Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

USA-resan del 13: Atlanta Gooners

ons 4 okt 2017 kl 16:02

Arsenal Swedens turné över Arsenal America är tillbaka. Senast ett besök hos Atlanta Gooners.

Efter ett uppehåll under våren, då undertecknad bosatte sig i England, är nu turnén över Arsenals suppertklubbar i USA tillbaka. Det första stoppet på 10 månader blev hos Atlanta Gooners. På grund av en orkan i Florida blev man tvungen att fly staten och ta sig norrut, då passade det bra att bocka av ytterligare en klubb av Arsenal.

Besöket tog plats i samband med hemmamatchen mot Bournemouth. En match som aldrig riktigt blev spännande, men tre viktiga poäng kunde vi räkna in. Detta bidrog till extra god stämning på Brewhouse Pub där Atlanta Gooners samlas vid varje match. En fantastiskt pub som är unik i staden, de kallar sig för en "soccer pub" och öppnar redan vid 07:00 för de tidigaste matchstarterna i England.

Enda nackdelen med detta dock är att supportergrupper från andra klubbar också samlas här. Samtidigt som Arsenal spelade under mitt besök, spelade även Chelsea och Tottenham samtidigt. För många av oss i Europa är det svårt att föreställa sig att supportrar från rivaliserade lag samlas i samma pub. Positivt med Brewhouse Pub dock var att Arsenal visades på totalt 9 TV-skärmar samtidigt som Chelsea och Spurs visades på 3- respektive 2 TV-skärmar. Båda ägarna av puben, Denise och Mike, är Gooners och därför har det sedan tider tillbaka alltid funnits supportrar av Arsenal som sett matcher där tillsammans.

Atlanta Gooners grundades utav Doug Goodwin tillbaka i 2011. Han är fortfarande med i styrelsen för klubben och bidrar till utvecklingen av klubben samt välgörenhetsaktiviteter. Atlanta Gooners samlar in pengar till en organisation som hjälper utsatta barn i staden genom fotboll. På grund av vissa regler och riktlinjer som Arsenal America har satt, väljer supporterklubben i Atlanta att arbeta på egen hand. De har blivit en officiel supporterförening efter möten med folk ifrån Arsenal i Highbury House.

På matchträffarna samlas det alltid minst 15 Gooners, detta även vid de mindre mötena och vid avspark 07:00. Vid de större matcherna som finaler och derbyn brukar man dra till sig mer publik än vad USAs matcher gjorde under VM 2014. Det finns inga lediga sittplatser och om ståplats inte räcker finns det skärmar utomhus för folk att följa Arsenal på.

Atlanta Gooners tillsammans med Brewhouse är mycket mer än bara en supporterförening. Det är en familj. Alla inblandade hoppas att Arsenal kommer att acceptera den inbjudan de fått till USA för spel i en försäsongsturnering nästa år. I Atlanta finns världens just nu dyraste fotbollsarena, Mercedes Benz Stadium, som har stor chans att bli en arena där Arsenal skulle spela isånnafall.

Arsenal Swedens turné över Arsenal America fortsätter nästa månad med besök hos Triangle Gooners i North Carolina. Det kommer även att göras återbesök hos Orlando Gooners, Gulf Coast Gooners och Arsenal NYC.