Medlemmar: 6089 st.
Visa menyn

2013/2014 - "Äntligen en titel"

Arsenal Sweden har säsongen 2013/14 haft ännu ett succéartat år. Klubben fortsatte även denna säsong att växa och vid verksamhetsårets slut uppgick antalet medlemmar till 6615 personer. Som grädde på moset fick vi avsluta säsongen med att flera hundra medlemmar samlades runt om i landet för att se Arsenal FC vinna FA-cupen.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelse: Ordförande: Axel Asplund.
Vice ordförande: Lars Lundstedt.
Kassör: Uffe Jansson
Ledamot: Kristonel Elwe.
Ledamot: Andreas Andersson.
Ledamot: Tobias Bäckström
Suppleanter: Kaj Poikela och Johan Luks.
Antal medlemmar: 6 615.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 1 545.
Så gick det för Arsenal: Fyra i Premier League. I Champions League blev det respass mot Bayern München i åttondelsfinalen. I Ligacupen blev det förlust mot Chelsea, men i FA-cupen blev det vinst efter 3-2 i finalen mot Hull.

Föreningen var som vanligt mycket aktiv med arrangemang både inom Sverige och i London. Två medlemsresor genomfördes, den första under hösten med 75 deltagare för hemmamatcherna mot Southampton och Marseille och på den andra som genomfördes i mars deltog 50 personer då vi såg U21-laget spela borta mot Tottenham och A-laget möta Manchester City på hemmaplan. På hemmaplan arrangerade vi med lyckat resultat för tredje året i följd en sommarfest på Visingsö där vi spelade fotboll och hade det allmänt trevligt.

Biljettförsäljningen till Arsenals hemmamatcher var fortsatt god, där vi totalt blev tilldelade 1545 biljetter av de 1849 sökta. Antalet sökta biljetter är också rekord för föreningen. I ett sent skede blev vi även tilldelade 12 biljetter till FA-cupsemifinalen på Wembley, men till finalen fick vi tyvärr inte ens möjlighet att söka då tilldelningen till finalklubbarna inte ens räckte till Arsenals säsongskortsinnehavare. Desto fler medlemmar såg finalen på lokal runt om i landet, där sammanlagt flera hundra hundra personer deltog i någon av föreningens träffar och fick fira klubbens första pokal på ett antal år.

Under de föregående säsongerna hade föreningens hemsida blivit allt mer omodern och svårjobbad och ett arbete hade dragits igång för att bygga en ny sajt och i oktober 2013 kunde den nya hemsidan lanseras, och några månader senare fanns även en mobilanpassad version klar.

Souvenirförsäljningen fortsatte att slå rekord, och försäljningen överskred 900.000 kronor. Föreningen tog denna säsong fram fem olika Arsenal Sweden-tröjor samt tre olika tröjor med tema FA-cupvinst. De sistnämnda togs även fram i dammodell.

Under säsongen intervjuade vi för Kanonmagasinets räkning Wojciech Szczesny, Theo Walcott, Mathieu Flamini och Kim Källström. Vi intervjuade även den brittiske journalisten John Cross samt skrev längre reportage om Mesut Özil samt Black Scarf Movement. Vi gjorde även ett temanummer om Invincibles-säsongen då det var tio år sedan, och det blev förstås också ett nummer med anledning av FA-cupvinsten.

Föreningens podcast var fortsatt populär och totalt blev det 35 avsnitt varav ett var ett sju timmar långt direktsänt avsnitt på transferfönstrets sista dag. Kristonel Elwe agerade programledare och totalt ett 20-tal av föreningens medlemmar deltog som gäster.

131106 – Arsenal slår Dortmund borta och Arsenal.com retweetar våra bilder från träffarna i Stockholm, Jönköping och Karlstad. Detta genererar 500 nya followers på Twitter.