Medlemmar: 6215 st.
Visa menyn

2014/2015 - Vi försvarade cupen

För 14:e året i rad kunde supporterklubben lägga en händelserik och mycket lyckad säsong bakom sig, och för 14:e året i rad ökade medlemsantalet. Den här gången skrevs slutsiffran till 6 676 medlemmar. En liten ökning med 61 medlemmar jämfört med säsongen 13/14.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelsen
Ordförande:
Axel Asplund
Vice ordförande: Lars Lundstedt, Solna
Kassör: Ulf Jansson, Järfälla
Ledamot: Andreas Andersson, Jönköping
Ledamot: Malin Hägg, Farsta
Ledamot: Tobias Bäckström, Solna
Suppleanter: Joakim Apell, Jönköping och Andreas Ellström, Örebro
Antal medlemmar: 6 676.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 1400
Så gick det för Arsenal: Trea i ligan. Utslaget ur Champions League av Monaco i åttondelsfinalen. Utslaget av Southampton i tredje omgången av ligacupen. Vinnare av FA-cupen efter 4-0 mot Aston Villa i finalen.

Den största förändringen som föreningen gjorde under säsongen var att flytta kontoret från Karlstad till Stockholm för att effektivisera arbetet. Den lokal som vi hade hyrt i Karlstad sedan 2013 sades upp och i mitten av april flyttade vi in i en lokal på Rådmansgatan, vid Sabbatsbergs sjukhus, i Stockholm. Lokalen är 50 kvadratmeter, högst upp i fastigheten och fungerar som arbetsplats för föreningens anställde Jocke Lander.

En medlemsresa arrangerades under säsongen. Den genomfördes i mars då vi såg hemmamötet med West Ham. 70 medlemmar hängde med på resan som snabbt såldes slut. Gemensamt hotell ordnades, Thistle Barbican, och på fredagskvällen startade vi med gruppquiz och pubsamling på Britannia för att sedan åka upp till restaurang Mem & Laz på Upper Street där den förre Arsenalkeepern John Lukic kom och gästtalade och vi åt middag. På lördagen var det match och pubtur och det var en fin 3-0-seger vi fick se.

Hemma i Sverige har massor med lokala träffar anordnats på orterna runt om i Sverige. Supporterklubben gjorde en storsatsning i november i Helsingborg där vi ordnade en storfest och bjöd in den gamle spelaren David Hillier som kom och gästtalade. Trots att The Gunners snöpligt förlorade matchen mot Manchester United blev det en kanondag/kväll och 60 medlemmar dök upp och var med på träffen.

När Arsenal bärgade sin tolfte FA-cuptitel i slutet av maj arrangerades finalträffar på 14 orter och det var välbesökt på många ställen. Stockholm hade 250 på O´Learys i Gamla Stan, Jönköping 48 på Shooters och Karlstad hade 36. För att nämna några.

På biljettfronten kan vi konstatera att vi fått bra och stora tilldelningar till många av matcherna. Klubben sålde nästan 1400 biljetter, vilket är lite mindre än säsongen innan, men då åkte 100 medlemmar till Helsingfors på sommaren för att se träningsmatchen mot Manchester City. Vi tilldelades bland annat 10 biljetter till Community Shield-matchen mot City på Wembley i augusti, vi hade medlemmar på plats både på Dortmund och Galatasaray borta i Champions Leagues gruppspel, vi fick 75 biljetter till CL-knockouten hemma mot Monaco och vi tilldelades sex biljetter till FA-cupsemifinalen mot Reading. Tyvärr fick vi inte heller den här säsongen biljetter till cupfinalen, vilket så klart är en besvikelse, men klubbarnas tilldelning från FA täcker inte alls behovet.

Något som också minskade den totala tilldelningen sett över hela året var att flera hemmamatcher på våren flyttades, en del sent, från helgen till måndagkvällar.

Arbetet fortsatte med den nya hemsidan som sjösattes hösten 2013. Främst jobbades med att ta fram en ny förstasida och en ny shop. På Arsenal.se hade vi flera bloggar bredvid de vanliga, bland annat en silly season-blogg och en specialnedräkningsblogg inför cupfinalen. Totalt producerades 612 nyhetsartiklar och 405 blogginlägg.

På hemsidan avgjordes även tipstävling, en säsongstippning och specialtävlingar. Bland annat den årliga lasagnetävlingen när medlemmar skickade in bilder på hur de firade St Totteringhams day.

Vi påbörjade även jobbet med att lägga in gamla matchreferat och statistik i det nya systemet så att alla spelarprofiler blir korrekta, ett stort arbete som kommer ta ett tag att göra klart.

Kanonmagasinet rullade vidare och under säsongen utkom fem nummer. En stor besvikelse är att vi för första gången på länge inte fick tillgång till några spelarintervjuer alls från Arsenal. Arsenal Sweden fixade dock på egen hand intervjuer med Adrian Whale (Arsenals scout i Sverige), David Hillier och Ivan Gazidis. Två av årets nummer var temanummer där Kaj Poikela drog ett enormt lass. Det första handlade om hur statistiken spelar allt större roll inom toppfotbollen och det andra om Arsenals akademi.

Souvenirförsäljningen sprängde under säsongen både miljonvallen – och slog nytt rekord. Och det hände mycket. Som en följd av den usla servicen från Arsenal i London beslöt vi att köpa in en egen tryckpress för att kunna erbjuda våra medlemmar en avsevärt snabbare leverans. Investeringen gav goda resultat och många nöjda medlemmar fick sina tröjor snabbt hem i brevlådan.

Vårt avtal med Puma i Sverige var också en viktig del i att vi kunde utöka och förbättra servicen i shopen.

Vi tog även fram fyra egna t-shirts under säsongen. Två Alexis Sanchez och två Victoria Concordia Crescit.

Arsenal Swedens podcast fortsatte leverera avsnitt varje vecka och vi var i toppen av listorna inom populäraste svenska fotbollspod. Hans Larson ledde programmet genom säsongen, men inför cupfinalen spelades en specialpodcast in och den leddes av Thomas Gustavsson.

Arsenal Sweden-golfen arrangerades 23 augusti på Kumla GK, värdar för tävlingen var Jimmy Österman och Henrik Zegelsson. Vinnare på den mycket knixiga banan blev Niclas Blom och Andreas Ellström. 14 personer deltog och efter golfen samlades några av oss på O´Learys i Örebro och såg 2-2-mötet med Everton.