Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Axel Asplund

Paddy kommer tillbaka?

Axel Asplund – sön 31 aug 2008 kl 00:00

Det var nog inte bara jag som reagerade på att Patrick Vieira satt på läktaren bredvid Silvestre igår. Hemma hos hem gick spekulationerna igång omedelbart - är Paddy på väg tillbaka till Arsenal?

Jag tror inte att det skulle vara en dålig värvning, förutsatt att han accepterar en annorlunda rolljämfört med den han hade förfyra år sedan. Han skulle knappast vara given i dagens Arsenal, men samtidigt erbjuda den bredd som truppen saknar. Dessutom vet han vad som krävs för att spela i Premier League och CL.

Läs mer

Det behövs mer

Axel Asplund – lör 30 aug 2008 kl 00:00

Amaury Bischoff är kar för Arsenal. För mig är det mer en "jaha"-värvning än "wow"-värvning. Han har säkert pontential - som ungefär tio andra grabbar i Arsenals trupp - att bli bra i framtiden, men det räcker inte den här säsongen.

Jag har aldrig sett honom spela, så det enda jag vet om honom är att han bara har gjort en enda match i Werder Bremens A-lag. Det berodde visserligen främst på skador, men det känns märkligt att en en kille som inte slår sig in i Bremen ska ta plats i Arsenal.

Nu har vi gjort klart med en Carling Cup- och backup-spelare. När värvas Cescs framtida mittfältspartner?

Läs mer

Sheffield United ännu en gång

Axel Asplund – lör 30 aug 2008 kl 00:00

Hur kommer det sig, trots att Arsenal och Sheffield United bara har spelat en säsong i samma serie de senaste åren, att vi möter The Blades varje år?

Jag klagar i och för sig inte då vi i regel besegrar United, men det är märkligt att det blir samma lag som lottas mot varandra gång på gång. Det är ju inte bara vi som råkar ut för det här - Aston Villa har väl lottats mot Man United i FA-cupen tre år i rad?

Läs mer

Enkelt seger, trots Terje

Axel Asplund – tor 28 aug 2008 kl 00:00

Jag höll på att sätta colan i halsen när jag såg att Terje Hauge skulle dömma matchen igår. Detta var ju mannen som stal Champions League från oss i Paris genom att visa ut Jens Lehmann och godkänna ett offside-mål för Barcelona. Jag trodde att han hade blivit avstängd på livstid efter den matchen - till och med vårat mål borde i finalen borde aldrig ha kommit till i och med att Eboue filmade till sig frisparken som Sol nickade in. Men han får tydligen fortsätta döma, den norske muppen.

Läs mer

Ingen drömlottning

Axel Asplund – tor 28 aug 2008 kl 00:00

När Porto lottades in som andralag i Arsenals grupp kände jag mig lugn. Vi slapp ju både Juve och Bayern München. Men därefter lyckades vi pricka in det svåraste laget i tredje potten - Fenerbahce, som nådde lika långt som oss i turneringen i våras - och, om inte det svåraste så i alla fall ett av dem, i sista potten - Dynamo Kiev. Det är inga lag man bara går in och kör över, den saken är säker.

Läs mer

Det finns inget annat än seger

Axel Asplund – ons 27 aug 2008 kl 00:00

I kväll är det en sådan där obehaglig match igen. Arsenal har allt att förlora i den, och alla räknar med att vi enkelt går vidare. Samtidigt har spelet inte stämt i inledningen och i synnerhet inte i den senaste matchen - vilken man aldrig är bättre än som det heter.

Läs mer

Man är inte förvånad

Axel Asplund – sön 24 aug 2008 kl 00:00

Och så undrar folk varför man har varit pessimist inför säsongen...

Det är svårt att hitta någon ljusglimt med gårdagens match. Inte ens Gael var bra, och det säger ganska mycket i och med att han "aldrig" gör en dålig match. Att man ibland gör en plattmatch kan jag acceptera, men att spelarna visade så dålig geist och vilja förvånar. Hur kan man se så otaggad ut i inledningen av säsongen? Är det inte det här spelarna har längtat efter hela sommaren?

Läs mer

Sidor