Emirates Stadium | Premier League
Arsenal - Sunderland
2 - 0
[Bendtner 27, Fabregas 90]

Det var på hårsmånen, det var det verkligen. Arsenals ovana att aldrig lyckas döda matcherna i tid håller i sig. Vår andra ovana - att inte lyckas göra mål på väldigt många och bra målchanser - håller även den i sig. Arsenal såg ständigt ut att vinna den här drabbningen med flera måls marginal. Till slut blev det bara 2-0.

Matchen började nästan traditionsenligt med mycket bollinnehav av de röd-vita. Ett bollinnehav som blev allt större, större och större. Redan tio minuter in i matchen hade vi skapat flera farliga målchanser, mycket tack vare Walcotts speed och Eboues framfart på högerkanten.

Vår ovana att aldrig lyckas ta det sista avgörande steget genom att skjuta in bollen bakom motståndarlagets målvakt höll resultatet kvar vid 0-0. Walcott fortsatte att ge motståndarlagets försvar problem med sin enorma kvickhet, men Walcott lyckades sett över hela matchen inte med någonting mer än att just springa förbi motståndarna.

Istället var det Eboue som hade lekstuga på högerkanten då han ständigt kom framrusandes. Det ska redan nu sägas att Sagna borde känna sig hotad då Eboue gjorde en väldigt bra match. Varenda gång Eboue störtade in mot straffområdet blev det farligt. Eboues framfart utmynnade även i flera målchanser, några som vi redan innan Bendtners mål skulle satt.

Eboue blev även mannen som skulle ligga bakom första målet då han ännu en gång kom rusandes mot straffområdet. Han hittade stora ytor och lyckades klämma iväg ett skott/en passning/ett inlägg som först såg ut att leta sig förbi kortlinjen och till inspark, men som istället letade sig till Bendtner som fint höll sig framme och kunde sätta 1-0 i öppet mål.

Chanserna började komma titt som tätt, men man höll på att göra misstaget att släppa in Sunderland i matchen då Silvestre misslyckades med sitt försök att ställa Jones offside. Jones kom helt fri med Almunia men missade målet med flera meter. Jag har all anledning att tro att varenda en av er läsare skulle satt den bollen i mål. 1-0 stod sig fram till halvvilan.

Andra halvlek började som den första. Bollinnehavet styrdes av de röd-vita som dock saknade spetskompetens i form av en komplett centertank. Bendtner gjorde sitt jobb bra, men man såg tydligt under både första och halvlek hur mycket Arsenal saknar en komplett centertank. En riktig Drogba, Rooney, Ibrahimovic eller RvP. Spelare som har vanan att göra skillnaden i matcher som t.ex denna.

Den saknade spetskompetensen resulterade även i att vi aldrig lyckades ta det sista steget. Steget som innebär att motståndarlaget får hämta ut bollen ur sin egen målbur. Vi fick i andra halvlek flera superba chanser att döda matchen (Bendtner, Ramsey, Eboue m.fl), men lyckades som sagt inte få in bolljäveln i mål.

Istället fick Sunderland chansen att leta sig tillbaka in i matchen. Något som de även gjorde. Sunderland fick både kontringar och mer bollinnehav ju längre in andra halvlek gick. Vissa gånger kändes det extra farligt, men Almunia var lika stabil som han vart på sistone där bak. En Almunia som allt mer börjar likna Almunia från förra säsongen. En Almunia som gör matchavgörande räddningar och vinner poäng åt sitt lag.

1-0 höll sig dock kvar och många trodde även att det skulle bli slutresultatet. Men, så hände det här och vips hade vi fått en straff. Arsenal var fram tills idag det enda laget i Premier League som inte satt en straff. Fabregas såg dock till att ändra på den saken när han kyligt satte 2-0 bakom skotten i mål. 2-0 stod sig även i några minuter till och vi kunde med lugn och ro lyssna på den segervissa bakgrundsmusiken (någon som vet vad för låt det är?) som sattes igång efter att domarn blåst av matchen.

______________________________________________________________________________

Spelarbetyg och omdömen:

Almunia (7/10) - Gjorde en väldigt stabil (och bra) match och stod för en - i mina ögon - matchavgörande räddning då han räddade Bents skott i andra halvlek.

Eboue (8/10 - utbytt i matchminut '89) - Han var enligt mig MOTM! Eboue skapade ständiga problem för Sunderlands försvar med sin ständiga penetration. Löpte fram och tillbaka under hela matchens gång och skapade många farligheter. Riktigt vass idag!

Silvestre (4/10) - Förlåt, men Silvestre duger inte.

Vermaelen (6/10) - Gjorde en bra match idag. Finns inte så mycket mer att säga.

Clichy (6,5/10) - Börjar smått komma i form. Lite av hans ringrostighet finns fortfarande kvar, men han verkar bara bli bättre och bättre nu. Stod för en liten miss i andra halvlek, men var bortsett från det felfri.

Fabregas (7/10) - Gjorde ingen höjdarmatch, men det känns som att det är tjänstefel att sätta någonting annat än sju på honom. Han stod trots allt för ett par läckra passingar och fina tricks.

Song (8/10) - En klippa på mittfältet! Hujja vad skönt att se honom tillbaka!

Ramsey (6/10) - Helt okej insats. Kom bort sig lite då och då, men sett överlag gjorde han en helt okej match. En sexa känns helt rätt.

Nasri (5\6/10 - utbytt i matchminut '72) - Gjorde sig inte riktigt till i den här matchen. Kämpade och kämpade, men kom aldrig riktigt igång. En femma känns dock för lågt. 5/6 - ni bedömer själva!

Bendtner (6,5/10) - Fortfarande ringrostigt, men blir likt Clichy bara bättre och bättre. Trots att han gör ett enkelt mål så är det en strikerinstinkt att finnas på rätt plats vid rätt tidpunkt. Därför är det i mina ögon ett riktigt bra mål.

Walcott (5/10 - utbytt i matchminut '78) - Betygen sätts hur bra ens insats har varit sett över hela matchen. Därför blir det en femma för Walcott. Han kändes stundtals farlig (i första halvlek speciellt), men lyckades aldrig förvalta sina chanser. Kom även med usla inlägg. Därför räcker det inte till godkänt. Frågan är snarare om han ska lägre än fem. Nja, så lågt sjunker vi inte idag.

Rosicky (6/10 - inbytt i matchminut '72) - Hann aldrig att komma in i matchen. Spelade okej.

Sagna (inbytt i matchminut '78 - spelade för lite för att betygsättas)

Denilson (inbytt i matchminut '89 - spelade för lite för att betygsättas)

Matchens tre kanoner:

• Eboue - Spelade väldigt bra idag och skapade många farligheter. Låg även bakom första målet!
  • Song - En ren klippa på mittfältet! Spelare som försökte komma förbi honom kom inte ens halvvägs.
  • Almunia - Trots att han inte är tvungen att göra många ingripanden så är han stabil idag! Hoppas vi får se mer av denna Almunia i fortsättningen.

Matchens sp*rsspelare (spelare som behöver putsa sina kanoner):

• Walcott - Just nu så duger han inte helt enkelt. Måste bli bättre over-all. Hans snabbhet är dock ett riktigt vasst vapen, men vad hjälper det när han aldrig lyckas skjuta ordentliga inlägg, passa ordentligt eller skjuta bollen i mål?
  • Silvestre - Man blir smått mörkrädd när han får bollen.
  • Publiken - Så tyst som det var idag har det inte vart på länge! Skärpning!

Glöm inte bort:

Everton såg till att göra oss en förtjänst när de stundtals spelade ut United efter noter. Okej, United spelade väldigt bra emellanåt, men i mina ögon gjorde Everton en riktigt bra insats. Väldigt förtjänta av segern! Gapet upp till United är nu enbart två poäng.

Mina sista tankar:

Spetskompetensen saknas fortfarande i detta Arsenal och det skulle vara extremt tråkigt ifall vi misslyckades med att vinna ligan på grund av detta. Bendtner verkar dock bara bli bättre och bättre, så vi får lita på honom. Om Bendtner hitta formen kan det mycket väl bli så att han blir den udd vi för tillfället saknar.

Arsenal vann idag och det är även det vi ska vara glada över. Låt oss strunta i det negativa och nu gå till sängs med vetskapen om att vi vann matchen. Om Sunderland skulle tillåtits att göra mål skulle scenariot just nu se helt annorlunda ut. Därför måste vi njuta av den här vinsten så länge vi kan. Nu laddar vi om inför den tuffa bortamatchen mot Stoke! Tack och hej!