Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

2016/2017 - Arsenal mesta cupmästarna

Trots en för Arsenals a-lag bitvis ganska tung säsong - igen - så höll Arsenal Sweden ställningarna, och avslutade säsongen med i stort sett lika många medlemmar som föregående säsong. Till slut uppgick antalet till 6558 medlemmar, en minskning mot föregående säsong med 106 personer.

SÄSONGEN I SIFFROR

Styrelsen
Ordförande: Axel Asplund, Uppsala
Vice ordförande: Malin Hägg, Stockholm
Sekreterare: Lars Lundstedt, Solna
Kassör: Ulf Jansson, Järfälla
Ledamot: Andreas Andersson, Jönköping
Ledamot: Tobias Loyd (f.d. Bäckström), Solna
Ledamot: Indra Kullenberg, Stockholm
Suppleanter: Joakim Apell, Jönköping och Christian Backevik, Stockholm
Antal medlemmar: 6558.
Kostnad för ett medlemskap: Vuxen: 250 kronor, familj: 500 kronor och ungdom: 50 kronor.
Antal biljetter tilldelade: 1 545.
Så gick det för Arsenal: Femma i Premier League. I Champions League blev det respass mot Bayern München i åttondelsfinalen. I Ligacupen blev det förlust mot Southampton i femte omgången, men i FA-cupen blev det vinst efter 2-1 i finalen mot Chelsea.

Under säsongen arrangerades en medlemsresa till London, där vi såg matcherna mot PSG i Champions League och mot Bournemouth i Premier League samt arrangerade en festkväll med frågesport och allmänt umgänge. Innan tävlingssäsongen startade så genomförde föreningen även ett mycket uppskattat arrangemang i Göteborg i samband med Arsenals träningsmatch mot Manchester City på Ullevi. Föreningen förmedlade 800 biljetter till matchen och på förfesten som arrangerades i en restaurang på Gamla Ullevi deltog omkring 700 personer. På festen sålde vi souvenirer för cirka 120 000:- och på scenen framträdde Arsenal Away Boys. Dessutom intervjuades Ray Parlour, och den förre Arsenalmittfältaren minglade även i lokalen, skrev autografer och ställde upp på selfies.

Lokalt fortsatte det arrangeras träffar och det blev en fin avslutning i och med att Arsenal nådde final i och vann FA-cupen. Träffar för att och se matchen anordnades på inte mindre än tio orter.

Biljettilldelningen var fortsatt god. Av totalt 2310 sökta biljetter blev vi tilldelade 2177 stycken inklusive matchen i Göteborg. Föreningen hade medlemmar på plats på samtliga hemmamatcher under hela säsongen, samt ett flertal bortamatcher i Champions League.

Föreningen bedrev vid ett tillfälle också ett mycket lyckat opinionsarbete, där vi från styrelsens sida orkestrerade en kampanj på sociala medier med syfte att få Viasat att ändra sitt beslut att inte visa bortamötet med Southampton i direktsändning. Med hjälp av ett flertal medlemmar sattes Viasat under hårt tryck och gav sedermera vika och valde att visa matchen i direktsändning.

Hans Larson och Thomas Gustavsson fortsatte som programledare för podden och total blev det 41 avsnitt under säsongen. Efter FA-cupfinalen tackade dock duon för sig.

Vi producerade fem nummer av Kanonmagasinet. Under året gjorde Kaj Poikela sin sista insats som redigerare av magasinet, och de sista två numren producerades av Jocke Lander och Malin Hägg.

Souvenirförsäljningen är som tidigare år en uppskattad service bland våra medlemmar, och den totala omsättningen i föreningen uppgick till 3.967.107 kronor och 31 öre.