Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Jack Wilsheres genombrott

Axel Asplund
ons 30 jul 2008 kl 00:00

Jag blir bara mer och mer imponerad av Jack Wilshere. Visst är jag medveten om hur lätt det är att börja hajpa en spelare på nästan ingen grund alls, men nu börjar jag på allvar tro att 16-åringen kan få speltid i Premier League redan den här säsongen.

För det är en sak att imponera mot gärsgårdslag från den österriska bushen, en annan att vara så pass bra mot ett av Tysklands bästa lag. Wilshere klev in helt respektlöst i andra halvlek och vågade spela sin egen fotboll, och även om alla passningar inte satt där de skulle så fortsatte han ändå försöka. Att våga misslyckas är en viktig egenskap som fotbollsspelare, för det är ju sant som klyschan säger: Man lär sig av sina misstag.

Hans mål fullkomligt lyste av självförtroende. Nedtagningen och den säkra avslutningen bakom en chanslös Jens var klass rakt igenom - nästan lika strålande som Clichys förarbete.

Visst är det ett genombrott vi har sett den här försäsongen. Om det sedan bär hela vägen till spel i ligan återstår att se, men fortsätter Wilshere ta chansen när han får den talar allting för det. Till hans fördel är ju också att det numera kommer att vara sju avbytare i Premier League (visst är det så?) vilket ger Wenger möjligheten att slänga in någon ungdomsspelare i redan avgjorda matcher.

Och killen är född 1992. Jag börjar inse varför Le Boss håller i transferslantarna.