Medlemmar: 6167 st.
Visa menyn

2017/2018 - Arsenal kom till Sverige

Ännu en tung säsong där Arsene Wenger, efter 22 år, fick lämna klubben. På pluskontot dock att laget gästade Sverige när man mötte Östersund i Europa League.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelsen
Ordförande: Axel Asplund, Uppsala
Vice ordförande: Malin Hägg, Stockholm
Sekreterare: Lars Lundstedt, Solna
Kassör: Ulf Jansson, Järfälla
Ledamot: Andreas Andersson, Jönköping
Ledamot: Niklas Kristoffersson, Älvsjö Ledamot: Indra Kullenberg, Stockholm
Suppleanter: Christian Backevik, Stockholm, Michael Doohan, Umeå
Antal medlemmar: 6409.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 1 636.
Så gick det för Arsenal: Sexa i Premier League. I Europa League blev det respass mot Atletico Madrid i semifinalen. I Ligacupen blev det finalförlust mot Manchester City och i FA-cupen åkte laget ut i tredje omgången mot Nottingham Forest.

Trots en för Arsenals A-lag bitvis ganska tung säsong så höll Arsenal Sweden ställningarna, och avslutade säsongen med i stort sett lika många medlemmar som föregående säsong. Till slut uppgick antalet till 6409 medlemmar, en minskning mot föregående säsong med 149 medlemmar.

Under säsongen har en medlemsresa till London arrangerats, där vi såg matcherna mot Huddersfield och Manchester United. Vi gjorde under dagarna i London också en avstickare till Boreham Wood där vi såg Arsenal U23-lag möta Readings motsvarighet, och höll där också en pubkväll med frågesport och allmänt samkväm.

Biljettilldelningen har varit fortsatt god. Av totalt 1667 sökta biljetter blev vi tilldelade 1636  stycken. Föreningen hade medlemmar på plats på samtliga hemmamatcher under hela säsongen och även på flertalet bortamatcher i Europa League.

En höjdpunkt under säsongen var Arsenals besök i Östersund i Europa League där Arsenal Sweden tilldelades ca 150 biljetter och arrangerade två mycket lyckade pubkvällar på Bishops Arms i centrala Östersund. Utöver svenska Arsenal-supportrar deltog såväl anställda inom Arsenal FC samt supportrar från ett flertal olika länder i festligheterna. Vi tog till den matchen också fram ett eget matchprogram med texter både på svenska och engelska och delade ut gratis på puben och på arenan och även detta rönte stor uppskattning.

Föreningens mycket populära podcast har producerats av i huvudsak Lars Lundstedt och Kristonel Elwe. Total blev det över 40 avsnitt under säsongen. Websajten har hållits kontinuerligt uppdaterad där vi utöver matchreferat har publicerat hundratals artiklar i form av nyhetsnotiser, bloggar och liknande.

Kanonmagasinet, Arsenal Swedens egen tidning, har även den getts ut regelbundet under säsongen.
Souvenirförsäljningen är som tidigare år en uppskattad service bland våra medlemmar, och den totala omsättningen i föreningen uppgick till 3 251 238 kronor.

Under säsongen arrangerade klubben en insamling till förmån för Cancerfonden via deras hemsida och uppmanade medlemmar att lämna bidrag. Totalt bidrog föreningens medlemmar med 10.435 kronor.