Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

2019/2020 - Sparkad manager och pandemi

Unai Emery fick till sist sparken, Fredrik Ljungberg tog över under en kort period i väntan på Mikel Arteta - och rätt vad det är kom ett nytt virus som lamslog hela världen.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelsen
Ordförande: Axel Asplund, Uppsala
Vice ordförande: Malin Hägg, Stockholm
Sekreterare: Lars Lundstedt, Solna
Kassör: Ulf Jansson, Järfälla
Ledamot: Teo Rothman, Stockholm
Suppleant: Moji Heydari, Stockholm
Antal medlemmar: 6 631.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 961.
Så gick det för Arsenal: Åtta i Premier League. Fiasko i Europa League där det blev förlust i åttondelsfinalen mot Olympiakos. I Ligacupen blev det uttåg i femte omgången efter strafförlust mot Liverpool. FA-cupen blev säsongens stora höjdpunkt där vi vann med 2-1 i finalen mot Chelsea och utökade vårt rekord för antal vunna FA-cuper till 14 stycken. Ingen annan har vunnit fler än 14.

Säsongen 2019/20 blev förstås på många sätt en unik säsong på grund av Corona-epidemin, och detta påverkade givetvis även Arsenal Sweden. Plötsligt fanns ingen fotboll och när matcherna väl skulle spelas så skedde det utan publik på läktarna. Föreningen behövde tack vare en stark ekonomi inte permittera klubbens anställde som under det cirka tre månader långa speluppehållet kunde ägna sig åt att fortsätta arbetet med att formge den nya version av föreningens websajt som är under framtagande, och även annars lågprioriterade arbetsuppgifter som att sammanställa statistik från gamla matcher, uppdatera material för sajten och liknande.

Under året har arbetet i övrigt sett ut som de flesta andra säsonger. Vi har sålt souvenirer och matchbiljetter till samtliga hemmamatcher som spelades under verksamhetsåret, och föreningen har fortsatt att producera sin podcast där ungefär hälften av avsnitten har handlat om matcher medan övriga avsnitt har behandlat allehanda ämnen som rör Arsenal i stort med tex historiska tillbakablickar eller spaningar om allmänna trender och mycket annat.

I slutet av februari genomfördes under en helg en medlemsresa, som blev lyckad både sportsligt och socialt. Ett 40-tal medlemmar deltog och det hanns med att kollas på två matcher långt ner i seriesystemet, ett besök på den så kallade Bermondsy Beer Mile för socialt umgänge och inmundigande av hantverksöl - samt förstås den traditionsenliga pubkvällen med frågesport och allmänt trevligt häng. Resan avslutades med att vi fick se Arsenal vinna med 3-2 mot Everton på Emirates Stadium.

Kort därefter stoppades allt spel på grund av Coronaviruset, och säsongen spelades inte klart förrän under sommaren där laget avslutade snyggt med att vinna FA-cupen. Lagets slutposition i Premier League däremot var en stor besvikelse då den inte blev bättre än åtta.

Under säsongen fattade styrelsen också fattat beslutet att lägga ner föreningens tidning Kanonmagasinet då det inte längre ansågs vara möjligt att göra en läsvärd tidning av det formatet. I stället inleddes en satsning på längre texter på hemsidan som låstes in så att bara medlemmar har tillgång till dem.