Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

The Headmasters Ritual: Manu(td)-Mats och West Ham-Johan säger sitt

Davidsson och Mannen
lör 28 sep 2013 kl 12:00

Du har som läsare för vana att läsa vad jag tycker om saker och ting. Mina betyg, mina kommentarer och min syn på livet som Arsenal, på laget och på de respektive spelarnas insatser under respektive tillställningar. Arma satar… Det kan inte var lätt att vara du, inte lätt att vara ni, på samma sätt som det i många lägen f-n i mig inte är lätt att vara jag.

När Arsenal, laget i våra hjärtan inte riktigt beter sig som vi önskar, inte når de resultat de/vi borde nå och då laget inte skänker oss den välsignelse vi behöver. Idag är inte en sådan dag. Idag har bloggen fått finfrämmande i form av mina resekamrater och tillika lekkamrater West Ham-Johan (WHJ) och Manu(td)-Mats (MUM), vilka kommer att ge oss kvällens The Headmaster Ritual. Vi kan väl alla enas i att deras ögon inte alltid ser det som dina gör, så håll en välsignande hand över deras eventuella misstag och tänk dig att det är vi, och inte de, som leder ligan, som spelat åtta raka bortamatcher i ligan utan förlust och inte deras lag som är så fantastiskt vackra, underbara och världsbäst som Arsenal är.

Deras betyg är som följer:

Szczesny: WHJ: 3/5. Lugn, stabil och inga misstag. Plus för kortärmad målvaktströja. Äger luftrummet och plockade ned allting som kom i vägen. MUM: 2,5/5: Inte mycket att göra, men det lilla han hade att göra gjorde han bra. Minus för kortärmad och för den rosa tejpen runt vantarna.

Sagna: WHJ: 2/5. Bortgjord vid 1-2, för övrigt stabilt defensivt. Osynlig offensivt. Frisyrminus. MUM: 2/5.Borta från sin kant, framför allt i första halvlek, och missade vid Swanseas reduceringsmål, nej, jag är nöjd så.

BFG: WHJ: 3/5. Är följsam, bra brytningar och spelar enkelt. Är lite långsam, men mer följsam än långsam.MUM: 3/5. Långsam men placeringssäker, rutin! En mittback i MUM’s smak.

Koscielny: WHJ: 3,5/5. Här ser vi en spelare som är aggressiv, bjuder på bra brytningar och blandar i uppspelen. Till skillnad från Mertesacker så deltar han i uppspelen och är ganska bra på att vända spelet. Stabil insats, säger Johan. MUM: 2,5/5. Slarvig och fladdrig, framför allt i första halvlek. Mer på sin plats i andra halvlek. Ofta har du en stationär och en mer speldeltagande mittback, Koscielny är det senare, idag kom han inte helt till sin rätt.

Gibbs: WHJ: 3,5/5. Bra offensiv första halvlek, är snabb och är, framför allt, bra mot Dyer, som han plockade bort. Bra defensivt under hela matchen och gjorde inga misstag som jag kunde se. MUM: 3/5. Bra exempel på den moderna ytterbacken, mer offensiv i första halvlek och plockade bort Dyer föredömligt. En kombo av egen snabbhet och god spelförståelse.

Flamini: WHJ: 2,5/5. Positivt i att täcka yta, spelar enkelt och bakåt. Skall absolut inte delta i uppspelen, misslyckades med alla uppspelen. Tog ett onödigt kort. MUM: 1,5/5. Täcker yta, men inte mycket mer. MUM vill fortfarande vara kompis med D&M, men mycket vattentrampande från fransmannens sida. Hamnade lite på mellanhand, för det mesta.

Ramsey: WHJ: 4/5. Arsenals bäste spelare i kväll. Har stort självförtroende och stor blick för spelet. Händer det något framåt för Arsenal så är Ramsey inblandad. Ett mål och ett assist är bra för min Fantasyliga. MUM: 4/5. Dynamisk, följsam och konstruktiv! Roligt att se en spelare, som varit både uträknad och utskrattad kommer tillbaka och visar att alla hade fel. Detta bra även för min Fantasyliga.

Özil: WHJ: 2/5. Knappt godkänd. Han tappade boll, dåliga avslut och dåliga bollar ifrån honom. Kan mycket bättre. MUM: 1,5/5. Osynlig och oinspirerad! Swansea borta, inta hans cup of thé? Bortskämd med större scener?

Gnabry: WHJ: 3/5. Jag är imponerad av Gnabry. Blandar och ger, både offensivt och defensivt, men gjorde ett snyggt mål och blev bättre när han gick in i banan och tog lite mer initiativ. Märktes att han fick bättre självförtroende ju längre matchen led. MUM: 3/5. Utfyllnadsspelare i första halvlek, men i takt med att självförtroendet steg, så tog han för sig allt mer. Kan nog bli något av den pôjken, hävdar MUM.

Giroud: WHJ: 3/5. Jooo. Fick i första halvlek få bollar, men jagade mycket, stark men hade bara fått godkänt i betyg om det inte var för den fina klacken till 2-0-målet. MUM: 2/5. Min fru, som normalt aldrig kommenterar fotboll utbrast för någon vecka sedan: ”oj vad snygg han är”. Giroud var allt för mycket utanför boxen och såg trött ut. Det hjälper inte alltid att se snygg ut… men det bidrar.

Wilshere: WHJ: 2/5. Behöver skärpa till sig. Verkar stressad, stressad och slår ut med armarna. Slarvar, slår ut med armarna och slänger sig. Hade fått underkänt om han inte bidragit i det fina förarbetet till 2-0. MUM: 1,5/5. Waste of talent att spela honom på en kant. Vid 2-0-målet gick han in centralt och det är där han skall vara, som box-to-box och som mer temposättande involverad.

Wenger: WHJ: 3/5. Jag saknar Wenger i sovsäcken och jag hoppas att vintern kommer snart. En Wenger i medvind är tämligen trist och han är som roligast när det börjar gå emot, när domsluten är felaktiga och när han verkligen brinner. Ett plus för att han vågar spela en ung spelare som Gnabry, från start. MUM: 5/5.Underbart att slippa sovsäcken, men håller i övrigt med WHJ. En Wenger i motvind är roligare att titta på.

D&M: WHJ. 5/5. Kolugn hela matchen, aldrig orolig. MUM: 5/5. Neurotisk som vanligt, men städad. 

West Ham-Johan: 5/5. Undvek taktiskt att se förlustmatchen mot Hull och slötittade istället mot manu-wba, tillsammans med Sleepy Bull Dog Pale Ale och en smarrig Bacon och Cheeseburgare. 

Manu(td)-Mats: 0,5/5. Man Utd- wba, say no more…

Tack för idag, slut för idag. D&M med bihang tackar för visad uppmärksamhet och vissa av oss (läs: mig) är oerhört glad för dess dj-la tre poäng. Tre poäng som tar oss åter till platsen där vi hör hemma. Före spurs och i toppen av ligan.