Medlemmar: 8851 st.
Visa menyn

Arsenal 2003-2011

Kristonel Elwe
ons 5 okt 2011 kl 15:18

Veckan strider vidare och medan förlusten mot Tottenham fortfarande sitter som fastklistrad på näthinnan gäller det att blicka framåt. Idag har jag dock tänkt att göra det motsatta, nämligen blicka bakåt. För ett par år sedan menade de välkända journalisterna Simon Bank och Erik Niva att vissa av topplagen snarare blivit sämre än bättre i Premier League, någonting jag idag tänkte undersöka genom att se hur vårt Arsenal sett ut ända sedan den legendariska 03/04-säsongen.

En av de saker som diskuteras mest bland supportrar världen över både före, under och efter match är vilka spelare som bör starta, hur vår startelva kan komma att se ut, hur den såg ut och hur den hade kunnat att se ut (istället). Vad passar då bättre än att gå igenom vår bästa möjliga startelva vi kunnat ställa upp med under de senaste sju säsongerna.

Naturligtvis har vi under de senaste åren varit väldigt skadedrabbade, men det tas självklart med i beräkningarna genom skadenotiser då spelare varit långtidsskadade (långtidsskadade: mer än tre månader under en säsong).

______________________________________________________________________________

2003/2004

Notabla värvningar: Gael Clichy, Jens Lehmann, Cesc Fabregas & José Antonio Reyes.

Notabla avsked: David Seaman, Igor Stepanovs, Oleg Luzhny, Jerome Thomas.

Premier League: 1

Champions League: Kvartsfinal

FA-cupen: Semifinal

Ligacupen: Semifinal

Bästa möjliga startelva:

Lehmann
Lauren-Campbell-Touré-Cole
Ljungberg-Vieira-Gilberto-Pires
Bergkamp-Henry

Bästa möjliga bänk:

Edu, Shaaban, Parlour, Cygan, Wiltord, Reyes, Clichy, Kanu/Keown.

Notis:

Francis Jeffers och Jermaine Pennant utlånade under säsongens gång. Väldigt skadefritt lag. Henry vann skytteligan. Arsenal förlorade inte en enda match under säsongens gång.

Kommentar:

Det är få gånger en klubb lyckas hitta ett perfekt lag med en fantastisk blandning av ungdom, erfarenhet, kvalitet och spetskompetens. Det är ännu färre lag som lyckas göra en perfekt säsong. Arsenal lyckades 2003/2004 med bägge prestationerna.

Inför säsongen vågade man göra sig av med flera floppspelare (läs: Luzhny & Stepanovs), medan man såg till att köpa in spelare som breddade ut truppen (läs: Reyes & Clichy). Samtidigt gjorde man ett klockrent målvaktsköp genom att ta in Lehmann som ersättare till Seaman.

Man behöver knappast gå in i detalj för att beskriva exakt hur bra det här laget var. Antagligen Arsenals bästa startelva genom tiderna.

Betyg: 9/10

invincibles.jpg

The Invincibles. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2004/2005

Notabla värvningar: Mathieu Flamini, Emmanuel Eboué, Manuel Almunia, Robin van Persie, Nicklas Bendtner.

Notabla avsked: Francis Jeffers, Giovanni van Bronckhorst, M. Keown, Nwankwo, Sylvain Wiltrod, Ray Parlour.

Premier League: 2

Champions League: Åttondelsfinal

FA-cupen: Vinst

Ligacupen: Kvartsfinal

Bästa möjliga startelva:

Lehmann
Lauren-Campbell-Touré-Cole
Ljungberg-Vieira-Gilberto-Pires
Bergkamp-Henry

Bästa möjliga bänk:

Reyes, Fabregas, Flamini, Edu, Cygan, Eboué, Almunia.

Notis:

Exakt samma startelva som under 2003/2004. Dock blev det en skadedrabbad säsong där bl.a. Gilberto Silva och Sol Campbell åkte på långtidsskador. Även Fredrik Ljungberg var väldigt skadedrabbad under säsongens gång och kunde bara starta 24 matcher (gäller alla tävlingar).

Kommentar:

Den största skillnaden sedan 03/04 var materialet på bänken. Säsongen tidigare var den fylld av erfarna spelare som varit med i spelet ett långt tag. Den här säsongen fick istället många ungtuppar chansen.

Inför säsongen var man tippade att jogga hem ligan, speciellt då ingen större spelare hade lämnat laget. Men med flera skador på givna startspelare samt en ålderstigen startelva slutade man på en andraplats bakom Chelsea. Som en tröst kunde man dock vinna FA-cupen efter en finalvinst mot Manchester United.

Trots det var det här fortfarande ett väldigt bra lag som utmanade i alla tävlingar och kunde vinna mot vilket lag som helst. Med lite mer tur och mindre skador hade man enkelt kunnat ta hem dubbeln.

Betyg:

8/10

vieira_cup.jpg

Lagkaptenen Patrick Vieira lyfter upp FA-cup-trofén. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2005/2006

Notabla värvningar: Alexander Hleb, Theo Walcott, Emmanuel Adebayor, Abou Diaby, Armand Traoré.

Notabla avsked: Patrick Vieira, David Bentley, Jermaine Pennant, Edu.

Premier League:4

Champions League: Final(fförlust)

FA-cupen: Fjärde omgången.

Ligacupen: Semifinal

Bästa möjliga startelva:

Lehmann
Lauren-Campbell-Touré-Cole
Ljungberg-Fabregas-Gilberto-Pires
van Persie-Henry

Bästa möjliga bänk:

Almunia, Bergkamp/Adebayor, Hleb, Flamini, Cygan/Senderos, Clichy, Eboué.

Notis:

En ålderstigen trupp blev allt mer gammal och allt mer skadedrabbad. Ashley Cole åkte på en långtidsskada och spelade bara åtta matcher under säsongens gång. Ljungberg hängde heller inte med bra och lyckades bara starta 21 matcher. Dennis Bergkamp var nära pension och Robin van Persie blev förstaval bredvid Thierry Henry. Problemet var att även han var väldigt skadedrabbad, vilket gjorde att Adebayor fick starta många fler matcher än väntat.

Kommentar:

Vid det här laget var det inte svårt att se att det här laget förr eller senare skulle slås i spillror. Patrick Vieira, klubbens talisman och lagkapten, lämnade för spel i Italien och Serie A medan en perfekt truppspelare som Edu lämnade för spel i Spanien.

In köptes istället unga talanger, vilket skulle bli början på Arsène Wengers generationsväxling. Värvningen av Theo Walcott blev en av sommarens största snackisar medan Wenger även gjorde chansvärvningar som Adebayor och Traoré.

De spelare som bara två år tidigare var med och skapade historia började antingen bli sig till åren eller så ville de lämna för spel i andra lag. Med många skador under säsongens gång såg bänken ofta väldigt tunn ut, vilket även startelvan gjorde under stora delar av säsongen.

Pires, Ljungberg, van Persie, Campbell och Lauren klarade knappt av att starta 20 matcher var, vilket gav chansen åt många ynglingar, truppspelare, reserver och värvningar. Medan vissa tog den var det andra som misslyckades. På grund av många olika startelvor, många nya värvningar och många ungdomar som fick chansen blev inte laget bättre än fyra i ligan. Något överraskande gick man dock till final i Champions League, där man tyvärr förlorade.

Betyg:

6,5/10

ljungberg5.jpg

Fredrik Ljungberg deppar efter förlusten i Champions League-finalen. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2006/2007

Notabla värvningar: Tomas Rosicky, Denilson, William Gallas, Alex Song.

Notabla avsked: Ashley Cole, Pascal Cygan, Lauren, Dennis Bergkamp, Robert Pirès, Sol Campbell.

Premier League: 4

Champions League: Kvartsfinal

FA-cupen: Femte omgången

Ligacupen: Final(förlust)

Bästa möjliga startelva:

Lehmann
Eboué, Touré, Gallas, Clichy
Ljungberg/Hleb, Fabregas, Gilberto, Rosicky
van Persie-Henry

Bästa möjliga bänk:

Almunia, Senderos/Djourou, Diaby, Flamini, Adebayor, Hoyte, Walcott.

Notis:

Skador, skador och skador var en av de största anledningarna bakom denna rejäla floppsäsong. Man var aldrig ens i närheten av att vinna ligan medan det blev ett tidigt uttåg ur FA-cupen. Så mycket bättre blev det heller inte i Champions League eller Carling Cup, trots att man nådde final i den sistnämnda turneringen. Där förlorade man dock mot Chelsea.

Ljungberg var förföljd av skador, vilket gjorde att Hleb fick chansen från start. Robin van Persie och Thierry Henry turades om att vara skadade och bägge spelarna åkte vid ett tillfälle på en långtidsskada samtidigt. Gallas var småskadad under hela säsongen och likaså Rosicky.

Touré (53 matcher), Fabregas (49 matcher) och Gilberto (46 matcher) var de tre spelare som fick bära det största lasset under säsongens gång. Vi var aldrig ens nära att spela vår bästa möjliga startelva. Frågan är dock om det gått så mycket bättre även om vi fått göra det.

Kommentar:

Var vid tillfället den största floppsäsongen sedan Wenger tog över rodret. Hade dock stor otur med skador vilket tvingade honom att spela med många ynglingar, t.ex. Justin Hoyte. Sedan fanns det flera yngre spelare som tog över efter äldre spelare som spelat i Arsenal under en väldigt lång tid. Gael Clichy tog den här säsongen över från Ashley Cole mdan Hleb smått började göra detsamma med Ljungberg. Robin van Persie fick chansen att ta över efter sin idol Bergkamp, men säsongen blev till stor del förstörd på grund av skador.

Det var just i anfallet man hade de största problemen. Robin van Persie vann den interna skytteligan med endast tretton gjorda mål, vilket säger det mesta om den säsongen. Henry blev allt mer skadedrabbad och verkade sakta men säkert glida ner från toppen. Under större delen av säsongen var vi således tvungna att låta Adebayor bära anfallet på egen hand då José Antonio Reyes var utlånad under hela säsongen.

Det oslagbara laget från bara tre år tidigare var i princip borta och det märktes på flera plan. Generationsväxlingen blev alldeles för svår att genomföra på bara 1-2 säsonger och hela säsongen slutade i ett enda stort fiasko.

Betyg:

4/10

cole.jpg

Ashley Cole - The Betrayal. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2007/2008

Notabla värvningar: Eduardo, Bacary Sagna, Lassana Diarra,

Notabla avsked: Thierry Henry, José Antonio Reyes, Fredrik Ljungberg, Jérémie Aliadière.

Premier League: 3

Champions League: Kvartsfinal

FA-cupen: Femte omgången

Ligacupen: Semifinal

Bästa möjliga startelva:

Almunia
Sagna-Touré-Gallas-Clichy
Hleb-Flamini-Fabregas-Rosicky
van Persie-Adebayor

Bästa möjliga bänk:

Lehmann, Walcott, Eduardo, Senderos, Gilberto, Diaby, Hoyte.

Notis:

Robin van Persie fortsatte att vara skadedrabbad och lyckades bara starta tjugo matcher under säsongens gång. Efter två hemska tabbar från Lehmann tog Almunia över platsen som förstemålvakt. I övrigt klarade man sig från större och längre skador på nyckelspelare fram tills Eduardo bröt benet i en bortamatch mot Birmingham som slutade 2-2 efter en sen straff för hemmalaget.

Kommentar:

Inför säsongen trodde merparten av alla journalister, experter och kommentatorer att Arsenal för första gången på över tio år skulle hamna utanför top 4. Det var således många som blev överraskade när man med 10-15 matcher kvar av säsongen ledde ligan. I Champions League lyckades man dessutom slå ut Milan i åttondelsfinalen.

Den största faktorn till den dåvarande succén var ett stabilt försvar, ett skickligt och tekniskt mittfält och en anfallare som vägrade sluta producera mål - Adebayor. En kanske ännu större faktor var att laget fick vara relativt skadefritt. Man drabbades inte av längre skador på nyckelspelare samtidigt som det var få spelare som var skadedrabbade.

Trots det slutade säsongen utan titlar då man kollapsat i ligan och på ett snöpligt sätt åkt ut i Champions Leauge mot Liverpool. De två största orsakerna till kollapsen var dels benbrottet på en formstark Eduardo som på många sätt kom att förstöra vår säsong. Matchen där benbrottet kom till slutade dessutom 2-2 efter att Birmingham fått en felaktig straff med bara sekunder kvar av matchen.

Den andra kollapsen kom i Champions League där man bara var fem minuter ifrån att gå till semifinal. Ännu en gång skulle man få en tuff straff emot sig med bara ett par minuter kvar av matchen. En straff som betydde att Liverpool gick till semifinal.

Trots det var det många som i efterhand tyckte att Arsenal hade gjort en bra säsong, någonting som undertecknad skriver under på.

Betyg:

7/10

fabregas_milan.jpg

Cesc Fabregas, Mathieu Flamini och William Gallas jublar efter att man vunnit mot Milan på San Siro. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2008/2009

Notabla värvningar: Mikel Silvestre, Aaron Ramsey, Samir Nasri, Andrey Arshavin.

Notabla avsked: Alexander Hleb, Justin Hoyte, Gilberto Silva, Mathieu Flamini, Jens Lehmann.

Premier League: 4

Champions League: Semifinal

FA-cupen: Semifinal

Ligacupen: Kvartsfinal

Bästa möjliga startelva:

Almunia
Sagna-Touré-Gallas-Clichy
Denilson-Fabregas-Song-Nasri (Arshavin anslöt i januari).
van Persie-Adebayor

Bästa möjliga bänk:

Fabianski, Bendtner, Eboué, Diaby, Walcott, Djourou, Silvestre.

Notis:

Samir Nasri hade en väldigt skadefylld säsong medan Cesc Fabregas åkte på en långtidsskada i december månad. På grund av ett dåligt, skadedrabbat och tunt mittfält köpte man således in Andrey Arshavin i januarifönstret. Tomas Rosicky var borta hela säsongen med en knäskada.

Resten av spelarna höll sig skadefria. Att notera var att van Persie höll sig skadefri under nästan hela säsongen och vann den interna skytteligan.

Kommentar:

Trots att mestadelen av spelarna höll sig skadefria handlade inte den här floppsäsongen om otur med skador. Den här gången handlade det enbart om dåliga spelare som spelades ihop med ännu sämre spelare. Mittfältet som bestod av bl.a. Denilson, Song och Diaby under större delar av säsongen blev sågat om och om igen.

I anfallet hade Adebayor slutat spela totalt och där bak rök Touré och Gallas ihop i en intern konflikt som fick Touré att lämna in en transferansökan i januari. Ytterbackarna som säsongen tidigare bägge hade blivit invalda i PFA Team of The Year gjorde en usel säsong bägge två. Robin van Persie, Cesc Fabregas och oväntat nog Manuel Almunia var de tre spelare som bar laget och spelade bäst.

När Fabregas åkte på en skada i januari befarade man dock det värsta, men värvningen av Andrey Arshavin räddade säsongen helt och hållet. Arsenal lyckades resa sig från en sjätteplats till en fjärdeplats under säsongens andra halva.

Laget och "den bästa startelvan" var dock alldeles för dålig och det lag som säsongen tidigare var så nära att vinna ligan var nästan splittrat. Flamini och Hleb lämnade för Milan respektive Barcelona medan Tomas Rosicky åkte på en långtidsskada. Sagna och Clichy var som spöken medan Touré och Gallas bråkade både på och utanför plan.

Det rådde kaos både på och utanför plan, vilket märktes av i tabellen. Man lyckades dock gå till semifinal i både Champions League och FA-cupen, men det berodde mer på tur än skicklighet. Katastroflag efter en katastrofsommar från Wenger och styrelsen!

Betyg:

4/10

almunia_09.jpg

Manuel Almunia var en av lagets bästa spelare under säsongen 2008/2009. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2009/2010

Notabla värvningar: Thomas Vermaelen, Sol Campbell.

Notabla avsked: Emmanuel Adebayor, Kolo Touré,

Premier League: 3

Champions League: Kvartsfinal

FA-cupen: Fjärde omgången

Ligacupen: Femte omgången

Bästa möjliga startelva:

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Fabregas-Song-Denilson
Nasri/Bendtner-van Persie-Arshavin

Bästa möjliga bänk:

Fabianski, Eboué, Djourou (/Campbell fr.o.m. januari), Gibbs, Diaby, Bendtner/Walcott, Rosicky/Ramsey.

Notis:

Arsenal gick inför säsongen över till att spela ett rent 4-3-3 och Vermaelen ersatte Touré i försvaret. I övrigt förstärkte man knappt laget från säsongen tidigare, trots att man misslyckats totalt.

En helt sanslös säsong gällande skador. Rosicky och Eduardo gjorde bägge
comeback från långtidsskador den här säsongen, men det först under
vårkanten. Robin van Persie var borta nästan ett halvår och både Rosicky och Eduardo missade mer än en halv säsong. Gael Clichy och William Gallas missade tre månader under våren, vilket även Kieran Gibbs kom att göra. Aaron Ramsey som var nära ett genombrott bröt benet i en bortamatch mot Stoke och blev borta nästan ett helt år.

Både Philippe Senderos och Johan Djourou som var tilltänkta som back-ups missade i princip hela säsongen, vilket gjorde att man blev tvungen att låta Campbell skriva på under januarifönstret. Även Abou Diaby hade en skadefylld säsong.

Kommentar:

Det största misstaget gjordes under sommaren när man vägrade förstärka laget, vilket var exakt samma misstag som gjordes säsongen tidigare då flera tongivande spelare hade lämnat (Flamini, Hleb, Gilberto m.fl.). Det hade gått så långt att man inte ens ersatte dessa spelare, utan enbart började satsa på egna produkter och ungdomar.

2009/2010 blev en riktig berg- och dalbanesäsong. Man lyckades hänga med i toppen av ligan och gå till kvartsfinal i Champions League, men man märkte tydligt att laget och framför allt bredden på truppen var alldeles för dålig. Det var få spelare som visade att de hade utvecklats (Song var en av dessa), men även de spelare som verkade stå still i utvecklingen (Diaby, Denilson m.fl.) fick ändå starta vecka in och vecka ut.

Vad som gjorde det hela värre var att man fick genomlida en extremt skadedrabbad säsong. Vid ett tillfälle hade man hela femton (15!!) spelare skadade samtidigt. Att således sluta trea var något av en prestation.

Betyg: 6/10

bendtner_sagna.jpg

Nicklas Bendtner räddade Arsenal flera gånger om under 2009/2010. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2010/2011

Notabla värvningar: Laurent Koscielny, Sebastien Squillaci, M. Chamakh.

Notabla avsked: Eduardo, Silvestre, Campbell, Senderos, Gallas.

Premier League: 4

Champions League: Åttondelsfinal

FA-cupen: Sjätte rundan

Ligacupen: Final(förlust)

Bästa möjliga startelva:

Fabianski
Sagna-Djourou-Koscielny-Clichy
Fabregas-Song-Wilshere
Walcott-van Persie-Nasri

Bästa möjliga bänk:

Szczesny, Eboué, Squillaci, Gibbs, Bendtner, Arshavin, Chamakh (+ Diaby/Rosicky).

Notis:

Arsenal hade med sina mått mätt en relativt skadefri säsong sett till antal spelare som var skadade samtidigt. Däremot led man av tunga avbräck på nyckelspelare. Thomas Vermaelen missade nästan hela säsongen medan van Persie missade halva. Abou Diaby fortsatte spendera tid i sjukstugan och vid ett tillfälle var Arsenals alla tre målvakter skadade samtidigt. Det var även anledningen varför man blev tvungna att nödlåna Jens Lehmann. Även Aaron Ramsey blev borta nästan hela säsongen efter sitt benbrott.

Lukasz Fabianski tog över posten som förstemålvakt under hösten, men målvaktskollegan Wojciech Szczesny tog över som förstemålvakt då Fabianski åkt på en långtidsskada. Jack Wilshere gjorde sin första hela säsong i Arsenals a-lag och vann PFA Young Player of The Year.

Kommentar:

Till en början var det här nästan en succésäsong. Arsenal startade sladdrigt - precis som vanligt - men vid två-tre tillfällen ledde man ligan. Under 24 av 38 omgångar låg man på en andraplats bakom Manchester United och med tio matcher kvar hade man det i egna händer.

I Champions League slog man Barcelona i första åttondelsfinalen och blev mer eller mindre rånade på avancemang i returen. I Carling Cup gick man till final och i FA-cupen slogs man ut av Manchester United på Old Trafford.

Fram tills februari månad var man fortfarande kvar i alla fyra tävlingar och det var så långt ifrån en floppsäsong man kunde komma. Tyvärr ändrades allt under våren då laget föll ihop som ett korthus. Man åkte ut Champions League, förlorade Carling Cup-finalen och åkte även ur FA-cupen. Man hade dock ligan kvar att kämpa för, men även där föll man ihop totalt och slutade fyra.

Trots otur med skador på nyckelspelare spelade man oftast bra, hade ligans bästa bortafacit och vann flera matcher mot storlag och konkurrenter. Det var inte skador eller bredden på truppen som satte stopp för succé, utan mentaliteten. Visserligen kom truppen att se aningen för tunn ut mot slutet, men den största faktorn till raset låg i psyket.

Efter förlusten mot Carling Cup föll laget bara ihop och det är än idag svårt att förstå exakt varför. Man slutade tro på sig själva, slutade tro på titlar och slutade helt enkelt att spela. Förlusterna radades upp en efter en och all energi var slut.

Om man bara hade fortsatt som man började råder det ingen tvekan om att den långa titeltorkan hade kommit till ett slut, men på grund av ett dåligt psyke, skador på nyckelspelare och en frustrerande vår slutade allt i sorg och depression.

Betyg: Fram till februari: 8/10. Efter februari: 2/10.

arshavin_fabregas_nasri.png

De tre musketörerna. Men nu har tre har blivit en. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

2011/2012

Notabla värvningar: Gervinho, Mikel Arteta, Per Mertesacker, Park Ju-Young, Carl Jenkinson, Alex Oxlade-Chamberlain, Andre Santos, Yossi Benayoun.

Notabla avsked: Cesc Fabregas, Samir Nasri, Gael Clichy, Emmanuel Eboue, Armand Traore.

Premier League:-

Champions League: -

FA-cupen: -

Ligacupen: -

Bästa möjliga startelva:

Szczesny
Sagna-Mertesacker-Vermaelen-Gibbs/Santos
Arteta-Song-Wilshere
Walcott-van Persie-Gervinho

Bästa möjliga bänk:

Fabianski, Gibbs/Santos, Koscielny, Frimpong/Coquelin, Benayoun/Rosicky/Ramsey, Chamakh, Arshavin.

Notis:

Thomas Vermaelen fortsätter att vara skadedrabbad medan förra säsongens succéspelare Jack Wilshere blir borta mer än en halv säsong. Abou Diaby har vid det här laget troligtvis avlidit(?) medan Bacary Sagna åkt på en långtidsskada och blir borta tre månader.

Lagets bästa startelva är således långt ifrån den bästa startelva vi kan ställa upp med just nu. Om vi utgår efter vilka spelare som är friska skulle vår bästa elva se ut så här i detta nuet:

Szczesny
Jenkinson-Koscielny-Mertesacker-Gibbs/Santos
Arteta-Song-Ramsey
Walcott-van Persie-Gervinho

Kommentar:

Arsenal har släppt två av sina bästa spelare och en trotjänare och ersatt dessa med spelare som inte är i närheten av att hålla lika hög kvalitet. Man har således varken haft tid eller rum att förstärka, utan enbart fokuserat på att ersätta.

Det är tydligt att förra säsongens tunga formsvacka fortfarande håller i och just nu hittar man fler fel än rätt både på och utanför plan. Supportrarna är frustrerade, i styrelsen råder det mindre kaos och tränaren har aldrig varit lika kritiserad. Lägg där till fyra förlorade matcher på sju spelade matcher och man märker snabbt att någonting är riktigt fel.

Det är dock alldeles för tidigt att döma laget, vilket jag heller inte tänker göra ännu. Det är dock tydligt att oturen med skador fortsätter samtidigt som många spelare spelar långt under sin högstanivå (vissa verkar inte spela alls). Lägg där till de mentala problemen samt den stora formsvackan och ni finner snart svaret till varför det ser ut som det gör just nu.

Betyg hittills: 2-3/10

merte_vp_rams.png

En usel säsongsinledning. Foto: Bildbyrån.

______________________________________________________________________________

Någon slutsats blir det inte, utan jag är tämligen säker på att ni själva kan se hur utvecklingen ser och sett ut sedan vi senast vann Premier League. Om ni vill uttrycka era åsikter är det bara att hojta till i kommentarspåret (enbart öppet för medlemmar) och om ni har frågor kan ni alltid maila mig på kristonel.elwe@arsenal.se