Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Träningslandskamper

Axel Asplund
ons 22 aug 2007 kl 00:00

15 av spelarna i Arsenals trupp är just nu på landslagssamlingar runt om i Europa. Till vilken nytta? Mår inte spelarna bättre av att hålla sig på träningsanläggningen i Colney? Det kan ju aldrig vara bra att direkt efter en tuff match mot Blackburn kasta sig in i ett flygplan till en verksamhet med i nio fall av tio sämre resurser än i Arsenal?

I och med att träningslandskamperna inte betyder något så blir de också verkningslösa som test av spelarna, eftersom att intensiteten inte blir riktigt hundraprocentig. Underhållningsvärdet är också lika med noll. Det var länge sedan jag zappade in en träningslandskamp på tv. Fotboll utan nerv är tråkigare att kolla på än SVT 2 - när det inte är någon sändning.

Vi kan nu räkna med att en eller ett par av spelarna kommer tillbaka med småskador och därför inte kan vara på topp mot City på lördag, eller i värsta fall inte ens vara med. Rosicky, exempelvis, spelade inte mot Blackburn men i kväll ska han leda sitt ut Tjeckien i matchen mot Österrike. Kommer han vara tillräckligt fit för att spela för Arsenal på lördag?

Det må vara ett slitet argument, men Arsenal betalar skyhöga löner till spelarna och då känns det rimligt att klubben går först. I alla fall när det är vänskapslandskamper.