Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Massor av transferrykten

Kristonel Elwe – sön 30 maj 2010 kl 10:38

God dag. Ljudbloggen skjuts nog upp tills imorgon då tiden ännu en gång inte räcker till. Det blir således ett kort - men ändå läsvärt - inlägg idag. Sommaren rullar på och precis som jag skrev igår börjar nyhetstorkan komma igång rejält. Det finns dock en del intressant att ta upp!

Låt oss börja med lite VM-nyheter. Som vi alla vet fick Diaby en plats i frankrikes preliminära VM-trupp. Sedan fick han även behålla sin plats när truppen skalades ner till 23 man. Diaby åker med resten av det franska laget ner till Sydafrika alldeles snart och vår franske mittfältare ser verkligen fram emot det:

I'm proud just being part of that group. There is a great atmosphere and, although I don't talk much, I get on really well with everybody. Of course I'd rather play a lot but if I don't, I'll accept it and I'll do my best to help out. The most important thing is not for me to play, it's for the team to win. I like that system [4-3-3] better, especially if I don't play in front
of the defence but rather on the right or left side (of midfield).

Man kan väl ändå säga att det var en högoddsare att Abou - av alla - skulle komma med i den 23 man stora truppen, före namn som exempelvis Benzema och Nasri. Men Diaby har gjort en bra säsong (dock miserabel mot slutet) och förtjänar sin plats i VM-truppen. Han lär inte få alltför mycket speltid, men vad jag förstått det som är det bara en ära att vara med.

diaby_arsenal.jpg

Diaby är en av Arsenals fyra fransoser som får åka ner till Sydafrika. Foto: Bildbyrån

Igår lyckades RvP med bedriften att skada sig under träningen. Det var riktigt oväntat måste jag säga. Den mannen brukar ju inte vara skadad så ofta. Skämt åsido tror jag inte att det är så allvarligt som vissa tror att det är. Jag är rätt så säker på att det var en försiktighetsåtgärd av läkarteamet. Jag blir minst sagt förvånad om han skulle missa VM på grund av det.

Fabregassåpan fortsätter och det är så himla roligt att se hur uppgifterna skiljer sig åt i varenda tidning. En källa säger att Barcelona inte är villiga att betala mer än £38 miljoner, medan en annan säger att affären nästan är klar då Barca lagt £50 miljoner och är beredda att lägga £10 miljoner till. Den affären måste ha gått fort med tanke på att Hill-Wood för tre dagar sedan sade att Barcelona inte ens tagit kontakt med Arsenal. Kul. Cesc Fabregas är fortfarande en Arsenal-spelare och kommer fortsätta att vara det om ingenting drastiskt händer, kom ihåg det.

Det pågår just nu en intressant diskussion kring prestationsbaserade löner i forumtråden "Styrelse & Ägande". Det diskuteras även om Arsenal bör införa sådana eller ej. Mycket intressant om jag får säga mitt. Kika in där!

Så, transferryktena sprider sig lika fort som dataspelsberoende i Sydkorea. Låt oss diskutera de som kan vara på väg bort först. Förutom att det ryktas om Cesc dag in och dag ut sägs det nu att Inter vill värva Sagna ifall Maicon skulle flytta på sig. Det är väldigt lösbaserade rykten, men kom ihåg vad Sagnas agent Cristophe Mongai sade för ett par månader sedan:

It was an informal meeting. I personally think that Sagna couldbe a realistic option for Inter if Maicon leaves at the end of the season. I could speak with Inter again then, who knows. Anyway, I would like to stress on the fact that Sagna is happy in London and enjoys playing for Arsenal. Obviously that does not mean he is staying for sure because footballis business in the end.

Jag har dock svårt att se Sagna lämna, men vem vet egentligen någonting i den här galna transfercirkusen? Han har dock inte ryktats fram och tillbaka, så läget lär vara lugnt, än så länge. Förutom Sagna sägs det även att Sol kan vara på väg bort. Celtic är riktigt intresserade av att signa engelsmannen och de är beredda att ge honom ett lukrativt 2-årskontrakt + en bra lön. Campbell har sagt att han är intresserad av att lyssna, vilket man kan förstå. Jag tror dock att Sol väljer att stanna. Speciellt när Silvestre, Senderos och eventuellt Gallas kan vara på utgång.

Vilka spelare är då Arsenal intresserade av att värva? Naturligtvis många (vi har blivit förknippade med 100 spelare de sista tio veckorna), men så länge Arsenal inte funderar på att skaffa sig en 100 man stor trupp lär 95 % av alla rykten vara falska. Idag kunde man t.o.m vakna upp till Daily Star som påstår sig veta att Joe Cole skulle vara klar (inom kort?) för Arsenal. Jag har dock svårt att tro att det skulle ligga någon som helst sanning i det, med tanke på vilka lönekrav killen har.

cole_chelsea.jpg

Joe Cole på g till Arsenal? Foto: Bildbyrån

Mittbackar kommer att bli en bristvara alldeles snart, och där behöver Wenger förstärka. Tony Adams skall ha rekommenderat Steven Taylor från Newcastle och nu sägs det att Arsenal överväger att lägga ett bud på £5 miljoner på honom. S. Taylor är nog mest känd för att ha gjort det här. Rätt så ... imponerande. En annan mittback det pratas om är Laurent Koscielny från L'Orient. Han har dessutom någonting att säga, nämligen följande:

To play in England for a club like Arsenal would be my biggest dream.

Ännu en gång har jag svårt att tro att det skulle vara sant. Mest med tanke på detta. Likt väldigt många andra förstår jag inte varför Arsenal väljer att gå ut med rykten på den officiella hemsidan. Det är verkligen inte rätt verktyg att använda sig av och man lär dessutom inte mängder av fler besökare på grund av "sitt genidrag". På Arsenal.com skall bara allting som är officiellt finnas, ingenting annat. Wenger vill sköta sina transfers i det tysta och det finns ingen som helst chans att han skulle tillåta en av sina targets placera sig där. Koscielny verkar dock vara en intressant spelare, men jag tror att det finns bättre alternativ ute på marknaden.

Precis som jag kunde rapportera igår förmiddag skall vi tydligen ha lagt ett bud på Hugo Rodallega. När detta bud skall ha lagts framgår dock inte. Jag har ännu en gång svårt att tro att det skulle vara sant med tanke på att vi har nog med spelare på anfallssidan.

En intressant mittback som vi kopplats samman med är Pape Diakhate från Dynamo Kiev. Jag har läst på lite om honom och jag tror att han kan skulle passa perfekt in i Arsenal. Dessutom känns det som en superb Wenger-värvning. Dessutom har det bara ryktats om honom i tidningar som vanligtvis brukar vara trovärdiga. Vem vet, kanske vi får se ett stycke Diakhate i Arsenal?

Igår och i förrgår kunde vi läsa att Ramseys rehab går bra samt att han kan vara tillbaka inom 3-4 månader. Efter att ha råkat klicka in mig på det här och det här och det här kan jag ingenting annat än längta efter en frisk Aaron.

Det var allt för idag. Nu får ni drängar och pigor ha en trevlig söndag! Hej!

fa52z7.jpg.gif

Henry önskar er en trevlig söndag!

Läs mer

Merida lämnar och Arshavin fyller år!

Kristonel Elwe – lör 29 maj 2010 kl 14:47

Hej på er alla! Dagarna börjar gå allt segare och segare i takt med att nyheterna blir allt färre och färre. Dessutom har jag inte hunnit börja fila på några specialinlägg än, men det kommer. Det lilla som hänt under det gångna dygnet sammanfattas dock som vanligt i dagens inlägg. Låt oss hoppa in i dagens blogg!

Idag blev det officiellt att Merida lämnar Arsenal för Atletico Madrid. Presentationen utfördes nere i Spanien redan igår, men det var först idag som följande notis kom upp på Arsenal.com. Merida kommenterar naturligtvis övergången och säger följande:

Wenger looked after me and my family since I arrived in London. Merida continued. I have a very good relationship with him. I am and I will be eternally grateful. Obviously he is not pleased with my departure, but he wished me luck and behaved like a gentleman. The English league is more physical - very strong players with a very direct game. The Spanish league has a lot of quality and will benefit my game.

Det är tråkigt att vi går miste om en så talangfull spelare som Merida, men jag kan ingenting annat göra än att förstå hans val. Om jag nu vore en professionell fotbollspelare likt Merida skulle även jag ta beslutet att flytta (om jag nu inte hade ett så stort Arsenal-hjärta som jag har idag). Merida kommer att få mycket mer speltid i Atletico Madrid och kommer dessutom få mäta sig mot allra de bästa. Dessutom är han en AM-supporter sedan barnsben. Det han kommer att få göra i A. Madrid fick han inte göra i Arsenal, mycket på grund av det faktum att han låg så långt nere i hackordningen. Spelare som Diaby, Denilson, Fabregas, Ramsey, Rosicky, Nasri och till viss del Eboue gick alla före honom. Då kan man förstå att en flytt till ens favoritlag lockade mer än att försöka fortsätta kämpa, trots att jag hellre hade sett att han valt det sistnämnda.

merida_bolton_away_goal_celebration.jpg

Merida är ingen Gunner längre!

Fabregas vara eller icke vara är fortfarande ett hett mediaämne. Idag kan vi för första gången den här sommaren läsa ett citat av Laporta som kanske kan glädja oss. Laporta säger följande:

We will not sign any players for above market value. We are interested in signing Cesc and Arsenal know that but we will not pay an exorbitant price for any player. When it comes to market prices, we'll strengthen where we can but will not pay an unrealistic price.

Vi vet sedan tidigare att Wenger och ledningen - med en viss Hill-Wood i spetsen - inte kommer att släppa Fabregas för en vedervärdig summa. Om nu Fabregas skulle lämna (vilket blir allt svårare att tro) skulle han gå loss för drömsummor, någonting Barcelona inte är redo att betala om man ska tro Laporta. Cesc är helt enkelt en av världens bäste spelare och då får man se till att punga upp lite pengar också. Men precis som jag tidigare sagt börjar nästan allting tala åt att han stannar i Arsenal. Dessutom måste Barcelona ta hänsyn till sin redan stora skuld (hur stor den än må vara...).

Hur vi än vrider och vänder på det finns det bara två alternativ som känns aktuella och troliga - 1) Vi behåller Fabregas 2) Vi är villiga att släppa Cesc för en summa mellan £50-80 miljoner, om Barca är redo att punga upp så mycket för honom. Jag tar i nio fall av tio alternativ nummer ett, men alternativ två är inte helt fy skam det heller.

Igår fick vi nyheten att Ramseys rehab går bra och idag får vi följande rapport av Chris Gunter:

I saw him last Sunday, he's doing really well. He is hoping to start running in a few weeks, then there will be three or four more weeks before he can kick a ball. He's over the disappointment now, and he is focusing on getting back. It was a terrible thing to go through, but one I am sure that in years to come he will look back and say it made him stronger.

Om allt vill sig bra kommer Ramsey att vara tillbaka inom 3-4 månader, vilket inte är alltför långt in på hösten. Sedan väntar naturligtvis ytterligare en månad för att bli helt spelvan (och spelklar), men allt som allo kan vi räkna att han är tillbaka någonstans i mitten/slutet av oktober. Goda nyheter alltså!

Idag passar vi även på att gratulera Andrey Arshavin (Andrej Arsjavin) då han fyller hela 29 år. Grattis! Hans födelsedag har även uppmärksammats på hans egen hemsida - med en liten blombukett.

Tänkte idag ge er lite inside-info om våra nya matchställ. Som de flesta vet har nästan alla lag förutom Arsenal släppt nästa säsongs matchställ. Vårt bortaställ släpps 13 juli och vårt hemmaställ släpps 29 juli. Jag kan dock säga att matchstället är klart och redo (har varit ett tag), och att spelarna även fått se det och testa det. I och med provningen sade Song att han älskar vårt nya hemmaställ, men att han inte är så mycket för bortastället. Det ni!

song_celtic.jpg

Song gillar vårt nya hemmaställ! Foto: Bildbyrån

Innan ni vi avslutar inlägget med en sevärd video borde alla se denna bild som är gjord i Paint (ja, Paint!) av en medlem på Arsenal Mania. Man måste säga att det är riktigt bra gjort. Dessutom är den väldigt snygg.

Sist men inte minst borde målvaktsproblemet vara löst om några säsonger. Vår supertalang Wojciech Szczesny har som vi alla vet haft en väldigt lyckosam period i Brentford. Det mesta som hörts har aldrig setts. Men nu kan vi äntligen se med egna ögon vilken härlig målvakt vi har till vårt befogande. Se och njut! (Tack för idag, hörs imorgon!)

Läs mer

Helt dött är det trots allt inte

Kristonel Elwe – fre 28 maj 2010 kl 00:00

God afton. Precis som jag skrev igår har jag haft fullt upp på sistone och hann således inte med att skriva ett inlägg igår. Det händer dock många saker i Arsenal-världen, så helt dött är det inte på nyhetsfronten. Idag blir det ett välfyllt inlägg med både det ena och det andra! Låt oss se vad som hänt igår och idag.

M. Keown har pratat med ATVO och sagt följande om Vermaelens debutsäsong:

He's been outstanding, without doubt, and it's [only] his first year. What I'd like to see him now do is grow, I'd like to see him become a leader, I'd like to see him become more vocal. It's difficult watching from the sidelines but I get the feeling he is still feeling his way into the team.

What I love about him is that he attacks the ball. People criticised him and said he was just five foot 11 but he proved it doesn't matter. We need him to grow, we need him to understand his role. Once he does that he can bring the rest of the back four with him and organise that line.

Finns väl inte så mycket mer att säga. Vermaelen fick 4/5 i spelarutvärderingen och det säger väl det mesta. Han har inte gjort en perfekt säsong, men hujja vad viktig han har varit för oss. Vi får hoppas att han utvecklas ännu mer och att han blir ännu bättre nästa säsong.

Owen Coyle - tränare för Bolton - är så imponerad av vad Wilshere åstadkommit i klubben att han nu ringt till Wenger för att diskutera engelsmannens framtid:

I called Arsène Wenger to thank him for letting us have Jack last season. I think it was a fantastic experience for him and a very worthwhile one for us, too. I honestly think he improved as a player, so we have asked the question. If he feels that Jack is not quite ready for first-team football [at Arsenal] next season, then we would love the opportunity to bring him back.

The fans can see what a great young English talent he is, and I believe that with another full season under his belt, that he can really push on. That is how we left it – so we'll both go away and take a break, and then see what happens.

Precis som jag sagt ett flertal gånger tidigare tror jag att Wilshere får ut mer av att spela en säsong till i Bolton än att värma bänk i Arsenal. En säsong till i Bolton skulle ge honom mer erfarenhet, förståelse och styrka när han vecka in och vecka ut får möta alla PL-lag. Han får dessutom mäta sig mot de allra bästa i Chelsea, United och ... Liverpool. Någonting han inte skulle få i Arsenal, inte än. Däremot vill jag se honom få chansen fr.o.m 2011/2012. Då är jag mer än säker på att han är redo.

wilshere_chelsea2.jpg

Wilshere har redan hunnit spela mot lag som Chelsea, Manchester City och Manchester United. Foto: Bildbyrån

Ryktena om Fabregas fortsätter som vanligt och senast bröt faktiskt Cesc tystnaden. Om ni undrar vad jag tror om hans uttalande tror jag helt enkelt att han vill hålla alla dörrar öppna. Samtidigt blir jag bara mer och mer säker på att han stannar. En sak vi dock kan vara helsäkra på är att Wenger inte kommer att släppa honom så länge inte ett monsterbud á la Ronaldo-till-Real inkommer. Det jag dock är innerligt rädd för är att han kommer att bli utbuad om han stannar. Om det skulle hända skulle jag bli fly förbannad. Jag hoppas att vi lärt oss att det inte är acceptabelt sedan Eboue-sagan.

Det är presidentval i sommar (i Barcelona) och presidentkandidaten marc Ingla säger följande:

Cesc will be a Barcelona player, yes, yes. The money is not as important as his dream because he wants to return to Barcelona and it’s a dream for our fans. Arsenal are a model club and to maintain good relations we will try to agree a good price. Of course Barcelona wants to complete a quick deal. I believe that Cesc’s time at Arsenal has finished, they have benefited from him and now we hope to reach agreement.

Vad i hel...? " ...they have benefited from him and now we hope to reach agreement" Vad i? Det är som om jag skulle köpa en godisklubba och suga på den ett litet tag, för att sedan höra följande innan jag ens hunnit äta upp halva: "Du har fått din del, nu är det min tur att få det som återstår.". Och "the good relations" har nog blivit dåliga för ett bra tag sedan. Men som vi alla vet bör vi inte bli alltför arga över det här. Det är trots allt en presidentkandidat som sprider löften hit och dit - löften som han aldrig kommer att uppfylla.

Igår kunde vi även läsa att Bendtner vill spela för Real Madrid eller en annan klubb i Spanien. I ärlighetens namn vet jag inte hur seriöst man skall ta en artikel som ser en dansk springa runt utan byxor, och därför bör även ingen större vikt läggas vid detta.

Träningslandskamperna inför VM pågår för fullt och Walcott gillar utmaningen. Dessutom gjorde RvP två väldigt snygga mål igår. Jag hoppas verkligen att han gör ett bra VM. Det är han värd. Om han skulle göra det (=massor av rykten) kan vi dessutom vara säkra på att han inte lämnar Arsenal.

rvp_holland.jpg

RvP är redo att leda Holland i VM. Foto: Bildbyrån

Det har inte pratats så mycket om Chamakh de senaste dagarna, men det är många som med all rätt berättat om hans fighting spirit. I detta klipp får vi ett perfekt exempel på det benämnda.

Wenger letar efter mittbackar och vi skall tydligen ha lagt ett bud på Laurent Koscielny från L'Orient. Ett bud som vi dessutom fått avslag på. Dessutom bekräftar Hugo Rodallega (anfallare i Wigan för er som inte vet) att Arsenal lagt ett bud på honom:

I don't know if I'll stay at Wigan but I do know Arsenal have made an offer for me.

Om det bara är ett spel för galleriorna eller om det är sant har jag dock ingen aning om. Vi har för tillfället fullt på anfallssidan och om det skulle vara sant (vilket är väldigt svårt att tro) skulle vi behöva göra oss av med en anfallare (läs: Eduardo eller Vela).

Sist men inte minst finner ni lite intressant läsning om Robin van Persies fader Bob van Persie här. För er som kan holländska kan ni se en videointervju här. Och hans konstnärliga verk kan ni hitta här. Som ni kan läsa har han gjort ett imponerande verk kallat "Arsenal people". Han har helt enkelt "knycklat ihop och format" papper från Arsenals matchdagsprogram, som han sedan gjort en publik av. Mer kan ni läsa/se i länkarna här ovan.

Det var allt för den här fredagen. Se till att njuta av den kommande sommaren nu. Hörs imorgon!

Läs mer

Vår framtid ser ljus ut

Kristonel Elwe – ons 26 maj 2010 kl 14:21

God afton. Gårdagens inlägg skapade stor uppmärksamhet och det är jag sannerligen glad för. Det fanns ett par riktigt bra kommentarer och sedan kommer de alltid att finnas folk som inte håller med i ens åsikter. Men nu tycker jag det är dags att ta steget från hat till kärlek. Till kärlek för den klubb vi älskar och för alltid kommer att älska.

Under de senaste fem säsongerna vi gått titellösa finns det stunder man bara velat kasta in i en tom, mörk och kall låda som man sedan velat begrava. Det har naturligtvis funnits tusentals ljuspunkter och vi har dessutom fått uppleva flera moderna klassiker. Men slutet på varenda säsong har sett exakt likadant ut. Vi alla har grävt ner ansiktet i händerna och velat glömma allt vad Arsenal är och innebär.

Vi har jublat. Vi har skrattat. Vi har gråtit. Vi har varit förbannade. Vi har älskat. Vi har beundrat. Vi har varit lyckliga. Vi har varit arga. Vi har varit splittrade. Vi har hatat. Vi har älskat igen. Vi har fått hopp. Vi har tagits ifrån hopp. Vi har levt i en fantasivärld som inte existerar i det verkliga livet. Och när vi har gjort det, har vi älskat Arsenal varenda dag, varenda minut – varenda sekund.

Såhär efter säsongen är det som vanligt pessimismen som härskar. Vi vill ha in tusentals spelare och vi vill göra oss av med ännu fler spelare. Trots att vi vet att det aldrig kommer att hända, att vi aldrig kommer att dra till oss världsstjärnor, så lever i en värld som bara finns där för oss. När Fabregas eller en annan spelare  ryktas vara på väg bort dras våra känslor med i leken och plötsligt är vi som små schackpjäser på en stor spelplan. I verkligheten är den där stora spelplanen ingenting annat än en värld som bara vi kan relatera till. Som bara vi känner till. Som bara vi spelar på.

Det är Arsenal hit och det är Fabregas dit, och det är Gazidis hit och det är Wenger dit. Det är som om vi skulle befinna oss i den gamla idrottshallen och leka hela havet stormar med resten av årskurs sex. Arsenal är mycket mer än fotboll. Arsenal är våra liv. Och när det går dåligt för Arsenal är det vi som drabbas. Och när det går bra för Arsenal är det ännu en gång vi som drabbas. Det handlar bara om två olika sidor av ett mynt, en god och en ond. Låt oss idag fokusera på den goda siden av myntet, nämligen på framtiden. På en framtid som ur ett Arsenal-perspektiv ser mycket ljus ut.

Många pratar om Arsène Wenger som en snål man. Som en man som har ett mål han aldrig kommer att nå. De sista två säsongerna har det t.o.m gått så långt att vissa velat avskeda honom. Men sanningen är att det inte finns många bättre alternativ. Vad Wenger gjort med klubben ända sedan nybygget av Emirates är magnifikt och bör mötas med mer respekt än det gjorts.

Han har sett till att flytten av ett helt lag, en hel ledning och en hel klubb inte resulterat i att klubben förstörts eller tappat slagkraft i ligan eller i Europa. Naturligtvis har det gått neråt, och vi alla är trötta över de uteblivna titlarna, men det kunde varit mycket värre, mycket värre. Vi har haft ett ungt lag som utvecklats säsong in och säsong ut som i princip är färdigutvecklat fram tills nästa säsong. Vi har spelat den mest attraktiva fotbollen i hela England och vi har radat upp flera minnesvärda vinster. Oturligt nog är det inte det vi kommer ihåg, utan det är de uteblivna titlarna som stjäl all uppmärksamhet.

Klubben, ledningen och Wenger har opererat under strikta finansiella restriktioner. (läs The Swiss Ramble om vår policy eller vår ekonomi under de senaste åren). Det är på grund av detta som vi de senaste säsongerna inte kunnat köpa de stora spelarna eller räckt ända ut. Vi har haft fantastiska lag (07/08 som ett exempel), men drabbats av oväntade bakslag som stoppat utvecklingen av laget (t.ex nyckelspelare som lämnat).

Det är först nu, ja nu, som vi är beredda att ta nästa steg. Det är först nu lagbygget tagit form på riktigt och det är först nu Wenger kommer att ha pengarna och viljan att förstärka laget med kvalitetsspelare. Det är även därför jag innerligen hoppas att Fabregas stannar. Vi behöver inte fler bakslag. Vi behöver inte fler käppar i hjulet. Inte nu, inte när vi är så nära.

Under en tid då många andra klubbar i Europa fått pengar inpumpade från rika oljeshejker eller affärsmän har Arsenal stått på egna ben och grott sin egen ekonomi. Vi är självständiga, vi är fria och vi bör vara stolta över det.

Vi har idag spelarna i laget som kan göra skillnad. Vi har idag ett tillräckligt bra lag (med ett par nyförvärv) för att vinna ligan och/eller Champions Leauge. Vi har idag många viktiga framtidsprojekt på gång som kan hjälpa oss att nå alla mål. Vi har idag en ekonomi som börjat generera mycket i vinst. Vi har snart alla förutsättningar som krävs för att ta det sista och avgörande steget för att visa vilka som är bäst i London, i England, i världen.

Föråldrande trupper, brist på nyckelspelare, floppsäsonger, en oroväckande ekonomisk situation, stora förluster, ekonomisk dopning och mycket annat dåligt bekännetecknar klubbar som snart befinner sig i en nedåtgående kurva. Arsenal kan dock luta sig tillbaka mot en trygg och bra ekonomi, en tränare som kan leda ett lag i vått och torrt och ljusa framtidsvyer. En sund klubb, helt enkelt.

Visst finns det klubbar som just nu har bättre spelare, har bättre tränare, har bättre förutsättningar (just nu) och har saker som Arsenal saknar i dagsläget. Visst kommer Arsenal att vara en underdog även nästa säsong och visst kommer vi få det svårt att vinna ligan, men vi får komma ihåg att vår klubb är på uppgång. Vi har inte haft spelarna, pengarna, förutsättningarna och allt annat som krävs för att vinna någonting de senaste åren. Det är först nu vi har det. Och det är även nu vi måste ta chansen.

Jag må vara hur partisk och subjektiv som helst. Jag må vara hur blind som helst för andra svagheter. Jag må vara en av de få som tror på underverk. Men innerst inne vet jag att det kommer att komma en dag, som inte är så långt borta, där Fabregas lyfter upp en buckla och tittar upp mot himlen, medan han känner en stolthet som han inte kunnat känna tidigare. En dag, en dag kommer det att ske, jag lovar.

Läs mer

Jag hatar Barcelona...

Kristonel Elwe – tis 25 maj 2010 kl 16:02

God dag. Jag skulle vilja börja med att tacka den personen som såg till så att jag hamnade på plats nummer tre på floskeltoppen i söndags. Det är verkligen en ära att vara med på den (ö)kända floskeltoppen. Helt oförberedd av vad som komma skulle blev jag faktiskt lite tagen på sängen när jag läste det där. Jag tycker dock bara att det är kul. Det är trots allt någonting man kan skratta åt gemensamt. Hur som helst, nog om det, till dagens inlägg!

Hur mycket jag än vill hålla mig borta från allt som har med Fabregas och Barcelona att göra kan jag inte låta bli att göra det. Bloggen finns trots allt där för er och väldigt många av er vill veta hur allting ligger till i dagens Arsenal. Idag är nämligen ännu en dag då som kommer att få oss frustrerade, arga och irriterade.

Låt mig först berätta hur mycket jag hatar, avskyr och ogillar Barcelona. Jag hatar Barcelona. Jag hatar deras klubb. Jag hatar deras presidenter. Jag hatar deras presidentval. Jag hatar hur de ska använda media som ett slags verktyg till att dra till sig spelare. Jag hatar alla rykten de sätter igång med flit. Jag hatar Zlatan. Jag hatar deras jävla slogan "mer än en klubb". Jag hatar Laporta. Jag hatar deras spelare som inte kan hålla käft. Jag hatar deras transferpolitik. Jag hatar bilden man får av Barcelona i media. Jag hatar deras sätt att hantera allting. Jag hatar deras brist på respekt. Jag hatar alla som gång på gång går ut i media och säger att Fabregas har "Barca-DNA". Jag hatar Messi. Jag hatar allt gullegrisande kring klubben. Jag hatar det faktum att de tror att det är dem som "äger" Fabregas. Jag hatar det faktum att de tror att de kan köpa honom för £30 miljoner. Jag hatar dem för allting de gör och jag hatar dem för tusentals till anledningar. Jag hatar varenda ... lilla ... sak, som har att göra med Barcelona.

barca_mes.jpg

Barcelona - "mer än en klubb". Foto: Bildbyrån

Tack. Ni vet inte hur skönt det kändes. Ni får gärna ha andra åsikter, men jag är bara så himla trött med allting som har med Barcelona att göra. Sedan är Arsenal inte felfritt, verkligen inte. Men vi sköter åtminstone saker och ting bättre än dem.

, puh, låt oss nu se vad som "sagts" idag. Enligt rapporter ska Cescs pappa ha gått ut i radio och sagt följande:

The negotiations between Arsenal and Barcelona are going to be very long. Both parties are going to have to sit down several times because the matter is complicated. Cesc is now focused on the Spanish national team, but he wants the signing to be closed as soon as possible. I don't know how this is going to end up, but I think that we need to respect the decision and the will of the player.

Cesc has always responded to Arsene Wenger with his work and we are also grateful to Arsenal because they have made our son a man. We only want this to end soon. At the moment he has a contract with Arsenal. I get the feeling the English club don't want to sell him, but in end will allow Cesc to leave.

Jag förstår helt enkelt inte varför han inte kan hålla tyst. Om han nu respekterar Arsenal (vilket kommer fram i det han säger) och det dem gjort för hans son kan han väl åtminstone visa lite respekt tillbaka. Varför gå ut i radio och visa total avsaknad av respekt för Arsenal och framför allt sin egen son. Han späder bara på de rykten som redan finns och det gynnar knappast Cesc. Eller är han bara hyrd av Laporta för sprida ännu mer rykten? Kan vi ens veta om det här har sagts? Hur vet vi att media inte vinklat det han sagt? Hur, när och var sades det? Om det var radio bör man kunna lyssna på det ljudklippet, men det kan man tydligen inte. Ännu en gång måste vi ställa kritiska frågor och ta allt med en nypa salt, oavsett hur falskt eller sannolikt det låter.

Snart har väl hela Barcelonas lag uttryckt hur mycket de vill ha Fabregas i laget och Puyol är den trehundratjugioåttonde spelaren som säger följande:

Cesc is a great player, a great friend and I think he’s perfect for Barcelona. For me if I'd like to see him at Barça, but the fact he is under contract [at Arsenal] must be respected. It's very unusual to see Cesc nervous, but all this is a bit problematic for him because we are talking daily about this topic; his fans, his manager and his teammates must all be respected.

.......

Som vi alla kunnat läsa på sistone har Barcelona en finfin skuld på €486 miljoner. Lägg där till köpet av David Villa för £34 miljoner och ni förstår alla att Barcelona inte har några pengar kvar att köpa Fabregas för. Speciellt inte när han lär kosta mellan £50-80 miljoner. Och varken Wenger eller ledningen vill sälja Cesc. Dessutom har inte ens Barcelona tagit kontakt med Arsenal än. Hill-Wood säger följande:

We have heard nothing at all and I am not looking for a telephone call from them. As far as I am concerned, he is our player. If they want to make a bid it is up to them.

Det finns hos mig ingen tvekan alls att ledningen kommer att avböja alla bud under £50-60 miljoner, precis som de gjorde när Real Madrid ville köpa Henry för £50 miljoner. Cesc är inte till salu, och om han vore så skulle han kosta mer än vad Barcelona har råd med för tillfället. De har egentligen råd, men de har inte råd att öka sin redan nu stora skuld. Det finns de som säger att Barcelona inte har någon skuld (enligt Forbes lista), men de senaste dagarna har det kommit ut att de faktiskt har en rejäl skuld. Dessutom har Laporta (jag tror att det var han) gått ut och sagt att man måste respektera skulden och att man inte har råd med gigantiska inköp. Så visst spelar deras skuld stor roll.

henry_bast.jpg

Real Madrid ville köpa Henry för £50 miljoner 2004/2005. Foto: Bildbyrån

Alexander Hleb har gått ut och sagt följande om situationen:

I stay in touch with Cesc a lot and it's hard for me to judge what he should do. He and Gael Clichy are both very good players who must make their own decisions about their future. But I would advise them to stay.

Det är aningen konstigt att han nämner Clichy, eftersom han inte varit allt för förknippad med andra klubbar, men det tyder på att det kan ligga någon sanning i det också (behöver dock absolut inte göra det). Om det skulle vara sant förstår jag många spelare, speciellt de som spelat länge i klubben. Fabregas och Clichy har båda spelat i Arsenal sedan 2003 och inte vunnit mer än FA-cupen (Clichy var visserligen med i det lag som spelade hem ligatiteln 2003/2004). Det är självklart att misslyckandena säsong efter säsong satt sina spår. Men det skulle skada klubben så oerhört mycket om nyckelspelare såsom Fabregas och Clichy valde att lämna. Inte undra på att Wenger såg riktigt förbannad ut i videon där han pratar om Chamakh. Han har mycket att ta tag i den här sommaren.

Hur som helst är det nogpratat om det här för idag. Jag vill inte göra inlägget alltför långt, så jag länkar smånyheter som kommit upp idag. Campbell pratar som en kapten och berättar hur mycket en egenskap som erfarenhet hjälper ett lag. Har jag sagt hur mycket jag älskar Sol? Aliko Dangote förnekar de rykten som sagt att han skulle vara intresserad av att köpa andelar i Arsenal. Henry tar hem både placering fem och placering fyra på Arsenal.com:s "Tope Fives: Solo Goals". Någonting säger man att han kan komma att ta hem alla placeringar.

campbell_gooner.jpg

Campbell. Foto: Bildbyrån

De senaste två dagarna har vi blivit förknippade med följande spelare: Green, Lloris, Buffon, Frey, Cahill, Pienaar, Chiellini, Mertesacker, Hangeland, Schwarzer, Sakho, Gourcouff, Assulin och Cesar.

Det var allt för idag. Kommentera gärna! Tack och hej!

Läs mer

Veckans ljudblogg

Kristonel Elwe – sön 23 maj 2010 kl 00:00

God dag. Idag är det då dags för ännu en ljudblogg. Mina utlovade gäster hinner tyvärr inte medverka förrän början av juni eftersom de har fullt upp med att skriva VM-bilagan. I dagens ljudblogg kommer således bara jag att medverka, men jag hoppas att ni blir nöjda och belåtna trots det. Nu när det är sommar finns det ju inte så mycket att prata om, men jag ska försöka att ta upp lite av det som är aktuellt.

Jag tänkte dock börja med att berätta hur resan hit (till Arsenal Sweden) sett ut. De flesta vet inte att jag för en månad sedan firade ynka ett år som bloggare. Därför tänkte jag idag berätta för er (jag vet att det finns en hel del som är intresserade) hur min resa hit sett ut.

______________________________________________________________________________

I dagens blogg diskuterar jag följande:

  • Hur jag kom att börja skriva/blogga för Arsenal Sweden

  • Berg- och dalbanan kring Cesc Fabregas

  • Spelare jag skulle vilja se i Arsenal

  • Har vi ett bra lag nog att utmana om alla titlar?

  • Vad jag tror om nästa säsongs upplaga av Premier League

  • Annat smått & gott!

______________________________________________________________________________

Om ni inte ser en webplayer eller om det inte skulle fungera kan ni både ladda ner och lyssna på ljudbloggen här!

Klicka på play!
Ljudbloggen!

Läs mer

Mina tankar om Chamakh

Kristonel Elwe – lör 22 maj 2010 kl 11:54

God dag. Igår kom då äntligen nyheten om att marockanen Chamakh skrivit på ett långtidskontrakt för Arsenal. Personligen blev jag gladare än jag trott. Trots att jag (och ni) vetat om att det här skulle ske förr eller senare kunde jag inte låta bli att vara genuint glad under gårdagen.

Den första videon av Chamakh kom igår upp på Arsenal.com. I den får vi bl.a se en föråldrad Wenger (vad har hänt med honom?) och ett fint citat av vår nye värvning:

I'm happy to be a gooner.

Idag kom ytterligare två videoklipp upp på Arsenal.com. I den ena ser vi Chamakh prata om Arsenal och i den andra pratar Wenger om värvningen han nyss gjort. Vad som bådar gott inför resten av sommaren är vad Wenger säger i slutet, nämligen följande:

We are looking [for signings] at the moment and I'm taking information, scouting and we are working very hard. We get one or two more signings, that's for sure.

Vad sägs om en målvakt och en mittback till? Det, mina vänner, skulle verkligen höja våra titelchanser nästa säsong. Mycket beror även på vad Gallas har tänkt sig att göra. Någonting säger mig att han i detta nu spelar något av ett rävspel med klubben. Han väntar nog in vad för klubbar som är intresserade av honom för att sedan se om han känner sig sugen att flytta till en klubb som kan tänka sig att kontraktera honom. Om han inte hittar en klubb så lär han skriva på det kontrakt som står framme för honom. Det är ännu en gång ett väldigt riskfyllt spel från hans sida, men samtidigt vet han att det är han som befinner sig i förarsätet. Vi får helt enkelt vänta och se. Det vore hur som helst inte fel med en målvakt och en mittback. Då skulle kanske till och med Jokkster börja tro.

Goal.com gillar att bedöma nyförvärv och gör så även idag. Jämfört med vårt förra nyförvärv (Vermaelen) verkar det båda bättre. Jag kommer ihåg när Goal.com:s experter skulle bedöma Vermaelen förra sommaren. Alla - exakt alla - trodde att han skulle bli en megastor flopp. Det var rätt så rolig läsning eftersom det inte fanns någon av deras fem-sex "experter" som trodde på Vermaelen. Tyvärr verkar jag inte hitta artikeln, men någon utav er kanske har den sparad?

chamakh_lyon.jpg

Chamakh - flipp eller flopp? Foto: Bildbyrån

Låt oss återgå till Chamakh. En sak som glädjer mig enormt med den här värvningen är att Marouane har ett extremt stort Arsenal-hjärta. Han har hållit på Arsenal ända sedan barnsben och beskriver övergången till oss som en väldigt emotionell sådan. Det här uttalandet är ett av de bästa jag hört från ett nyförvärv:

Without any hesitation, Arsenal was my preferred club. The team and history of Arsenal, they make me dream. My goal was to join Arsenal out of the all the English clubs because it is a club that makes me dream and I have been a fan since I was a child.

I'm very excited about playing at Emirates Stadium in front of the Arsenal supporters. I have heard many great things about the stadium and I cannot wait to be playing there in an Arsenal shirt. I will give my best to this Club, the Club that I used to support. We have many great players at Arsenal and I will be giving everything to help the team win trophies next season.

, hur bra är egentligen Chamakh? Jag kan erkänna att jag inte följt överdrivet många matcher i Ligue 1, men videos som denna och denna får en att börja tro på underverk. Det finns väldigt många där ute som bedömer honom efter hans målsnitt - som är väldigt dåligt - men det är mer än fel att göra så. Marockanen är och har aldrig varit en målspruta. Hans främsta uppgift är naturligtvis att göra mål, men det är inte det som är hans främsta kvalité. Det är nämligen hans förmåga att skapa utrymme åt andra.

Eftersom han är så pass lång (188 cm) och teknisk blir det svårt för motståndarbackar att sätta stopp för honom. Det som han är så skicklig på att göra är att se till att "dra till sig all uppmärksamhet" om jag får uttrycka mig på det viset. På det sättet skapar han större utrymmen för andra att göra någonting farligt med bollen. Naturligtvis är han väldigt bra på att göra mål också och det bevisas inte minst i de videoklipp jag länkade här ovan.

Dessutom vågar jag påstå att Chamakh är en av världens två-tre bäste huvudspelare. Han är rent ut sagt dödlig i luftrummet. Den gångna säsongen gjorde Arsenal 11 mål i ligan via huvudet. Vårt nyförvärv gjorde åtta av sina ligamål via sitt huvud - bara tre mindre än vad ett helt lag åstadkom. Och de flesta av hans nickmål är verkligen inte lätta att göra.

Men det är naturligtvis inte bara guld och gröna skogar. Han har visat sig vara en rätt så bra målsumpare och räcker oftast inte ända fram när han ska visa sin tekniska sida. Det är naturligtvis ingenting större att oroa sig för, men vi ska inte tro att han gör 20+ (eller 15+ för den delen) mål sin första säsong i Premier League.

Wenger arbetar väldigt skickligt när det kommer till värvningar. Han värvar endast spelare vars kvalitéer vi saknar i dagens lag. Med Chamakh får vi en fysisk, lång och stark anfallare. Vi får även en av världens bästa huvudspelare. Om vi nu ser till att köpa en liknande mittback tror jag att vi lyckas försvara oss bättre vid fasta situationer (som vi varit svaga på att hantera de senaste säsongerna) samt att vi blir att räkna med framåt.

chamakh_mellberg.jpg

Chamakh är en extremt bra huvudspelare. Foto: Bildbyrån

Nog om Chamakh. Cesc-ryktena verkar ha hamnat i skymundan på sistone, men det är långt ifrån över när det kommer till den sagan. Nu sägs det att Laporta sagt följande:

Joan Laporta insists he will not be held to ransom for a player who has won little more than the FA Cup since leaving the La Masia academy seven years ago.

Ni som har följt mig länge vet även hur stort mitt hat mot Laporta är. Nu är det här inte ett direkt uttalande, men om han skulle ha sagt någonting liknande (vilket han säkert har gjort) så förtjänar han ett stort kok stryk. Jag vill så gärna agera arseblog och skriva allt vad jag skulle kunna tänka mig att göra om jag satt ensam i ett rum med honom, men jag låter bli. Det är inte min stil. Inte nu i alla fall. Det jag dock kan säga är att Laporta är och förblir en fullblodad idiot.

Igår glömde jag tyvärr att länka intervjun som gjorts med Peter Hill-Wood. För er som är intresserade av att läsa den kan ni hitta den här.

Rykten ja. Det senaste jag hört är att Gallas kan vara på väg tillbaka till sin moderklubb PSG som är villiga att ge honom ett långtidskontrakt med en lukrativ lön. Jag har dock svårt att tro mig att han skulle gå till PSG. Jag vill dock poängtera att det inte är en omöjlighet. Andra rykten säger att vi är intresserade av att köpa Chiellini från Juventus (£16 miljoner) - mannen som f.ö förstörde vår säsong. Tyvärr var det en regelrätt tackling och inte så mycket att göra åt, men ändå. Jag har ingen större koll på Chiellini, men jag tror att det finns bättre alternativ ute på marknaden. Jag tycker fortfarande att prio ett är att hitta en mittback med PL-erfarenhet.

chiellini01.jpg

Chiellini - någonting för Arsenal?

Det var allt för den här lördagen. Hoppas att ni nu njuter av solen där ute. Jag finns precis som vanligt på Twitter och IRC (channel - #arsenalblogg | nickname - erat namn). Tack och hej!

Läs mer

En sammanfattning av fredagen

Kristonel Elwe – fre 21 maj 2010 kl 15:37

God afton. Dagarna går förbi allt snabbare och sommaren är i princip här. Jag kommer ej att kunna fokusera 100 % på blogginläggen under nästkommande vecka eftersom jag har en tuffa vecka framför mig. Det kan t.o.m bli så att jag tar ledigt någon dag (förmodligen tisdag eller onsdag). Studierna är nämligen rätt så viktiga nu i slutet av terminen. Hur som helst, idag ska vi inte prata om mina studier, utan om Arsenal.

Barcelona-spelarna fortsätter naturligtvis att prata skit och näste spelare som är säker på att Fabregas lämnar är Pique, som säger följande:

I had a similar situation at Manchester United. I am a Barcelona fan, I wanted to return and I am convinced that Cesc will come here. I am enjoying the best years of my life and my career here and I think that's why Cesc wants to come. He would fit in well. I found it impossible to resist a return to Barcelona. If he comes along with David Villa then we will have a team the envy of the world.

Barcelona har redan nu ett äckligt bra lag på pappret, och för att vara ärlig tror jag inte att Fabregas skulle göra en märkvärdig skillnad gällande kvalitén på laget. När man redan har spelare som Xavi, Iniesta, Messi, Busquets, Pedro, Keita, Touré, Villa och Zlatan behöver man helt enkelt inte förstärka laget abnormt mycket. Dessutom finns det ingen chans i världen att de har råd att köpa loss Cesc. De har inte ens råd att lägga ett bud på £50 miljoner, utan allt deras hopp ställs till en bytesaffär.

Hur som helst, vi pratade nog om Fabregas i gårdagens inlägg. En mycket glädjande nyhet är dock att vår ordförande Peter Hill-Wood gjort det första officiella uttalandet kring alla rykten. Han säger följande:

We haven’t had an official approach from them and have made it perfectly clear we don’t want to lose him. We are not remotely interested in selling him. The message has been given to them we don’t want to lose him and will do our damnedest to keep him.

Det mesta pekar nu på att Cesc stannar och den linjen har jag hållit fast vid ända sedan rykten började. Ingenting är naturligtvis klart, men jag ser inte hur Barcelona skall överkomma alla stora hinder som krävs för att man ska lyckas värva vår kapten. Dessutom har Wenger kommit ut med ett officiellt uttalande:

The chairman told you the story. The more you speak the less good it is.

Jag kan verkligen tänka mig att både Wenger och Hill-Wood är skapligt förbannade på all press. För inte så länge sedan var Hill-Wood så pass arg på alla Fabregas-rykten att han sade följande:

I am really p****d off with Barcelona and all that nonsense. Cesc is on a very good, long-term contract and I don't think he has any intention of not honouring it.

Hur som helst tycker jag att det är nogpratat om Barcelona, Fabregas och allt som kommer där emellan. Det är uttjatande nog att höra om allting i media. Innan vi lämnar ämnet kan vi väl passa på att skratta åt deras otroligt konstiga och tråkiga bortaställ som de kommer att använda sig av nästa säsong. Samtidigt vore det inte fel om Arsenals hemmatröja såg ut så här nästa säsong. Eller?

En nyhet som jag totalt missade förra veckan var den att Usmanov kan vara på väg att försöka göra ett övertagningsförsök (vilket lär intressera Pelle extremt mycket!). Nu är det här fortfarande spekulationer likt allting annat, men om det är sant att Kroenke just nu lägger fokus på ägarskapet i St Louis Rams i NFL kan det mycket väl vara så att Usmanov försöker dra en rövare. Samtidigt är ju Lady Nina villig att sälja sina andelar och med viss otur (jag gillar inte Usmanov) kan det hela utmynna i att den sluga ryssen tar över Arsenal.

usmanov1.jpg

Usmanov - näst störste aktieägaren i Arsenal.

De flesta vet att man i Championship har nått kvalfinalen till Premier League. Newcastle och West Brom är redan klara och i kvalet möts Cardiff och Blackpool i final - på Wembley. Ramsey - vars moderklubb är Cardiff - hejar naturligtvis på Cardiff och säger följande:

It would be good for them. They have tried for a few seasons now and came close on a couple of occasions but it would be good for the city and good for the fans if they went up. I watched the Semi-Final and I thought they did well to get through in the end. Leicester are a good team, but it might be Cardiff's year this year.

Jag ser mer än gärna Cardiff i Premier League, men hur mycket skulle man inte älska att ha en tränare som Ian Holloway i Premier League? Jag tycker det är en win-win-situation vi står inför. Jag ser dock hellre Cardiff i världens bästa liga! Hur grymt vore det inte med en walesisk klubb i PL?

Snart är det VM och en spelare vi kommer se mycket av är Robin van Persie. RvP har ju vart skadad en större del av säsongen, men säger att han är mer än redo inför VM:

I am not a player who needs much rhythm to be back. The most important thing is to be physically fit and with a clear mind. I compare it with a singer who didn't sing for years. He just has to practise a bit as he will not forget how to sing and I think that is the same with technical players like me.

Dessutom tror RvP att Holland kan gå långt i detta VM. Det tror jag också. Inför EM 2008 tippade jag Holland som slutvinnare och det kunde mycket väl blivit så om det inte skulle varit för en viss Arshavin. Under gruppspelet krossade de allt motstånd och de har i princip samma lag i detta VM som de hade i förra EM. Om de bara hittar ett gediget samarbete kan Holland gå väldigt långt. Jag säger då inte nej till att RvP gör en kopia på Bergkamps avgörande i VM-kvartsfinalen 1998.

En spelare som vi förknippats med väldigt mycket på sistone är Buffon. För första gången den här sommaren går nu Juventus-keepern ut i media och dementerar alla rykten:

I have not had any contact whatsoever with any other team. I never heard of interest from Arsenal and other teams. My priority is, was and will always be Juve.

Arsenal behöver en ny målvakt, men just nu ser det alltså inte ut att bli Buffon, men vem vet egentligen vad Wenger tycker, tänker och vill? Transferfönstret stänger inte förrän 31 augusti och det är en bit kvar till det.

Arshavin ser fortfarande till att uppdatera sin hemsida och nu har han lagt ut tre mysiga videos. Dessutom kan jag meddela att Arshavin är väldigt nöjd med nye coachen (för Ryssland) Dick Advocaat. Sist men inte minst kan vi alla gå till sömns med ett leende på läpparna. Det verkar nämligen som om Sp*rs får ta och vänta ett tag med bygget kring sin nya arena.

arsjavin.19.jpg

Arshavin gillar Advocaat.

Det var allt för idag. Jag kommer under dagen att finnas tillgänglig i kommentarspåret, på Twitter och på mIRC! Om ni vill chatta med mig eller andra trevliga Arsenal-supportrar är allt ni behöver göra att gå in på den här länken och ange #arsenalblogg som channel och erat nick som nickname. Tack och hej!

Läs mer

Nyheter om bl.a Fabregas

Kristonel Elwe – tor 20 maj 2010 kl 17:00

God afton. Igår sade jag att jag inte tänkte prata mer om Fabregas förrän klubben, Cesc eller Wenger kommit ut med ett officiellt uttalande. Tyvärr bryter jag det löftet idag. Jag tänker dock inte prata långgående om det hela. Fram tills att någonting blir officiellt (eller ingenting alls händer) är Cesc en Arsenal-spelare i både kropp och själ.

Vad tänkte jag då berätta - som ni alla redan inte vet - idag? Jo, det är nämligen så att Carlota Fabregas, syster till Cesc, igår kväll blev inbjuden till en chatt på mIRC. I den "officiella" Arsenal-kanalen hade hon en lång konversation - via PM - med administratören för kanalen, som även råkar vara en vän till mig. När jag kontaktade honom senare (var själv inte inne för tillfället) berättade han att han verkligen fått intrycket av att Cesc stannar i minst ett år till.

Ni som känner till Carlota vet att hon har en väldigt nära relation till sin broder och på sista tiden har hon skrivit saker som In love with Arsenal och You know, i'm sure that you are the best fans that any team had ever. That's why i'm feel like another gooner på sin Twitter. I det privata samtalet hon hade med min vän skrev hon bl.a följande:

(19:47:40) (carlotafabregas) he brings everything he have to Arsenal

(19:47:42) (carlotafabregas) he plays with a broken leg so

(19:47:52) (carlotafabregas) and u dnt know hw arsenal means for my bro and my family

Det här betyder naturligtvis inte att Cesc definitivt stannar eller att han inte är sugen på att skriva på för Barcelona, men det är enligt mig lugnande att höra att hans egen syster (som har en ständig kontakt med sin broder) tror att han kommer att stanna.

Vidare kan jag berätta för er att Cesc alldeles nyligen - bara för några månader sedan - köpt sig ett hus i Cuffley, som är ett av de mest förmögna områdena i hela England. Dessutom har han kvar sin lägenhet i Hampstead. Att köpa ett nytt hus bara månader innan transferfönstret öppnar tycker jag tyder på att han inte planerat att lämna omgående. Samtidigt återfann vi oss i en annan situation för några månader sedan. Om vi tänker logiskt tycker jag ändå att mycket talar för att Fabregas stannar i minst ett år till.

fabregas_vara.jpg

Fabregas - stanna eller flytta? Foto: Bildbyrån

I mitt förra inlägg om Fabregas skrev jag bl.a följande:

Dessutom anger spansk media att Barcelona redan kontaktat Fabregas. Det vore aningen konstigt med tanke på att FIFA:s regler är strikta när det kommer till detta. En klubb får inte kontakta en spelare förrän man kontaktat klubben spelaren spelar i först.

I dagens inlägg av Arseblog - som brukar ha väldigt bra koll på vad som händer i klubben - kan vi läsa att Barcelona inte ens kontaktat Arsenal. Som ni läser här ovan är det förbjudet att kontakta Fabregas innan man kontaktat klubben. Om det Arseblog skriver är sant har Barcelona varken kontaktat klubben eller spelaren. Dessutom brukar han ha rätt om det mesta (förutom förra sommaren då han skrev att Senderos var klar för Everton). Jag förmodar att han tagit kontakt med någon av sina källor som bekräftat att Barcelona inte tagit kontakt med Arsenal. Ännu en gång kan vi inte fastställa om det är sant till 100 %, men kan vi egentligen fastställa någonting alls?

Det är svårt att ana någonting än, det är mycket svårt. Av allt det jag läst hittills tycker jag ändå att det mesta tyder på Fabregas kommer att stanna. Sedan får vi komma ihåg att det inte är Fabregas som tar det slutgiltiga beslutet, utan ledningen. När Henry var bäst i världen (runt 2003/2004) lade Real Madrid ett bud på hela £50 miljoner på honom (det var extremt mycket på den tiden). Då var det ännu en gång ledningen som gick emellan och sade nej till det hela.

De senaste rapporterna säger även att Wenger satt Fabregas prislapp på £80 miljoner. Det har inte ens Barcelona råd med. Om de vill ha Cesc måste de antingen sälja någon av sina egna eller anordna en bytesaffär.

Ian Wright har även sitt att säga om saken:

It's not about money. It's about the fact that he wants to get to a level where he can compete and win the greatest honours in the game. That's why I was so disappointed when Thierry Henry went to Barcelona and he won it [the Champions League] because it seems like you have to leave Arsenal to get to the next level and that is why we've gone backwards. For some reason we cannot attract the great players, that are going to keep people Cesc Fabregas there, to Arsenal anymore. How can you blame him for wanting to go?

Jag tror och har alltid trott att bygget av Emirates hållt oss stilla längre än många anat. Att flytta till en helt ny stadion tar längre tid än många tror. Det handlar om ekonomi, skulder, avbetalningar och en omfattande flytt för såväl laget som ledningen. Trots att man fått intrycket av att Wenger haft pengar tillgängliga under de föregående säsongerna tror jag inte att de funnits där. Det är först nu när allting klarnat upp som vi är beredda att ta nästa steg. Att då riskera att mista en spelare av Fabregas kaliber skulle ännu en gång kunna sätta käppar i hjulet.

Arsenal är den sundaste klubben i hela Premier League när det kommer till att hålla ekonomin i skick. The Guardian har gjort en mycket fin sammanställning av PL-klubbarnas ekonomi. Det är väldigt intressant läsning. Ni kan hitta sammanställningen här.

Vidare pratar RvP om sin kärlek för fotboll. Han säger följande:

I love to play with the team. I love to come across [the opposing centre half] and give a one-touch pass back. Or when, for example, the centre backs pass the ball to me I love to give it straight away to Theo when he is on his run. I love to be involved with the game. I don't want to wait and sit and score a tap in. That is for me not good enough. Football is much more than that. In my opinion you help your team more with the way I like to play than when you are just sitting back.

Samma dag som RvP förklarar sin kärlek för laget säger bäste kompisen Rafael van der Vaart att RvP t.o.m gick till Wenger och bad honom att värva RvdV från Real Madrid. Intressant om ni frågar mig. Det är dessutom riktigt underbart att läsa vad RvP sagt - precis som alltid. Han är och kommer alltid att vara en gooner!

rvp_kid.jpg

RvP med sin son. Foto: Bildbyrån

Sist men inte minst har biografin om Jens Lehmann blivit klar. Det är en bok som bådar mycket intressant läsning. Vem säger egentligen nej till att läsa om galne Jens? Aaron Ramsey tackar dessutom för stödet från alla fans på ett mycket emotionellt sätt.

Det var allt för idag. Kommentera gärna! Tack och hej!

Läs mer

Videokväll

Kristonel Elwe – ons 19 maj 2010 kl 14:08

God afton! Mitt i alla rykten, spekulationer och nojja tänkte jag pausa tillvaron och anordna en lugnande videokväll. Det är inte så att jag inte vill ta upp allt det här med Fabregas, men jag vill inte vara med och späda på alla rykten med mina egna tankar. Jag skriver ingenting större förrän någonting blivit officiellt.

Dessa videoinlägg har ju annars blivit något av en succé, så jag hoppas att ni även gillar dagens inlägg! I dagens videoinlägg kommer ni att få se allt från superba kompilationer till intressanta händelser bak i tiden. För att blicka tillbaka och se någon av de förra videokvällarna jag haft kan ni trycka på någon av följande länkar:

Videokväll 1
Videokväll 2
Videokväll 3
Videokväll 4
Videokväll 5
Videokväll 6
Videokväll 7

***

______________________________________________________________________________

Arsenal 2009/2010 - Nu när säsongen är slut kommer säsongskompilationerna (eller vad vi ska kalla dem) en efter en. Det är många som rent ut sagt suger, men det är samtidigt många som håller väldigt hög klass. "Arsenal 2009/2010" ger mig nästan rysningar. Väldigt välgjord och sevärd!

______________________________________________________________________________

Arsène Wenger's Magic - Ett videoklipp på enbart 22 sekunder. Men det är 22 sekunder glädjefyllda scener från firandet av dubbeln 01/02. Arsene Wenger's magic,
he wears a magic hat.
And when he saw THE DOUBLE,
he said I'm having that!

______________________________________________________________________________

"It's only Ray Parlour" - Det klassiska citatet gjordes under finalen av FA-cupen 2002. I ett slags FanZone-format lade man upp två supportrar på läktaren som sedan fick kommentera matchen. När Ray Parlour fick bollen kläckte Chelsea-supportern ur sig ett idag klassiskt citat - "It's only Ray Parlour". Två sekunder senare stod det 1-0 till Arsenal.

______________________________________________________________________________

The Arsenal (legends) - Ett frågetecken kan naturligtvis sättas vid låtvalet och det återkommande lagget, men här får ni 11 minuter av Adams, Campbell, Henry, Vieira och allt vad de heter. Det är underbart!

______________________________________________________________________________

The Last Of The Invincibles - De första tre minuterna är gåshud-material. Sedan får vi se ytterligare tre minuter av Touré som fram tills förra säsongen var den siste spelaren (nåja, Clichy var trots allt också med...) från det legendariska Invincibles-laget.

______________________________________________________________________________

Chamakh-time! - Jag vet att jag länkat den här förut (dock inte i en videokväll), men den är värd att se om och om igen. Om Chamakh spelar lika bra i Arsenal kommer han att bli älskad av fansen.

______________________________________________________________________________

Intervju med Henry - Den här intervjun gjordes för ett par år sedan, då han var tämligen ny i Barcelona. Jag tror att varenda gooner uppskattar det han har att säga. Han har verkligen Arsenal-blod! (Bonusvideo: Henry tar farväl. Jag har länkat den här förut, men den här tål att länkas om miljontals gånger. Det är tårar som kryper fram i mitt ögonvrå när jag ser det.)

______________________________________________________________________________

Wenger hyllar Vieira - Vieira var en av klubbens bästa spelare någonsin. När han var som bäst var han ostoppbar på mittfältet. I ett sex minuter långt klipp berättar Wenger om Vieiras storhet.

______________________________________________________________________________

Mästerliga kontringar - Arsenal har alltid varit ett bra lag när det kommer till kontringar. Under några tidiga år på 2000-talet var vi antagligen ett av världens bästa lag när det kom till omställningar och kontringar. Här får vi se flera mästerliga kontringar som utförts av Arsenal.

______________________________________________________________________________

Arsenals reserver slår Chelsea i derbyt - Jag är smått förälskad i det här klippet. Det påminner mig av någon anledning om 90-talet. Kylan, dimman, spelarna, läktaren och mycket annat är sådär klassiskt engelskt. Videon är annars inte så pass sevärd, men Arsenal lyckas hur som helst vinna över Chelsea i ett tokhett (hoh..) derby!

______________________________________________________________________________

Det klassiska målet mot Liverpool - That is BRILLIANT! That is simply STUNNING! Genius at work. Superlativen avlöser varandra när Henry på egen hand vänder en av 00-talets bästa Arsenal-matcher.

______________________________________________________________________________

Nasris CL-mål i HD - Nasris mål mot Porto håller i detta nuet på att röstas fram till säsongens mål. Här får vi se det igen - i fantastisk kvalitet.

______________________________________________________________________________

Emirates öppningsdag - Well, så här såg det ut när Emirates invigdes. Den "andra" invigningen ägde naturligtvis rum under Bergkamps testimonial, men det här var den officiella invigningen.

______________________________________________________________________________

De bästa målen från 2009/2010 - Vi avslutar med en kompilation med de bästa målen från den gångna säsongen. Det är uppdelat i tre delar och min personliga favoritdel är andra delen! Enjoy!

______________________________________________________________________________

Jag antar att ni alla har någon favorit i just dagens videokväll (som tyvärr är rätt snål jämfört med tidigare videoinlägg). Berätta gärna vilken ni gillade mest! Nu får ni ha en trevlig onsdag. God kväll!

P.S Här om dagen fick jag ett mail av Mr. Green (engelsmannen som medverkade i förra ljudbloggen). Han hade gjort en mycket fin teckning av Silvestre och ville så gärna att jag skulle ha med den i dagens inlägg. Jag beundrade hans konstnärliga sida och självklart ska alla få ta del av detta konstverk.

silvestre_fish.jpg

Läs mer

Sidor