapp. Om Barcelona pungar upp med en större summa än £27 miljoner kan klubben mycket väl tänka till en gång extra innan man tar ett beslut. Detsamma gäller Nasri som kan bli tvungen att se sig om efter andra klubbar om han inte förlänger sitt nuvarande kontrakt.

Annars är det mer än säkert att vi kommer få ta farväl till vissa utav de spelare jag listat, men man får komma ihåg att man inte kan göra sig av med för många spelare på en och samma sommar. Det gäller att tänka på både trupprestriktioner och utsatta regler innan man värvar och säljer spelare.

Vilka tror ni lämnar klubben? Och hur mycket kan vi dra in på spelaraffärer? Tyck till i kommentarspåret!

Läs mer

Söndagens headlines!

Kristonel Elwe – sön 26 jun 2011 kl 20:15

Det börjar dra ihop sig nu när dagarna bara flyger förbi, men en sak förblir alltid likadan, nämligen alla transferrykten. Medan det igår var "99 % klart" att vi gjort klart med Ricky Alvarez, Gervinho och Alex Oxlade-Chamberlain är rapporterna helt annorlunda idag. Enligt officiella talespersoner från de respektive klubbarna har vi inte ens lagt ett formellt bud på de två förstnämnda, medan det fortsatt är väldigt oklart kring AOC. Herregud.

Tyvärr fortsätter Cesc Fabregas att dominera löpsidorna, men det är exakt samma tjat dag in och dag ut, vilket i all ärlighet inte ens är värt att ta upp. För er som ändå är intresserade ser det ungefär ut så här: Bla bla bla, bla bla bla, bla bla bla? Bla bla! Bla bla?!!?! Bla bla bla, ah, bla bla bla. Bla bla? Bla! Mycket snack, men ingen verkstad.

Ibland känns de engelska och spanska tabloiderna så himla meningslösa att man undrar om dessa "journalister" sitter och tittar på den här videon dagarna i ända. Det skulle inte förvåna mig alls, men nästan allting fotbollsrelaterat man läser under somrarna - även i de mer respektabla tidningarna som The Guardian och El Pais - håller så fantastiskt låg kvalitet att man börjar undra. Är det värt att försöka få jobb på t.ex. News Of The World nästa sommar? Jävlar vad Leo Messi till Arsenal-stories jag skulle pressa!

Alexandre Song Billong, Benoit Assou-Ekotto och Samuel Eto'o hamnade alla i luven på varandra när de för ett par veckor sedan spelade ACN-kval med sitt Kamerun. Enligt uppgifter skall Song ha vägrat skaka hand med Eto'o (efter en dust där Eto'o inte fått sin favoritplats reserverad) varpå de högsta hönsen ansett det minsann var orespektabelt och således bötfällt Song. Han måste nu betala £1337 £1355 i skadestånd.

song_kamerun.jpg

Song i Kameruns grön-röda ställ. Foto: Bildbyrån.

För att vara ärlig håller det hela dagisnivå, allt från "den reserverade platsen" till bötfällningen. Det känns lite som när man gick i lågstadiet och inte fick sitta bredvid vem man ville för att det annars skulle bli för stökigt. Man får inte glömma bort att Gallas och Nasri började bråka om exakt samma sak när Nasri för ett par år sedan tog Henrys "reserverade plats" som inte alls var reserverad.

Skall det vara så j-vla svårt att skriva sitt namn på en papperslapp och sätta den på ett säte, eller åtminstone låta ungtupparna veta vem som sitter vart. Det är inte så att ett landslag innehåller exakt samma 23 spelare varenda turnerings-, kval- och landskampsmatch.

Nej, det här får bli veckans kalkon, utan tvekan. Sedan får vi inte hoppas att relationerna blivit allt för frostiga mellan bråkstakarna. Vi minns ju att Nasri vägrade skaka hand med Gallas när vi i höstas mötte Tottenham på Emirates Stadium.

Efter all hårdbevakning av Alvarez verkar nu gårdagens inlägg varit helt meningslöst. Inter har nämligen lagt ett bud på £12 miljoner på argentinaren, vilket är exakt det Vélez vill ha för honom. Detta är dock bara rykten och kan vara en minst lika stor lögn som det var att han redan var klar för oss.

Vad som däremot hänt är att Romas sportdirektör Walter Sabatini yttrat sig om Ricky:

It's true we had a pre-contract agreement, but €15 million for Alvarez is a bit much. I believe a player should be paid what he is worth. Alvarez was born in 1988 and has room for improvement, but it's also fair to say he hasn't played very much in the first team.

Väl valda ord och ingenting man kan säga emot. Alvarez ser ut att vara en hyffsad spelare, men med tanke på att han gjorde sin första professionella fotbollsmatch för bara tre år sedan och sedan dess varit skadad för att den här säsongen bara ha spelat elva matcher från start, ja, €15 miljoner kanske är lite för mycket.

Det har funnits större argenstinska namn som flyttat till Premier League och floppat rejält. Att då förvänta sig att Ricky inte stöter på några problem med acklimatiseringen är som att skippa sätta dit frimärket på ett brev. £12 miljoner är trots allt en stor summa (låt er inte luras av alla överpriser under de senaste veckorna) och om Roma inte är beredda att betala det kan man förstå dem.

Enligt rapporter skall dock Inter ha lagt £12 miljoner (cirka €15 miljoner), men det återstå att se om det är sant. Om Arsenal verkligen vill ha killen bör man vara snabba som attan och lägga ett bud innan det är för sent. Vem vet, kanske han blir nästa Angel Di Maria. Och då får vi lägga till ännu ett namn på listan över spelare som varit millimeter från en övergång till Arsenal (Ronaldo, Cech, Messi, Yaya Touré, Alex Ferguson osv osv osv).

di_maria.png

Angel di Maria - en sublim spelare. Foto: Bildbyrån.

Gael Clichy har flera intresserade klubbar efter sig, bland annat storsatsande PSG, italienska kameleonterna Roma, Kenny Dalglish Liverpool och Newcastle. Nu säger dock Arsène Wenger att man vill behålla honom:

We have started talks with Gael and want him to stay.

Personligen tycker jag vi behöver ett nytt ansikte på vänsterbacken, men jag tänker inte stå för några vilda protester ifall Clichy väljer att stanna. Han har varit klubben trogen sedan 2003 och springer som en galning vecka in och vecka ut. Tyvärr står han för alldeles för många fatala misstag samtidigt som hans offensiv är väldigt svag, vilket är de två största anledningarna varför jag inte har någonting emot att se honom lämna.

Nu ser det dock ut som om han blir kvar i klubben, om han själv vill bli kvar, vilket nog kommer tas emot med blandade reaktioner bland fansen. Ingenting talar för att Baines, Enrique eller Izaguirre skulle komma in och dominera som de gjort i Everton, Newcastle och Celtic, men visst skulle det ändå kännas som en uppgradering.

Vad i alla sina da'r håller Thomas Bendtner på med? Under de senaste veckorna har han gått ut i media och antytt att man befinner sig i samtal med både Sporting Lissabon och Borussia Dortmund, men efter att Sporting Lissabon förnekat dessa samtal gör nu det tyska mästarlaget detsamma:

I told you after the season that we do not have any intention to sign another striker. Why should I change my mind because of someone’s [the press'] opinion?

Snart har sonen Nicklas inte någonstans att ta vägen och det ironiska med detta är att han mycket väl kan bli kvar i klubben. Wenger har tidigare sagt att han allra helst vill se dansken stanna, men om dansken inte hittar en ny klubb som passar honom (han vill knappast gå till Blackburn eller Newcastle) kan han mycket väl tänka om och stanna.

De fyra mest ihopkopplade spelarna med Arsenal har under dagens gång varit Jan Vertonghen, Jose Salomon Rondon, Emmanuel Riviere och Aleksandr Kerzhakov. Naturligtvis pratas det 24/7 om Alvarez, Gervinho, Samba, Cahill och Jagielka, men jag tror inte att jag behöver nämna det i varenda blogginlägg.

Smånyheter! Jack Wilshere kan bli tilldelad ännu ett långtidskontrakt, bara ett år efter att han förlängde sitt nuvarande kontrakt. Nigel Winterburn kan tänka sig att Arsenal släpper Cesc Fabregas för £40 miljoner och People.co.uk menar att vi vill ha både Samba & Cahill!

wilshere_united.jpg

Får Jack Wilshere skriva på ännu ett kontrakt? Foto: Bildbyrån.

Det är alldeles för tidigt att säga, men Kyle Ebecilio gör verkligen stora framsteg som får många att tänka att han kan bli någonting stort om han fortsätter att spela som han gör. Holländaren dominerade totalt i U17-EM och gör nu detsamma i U17-VM. Länkar till hans mål och prestationer kan ni hitta här! En annan som imponerade, fast bara i korta sammanhang, var Rwandas(!) Alfred Mugabo.

Sist men inte minst, titta vem som pryder Samir Nasris födelsedagstårta! Det betyder verkligen inte att han stannar, men det är ändå kul att se att han inte leker upp sig á la Adebayor (försökte förgäves hitta bilden där han posar med en spansk tidning).

Det här var dock allt för den här söndagen! Imorgon är det ännu en ny vecka och då bär det av till Bumbibjörnarnas sagolika fantasiland - hörs då!

Läs mer

Scoutingrapport (RA, G & AOC)

Kristonel Elwe – fre 24 jun 2011 kl 23:00

God kväll! Världen ligger öppen framför våra fötter då vi närmar oss ett par väldigt intressanta veckor.

Den första juli öppnar transferfönstret inom hela Europa och det är först då spelare kan börja flytta (en affär kan dock vara klar innan dess).

Den fjärde juli kommer majoriteten av spelarna återvända till London Colney för att påbörja förarbetet inför nästa säsong.

Den tionde juli lämnar flyget med desination Malaysia där man kommer att påbörja Asien-turnén.

Den trettonde juli spelar vi vår första försäongsmatch mot Malaysia XI som bl.a. både Chelsea (vinst 2-0) och Manchester United (vinst 3-2) mött tidigare.

Före, under och efter dessa datum kommer vi förmodligen få chansen att både välkomna och ta farväl av flera spelare. Under dagarna har vi kopplats samman kraftigt med tre olika spelare - Ricky Alvarez, Gervinho och Alex Oxlade-Chamberlain.

Denna trio sägs enligt flera källor redan vara på väg till Arsenal, men varför är vi intresserade av just dem? Och vad skulle de tillföra laget? Vad är deras styrkor och svagheter? Det är nu dags att ta reda på vilka de egentligen är!

______________________________________________________________________________

Ricky Alvarez

Ålder: 23
Klubb: Vélez Sársfield
Position: Offensiv mittfältare som kan spela på bägge kanterna vid behov
Tröjnummer: 11
Nationalitet: Dubbla meborgarskap - Argentinskt & Italienskt
Längd: 188 cm
Vikt: 84 kg

Karriär:

Ricardo Gabriel Alvarez (smeknamnet Ricky fick han efter den argentinska artisten "Ricky Wonderful") började sin fotbollskarriär genom att gå i faderns fotspår och spela pojkfotboll i både Caballito juniors och Club Parque. I bägge klubbarna imponerade han stort som fick storklubben Boca juniors att få upp ögonen för argentinaren.

I Boca juniors stannade han inte en längre tid, men han slöt vänskap med flera spelare, bl.a. Nicolas Gaitan som just nu spelar i Benfica. Till Boca juniors missnöje utvecklades han inte alls i samma takt som han hade gjort i de tidigare klubbarna. Eftersom man redan hade en stor talangbank valde man att låta Alvarez gå.

maradona.png

maradona är en av många världsstjärnor som spelat i Boca juniors. Foto: Bildbyrån.

Det var istället i Vélez Sársfield som Alvarez till slut skulle få chansen. Han spelade sin första professionella fotbollsmatch den åttonde juni 2008, men det tog bara en vecka innan han skadade sitt korsband i knäet och blev borta resten av säsongen.

När han väl var redo att göra comeback gick allting så fel det kunde gå. Hans korsband slets av innan han ens hunnit spela en fotbollsmatch och det blev en ännu längre väntan.

Efter skadeproblemen kom han dock tillbaka och under säsongen 09/10 lyckades han vara delaktig i hela tjugosex matcher, trots att majoriteten var inhopp. Sandro Orlandelli - scout baserad i Brasilien - som upptäckte honom ett par år tidigare hade inte sett honom på ett bra tag, men fick nu chansen att se hur bra han hade återhämtat sig från sina skadebekymmer.

Det blev ingen succésäsong, men trots det visade han upp sina framfötter flera gånger med sin bländade teknik och dribblingsförmåga. Det var dock under den pågående säsongen 2010/2011 som han verkligen blommade ut. Efter att Vélez drabbats av flera skador på mittfältet fick Alvarez hoppa in i startelvan och började leverera direkt.

Ricky började leverera insatser av högsta klass och han hjälpte sitt Vélez upp till ligaledning. Den här säsongen har han spelat 14 matcher där 11 varit från start. Han har gjort tre mål, fyra assist och blivit tilldelad två gula kort.

Styrkor:

Självsäker
Beslutsam
En väldigt bra dribbler
Kan ta sig förbi motståndarspelare på många olika sätt
Älskar att utmana
Stor och stark
Bra bollkontroll
Har en känslig vänsterfot
Väldigt versatil spelare (kan spela överallt på mittfältet)

Svagheter:

Spelförståelsen är inte den bästa
Tappar många bollar, trots sin styrka
Är ingen poängmaskin
Tar ofta fel beslut (trots att han är beslutsam i sitt agerande)
Går sällan rakt på mål
Har inte mycket utrymme för att utvecklas
Väldigt "rå" i sitt spel
Långsam
Ojämn i sitt spel

Intresserade klubbar:

Roma, Palermo, Malaga & Arsenal

Kostnad:

Cirkus €12 miljoner

Video:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=fOYCKI3q7mA]

______________________________________________________________________________

Gervinho

Ålder: 24
Klubb: Lille
Position: Högerytter
Tröjnummer: 27
Nationalitet: Ivorian
Längd: 179 cm
Vikt: 68 kg

Karriär:

Yao Kouassi Gervais - som han egentligen heter - är en produkt av den världsberömda ivorianska talangbanken Asec Mimosas Academy som bl.a. fostrat spelare som Didier Zokora, Emmanuel Eboué, Salomon Kalou och bröderna Touré.

Under sin tid i ASEC blev han känd som den bästa teknikern då hans förmåga att ta sig förbi motståndarespelare genom olika finter, tricks och dribblingar var anledningen varför han fick smeknamnet "Gervinho" från första början.

Efter att ha spenderat fem år i ASEC fick han en startplats i det ivorianska klubblaget Toumodi FC. Det blev ingen större succé, men trots det bar det iväg till Europa där han kom att spela två säsonger i det belgiska klubblaget K.S.K. Beveren.

Som nitton år gammal var han en av Beverens bättre spelare, men på grund av klubbens ekonomiska och sportsliga problem dök aldrig intresset upp från större klubbar.

Beveren var nära att få sin elitlicens indragen 2006, men klarade sig med nöd och näppe. Säsongen 06/07 slutade väldigt illa för både Gervinho och Beveren. Ivorianen fann sig aldrig till rätta och det belgiska laget slutade sist i den belgiska högstadivisionen.

Klubben var på väg i helt fel riktning, men ivorianen hade tur som var en av de bättre spelarna då han hade dragit till sig intresse från flera franska klubbar. Le Mans drog det längsta strået och under sin första säsong i Ligue 1 gjorde han stor succé. Redan då dök intresset upp från Arsenals sida, men varken Arsenal eller någon annan klubb vågade chansa, utan ivorianen blev istället kvar i klubben.

gervinho1.png

Gervinho - ivoriansk landslagsman. Foto: Bildbyrån.

Tillsammans med Romaric (som nu spelar i Sevilla) gjorde han en minst lika bra andrasäsong och trots att flera toppklubbar var fortsatt intresserade blev det Lille som tog hem hans signatur.

Inför VM 2010 fick han betyget 66/80 (61-70 - On his way to the top) när SKY Sports gjorde en "scoutingrapport" av honom.

I Lille har det blivit en ännu större succé där kulmen nåddes bara för ett par veckor sedan då han tog hem dubbeln med klubben. Under 10/11 gjorde han hela arton mål och tio assist (femton mål och tio assist i ligan) under 43 matcher (35 matcher i ligan).

Tillsammans med Hazard på vänsterkanten, Sow i mitten och Gervinho till höger skapade man ligans farligaste anfallstrio och det har nu fått massor av toppklubbar runt om i Europa att jaga alla tre!

Styrkor:

Anfallsmedveten
Poängmaskin
Bär ett stort register
Mångsidig
Har ett öga för målet
Stark
Snabb
Jämn i sitt spel
Bra på små ytor
Grovjobbare

Svagheter:

Inte så kvick
Använder sällan hela sitt register
Lätt att läsa
Gör enkla misstag
Får ofta beslutsångest
Gör sig sämre på andra positioner
Dåligt närkampsspel

Intresserade klubbar:

PSG, Newcastle, Manchester City & Arsenal. Atletico Madrid, Sevilla och Manchester United har tidigare varit intresserade.

Kostnad:

Cirkus €12-14 miljoner.

Video:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=TWRxbU_lvQs]

______________________________________________________________________________

Alex Oxlade-Chamberlain

Ålder: 17
Klubb: Southampton
Position: Högerytter som även kan spela centralt
Tröjnummer: 26
Nationalitet: Engelsk
Längd: 180 cm
Vikt: 70 kg

Karriär:

Det var när Alex fader, den f.d. Stoke- och Portsmouth-stjärnan, M ark Chamberlain ordnade en provspelning hos Southampton som han tog sitt första stora steg i sin karriär. Klubben som fostrat talanger som bl.a. Gareth Bale och Theo Walcott tvekade inte en enda sekund när de såg den sjuåriga Alex springa runt på fotbollsplanen, utan såg genast till att knyta till honom.

I Southampton har han stannat ända sedan dess. Han fick likt Jack Wilshere i Arsenal ofta spela med två till tre år äldre spelare bara för att han var för bra får sin åldersgrupp. Klubben hade seriösa tankar på att låta honom ta klivet upp till a-laget redan som 14-åring(!), men man valde att inte chansa, utan låta honom utvecklas i sin takt.

Sin debut i a-laget gjorde han den andra mars 2010 när han byttes in i en match mot Huddersfield Town (vinst med 5-0). Han blev i och med den matchen den näst yngste spelaren att ha spelat för a-laget med sina 16 år och 199 dagar, endast slagen av en viss Theo Walcott.

Han följde senare upp det med att göra mål i sin första match från start hemma på St mary's i ett Carling Cup-möte mot AFC Bournemouth. Man vann matchen med 2-0, bara dagar innan hans födelsedag (kommande 17 år).

chamberlain.png

Alex Oxlade-Chamberlain in action för Southampton. Foto: Bildbyrån.

En vecka senare skrev han på ett treårskontrakt med klubben och under den senaste säsongen (10/11) gjorde han 34 framträdanden, 10 mål och 9 assists för League One-klubben.

Styrkor:

Snabb
Kvick
En bra touch
Krigarinstikt
Bra passningsspelare
Intelligent
Extrem potential
Extrem talang

Svagheter:

Ung
Oerfaren

Väger för lätt i närkamper
Har ett mediokert skott
Har ibland svårigheter med att ta sig förbi motståndare

Intresserade klubbar:

Arsenal, Liverpool, Manchester United & Fulham.

Kostnad:

Cirkus £10 miljoner

Video:

[video:http://www.youtube.com/watch?v=6GdxEZWXGQw]

______________________________________________________________________________

P.S Det här är en sammanfattning av artiklar, rapporter, matchmaterial och åsikter. D.S.

Läs mer

Senaste nytt!

Kristonel Elwe – fre 24 jun 2011 kl 18:27

I juli månad kommer undertecknad att flyga iväg till Sverige för en tre veckor lång semester. Jag kommer att försöka hålla bloggen uppdaterad under månaden, men jag är rädd att det inte blir mer än ett par inlägg per vecka. Därför söker jag nu sex stycken gästbloggare som skulle kunna tänka sig att skriva ett inlägg var någon gång under juli månad.

Om ni vill yttra era åsikter inför en miljonpublik stor läsarskara får ni skicka iväg ett mail till kristonel.elwe@arsenal.se och anmäla ert intresse! Ni har naturligtvis fria händer att skriva om vad som helst. Om det blir fler än sex intresserade kommer jag att lotta fram de sex som får skriva ett inlägg var. Men det tar vi först om en vecka eller så.

Det största samtalsämnet har under dagen varit Barcelonas skamliga bud på Cesc Fabregas, som sägs ligga på £27 miljoner. Jag, ni, vi, ja, alla har pratat Cesc, Cesc, Cesc, Cesc och Cesc i princip varenda dag och jag är säker på att jag inte är den enda som är trött på allt snack kring spanjoren.

Det har numera blivit en tradition att vi varje sommar får vara med om en massa katalanskt skitsnack från både slipsnissar och spelare som sedermera följs upp av ett lågt bud på vår kapten. Det hela slutar naturligtvis med ännu frostigare relationer lagen emellan, samt att Fabregas stannar i Arsenal. Allt tyder i detta nuet på att det är exakt samma sak som kommer att hända även i sommar.

Däremot tror jag inte att Arsenal är lika desperata att hålla fast i sin kapten som man varit tidigare. Om rätt bud skulle trilla in skulle man nog överväga att låta honom gå. Tyvärr är dock inte Barcelona i närheten av att hosta upp den summa pengar det krävs att värva honom, vilket naturligtvis resulterar i att han stannar i Arsenal. Jag är beredd att sätta livet som insats på att Cesc stannar i klubben ännu ett år, och jag skulle inte vara förvånad om exakt samma sak sker nästa sommar, men det tar vi först då.

fabregas_barca.jpg

Cesc Fabregas - fortfarande en Gunner. Foto: Bildbyrån.

Innan vi byter tema kan jag dementera att Fabregas skall ha sagt detta, då det hela är en parodi som började i en fransk nätupplaga av en humoristisk tidning.

Maurizio Zamparini, president i Palermo, har medgett att flera klubbar varit intresserade av Ricky Alvarez, men påstår nu att Palermo inte har en chans att värva honom då han redan är "klar för Arsenal":

Alvarez? We had a specific interest we had in hand as early as January. Unfortunately, our mistake we did a quick run at the moment and has already signed for the 'Arsenal'.

Vad som bör tilläggas är att Zamparini bara för ett par dagar sedan sade att loppet var vidöppet för att ett par dagar senare nämna att Arsenal "bara var intresserade" av argentinaren med italienskt pass. Nu tar han tagit det hela ett steg längre och menar att han redan är klar för oss. Som ni märker själva är han en väldigt opålitlig man och ni bör ta hans uttalande med en stor nypa skopa salt.

Vad som däremot är mer eller mindre klart är att vi är väldigt intresserade av Alvarez. Velez sägs vilja ha upp emot £15 miljoner för killen, men samtidigt lär man vara beredda att släppa honom lite billigare. Just nu är det Roma, Malaga och Arsenal som det står emellan, men ännu är ingenting påskrivet, klart eller officiellt.

Vi får se vad som kommer att hända inom de närmsta dagarna, men magkänslan säger faktiskt att det blir Arsenal han går till. Som sagt, vi kan bara vänta, vänta och vänta.

zamparini.png

Maurizio Zamparani menar att Alvarez redan skrivit på för Arsenal. Foto: Bildbyrån.

Emmanuel Frimpong har flera gånger berättat om sin kärlek för Arsenal och har till och med funderat på att tatuera in klubbmärket, vilket dock inte blivit av. Nu säger han följande:

Arsenal FC is pumping through my veins. I will never leave Arsenal even if I get released I will beg on both knees to stay they’re going to have to escort me [out].

Frimpong är minsann en härlig snubbe, men var det inte han som bara för ett par dagar sedan erkände att han skulle bli tvungen att leta sig runt efter andra klubbar om han inte fick chansen i a-laget nästa säsong? När ghananen blev intervjuad i hemlandet berättade han även att Fabregas har "Barcelona DNA", vilket inte lär ha gått hem hos Arsenal-supportrarna.

Just nu verkar han vara en man med två ansiktshalvor, men att han älskar Arsenal går inte förbi obemärkt. Om han bara fortsätter att slita hårt, slipa till sitt spel och fokusera på hans karriär har han utan tvekan ett par lyckosamma år framför sig, men vad som händer med honom nästa säsong vet nog ingen, inte ens Wenger. Allt beror på hur bra han gör ifrån sig under försäsongen, men visst lutar det åt att han lånas ut ett halvår/år till ett engelskt lag.

Han har varit skadad i nästan ett helt år och som vi sett i fallen Eduardo, Ramsey, Rosicky och Diaby är det inte enkelt att komma tillbaka och dominera på samma sätt som man gjorde tidigare. Att spela nittio minuter vecka in och vecka ut skulle dock hjälpa honom mer än att sitta på bänken - eller till och med läktaren (reserverna) - i Arsenal.

Innan vi hoppar till sektionen med ihopkopplade spelare kan ni få reda på hur Theo Walcotts drömlag i 5-a-side skulle se ut (förresten, är det någon som har en aning om vad killen har på sig på den här bilden?), att Perry Groves vill sälja Cesc Fabregas och att Arsenal-supportrarna är förbannade efter att klubben stängt ner det officiella forumet. Sedan får vi inte glömma att Andrey Arshavin uppdaterat sin hemsida med ett par bilder på sin fru.

jagielka_toure.jpg

Phil Jagielka - någonting för Arsenal? Foto: Bildbyrån.

Spelare som vi ryktats ihop med under de senaste tjugofyra timmarna - bortsett från the usual suspects (Samba, Cahill & Gervinho) - är Evertons försvarsgeneral Phil Jagielka, Torinos mittbacksbjässe Angela Ogbonna, Hamburgs holländare Eljero Elia och Ipswich jättetalang Connor Wickham. Ni som vill se hur Ipswich kommande lagbuss ser ut kan ju kika in hur den ser ut här!

Vi kan även läsa om att M ark Randall - som under förra säsongen blev bänkad i League Two-laget Rotherham United - beslutat sig för att gå till League One-laget Chesterfield FC. Med tanke på att lönerna för fotbollspelare i League Two är högre än snittlönen är i Sverige lär Randall trivas alldeles utmärkt i Chesterfield.

Måste dock kännas tungt att spela inför 60,000 på Emirates (han blev inbytt under förra årets Emirates Cup) till att spela på en arena som heter B2net Stadium och ser ut så här (inget fult, men ett långt stenkast från Emirates Stadium).

randall.png

Mr. Randall - nu i Chesterfield. Foto: Bildbyrån.

Om ni vill ödsla lite mer tid kan ni läsa igenom det senaste inlägget från Untold Arsenal som är både intressant och underhållande. Ni kan även kika in detta gripande brev till Peter Hill-Wood från en livslång Arsenal-supporter. Bra läsning, även om det är negativt!

Igår avslutade jag inlägget med att påstå att vi behöver vänta, vänta och vänta, vilket faktiskt är detsamma jag kommer att göra idag. Vi behöver kanske inte vänta lika länge som den här olyckliga killen gjorde, men nog måste vi allt vänta.

Vi avslutar denna midsommarafton med en härlig video som igår kväll släpptes från klubben via YouTube. Det är en video som elegant visar upp Arsenals rötter till tonerna av Arsène Wenger (låter han inte lite som Darth Vader?) och det här är tydligen bara en i raden av videoklipp som skall släppas via YouTube-kanalen 1886dialsquare. Ta en nubbe, njut av vädret och se på videon! Glad midsommar!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=3INgXL12Qto]

Läs mer

Maffia = Arsenal?

Kristonel Elwe – tor 23 jun 2011 kl 18:06

Det var först imorse jag märkte att videon som jag igår nämnde som en modern klassiker inte fungerade. Därför inleder vi dagens blogg med den här fantastiska scenen från The Life And Times Of Tim. Om den inte ens får er att röra på smilbanden bjuder jag på en pint på valfri pub under nästa säsong!

Den första frågan jag ställer mig idag är: vad hände?! Efter att bortaklacken på Craven Cottage tagit i och sjungit "spend some fucking money" tog det bara några timmar innan vi kopplades ihop med världsstjärnor (nåja..) som Benzema, Falcao och Kaká. Snabbspola fram en månad och vi får istället dagligen läsa om spelare som Joey Barton, Peter Odemwingie och Jermain fucking Defoe.

Ursäkta svordomarna, det är inte riktigt min grej, det är nog Arseblog som har patent på det. Men ju längre sommaren går, desto nervösare blir man. Varför är det så tyst kring Denilson? Vart är egentligen Bendtner på väg? Har Almunia blivit spetsad av en tjur i Pamplona (därav tystnaden)? När blir Gervinho klar? Hur mycket kostar han? Är vi villiga att lägga över £12 miljoner på Samba, som Blackburn nu vill ha? Är Gary Cahill ett realistiskt köp? Varför kopplas vi längre inte ihop med stjärnspelare?

Vem ersätter Gael Clichy? Kommer Wenger hålla hårt i plånboken? Vem blir förstemålvakt? Hur länge blir Diaby borta? Kommer Nasri att förlänga sitt kontrakt? Kommer Cesc att glömma Barcelona? Måste vi inte köpa en centerforward? Manchester United och Liverpool har redan gjort klart med två spelare - när gör Arsenal klart med sin första? Har vi råd att vänta? Hur mycket har vi råd att spendera? Kan RvP hålla sig skadefri? Kommer vi värva någon mer än Gervinho och Samba/Cahill/en mittback? Puh!

Igår avslutade jag inlägget med att understryka att sommaren är lång, vilket den i all ärlighet är. Medan vi inte har all tid i världen med att vänta har det ändå varit förvånansvärt tyst från klubbens sida. För ett par år sedan läste jag en bok som hette Maffians Värld av Maud Webster. Det var en väldigt bra bok som berättade hur Cosa Nostra kom till, hur verksamheten utvecklades under mitten av 1900-talet och hur nära hela organisationen var att upplösa under slutet av 80-talet/början av 90-talet. Det fanns en mening som jag än idag kommer ihåg nästan ordagrant: när maffian befinner sig under strålkastarljuset är den som svagast, men när de arbetar i det tysta är de som farligast. Är det samma sak vi ser i dagens Arsenal?

Det är en ganska obskyr jämförelse att dra, maffian och Arsenal, men ni förstår nog min poäng. För bara en vecka sedan höll Ivan Gazidis en Q&A med medlemmar från AST och pratade bl.a. om att han själv redan kontaktat potentiella nyförvärv. Det är utan tvekande lovande att höra, men vi på utsidan har dock ingenting mer att gå på än transferrykten, som i 9 fall av 10 är falska, missvisande och ofta väldigt löjliga.

gazidis1.jpg

Vad smider Gazidis för planer?

Att Liverpool, Manchester United, Tottenham och Chelsea (syftar på Villas-Boas) redan hunnit förstärka sina respektive trupper är som att vara fem år igen och se hur ett annat barn slörplar i sig en god glass, kanske Solero, medan du själv inte har den där tiokronan att gå in på Konsum och köpa en glass du också.

Jag har ingenting emot att Arsenal har en något tyst approach, så länge vi står på St James Park med en trupp som innehåller nyförvärv som alla varit med och laddat upp med laget under försäsongen. Om man har turen med sig kan man vänta och ha chansen att få en spelare till ett reapris - t.ex. van der Vaart ifjol - men det är en riskabel chansning att ta, speciellt när man befinner sig i den situation som Arsenal befinner sig i just nu.

Arsenal får gärna vänta ett par veckor innan man gör klart med sina värvningar, jag har absolut ingenting emot det, men som supporter är det en ivrig väntan som enbart kan jämföras barnens väntan inför julafton. Och det var länge sedan vi fick vara med om en reaktion som denna (eller kanske denna?), vilket är exakt det som skulle behövas för att ge hela klubben en boost.

Jag är mer än säker på att den innersta kretsen (låter nästan som om jag beskriver storyn i Fahrenheit) jobbar för fulla muggar, men desto längre tid det tar att ro hem de värvningar som behövs, desto mer oroliga bör vi vara. Medan det inte är lika enkelt att göra en värvning som det är att svara i telefonen kan kontraktsförhandlingar dra ut på tiden, mer än anat. Tänk Aleksander Hleb (2006), Samir Nasri (2008) och Andrey Arshavin (2009) och Samir Nasri igen (2011).

arshavin4.jpg

Förhandlingarna mellan Zenit, Arsenal och Arshavin gick lika segt som sirap!

Trots detta bör vi visa upp tålamod och inte döma varken tränare eller styrelsemedlemmar innan säsongen drar igång. Bara ordet tålamod gör mig visserligen bara mer irriterad, speciellt efter allt som hänt de senaste säsongerna, men det är viktigt att vi kör vårt eget race istället för att stirra oss blinda på våra konkurrenter.

Vi har en uppsjö av problem att lösa (se början av inlägget) och det kommer att krävas mer än ett par veckor innan vi kan plocka bort gurkan från cheeseburgaren, om ni förstår mig. När den dagen kommer då vi kan fokusera 100%-igt på säsongsstarten kommer nog en stor klump i magen att försvinna.

Vi har bevisat att vi kan slå lag som Chelsea, Barcelona och Manchester United, att vi kan ta oss till cupfinaler och att vi kan slå svårhanterade lag som Wolverhampton och Everton på bortaplan. Det som saknas är ett par finishing touches, som det så fint heter på engelska.

BBAI1613CHL.jpg

Vi kan slå de bästa - men vi kan inte vinna titlar. Foto: Bildbyrån.

Om vi kan göra oss av med all slatt (sälja det som säljas skas), behålla det där mitt emellan (ryggraden) och få till lite finare skum (förstärka med klasspelare) kommer det bli en väldigt trevlig sommar. Om vi dessutom kan förbättra vår kontinuitet under nästa säsong kan det bara bli bättre. Det är så himla enkelt att säga, men så extremt svårt att utföra.

Det kommer att bli en lång, smärtsam och ivrig väntan, men vi får hoppas att man likt maffian presterar bäst under tystnad. Vi supportrar kan göra hur många önskelistor vi vill, men vi kan inte påverka vems underskrift klubben skall jaga. Nu gäller det bara att vänta, vänta och vänta.

Läs mer

Sommaren är lång

Kristonel Elwe – mån 20 jun 2011 kl 23:00

Du är flickan i reklamen,

som har tagit charmexamen,

TV-Shop är så på riktigt,

det du säger är så viktigt.

Det är med den här gamla godingen jag väljer att kicka off dagens blogginlägg. Sedan den blonda pojkspolingen med det klassiska efternamnet Svensson sjöng sig in i våra hjärtan (1999) har Arsenal varit i åtta cupfinaler, vunnit fem titlar och även hunnit med att gå titellösa i sex år.

Tiden går fort mina vänner och ibland önskar man att sommaren kunde göra detsamma, åtminstone nu när det är regnigt och grått utomhus. Det är fortfarande mer än tre veckor kvar tills vi spelar vår första försäsongsmatch mot Malaysia XI och spelarna är fortfarande ute och semestrar tillsammans med vänner och flickvänner (ja, hon är gravid). Fabregas verkar dessutom ha väldigt kul i Indonesien.

Hemma i London är det dock inte helt dött. Carlos Velas agent Eduardo Rodriguez har minst sagt varit upptagen då han av någon väldigt udda anledning talat med Arsenal upp till åtta gånger gällande mexikanens framtid:

I’ve had eight conversations with Arsenal, the most recent was last fredag, and Carlos is an Arsenal player, he’ll stay at Arsenal and is not for sale.

I morse spekulerades det vilt om hur dessa konversationer gått till och det bästa jag läste var nog detta:

Agent: "Can Carlos stay?" Wenger: "No".
Agent: "Can Carlos stay?"
Wenger: "No".
Agent: "Can Carlos stay?" Wenger: "No".
Agent: "Can Carlos
stay?" Wenger: "No".
Agent: "Can Carlos stay?" Wenger: "No".
Agent:
"Can Carlos stay?" Wenger: "No".
Agent: "Can Carlos stay?" Wenger: "No".

Agent: "Can Carlos stay?" Wenger: "OKEY HE'LL STAY HE'LL STAY".

Om vi skall ta en seriösare ton vill helt enkelt Wenger ge Vela en sista chans med en hel försäsong i benen. Om mexikanen skulle börja producera ur ingenting skulle det utan tvekan vara en positiv överraskning, men precis som många andra tror jag att hans tåg gått för länge sedan.

Han är ett typexempel på en supertalang som lovar mycket, men som inte infriar förväntningarna när det är dags att ställas på prov på riktigt. Naturligtvis har han hela tiden haft oddsen emot sig med minimal speltid och ständiga flights till Mexiko, men om Hernandez kan klara av de långa flygningarna och ändå producera bör Vela kunna göra detsamma.

vela_bolton.png

Carlos Vela - har tåget gått? Foto: Bildbyrån.

Det har funnits ett flertal klubbar som velat köpa loss honom och bland dessa är det belgiska Anderlecht som varit hetast på gröten. Man har tydligen talat med både klubb och spelare, men Vela vill inte lämna medan klubben inte vill sälja honom, än.

Vi alla vill naturligtvis att Vela skall flippa ur totalt och börja ösa in mål, men förväntingarna bör med all rätt inte vara för höga. Om han misslyckas är det här utan tvekan hans sista år i klubben, men om det är någonting vi lärt oss är det att man inte skall ropa hej förrän man är över bäcken.

Allt prat om Mexiko fick mig förresten att minnas den här klassiska scenen som jag än idag skrattar åt som en galning. Inte för att det har någonting med Arsenal att göra, men lite humor skadar aldrig!

En annan yngling som det går lite bättre för är Ryo Miyaichi. Som vi alla vet har han gjort dundersuccé under sina första sex månader som professionell fotbollspelare och den holländska klubben har hela tiden påpekat att man vill behålla honom ett år till. Enligt martin van Geel har man dock börjat tveka:

With Sekou Cissé and Jerson Cabral, we have two players who play in the same position as Ryo. We can’t turn a blind eye to this. We will have to analyse the situation and decide whether it makes sense to loan Ryo again. Ryo is definitely worth it. The kid played amazingly well for us, but we need to look out for our own players.

Arsenal har tagit beslutet att man tänker låta Ryo stanna ett år till i Eredivise, men den här gången vill man ha betalt av Feyenoord. van Geel ger blandade budskap i sitt uttalande, men det mesta tyder på att japanen som redan gjort sig hemmastadd i Rotterdam stannar ännu en säsong.

Ryo kommer dock att medverka under Arsenals försäsongsturné i Asien (lär höja intresset ännu ett snäpp) innan han återvänder till Holland. Klubben skall även försöka få ett arbetstillstånd, trots att han ändå kommer att lånas ut. Som många andra redan sagt är han lite för rå än för att utmana om en plats i Arsenal och det bästa för honom är att spela nittio minuter vecka in och vecka ut. Steget från Eredivise till Premier League är enormt och det gäller att han är redo från topp till tå när han väl tänker ta det steget.

ryo.jpg

Ryo - en succétalang. Foto: Bildbyrån.

Blackburn Rovers tränare Steve Kean har för första gången uttalat sig om både Phil Jones - som lämnat för Manchester United - och Christopher Samba - som ryktas vara på väg till Arsenal:

We don’t have to sell him [Samba]. He signed a five-year contract in the last window. He’s one of the players we would like keep. I said earlier this year you are always going to have interest in your good players. It means they’re playing well and you’re playing well as a team. We’re going to try and hold on to all our good players.

It was difficult with Phil because he got the opportunity to go to Manchester United and he wanted to play Champions League football now and we’re not there yet. I’m sure we will be in the next three or four seasons.

Det som sticker lite extra i ögonen är väl den sista meningen som med all seriositet inte kan vara seriös. Det är skönt att man siktar högt, men när Blackburns nya ägare Balaji Rao och Venkatesh Rao avskedade Sam Allardyce med anledningen att man ville att klubben skulle spela som Barcelona och nå Champions League tänkte man att de inte hade alla hästar i stallet.

Jag tänker inte klandra deras målsättning, men det är lite som när Balotelli påstår att han är bäst i världen för att sekunden senare misslyckas med någonting så enkelt som att få på sig en träningsjacka.

Hur som helst är det väldigt väntat att de vill hålla kvar sin kapten i klubben, vilket alla lag utom Newcastle verkar vilja göra. Samba är hjärtat i deras defensiv och att tappa både Jones och Samba så tätt inpå varandra skulle vara katastrofalt för deras del. Därför tror jag inte att de vill släppa kongolesen för en så billig summa som £9/£12 miljoner, trots att det ungefär är exakt vad han är värd.

Om vi vill ha en chans att få Samba måste man antingen punga upp med exakt så mycket pengar som Blackburn vill ha (precis som Barcelona borde göra re: Cesc) eller hoppas att han känner sig missnöjd och lämnar in en transferansökan, vilket i mina ögon inte är en lösning. Om däremot Blackburn köper in en eller två mittbackar kan de släppa sitt fyrtorn där bak, men i detta nuet känns det inte troligt.

Det snackas hela tiden om Gary Cahill och Christopher Samba, men desto mer tid det tar, desto mindre tror jag att vi kan ro hem en av dessa försvarsgiganter. Som tur är har vi ända fram till den 31 augusti på oss, men vi borde inte göra samma misstag som vi gjorde med Squillaci, utan värva alla spelare innan försäsongen startar så att de hinner hitta sin plats i laget.

samba2.jpg

Blir det Samba i sommar? Foto: Bildbyrån.

Fransk media rapporterar idag att Gervinho i princip skall vara klar för Arsenal (det enda som saknas är en underskrift) medan annan media rapporterar att Lille vill ha £14 miljoner medan Arsenal är beredda att ge £10,6 miljoner. Det är nog dags för Unibet att kika på ett bet där man kan lägga pengar på när Gervinho presenteras officiellt. Just nu känns det som det kan vara allt från imorgon till slutet av augusti.

De största transferrykten under dagen består av att Nicklas Bendtner skall vara på väg till Borussia Dortmund (dock för under £10-12 miljoner), att Peter Odemwingie (nej tack!) jagas av Arsenal medan M. Fellaini (ja tack!) och Moussa Sissoko (nej tack!) även de skall finnas på vår intresselista.

I övrigt säger vi grattis till vår ex-gunner Remi Garde som rott hem jobbet som tränare för Lyon. Vi kan även tillägna oss ett skratt åt den officiella hemsidan som listar säsongens höjdpunkt för Denilson som kom mot Everton då han "var med och byggde upp" ett anfall som slutade i ett mål. Tragikomik.

garde_remi.png

Remi Garde under tiden i Arsenal. Foto: Bildbyrån.

Sist men inte minst får ni gärna ta en titt på årets löjligaste röda kort när Thierry Henry visades ut mot Portland. Vi får även reda på vem det är som Arsenal-fansen själva ser som klubbens bästa målvakt genom tiderna. Sedan får ni inte missa en av mina absoluta favorit-twittrare ArsenalGent som gång på gång står för klassiska Chelsea- och Tottenham-hån.

Innan vi tar farväl för denna gången måste jag erkänna att jag dag efter dag oroar jag mig för massor av saker inför både vår försäsong och riktiga säsong. Vi har många problem att ta itu med och trots att det återstår en hel del tid är jag väldigt orolig inför nästa säsong. Men det tar vi en annan gång. Kanske är det skönt att sommaren är lång, eller vad säger du Tomas Ledin?

Läs mer

Kort och gott

Kristonel Elwe – mån 20 jun 2011 kl 23:00

If Carlsberg did transfer windows - they would probably be the best in the world.

Det är ju nästan så att man önskar att ölsyndikatet hanterade transferfönstret. Tänk vad underhållande det skulle kunna vara.

- Arsenal är beredda att släppa Denilson för £2 miljoner och en hel årsförbrukning av Heineken.

- Byt ut Heineken mot Estrella och vi har en deal.

- Deal!

Nåja, riktigt så skulle det kanske inte gå till, men ni förstår vart jag vill komma. Den nya veckan har börjat och vi har inte gjort några framsteg värvningsmässigt medan det är fortsatt oklart om Nasris framtid. Fabregas lär precis som vanligt stanna, trots att en majoritet av supportrarna inför varenda sommar är "fullständigt säkra" på att han lämnar.

Barcelona fortsätter att leka sandlåda, men det är ingenting vi kan göra åt. Mes que un club, som sagt. För övrigt har vår spanjor till kapten träffat en ny pärla och vi får hoppas att det långvariga förhållandet med Carla Garcia inte skapat för många mentala ärr. Eller som en av mina vänner uttryckte sig:

Fan vad nice för Cesc! Måste vara tungt när det tog slut med förra då det bör ha satt sig mentalt i hans spel om inget annat. Nu när han får ligga kommer han spela som en kung nästa säsong.

kan man ju också se på saken...

Nasri befinner sig annars på semester och verkar låta agenten göra skitgörat medan Fabregas fått äran att bli tilldelad samma hotellrum som Barack Obama bodde i för ett par månader sedan. Sedan får man inte glömma bort Robin van Persie som festade loss med sin fru och Tiesto(!) igår kväll. Ibland måste man bara älska Twitter!

Fick denna fina notis på min telefon idag (inte min skärmsläckare) och då undrar man naturligtvis om webteamet verkar ha lika tråkigt som oss i sommar. Undrar bara vilka vi spelar 0-0 mot just nu. Eller som briljante Tim Stillman sade: I'm backing Arsenal for a big win in the second half. Humor!

Det mesta tyder på att André Villas-Boas skriver på för Chelsea inom ett par dagar, vilket antingen kan visa sig bli ett genidrag eller en enda stor flopp. Villas-Boas skall ha betalat sig ur sitt kontrakt för hisnande £13 miljoner, men naturligtvis har Roman Abramovich lovat att han skall få tillbaka de pengarna ur hans egen ficka.

Det är för övrigt roligt att se hur klasslösa (kan man säga så?) Chelsea-supportrarna är. Här stöttar man inte laget, spelarna eller tränaren, utan mannen som pumpar in miljard efter miljard till klubben. Det roligaste var när en Chelsea-supporter ville leka viktigpetter och antydde att Chelsea vunnit lika många titlar som Arsenal. Trots att laget från västra London vunnit fler titlar än oss under de senaste åren bör man påminna sig själv om hur många titlar man egentligen vann innan en viss ryss kom in med sina oljepengar.

Jag vet, jag vet, det är smått löjligt att hacka på andra lag, men Chelsea gick för bara någon vecka sedan ut med att man inte sålt tillräckligt många säsongsbiljetter och under ett par dagar kunde vem som helst - exakt vem som helst  - gå in på deras hemsida och köpa ett säsongskort. Och ändå vill man flytta till en större arena, trots att man inte ens kan fylla den nuvarande. Bra där.

Nu finns det dock massor med fel på Arsenal, Arsène Wenger och vårt lag. Precis som vi gör narr med våra rivaler gör våra rivaler narr med oss. Det går runt i cirklar, hela tiden, oavsett hur framgångsrik man är.

Annars kan vi idag läsa om att Benik Afobe kan vara på väg till Millwall och Goal.com (jag vet, jag vet...) utser redan "nästa Ryo Miyaichi", trots att Ryo inte ens blommat ut. Det roligaste är att man anser att elva år äldre spelare kan bli "den nästa Ryo". Bra där, ännu en gång.

Jag skulle mer än gärna vilja publicera min artikel om en viss Arsenal-legend på bloggen, men vissa saker måste vara exklusiva för medlemmar! Kanonmagasinet är dessutom en fantastisk klubbtidning, så passa på att bli medlemmar inför nästa säsong (fr.o.m. 1 juli!).

Roligare än så blir det inte idag. För en gångs skull tänkte jag hålla bloggandet kort och koncist, vilket jag hoppas att jag gjort. Innan vi tar farväl av varandra tänkte jag bädda in en Arsenal-video i inlägget. Ni har säkert sett den hundra gånger om, precis som jag själv, men jag kan helt enkelt inte få nog av den! Nu en rejäl middag innan det är läggdags! Ha det!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=H1BnffTSl_k]

Läs mer

Sidor