Medlemmar: 6282 st.
Visa menyn

Martin Palmér

Catalyst for Change

Martin Palmér – fre 2 feb 2018 kl 21:50

Det var en svängig vecka för Arsenal där vi gick från att tappa Sanchez, men fick Henrikh Mkhitaryan i utbyte. Vi förlorade mot Swansea för att dagen efter först värva Pierre-Emerick Aubameyang men sen sälja Olivier Giroud till Chelsea. Till sist slutade det hela på ett positivt sätt med att Mesut Özil förlängde sitt kontrakt. Det är inte en helt enkel uträkning om det var en positiv eller negativ utgång för Arsenal på kort sikt, men på lång sikt kommer det nog ses som en nyckelvecka.

Läs mer

Vad kan vi vänta oss av Sven Mislintat?

Martin Palmér – sön 26 nov 2017 kl 14:00

Ingen kan väl ha missat att Arsenal nyligen värvade Dortmunds chefscout Svan Mislintat. Men hur mycket vet vi om honom och hans roll? Jag bestämde mig för att fråga nån som defintivt vet, Dortmundexperten, Arsenalsupporten och min goda vän, Lewis Ambrose. Lewis kommer från en riktig Arsenalfamilj och har följt Dortmund i åratal. Numer jobbar han i Berlin för en fotbollssajt där han arbetar med både Bundesliga och Premier League.

Läs mer

Så lika men ändå inte

Martin Palmér – tis 10 okt 2017 kl 17:49

Jack Wilshere kom till klubben när han var 9 år. Han debuterade vid strax under 17 års ålder. Gjorde sitt första mål i Premier League och landslagsdebuterade vid 18. Vid 21 års ålder hade han gjort 4 mål på 133 PL-matcher för klubben samt 19 A-landskamper. Alex Iwobi kom till klubben när han var 8 år. Han debuterade vid 19 års ålder. Gjorde sitt första Premier League mål och landslagsdebuterade vid 19. Vid 21 års ålder har han gjort 6 mål på 71 PL-matcher samt 11 A-landskamper och 2 mål.

Läs mer

Ode de Nacho

Martin Palmér – tis 26 sep 2017 kl 18:29

I fotbollslag finns det många olika typer av spelare. Det finns glamorösa finlirare som står för bländande prestationer. Det finns fysiska praktexemplar som sätter in rungande tacklingar. Det finns speedkulor som drar iväg i blixtrande rusher. Det finns hårdskjutande strikers som bombar in bollar från långt håll. Det finns måltjuvar som petar in bollar från någon meter. Och sen finns det de där som det är svårt att kategorisera, som inte gör nåt speciellt som står ut, som jobbar på i de tysta. Men som ibland, och igår var en sån kväll, får lysa starkast av alla.

Läs mer

Meh-ropa League

Martin Palmér – tor 14 sep 2017 kl 15:52

Ikväll smäller det alltså. Arsenal debuterar i Europa League, UEFAs andraklassturnering. Efter närmare 20 år i Champions League tar vi nu steget ned. Jag har enda sedan det blev klart velat fram och tillbaka kring det. Ena stunden tyckte jag det skulle bli fantastiskt spännande med en ny turnering och nya motståndare, för att i nästa inte ens vilja låtsas om att vi spelar i Europa League. Champions League har trots all sin glamour varit väldigt repetitiv de senaste åren, men samtidigt är det där man ska vara. Det är där de stora elefanterna dansar och vi står utanför och tittar in.

Läs mer

Något är ruttet i klubben Arsenal

Martin Palmér – mån 28 aug 2017 kl 13:19

Jag brukade förstå hur Arsene Wenger tänkte. Han tog besult jag tyckte var tokiga eller rent felaktiga. Han tog beslot som till synes gick emot all logik. Men det gick ändå att förstå hans tankegång, hur han resonerade. Han hade nån slags intern logik åtminstone. Handlig X ledde till konsekvens händelse Z ledde till åtgärd W osv. Så länge den logiken fanns där kunde jag förlika mig med att inte hålla med honom. Men den logkien är numer som bortblåst. Det finns inte längre någon konsekvens i hans handlande. Det finns till synes ingen uppenbar plan han jobbar efter.

Läs mer

Hög tid för fotbollen att använda den teknik som finns för att minimera domarens påverkan på en match

Martin Palmér – tor 9 mar 2017 kl 16:15

Två dagar i rad har vi sett domare ha kraftig påverkan på utgången av matcher i Champions League. I den ena var det ett redan avgjort möte som blev en total utklassning och i den andra möjliggjordes en egentligen omöjlig vändning. I inget av fallen var det domaren som avgjorde matchen, inte på något sätt, men de fick väldigt stor påverkan på utgången. Fel kan alltid göras men att inte använda den teknik som finns tillgänglig är inte på något sätt försvarbart.

Läs mer

Back where it all began

Martin Palmér – sön 5 mar 2017 kl 22:55

Under kvällen kom nyheten att PSG kommer närmare och närmare Alexis i sommar. Uppgifterna var väldigt samstämmiga och känns relativt trovärdiga. Det började också spridas rykten om att anledningen till att Alexis bänkades mot Liverpool var att han stormade ut från en träning. Den samlade bilden just nu är att Alexis kommer lämna i sommar.

Läs mer

Stora spelare presterar i stora matcher… eller?

Martin Palmér – lör 4 feb 2017 kl 17:07

Det sägs som bekant ofta att stora spelare växer i stora matcher. Att det som skiljer det stora spelarna från de som bara är bra är att de presterar när det ska avgöras. Duktigta spelare gör många bra matcher under en säsong men när det väl kommer till ”squeeky bum time” ja då kliver de riktigt stora fram. Men stämmer det verkligen? I individuella idrotter är det inget snack om saken, men i lagsporter, där enskilda spelares påverkan på prestationer är betydligt mer begränsad, stämmer det där också? I slutet av matchen mot Chelsea noterade

Läs mer

Parproblem

Martin Palmér – mån 21 nov 2016 kl 21:22

Ja, ni ser rätt. Till slut kom det en blogg.

Mittfält handlar om att hitta spelare var egenskaper kompletterar varandra. Spelare som kan göra vad de är bäst på och tillsammans täcka in det som krävs på ett mittfält. Försvar, positionering, bollvinst, speluppbyggnad, krativitet och bolltransport. Saknas något av det eller om rollerna fördelas fel får mittfältet problem, och det är precis vad som skett i Arsenal på slutet. Framförallt mot United senast.

Läs mer

Sidor