Medlemmar: 8890 st.
Visa menyn

Enkelt seger, trots Terje

Axel Asplund
tor 28 aug 2008 kl 00:00

Jag höll på att sätta colan i halsen när jag såg att Terje Hauge skulle dömma matchen igår. Detta var ju mannen som stal Champions League från oss i Paris genom att visa ut Jens Lehmann och godkänna ett offside-mål för Barcelona. Jag trodde att han hade blivit avstängd på livstid efter den matchen - till och med vårat mål borde i finalen borde aldrig ha kommit till i och med att Eboue filmade till sig frisparken som Sol nickade in. Men han får tydligen fortsätta döma, den norske muppen.

Tur då att motyståndet vi fick i går var bedrövligt. Twente hade väl knappast en vettig målchans på hela matchen, och det var ju aldrig något snack.

Skönt för Nasri att hänga ett mål till så här tidigt på säsongen, det kommer att ge honom självförtroende. Undrar förresten hur många dragningar till Hleb hade gjort i Nasris skor vid den chansen. Jag tippar på ytterligare tolv, och sedan hade det blivit en (resultatlös) hörna. Hleb har vi i alla fall ersatt på ett bra sätt.

Däremot måste van Persie göra mål snart. Han har bara gjort ett mål i Arsenaltröjan på snart ett år, och det var dessutom på straff. Det märks tydligt att han saknar självförtroende och en VP utan självförtroende är ingen större tillgång i laget. Jag hoppas att han får hänga ett enkelt mål mot Newcastle så att han kommer i gång igen, för just nu är ingen av VP, Adebayor eller Bendtner särskilt vassa samtidigt som Vela får vänta på sin chans.

Till sist: Kul för Bruce Riochs Ålborg att få spela CL. Jag ser fram emot lottningen ikväll - det vore coolt med Ålborg-Arsenal. Jag och Lander frågade den förre Arsenalmanagern om just chansen att möta Arsenal när vi intervjuade honom förra veckan.
- It would be amazing. Absolutely amazing! sa Rioch, utan att riktigt våga tro på att det kunde bli verklighet.

Till sist 2: Oväntat att Liverpool skulle göra ett mål i slutet av sin match... Jag börjar bli jävligt trött på deras osannolika flyt vid avgörande tillfällen.