Medlemmar: 6108 st.
Visa menyn

Davidsson & Mannen

The Headmasters Ritual: An Atlas of Those Our Own

Davidsson och Mannen – lör 30 nov 2013 kl 18:36

Denna dag började i både trött och högst bakullt skick. Gårdagskvällen hade jag spenderat på/i Pusterviksbaren där ett av landets bästa band Tiger Lou spelade. Jag har inte sett dem spela sedan ungefär 2009 och det var ett synnerligen efterlängtat återseende jag fick igår. Men så dj-a sent. Är du runt de 20 så börjar kvällen runt halv tolv, är du runt 40 ja då skall den sluta vid ungefär samma tidpunkt. När ungdomarna går ut, går farbröderna hem. Men igår gick ju inte detta alls.

Läs mer

Saved by The Sunday Special of Cardiff

Davidsson och Mannen – fre 29 nov 2013 kl 08:07

Okej, det kan regna rejält på de engelska öarna, dess invånare är inga nybörjare i grenen Vätska och Väta och det är tämligen få städer som snubblar på företeelser såsom daskigt duggregn, dis och fallande gråskalor. Men ett Cardiff en sömnig söndagsförmiddag i slutet av september kunde verkligen sin sak. Kunde det där med ett aldrig sinande duggregn, med färgen grått i alla betänkliga nyanser och kunde det där med en fukt som aldrig slutade krypa in under kläderna.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Visst är det härligt med småroligt!

Davidsson och Mannen – ons 27 nov 2013 kl 09:44

Har ni någon gång varit på ett kalas, en fest eller ett samkväm som liksom aldrig riktigt lyfte? Där folk satt och småputtrade i sofforna, konversationer flöt på lätt och ledigt, men där den där riktiga partystämningen aldrig riktigt inföll? När ingen blev så där frejdigt kalaspackad och ville svinga sig i takkronorna, ingen dansade med bar överkropp med underkroppen inrullad i hallmattan och där köket aldrig riktigt blev det där euforiska bastuaggregatet?

Läs mer

Söndag med spurs och Manu, tisdag med CL-spel mot Marseille

Davidsson och Mannen – mån 25 nov 2013 kl 12:04

Innan vi sätter tänderna i morgondagen måste vi på passa på och njuta en stund av gårdagens händelser. Nu ogillar jag ju å det grövsta dopninglaget shitty varför en massa gjorda mål och tre poäng till dem per automatik väcker såväl vämjelse som nedslagenhet. Fast det är ändå lite svårt att inte fyllas av skadeglädje när laget shitty sätter sex mål på är de inför säsongen så oerhört hypade Tottenham Hotspur FC.

Läs mer

The Headmasters Ritual: En blandad skock Mansvalpar hugger till

Davidsson och Mannen – lör 23 nov 2013 kl 19:39

I gårdagsmorgonens inlägg inför dagens match gick jag på i John Pohlman möter Anslagstavlan ullstrumporna och skanderade vitt och brett om de risker som följer på det väderomslag som min hemkommun stod mitt upp i. Omslagets eventuella risker ansåg jag även att fotbollslaget Arsenal stod inför denna lördag, när nu spelet i EPL äntligen skulle återupptas och där första utmaningen, i form av hemmamötet med Southampton, skulle antas.

Läs mer

Varning för halka?

Davidsson och Mannen – fre 22 nov 2013 kl 08:04

Nu är äntligen ”det onödiga ordet på L” över för denna gång, ja till och med för detta år. Om jag förstått saken rätt så har vi inte drabbats så hårt av landslagseländet som vi brukar göra, utan har till och med haft nytta av avbrottet eftersom killar som Ramsey, Özil och Rosicky har fått vila ikapp sig och blivit fria från både ljumskproblem och influensasymptom. Vi vandrar således vidare ur landslagsmörkret in i en senhöst med en, med Arsenalmått mätt, fullt acceptabel truppsituation.

Läs mer

Var har vi The Arsenal just nu?

Davidsson och Mannen – mån 18 nov 2013 kl 11:51

Under temat ”onödiga ord på L”, så har min sjuårige son nu fått ”landslagsuppehåll”, att ta med sig till ännu en skolvecka under Fröken Lottas beskyddande vingar. I morgon tisdag rundas tack och lov detta årets sista landslagsuppehåll av och jag vill passa på att använda detta uppehåll, att inte bara snacka om den samlade mänsklighetens fatala värderingsförfall, utan också ta tempen på och kolla läget med vår lille käre krabat, fotbollslaget The Arsenal.

Läs mer

In The Interlull: Var tog den goda människan vägen?

Davidsson och Mannen – fre 15 nov 2013 kl 07:56

Jag bor i staden Göteborg och har som mitt andra lag efter Arsenal, stadens största och mest framgångsrika lag, Idrottsföreningen Kamraterna från Göteborg. Jag tror att jag började intressera mig för dem ungefär då 70-talet gick över till 80-tal och de tog sig från spel i dåvarande division 2 till vinst i UEFA-kuppen på bara några år. På den tiden jobbade spelarna som rörmokare, som fritidsledare och som fastighetsskötare. Ingen var ännu anställd som heltidsproffs och spelarnas försörjning vilade på andra valv än fotbollens.

Läs mer

En klarsynt och djuplodande analys av förlusten på Old Trafford

Davidsson och Mannen – tis 12 nov 2013 kl 08:50

…är absolut ingenting du kommer få av mig idag. Och heller inte någonting som jag är i stånd att prestera. Efter att jag, enligt Fru D&M, hade tagit förlusten väl under söndagens kväll, vaknade jag natten till måndagen klockan 02.15 till stanken av min egen bitterhet, ljudet av mitt egna ojande och till den oskönt påträngande känslan som bara en onödig, kastrerad och mörkläggande förlust kan medföra. För Manu var egentligen inte bra, problemet var endast att vi var sämre.

Läs mer

The Headmasters Ritual: Mörker, mörker, bara mörker

Davidsson och Mannen – sön 10 nov 2013 kl 19:51

Jag vet inte var jag skall börja. Skall jag börja med en mittfältsduon som heter Arteta-Flamini, skall jag börja med att mittbacksparet hette Koscielny – Vermaelen eller skall jag börja med att den andre avbytaren vi satte in hette Bendtner i efternamn? Med att vi har en bra startelva, men inget alls mer? Vi kan skylla på otur, vi kan skylla på influensa eller på att cynismen inte riktigt är av den nivå som behövs.

Läs mer

Sidor