Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Sagna - mycket bra värvning

Axel Asplund
tis 21 aug 2007 kl 00:00

Jag är fullt medveten om att det bara är tre matcher in på säsongen, men redan nu känns värvningen av Bacardi Sagna klockren. Han har smält in i backlinjen på ett utmärkt sätt och har redan hunnit med en assist. Fransmannen är en mer naturlig ytterback än Manu Eboue eftersom han har förmågan att inte villa bort sig i positionsspelet gång efter annan - något som knappast går att säga om ivorianen.

Sagna är en viktig pusselbit i den backlinje som förhoppningsvis kommer att spela ihop i Arsenal under många år. Kolo och Clichy är ju redan etblerade, och när Gallas tackar för sig (vilket antagligen blir i sommar eftersom att han nu har fyllt 30 och är för gammal för Wengers principer) finns den givna efterträdaren i Birmingham. Just det - Johan Djourou.

Sagna behöver dock utveckla sitt offensiva spel. I matchen mot Blackburn kom han inte med i anfallen över huvud taget, även om hans samarbete med Eboue i Fulhamfighten funkade bättre.

Jag gillade också hans uppmuntrande klapp mot Lehmann efter den senaste tavlan. Det tyder på att Bacardi är en bra kille, och sådana kan man inte få för många av.