Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Change we can believe in

Axel Asplund
ons 5 jul 2017 kl 22:23

Vi bad om förändring - och förändring fick vi. I alla fall så här långt.

Tänk att vi bara är en knapp vecka in i juli och Arsenal redan har gjort klart med två mycket bra nyförvärv - och Jens Lehmann. Detta är inte det Arsenal vi brukar se, för den vanliga visan brukar ju vara att Arsenal är på jakt efter de stora bytena men kammar noll. I slutändan blir det plan B och därmed värvningar som blir klara i slutet av augusti.

Jag ska inte säga att jag är överraskad, för med tanke på all rök som har synts runt Arsenal den senaste månaden så måste det bara finnas eld någonstans. Men att den skulle brinna så här intensivt vågade jag aldrig tro på. 

Värvningen av Alexandre Lacazette sänder ut ett tydligt budskap. Förändringen är här. Att Arsenal är redo att spendera summor i storleksordningen £50 miljoner tyder på att de gamla principerna inte längre gäller, och förhoppningsvis är detta bara början. Ingen vill se de senaste säsongernas mönster upprepas ännu en gång, och Arsenals agerande under den här sommaren är en tydlig brytpunkt. Om detta är ett tecken på vad som komma skall kan det bli en spännande säsong. Yes we can, som Barack Obama sa.

Det är dock viktigt att vi inte svävar iväg alldeles för långt. Lacazette kommer att bli ett mycket bra tillskott i laget, för om han tar med sig sitt målfacit från Ligue 1 till Premier League kommer han att vara just den forward Arsenal behöver - det vill säga den som faktiskt gör mål säsongen igenom. Men den här värvningen är bara en del av ett komplicerat pussel, där nyckelbiten fortfarande saknas. Alexis Sanchez framtid i klubben.

Men låt oss ta det orosmomentet en annan dag. Ikväll går jag och lägger mig nöjd. Nöjd över ett transferfönster där Arsenal redan har värvat Bundesligas bästa vänsterback och en av franska ligans bästa målskyttar - och Jens Lehmann. Jag kommer säkert få ångra det här - men nu växer optimismen i mig igen. Plötsligt har jag börjat se fram emot helgen den 12-13 augusti.


Kommentarer

Bild för Sral

Men hur kan man vara så säker på att Lacazette kommer lyckas? På riktigt? Vad talar för det?

Bild för Pezay

Finns självklart inga garantier för att Lacazette skall lyckas, men efter att ha gjort 90+ mål på tre säsonger i franska ligan och Europa, så finns det få spelare med bättre förutsättningar för att lyckas.

Jag tror även att Lacazette kommer passa mycket bättre i en ensam forwardsroll tillsammans med Özil/Alexis (under förutsättning att vi får behålla bägge) än alternativen som spelat där (Giroud, Welbeck....*suck*Walcott*suck*...).

Lacazette kan kombinera med Özil/Alexis på ett helt annat sätt och är samtidigt ett hot i djupled. Ingen av de andra erbjuder de två alternativ på ett bra sätt. Att se Giroud försöka kombinera med ett kortpassningsspel har ju fått en att ta upp skämskudden i stort sett varje gång....