Medlemmar: 8890 st.
Visa menyn

Ingen drömlottning

Axel Asplund
tor 28 aug 2008 kl 00:00

När Porto lottades in som andralag i Arsenals grupp kände jag mig lugn. Vi slapp ju både Juve och Bayern München. Men därefter lyckades vi pricka in det svåraste laget i tredje potten - Fenerbahce, som nådde lika långt som oss i turneringen i våras - och, om inte det svåraste så i alla fall ett av dem, i sista potten - Dynamo Kiev. Det är inga lag man bara går in och kör över, den saken är säker.

Detta kan inverka negativt på ligaspelet, då vi knappast kan ställa upp med truppspelare mot dessa lag. Det hade varit en annan femma om vi hade fått Ålborg eller Anorthosis Famagusta (who are ya?), för mot dessa lag hade Wenger kunnat ställa upp med vilken elva som helst och ändå räkna med seger. Nu blir det att slita på de bästa spelarna i stället - något som vi inte har råd med i långa loppet.

Men visst ska vi gå vidare. På hemmaplan är vi favoriter mot i princip alla lag i Europa, och jag kan inte föreställa mig att vi förlorar alla bortmatcherna. Vi kommer att tappa poäng på bortaplan, för det gör man alltid. Jag räknar dock kallt med en plats i utslagsrundan efter nyår.

Själva lottningsförfarandet var naturligtvis segt som vanligt, men genomfördes ändå förhållandevis smidigt. Men varför fick bara Chelsea-spelare (och han Ronaldo) pris? Lamplard har ju inte ens gjort sin bästa säsong, och att Slippery-when-wet skulle vara CL:s bästa back är ju någon form av sjukt skämt.  Jag är dock inte det minsta förvånad över tilldelningen. Det är ju trots allt Uefa som står bakom dessa utmärkelser.