Medlemmar: 8890 st.
Visa menyn

Ibland är visst lösningen att köpa

Axel Asplund
mån 25 aug 2008 kl 00:00

Det är möjligt, eller rentav troligt, att Le Boss lägger ut dimridåer på .com idag, men när han säger att han eventuellt ska lösa mittfältskrisen genom att hitta en spelare i den egna truppen blir jag orolig. Vem skulle det vara?

Problemet är inte kvaliteten på truppen - våra bästa spelare är i samma klass som de andra topplagens. Problemet är ju bredden, och hur då lösningen redan finns i truppen kan jag inte begripa. Varför skulle Wenger annars ha gått ut redan för en månad sedan och sagt att han ska köpa en mittfältare? Att hitta en mittfältare i truppen är ingen lösning, det är en nödlösning.

Det hävdas gång efter annan att pengar till nyförvärv finns och med tanke på att vi har dragit in ett antal miljoner pund på försäljningarna av Hleb och Hoyte är det inte direkt så att vi har gått minus den här sommaren. Nu måste vi spendera, det finns inte utrymme för någon gambling. Matcherna mot Twente, WBA och Fulham har inte varit bra så det behövs ett kvalitettillskott på mittfältet.

Denilson gjorde en riktigt dålig insats i lördags då han slog bort ungefär varenda boll han fick, men vi ska naturligtvis inte skriva av honom ännu. Han är dock inte redo att bära hela ansvaret när Cesc är borta, den saken är klar. Eboue har gjort okej insatser på mittfältet i de senaste matcherna, men är ingen innermittfältare att bygga ett lag omkring för han är alldeles för ojämn och nyckfull som spelare. Fast det kanske är honom Wenger syftar på när han ser en mittfältslösning i truppen. Är det så är vi illa ute.

Med tanke på att Rosicky kommer att vara skadad resten av sitt liv och Diaby inte kan spela två matcher i rad kramar vi redan det sista ur mittfältet just nu. Vad händer om Eboue och Denilson också blir skadade. Ska Ramsey och Wilshere bära hela ansvaret? Det tycker inte jag känns som ett klubb med guldambitioner.